vates, интересная конструкция шаветки. Как она Вам?
Бритва Focus Slim AL R28-3. Поки зарано робити висновки, але перші враження позитивні. Технологічно, продумано. Значно легше вставляти "відламані" половинки, ніж у китайську "камісорі" за мотивами КАІ (цей фактор може призвести до скорого продажу останньої). Алюмінієва конструкція, складається компактно у "фломастер". Легша десь вдвічі за китаянку. Кути леза прикриті виступами, що зменшує ризик дрібних порізів. Гоління в цілому м'яке. Поганяю ще на різних лезах і вирішу, яка з бритв залишиться. "Камісорі" сильно програє з вибором лез, які комфортно заряджати. Але поки мені більше імпонує вага бритви з цинкового сплаву (і ковзання суб'єктивно краще у китаянки). Форм-фактор мені зручніший складний.
Ruslan та razorsedge Поставили вподобайку
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 7063 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
Якщо лезо ламати, то залишаються місця згину. І через них у мене лезо постійно криво вставляється, якщо добряче не постаратися. Можливо, це я щось неправильно роблю.
Натомість у Фокусі ці загиби навіть технологічно заохочуються: покращують притискання леза.
Олександр Тернавский Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1987 Репутація : 1379 Дата реєстрації : 09.02.2018 Вік : 63 Звідки : планета Земля - Мир
Мыло: The Club Summer in Paris. Помазок: Omega 10098. Бритва: Homelikeshaving "СТАРТ" (1,18). Лезвие: KAI Stainless Steel. Афтешейв: The Club Summer in Paris.
Моя Цірюльня, Ruslan, Mikola, Олександр Тернавский, Peshek, Акулов, KRuslan і Поставили вподобайку
vates Постоялець
Повідомлень : 862 Репутація : 328 Дата реєстрації : 02.04.2020 Звідки : Kyiv
Ого, ничего себе , настоятельно требуем сравнительный обзор. Такого на форуме ещё не было. Три разных опаски, это круто.
Коротко порівняю ці три "небезпечні" системи.
Клинкова бритва: найбільш м’яке гоління, найменш травматичне для шкіри. Гострота відчутно нижча за змінні леза, найнижча ефективність в трійці. При цьому тактильні відчуття найбільш приємні. Свіжозаточена бритва давала прийнятний результат перші два гоління, потім зріз став гірше. Думаю, мені потрібно ще прокачати мистецтво правки. Наразі для мене це скоріше не робочий інструмент, а цікавий ґаджет. В тему таких бритв потрібно занурюватися більш ґрунтовно. Відклав на майбутнє.
Бритва під леза Artist Club: маю найбільший «наліт» саме з цією системою, весь серпень голився виключно Feather DX. Тому (очікувано) мені було найзручніше саме з цією бритвою. Лідер за співвідношенням ефективність/комфорт. Плавно перейшов від лез KAI Mild (через Feather Pro, Schick Proline) до Feather Pro Super, і вважаю їх найкращим варіантом (для мене). В порівнянні з традиційною клинковою бритвою подобається надійність (все - нержавійка) та ергономічність системи, зручність заряджання та розбирання/чистки. Мій фаворит.
Бритва під половинки лез: за відчуттями – найгостріше гоління. Здавалося, що лідер з ефективності, але зрештою результат однаковий з АС, хоча лосьйоном припікає трохи сильніше (ненадовго). В порівнянні з АС все ж менший розмір бритви потребує більше рухів, але не по одному місцю, бо зрізає класно. Потребує більше уваги, за рівнем комфорту трохи програє АС. Подобається вибір лез та простота утилізації (одна половинка – одне гоління). З тих лез, якими голився в цей місяць (Personna Platinum, Crown Stainless та BiC) за ефективністю і комфортом виграють перші. Сильно відрізняються за зручністю та ергономікою важка замакова китайська «камісорі», калька з КАІ (відома на цьому форумі як [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання], хоча ім’я їм - легіон), та легенький італійський алюмінієвий Focus. Останній потребує ще більше сеансів гоління, але попередні враження викладав вище. Резюме по системі в цілому: на мій подив – хороший, робочий варіант, що забезпечує якісне та чисте гоління.
Ruslan, trimmer, Олександр Тернавский, igor, razorsedge, Vitgor, KRuslan і Поставили вподобайку
trimmer Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1594 Репутація : 275 Дата реєстрації : 02.12.2017 Звідки : Запорожье
Дякую за відгук! Для зручності відповідав на питання з цієї ж теми. Куди перенести - на розсуд адмінів. Я відповідної теми не знайшов.
Да вот [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] будет самое то. Сравнение бритвенных систем интересное. Хорошо бы повторить где-то через пол годика хотя бы, когда улучшится техника работы с бритвой. Возможна смена фаворитов. Желаю мягкого бритья и постоянно оттачивать мастерство!