Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 2215 Репутація : 1782 Дата реєстрації : 17.10.2017 Вік : 42 Звідки : Odessa
Тема: Шапка форуму! Нд 2 Груд 2018 - 14:15
С инициативы администратора Руслана и других не равнодушных нашему форуму камрадов и конечно благодаря нашему, не сменному дизайнеру Тойво у нас теперь новая, шикарная "шапка" форума. Парни, гранд мерси вам :97:
Альф84 Бувалий
Повідомлень : 153 Репутація : 87 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 40 Звідки : Одесса
Тема: Re: Шапка форуму! Нд 2 Груд 2018 - 17:31
Шапка супер.
Сэм Постоялець
Повідомлень : 931 Репутація : 395 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 42 Звідки : Киев
Тема: Re: Шапка форуму! Нд 2 Груд 2018 - 21:21
Симпатичная шапочка, если возможно растянуть на всю длину и убрать эту сбоку надпись, а то дублируется надпись форума
Стас Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 2215 Репутація : 1782 Дата реєстрації : 17.10.2017 Вік : 42 Звідки : Odessa
Тема: Re: Шапка форуму! Нд 2 Груд 2018 - 21:23
Лишу вас не нужных терминов и скажу прямо, надпись справа убрать низя, растянуть на всю ширину низя. Печаль, но платформа такова и нам с ней жить.
Саша Кавун Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Шапка форуму! Нд 2 Груд 2018 - 22:03
О, прикольно! Хотя утренняя картинка мне больше нра. Но и так классно.
Изотовец Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Шапка форуму! Нд 2 Груд 2018 - 22:07
Доступа к правке html-шаблона нет?
Рома Новачок
Повідомлень : 31 Репутація : 7 Дата реєстрації : 15.01.2018 Вік : 45 Звідки : Мирноград
Тема: Re: Шапка форуму! Пн 3 Груд 2018 - 0:07
Второй вариант симпатичнее.
Стас Admin
1000 повідомлень
Тема: Re: Шапка форуму! Пн 3 Груд 2018 - 0:09
Изотовец пише:
Доступа к правке html-шаблона нет?
эээээээээээээ наверно нэт :0027:
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2676 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Тема: Re: Шапка форуму! Вт 4 Груд 2018 - 13:21
Дуже симпатична шапка вийшла. Супер! Реально класно виглядає, дуже приємно.
P.S. У мене є питання до текстової частини. Зокрема, мене дещо бентежить слово "бритвений". Але сам наразі нічого кращого запропонувати не можу. Та й можливо, то в мене зайва бентега й особисті тарганці в голові.. Спробую потицяти паличкою в знайомих філологів, може вони щось порадять. Тоді запропоную варіанти для загального обговорення. Не заперечуєте?
Изотовец Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Шапка форуму! Вт 4 Груд 2018 - 13:51
fill пише:
Дуже симпатична шапка вийшла. Супер! Реально класно виглядає, дуже приємно.
P.S. У мене є питання до текстової частини. Зокрема, мене дещо бентежить слово "бритвений". Але сам наразі нічого кращого запропонувати не можу. Та й можливо, то в мене зайва бентега й особисті тарганці в голові.. Спробую потицяти паличкою в знайомих філологів, може вони щось порадять. Тоді запропоную варіанти для загального обговорення. Не заперечуєте?
Да уже кто-то предлагал "бритвений" заменить "про гоління", но как-то оно и забылось.
ARTURIUS Поставив вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2676 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Тема: Re: Шапка форуму! Вт 4 Груд 2018 - 14:18
Изотовец пише:
Да уже кто-то предлагал "бритвений" заменить "про гоління", но как-то оно и забылось.
Ну так, мені в такому варіанті більше подобається. Але треба все ж таки порадитися.
Бо ж воно як виходить: у нас форум про гоління чи про бритви? Очевидно, що про гоління взагалі. Тоді "бритвений" - трохи не до місця.
З іншого боку в українській мові є дієслова "голитися" і "бритися". Вони повні синоніми. Відтак, іменники "гоління" і "бриття" - також існують і також синоніми. Але як утворити від них прикметники? "Голільний" і "бриттєвий"? Нууууу, не знаю, не впевнений.
Тоді може й не намагатися калькувати російське "бритвенный"? Там це слово вже усталилося, у нас поки аналог не виробився. Але він міг бути в старій забутій термінології. Там взагалі Клондайк цікавих і доречних технічних і наукових термінів.
Тож, пошукаю і пораджуся - мо’ хто що путнє порадить.
Гість Гість
Тема: Re: Шапка форуму! Вт 4 Груд 2018 - 15:27
Слово "бриттєвий" я в словарях не нашел. Но мне нравится.
