Повідомлень : 619 Репутація : 513 Дата реєстрації : 10.12.2017 Звідки : Київ
Тема: Чому я використовую DE Safety Razor? Ср 13 Груд 2017 - 18:33
У кожного свої мотиви та історія. Цікаво подивитися на статистику, хай і не зовсім репрезентативну. При голосуванні можна обирати кілька варіантів.
egoist Поставив вподобайку
savole Новачок
Повідомлень : 11 Репутація : 5 Дата реєстрації : 09.12.2017 Вік : 27 Звідки : Lviv
Тема: Re: Чому я використовую DE Safety Razor? Чт 14 Груд 2017 - 23:19
Oleksii пише:
У кожного свої мотиви та історія. Цікаво подивитися на статистику, хай і не зовсім репрезентативну. При голосуванні можна обирати кілька варіантів.
У кожного своя історія про прихід до класичного бриття. Комусь набридло подразнення від звичайних станків, хтось вирішив попробувати як голилися дід, батько і сподобався процес, як з точки зору естетики, практичності, деякі з економії грошей. Цікаво прочитати, послухати історії як хто прийшов до класики. Всім знайти те, що йому підходить, всім задоволення від процесу гоління і жодного подразнення і ніяких порізів.
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 7063 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
Тема: Re: Чому я використовую DE Safety Razor? Пт 15 Груд 2017 - 17:23
Перешел на Светлую сторону, когда больше не смог терпеть постоянное раздражение от кассетного станка. Пробовал избавиться от неприятных ощущений с помощью электробритвы, но тоже неудачно. В армии брился с помощью Т-образного станка советского производства, помазка - соплИ и мыла для рук. Результат этого действа закономерно плачевный, да и давно это было. И вот в сети как-то наткнулся на видео Вадима Иванова - и ЗАЦЕПИЛО. Затем поиск других бритвенных каналов, просмотр обзоров и т.д. Конечно же это ритуал и где-то образ жизни. Увлечение. Нет, не так. УВЛЕЧЕНИЕ. И надеюсь, оно не будет проходить. Ведь сколько еще бритв, мыл, лосьонов, помазков, которых не пробовал.
Oleksii Постоялець
Тема: Re: Чому я використовую DE Safety Razor? Ср 20 Груд 2017 - 14:34
Голитися почав у останні два шкільні роки. Тоді з татом мені купили першу бритву, це була електрична Харків 15М (або щось подібне). За пару років до того він собі придбав DE бритву Меридіан: [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення], а також крем Florena і дві пачки лез Schick: [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]. Через пару років батько чомусь повернувся до гоління електробритвою, і моє знайомство з класичним бриттям почалося в студентські роки саме з "Меридіану". Тоді не знав ні як правильно збивати піну, ні голитися. Тому були порізи і роздратування - не зайшло. У 1990х настала ера пластикових станків, і це мене теж не оминуло - пробував одноразові Bic і Gillette і навіть Спутник :shock: [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]. Якось вижив :( Потім повівся на рекламу і купив перший "серйозний" станок - Schick Protector [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]. Красивий у рекламі, на підставці, але мене брив погано, тому повернувся до одноразових, нові моделі яких з 2 і 3 лезами недавно з'явились. Потім взяв Mach3. В принципі, був ніби задоволений, поки не змушений був купляти картриджі, виготовлені в СПб... Уже тоді звернув увагу, що піна зі звичайного мила краща, ніж розрекламовані піна і гель. Тоді я ще не знав :) Потім була електробритва Philips HQ9020 - непоганий варіант в дорогу. І от якось мені в якусь посилку вклали пробник бальзаму після гоління Mades Cosmetics Manifest After Shave Balm Rain Boost. Це був знак. Потім натрапив на серію статей і відео про класичне гоління, узнав про правильне збиття піни, три проходи і багато іншого. За що висловлюю подяку ентузіастам і творцям цього тематичного контенту. І от я тут :)
Дмитро М, ARTURIUS та ПВА Поставили вподобайку
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 7063 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
Тема: Re: Чому я використовую DE Safety Razor? Ср 20 Груд 2017 - 14:38
Плюсанул за такую историю. Нашего полку прибыло :cheers:
Oleksii Постоялець
Тема: Re: Чому я використовую DE Safety Razor? Ср 20 Груд 2017 - 16:31
Ruslan пише:
Плюсанул за такую историю. Нашего полку прибыло :cheers:
Дякую!
Vlad-Ua Новачок
Тема: Re: Чому я використовую DE Safety Razor? Пн 1 Січ 2018 - 21:56
Уходил от картриджей для экономии и поиска более качественного бритья. Качество процесса повысил в разы, экономия...хм, (просебя подсчитываю мыла,крема итд) экономии нет и не будет, ведь за кайф надо платить!!! Бреясь тэшкой думал что это ритуал, нет коллеги ритуал это клинковая бритва, бреюсь около месяца.
Oleksii Постоялець
Тема: Re: Чому я використовую DE Safety Razor? Чт 4 Січ 2018 - 14:44
Vlad-Ua пише:
Уходил от картриджей для экономии и поиска более качественного бритья. Качество процесса повысил в разы, экономия...хм, (просебя подсчитываю мыла,крема итд) экономии нет и не будет, ведь за кайф надо платить!!! Бреясь тэшкой думал что это ритуал, нет коллеги ритуал это клинковая бритва, бреюсь около месяца.
