Виміри, мм: - загальна довжина 74; - ширина нижньої плитки 40; - ширина верхньої плитки 39; - довжина ручки 70; - діаметр ручки (макс.) 9,5.
Маса, гр: - загальна 42; - ручки 34; - нижня плитка 4; - верхня плитка 4.
Базарна ціна: 25 грн / ~$1
Виробництво: Китай.
Нижня плитка вкрита доволі стійким жовтим покриттям, виштампована з бляхи товщиною 0,5 мм, що нав’язуює безтурботний сонячний настрій Азовського моря та запашних степів Херсонщини, що разом породили на світ консервовану нерозібрану кільку в томаті.
Верхня плитка відлита з якогось дзвінкого сплаву тьмяно-жовтого кольору, що не береться на магніт і вкрита блискучим сріблястим покриттям.
Ручка вкрита блискучо-золотавим покриттям і тіло її зроблене зі залізного сплаву (береться магнітом) сірого кольору, що піддається ржі. Тому, внутрішню різьбу варт помастити якимсь солідольчиком на довге життя. Накатка цупка, в руці не слизькає.
Лезо у верхній плитці та плитки між собою зуміщаються із зазорами до 1 мм, тому про стале симетрійне позиціювання леза мови немає. Гуляє все – хоч слант роби.
Збирав бритву з лезом не затягуючи гвинт, вирівнював лезо відносно нижньої плитки, потім верхню і підтискання. Бічні краї леза сильно вилітають за голову, тому при затягуванні варто братися десь за бічні краї нижньої плитки. Припуски різьб, звісно, теж завеликі. Продавець на базарі сказав: «Різьба з’їсться через рік, перевірено». Охоче вірю.
Але поки що працює, навіть голитися можна. Моя звична зелена Astra підійшла і тут. За шкалою агресії Роквела порівняю цю бритву з четвіркою. На комфорт впливає бляшана природа нижньої плити та великий виліт бічних сторін леза – іноді підшкрябує. Від верхньої плитки голотися краще. Промивається добре.
У висновку: хоч ця бритва і є в плані якості виготовлення дуже нещасна, пристосуватися і голитися нею можна. Не тільки не заріже за той жалюгідний долар, а й стане у нагоді коли немає інших інструментів.
Якщо воно з чогось і злизано, то давно зализано з чого. Тут така якість виготовлення, такі допуски, такі матеріали... Взагалі могли перемішати мішки з верхніми, нижніми плитками та ручками від різних моделей і випустити щось новеньке, освіжити модельний ряд. Ще ж майте на увазі, що базарна ціна там, певно, рази в чотири накручена від заводської.
Хоча, ви знаєте, цією каракатицею все ж таки можна голитись і не стекти обличчям у каналізацію. Схоже, еволюція привела китайців у цьому плані до певної вершини.
Ось родичка YUMA, ще дешевша. Явно нижня плитка у подібній матриці м'ялася-рубалася. Ручку взяли з Merkur 1904 Safety Razor 42C і зробили взагалі з пластика. Суцільна мішанина, болото для класифікатора. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
Ось родичка YUMA ... Ручку ... зробили взагалі з пластика.
Неправда, ручка алюмінієва. Пластмасова - кришка, і впресований залізний гвинт.
Якщо ви точно впевнені, то хай так і буде - коли крутив її на базарі видалася пластиковою. Тому і не купив. Я не пам'ятаю точно на скільки вона була дешевша за Solnuoa, але якість виготовлення була відверто гірша, покриття лушпате.
турист Бувалий
Додатково про станок YUMA: розміщую фото ручки радянського станка (більша) і китайської копії. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
panterra Новачок
Насколько я знаю сейчас Юма делают с пластиковой крышкой, насчет ручки не скажу. У меня и крышка и ручка из какого-то сплава. Несмотря на некачественное производство, все таки можно выбрать более менее нормальный станок. Я перебрал их целую кучу и нашел таки с наименьшим количеством брака. Брак там только на крышке и ручке от некачественного литья, на плите его нет она из металла. Все убрал и зачистил бархатным напильником и наждачкой 1200. Станок приобрел совсем другой вид, также выгнул под себя плиту. Не смотря на копеечную цену (эти станки продают чуть ли не на килограммы) им можно очень даже хорошо побриться, что я иногда и делаю для разнообразия. Единственный недостаток приходится ровнять лезвие при зажиме.
Toivo Бувалий
Повідомлень : 218 Репутація : 357 Дата реєстрації : 09.05.2018 Вік : 55 Звідки : Одесса, Harjumaa (Eesti)
По поводу YUMA: и лёгкость выравнивания лезвия, и жесткость конструкции, и качество бритья возрастает в разы, стоит только установить между верхней крышкой и лезвием установить шиммер, изготовленный из лезвия. В такой конфигурации бритьё становится приличным, а при использовании некоторых не слишком агрессивных лезвий даже комфортным.