Отправлено через Topic'it
Феникс Постоялець
Повідомлень : 533 Репутація : 299 Дата реєстрації : 14.03.2018 Звідки : Киев
Тема: Re: Шапка форуму! Вт 4 Груд 2018 - 15:56
fill підняв питання на рівні кандидата філологічних наук, як мінімум Звичайно, "голільний"- це буде повний маразм. Так само, як і "бриттєвий"- я такого слова взагалі не зустрічав у державній мові. Як на мене, я б надмірно не переймався таким дріб"язком.Головне, що людям тут цікаво, комфорно, подобається спілкуватися. Згадувати бритви чи ні у вивісці- залежить тільки від адміністрації форума. А точніше, від її пріорітетів. Якщо акцент не ставиться саме на бритвах- можна їх пропустити і обмежуватися словом "гоління", але перефразувати, не утворюючи прикметників. Наприклад, якщо не змінювати вивіску кардинально, але трохи підкоригувати, я б перефразував приблизно так: "Перший український форум класичного вологого гоління". "Цінителів"-на державній мові точніше буде звучати "поціновувачів", але знов не те.Мабуть, більш доречно буде "прихильників" або ж "шанувальників".
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Шапка форуму! Вт 4 Груд 2018 - 15:57
bt пише:
Слово "бриттєвий" я в словарях не нашел. Но мне нравится.
Та я теж його у словниках не бачив. Сам вигадав. Ніхто, зрештою, не забороняє користуватися неологізмами :-) Але все ж таки це дискусійне питання.
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Шапка форуму! Вт 4 Груд 2018 - 16:03
Феникс пише:
fill підняв питання на рівні кандидата філологічних наук, як мінімум Звичайно, "голільний"- це буде повний маразм. Так само, як і "бриттєвий"- я такого слова взагалі не зустрічав у державній мові. Як на мене, я б надмірно не переймався таким дріб"язком.Головне, що людям тут цікаво, комфорно, подобається спілкуватися. Згадувати бритви чи ні у вивісці- залежить тільки від адміністрації форума. А точніше, від її пріорітетів. Якщо акцент не ставиться саме на бритвах- можна їх пропустити і обмежуватися словом "гоління", але перефразувати, не утворюючи прикметників. Наприклад, якщо не змінювати вивіску кардинально, але трохи підкоригувати, я б перефразував приблизно так: "Перший український форум класичного вологого гоління". "Цінителів"-на державній мові точніше буде звучати "поціновувачів", але знов не те.Мабуть, більш доречно буде "прихильників" або ж "шанувальників".
Перше мені лестить звичайно ж :-)
В іншому - цілком поділяю подібну позицію. Кардинальних змін точно не треба - заголовок в цілому точно відображає напрямок форуму. Як на мене, потрібна лише невеличка редактура. І не те, щоб воно горіло, але потроху покращувати форум - навіть на рівні подібних дрібниць - гадаю, варто :-)
Феникс Постоялець
Тема: Re: Шапка форуму! Вт 4 Груд 2018 - 16:18
Треба безумовно враховувати, що багато камрадів на форумі- російськомовні. Якщо є слово "бритва", має право на життя і "бритвений"; хоч звучить воно якось неправильно, але все ж більш звично для них. Нагадаю, що слово "гоління" означає - оголювати лице, позбавляючись бороди. Це якщо вже мова зайшла про філологічні терміни.
"У заставы было забавно. Толпа мужиков стояла в очередь перед солдатом-цирюльником. Тот в большом переднике споро орудовал овечьими ножницами – кромсал мужиковы бороды. У ног его, словно очёсы пеньки, были накиданы разномастные волоса. Подходили к солдату мужики понуро, нехотя, а отходя, щупали руками голое, босое лицо своё и втихомолку отплёвывались. А громко не выругаешься – царёв указ с бородами в Петербург не пускать…"
С. Берендеева. "Княжна"
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Шапка форуму! Вт 4 Груд 2018 - 16:33
Феникс пише:
Треба безумовно враховувати, що багато камрадів на форумі- російськомовні. Якщо є слово "бритва", має право на життя і "бритвений"; хоч звучить воно якось неправильно, але все ж більш звично для них. Нагадаю, що слово "гоління" означає - оголювати лице, позбавляючись бороди. Це якщо вже мова зайшла про філологічні терміни.
Про це не варто й нагадувати! Здається, тут у нас жодного разу, слава Богу, не було проблем з мовою спілкування. І це просто чудово!