І сюди плюсую. Схожа і в мене ситуація. Основний мотив - таки хочеться якості, у т.ч. самого процесу )) Новачкам, які хочуть зануритися в тему, а не просто знайти альтернативу "дорогому Gillette", про економію варто забути.
------------- Новачок
Повідомлень : 13 Репутація : 6 Дата реєстрації : 21.01.2018 Звідки : ---------
Тема: Re: Чому я використовую DE Safety Razor? Вт 23 Січ 2018 - 15:42
Цікавий опрос... Ні, не користуюсь. Клинкова бритва ось що дійсно модне, елігантне, витончене і чоловіче! Чому? Тому що 95% жінок зможуть побрити себе т-образною бритвою, та ті ж самі 95 відсотків цього не зможуть зробити клинковою) Хоча задоволення не дешеве, затрати на декілька голів вище ніж мати т-образну бритву, але відчуття комфорту неймовірне!
Останній раз редагувалося: vDOVOdel (Чт 25 Січ 2018 - 12:26), всього регувалося 1 раз(-и)
Murkatavr Бувалий
Повідомлень : 160 Репутація : 88 Дата реєстрації : 16.01.2018 Вік : 52 Звідки : Київ
Тема: Re: Чому я використовую DE Safety Razor? Вт 23 Січ 2018 - 16:41
"Я ще на початку свого шляху до Дзену" )))
Само собою, що за моїх часів була лише "класика" - клинкові (які вже майже ніхто не використовував) та DE-бритви (електро не рахуються). Так що особливого вибору у мене було - тільки Т-шка. От чесно, я не пам'ятаю яким станком голився в армії, але після неї розжився Gillette-метеликом з регулюванням кута атаки та ДДР-вським помазком (щось середнє між свинею та барсуком). Класні буди часи, але поступово ринок захоплювали супермаркети, і з продажу почали щезати спершу креми для гоління, потім леза, а мода на касетні бритви та піну зробила свою чорну справу - десь і станок подівся, і помазок... Але треба повертатися до коренів, то ж я потихеньку збираю свій комплект!
all75 Поставив вподобайку
Oleksii Постоялець
Тема: Re: Чому я використовую DE Safety Razor? Вт 6 Бер 2018 - 19:47
Murkatavr пише:
"Я ще на початку свого шляху до Дзену" )))
Само собою, що за моїх часів була лише "класика" - клинкові (які вже майже ніхто не використовував) та DE-бритви (електро не рахуються). Так що особливого вибору у мене було - тільки Т-шка. От чесно, я не пам'ятаю яким станком голився в армії, але після неї розжився Gillette-метеликом з регулюванням кута атаки та ДДР-вським помазком (щось середнє між свинею та барсуком). Класні буди часи, але поступово ринок захоплювали супермаркети, і з продажу почали щезати спершу креми для гоління, потім леза, а мода на касетні бритви та піну зробила свою чорну справу - десь і станок подівся, і помазок... Але треба повертатися до коренів, то ж я потихеньку збираю свій комплект!
На відміну від тих часів, коли все хороше треба було "діставати", зараз є широкий вибір інструментів і косметики - на всякий смак і гаманець. "Тешки" дозволяють підібрати для себе ідеальну пару "станок-лезо", що недоступне в картриджах і одноразових станках.
all75 Бувалий
Повідомлень : 297 Репутація : 3 Дата реєстрації : 26.10.2021 Вік : 49 Звідки : г. Кропивницкий
Тема: Re: Чому я використовую DE Safety Razor? Пн 8 Серп 2022 - 16:50
Vlad-Ua пише:
Про себя подсчитываю мыла,крема итд экономии нет и не будет, ведь за кайф надо платить!!!
А хіба при користуванні касетниками чи одноразовими бритвами заборонено використовувати якусь дорогущу косметику? Аж ніяк... Косметику кожен використовує ту - яка подобається. Можна використовувати мило для гоління з касетником і піну для гоління з тешкою. Різноманітні засоби до/для/після гоління, якщо подобаються, можна використовувати з будь чим (одноразові, касетники, безпечні бритви, клинки). Я і з касетниками використовував ту саму косметику яку потім використовував з DE станком (крем для гоління Каро, різні креми та лосьони після гоління). Піну з балону ніколи і ні зчим не використовував - не сподобалась. Тому косметику не беремо до уваги при підрахунку вартості гоління. Але це офтоп, повернмося до теми.
Переходив з касетних, бо картриджі дорогі, коштували дорожче за бритву... Купити бритву з картриджами можна було дещевше ніж таку саму кількість картрилджів без бритви (для мене це вибух мозку...). Ще й забивались вони миттєво від багатоденної щетини - не гоління а муки.... Одноразові станки - не люблю... Не люблю будь які одноразові речі, в принципі (навіть посуд). І загалом пластикові бритви (одноразові чи касетні) не по кайфу, хотілося залізний станок.
Oleksii, Peshek, Янеж, Александр 7676, Дмитро М, Viktor Syvenkyy, ARTURIUS та Yura_ Поставили вподобайку