Увага! Тема має ознайомлювальний характер і не є керівництвом до дій.
Джерело: badgerandblade.com - Tutorial: Repair cracked handles/shafts in Gillette Old Types etc.
Гугл переклад:Необхідні інструменти:
На цій конкретній роботі (1918 Ball End Old Type) я використовував 8-дюймовий пружинний затиск (чорний) від Sears і 12-дюймовий затиск Irwin Quick-Grip від Home Depot.
Невеликий напилок по металу (помаранчевий).
5/16" алюмінієва трубка (порожниста) з магазину хобі.
5/16" x 12" очисник труби від Harbor freight.
Loctite marine epoxy. - Двокомпонентний епоксидний клей.
Кілька ватних паличок.
Ізопропіловий спирт.
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Для цього підручника я використав односторонню тріщину (легше відремонтувати), яка йшла близько 50% валів. Кінцевий кінець відірваний. (Більше пізніше на подвійних тріщинах і тріщинах повної довжини.)
Очистіть внутрішню частину ручки за допомогою очищувача труб . Переконайтеся, що не використовуєте більше, ніж рекомендується, оскільки він може застрягти в ручці. І я не жартую!
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Вирізати алюмінієву трубку до внутрішньої довжини ручки, за вирахуванням глибини рукоятки кульки буде сидіти. Я просунув трубку до кінця, позначив трубку, потім відняв глибину ручки кульки. Це не потрібно бути точним. В 1/8 "або так відмінно Scuff / пісок алюмінію трохи , щоб забезпечити хорошу адгезію клею , а також ..
Примітка: Якщо ви хочете додати вагу до ручки надрізу 5/16 болта працює дуже добре.
Сухий потрібним Просто помістіть деталі бритви, щоб уникнути надто довгого відрізаного шматка.
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Далі вам доведеться подати кінець кінця так, щоб він вписувався в ручку, не примушуючи розкритися, що скоро буде стиснути . Зауважимо, що рукоятка тріснула в першу чергу за рахунок тиску на рукоятку, викликаного "притисненням" кінців, коли нові. Я також інколи використовую невеликий ленто-шліфувальний верстат з Harbour Freight. Ручний напилок безпечніший, якщо це перший раз.
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Змішайте близько чверті розміру
Loctite marine epoxy.
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Після змішування, використовуйте ватні паличкі Q-Tip для "масло" всередині ручки з епоксидної смоли, а потім згорнути вирізаний шматок алюмінієвої труби в епоксидній смолі, а також надати йому рівний шар.
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Використовуючи затискач Quick-Clamp, затисніть біля кінця з тріщиною з центром в отворі затиску для легкого доступу.
Нанесіть достатньо сил, щоб щільно закрити тріщину, але не викликати ручку на "овал". Повільно посуньте алюмінієву трубку в ручку , скручуючи, щоб забезпечити хороше епоксидне покриття. Ви отримаєте деякий sozing з відкриття м'яча-кінця та тріщини, тільки витираєте це для зараз
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Тепер нанесіть шар епоксидним покриттям і закрутіть його. Знову витріть надлишок епоксиду.
Використовуйте затискну пружину з кінця до кінця для стиснення кулькового кінця в ручку. Переконайтеся, що тріщина взагалі не розширилася .
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Очистіть ВСЕ надлишкову епоксидну смолу при використанні спирту за допомогою ватних паличок Q-Tips. Перевіряйте кожну хвилину або близько того на деякий час для додаткового просочування.
Зверніть увагу, що
Loctite marine epoxy має 24-годинний встановлений період, тому немає величезної поспішності для очищення. У вас є до 30 хвилин або близько того, щоб легко чистити спиртом.
Готова ручка: я буду розміщувати фотографії гірших тріщин, до і після ремонту, далі.
Я щиро сподіваюся, що це допоможе багатьом користувачам повернути старі бритви в обіг!
Насолоджуйтеся, і стріляйте!
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]