Щодо філологічних нюансів, я, як не-філолог, міркую так: слово "бритвений" безумовно має право на існування, але мені здається, що воно стосується саме бритв (інструментів), а не бриття (процесу). У нас же обговорюються питання гоління (бриття) в цілому - і інструменти, і витратні матеріали, і косметика, і техніка, і т.ін. Тобто, взагалі все, що пов’язане з голінням - як з процесом, так і зі способом життя і світоглядною філософією. Тож і слово має бути більш широкого значення, більш загальне.
Треба думати :-)
Изотовец Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Шапка форуму! Вт 4 Груд 2018 - 16:58
fill пише:
Щодо філологічних нюансів, я, як не-філолог, міркую так: слово "бритвений" безумовно має право на існування, але мені здається, що воно стосується саме бритв (інструментів), а не бриття (процесу). У нас же обговорюються питання гоління (бриття) в цілому - і інструменти, і витратні матеріали, і косметика, і техніка, і т.ін. Тобто, взагалі все, що пов’язане з голінням - як з процесом, так і зі способом життя і світоглядною філософією. Тож і слово має бути більш широкого значення, більш загальне.
Треба думати :-)[/size]
Слово "бритвенный" может использоваться и так, и так. "Бритвенное лезвие" - лезвие для бритвы, но "бритвенный станок" - станок для бритья :) С точки зрения конкретики твой ход мыслей верный, хотя семантически нынешний вариант тоже подходит.
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Шапка форуму! Ср 5 Груд 2018 - 10:22
Изотовец пише:
Слово "бритвенный" может использоваться и так, и так. "Бритвенное лезвие" - лезвие для бритвы, но "бритвенный станок" - станок для бритья :) С точки зрения конкретики твой ход мыслей верный, хотя семантически нынешний вариант тоже подходит.
Не впевнений щодо такого підходу до "бритвений" в українській мові, але може бути.
Загалом я з великою обережністю ставлюся до "перевірки" українських слів російськими. Це часто-густо приводить до помилкових висновків. Зрештою, це дві різні мови - кожна зі своїми способами словотворення, вживання тощо, і вони не є тотожними.
Хоча в цьому конкретному випадку можливе й співпадіння, і ти цілком можеш мати рацію. Я не сперечатимусь, бо не маю тут впевненості. Спробую перевірити.
Изотовец Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Шапка форуму! Ср 5 Груд 2018 - 12:30
В конкретном случае сомневаться не вижу причин, есть словосочетания "бритвений станок" и "бритвене лезо", которые по аналогии имеют двойное значение :) Разумеется возможно это калька с русского, так как эти словосочетания относительно новые, которым вряд ли даже лет 100 есть, но она имеет место быть. Мне самому "бритвений станок" слух режет, как и "бриття", в украинском языке звучит грубовато. Хотя возможно просто ухо привыкло к "голінню" и не больше. з.ы. Минусовал не я.
Denisus Бувалий
Повідомлень : 266 Репутація : 553 Дата реєстрації : 18.12.2017 Вік : 49 Звідки : Одесса
Тема: Re: Шапка форуму! Ср 5 Груд 2018 - 15:07
Господа филологи, так увлеклись идеей переименования форума, что никто не заметил что "украинский" таки пишется с маленькой буквы.
И наверно, все таки, изначально вопрос стоял за графическое оформление, а не за украинское правописание.
Изотовец Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Шапка форуму! Ср 5 Груд 2018 - 15:28
Denisus пише:
Господа филологи, так увлеклись идеей переименования форума, что никто не заметил что "украинский" таки пишется с маленькой буквы.
И наверно, все таки, изначально вопрос стоял за графическое оформление, а не за украинское правописание.
В графическом элементе предмет обсуждения последних сообщений тоже присутствует, и там все буквы одинаковые :)
Феникс Постоялець
Тема: Re: Шапка форуму! Ср 5 Груд 2018 - 16:04
Denisus пише:
Ну почему же не заметил... Я такой вариант написания и предложил как раз, если внимательно просмотрите сообщения.
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Шапка форуму! Ср 5 Груд 2018 - 16:25
О, ні-ні, панове, жодного перейменування! Хіба що невеличке уточнення. Якщо воно взагалі потрібне.
Зараз трохи занурився у філологічні нетрі з цього питання - стільки цікавого для себе відкрив!
Тож на дозвіллі ще повивчаю тему. А вже тоді... З залізо-бетонними аргументами... Яаааааак видам варіант - ховайтеся!!! :-)))
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 2918 Репутація : 165 Дата реєстрації : 21.04.2021 Вік : 48 Звідки : Ukraine, Dnipro
Тема: Re: Шапка форуму! Нд 19 Лют 2023 - 22:56
Сэм пише:
Симпатичная шапочка, если возможно растянуть на всю длину и убрать эту сбоку надпись, а то дублируется надпись форума