Врешті добре протестував станок від Феніксів та готовий поділитись враженнями. За бритвою слідкував та намагався придбати
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] - щойно отримував нотифікацію про нову партію як вона вже вмить розпродана. Лише останній раз станки були ще в наявності кілька днів після покупки, тож мені повезло замовити варіант в нержавійці - також існують версії алюміній та дуже-дуже гарна мідна.
Корокто - станок є як то кажуть на заході fun - голитись ним цікаво і не скучно :)
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Бритва має кілька цікавих фіч якими хизується в назві. Перша - DOC тобто Double Open Comb - бритва має гребінь і на верхній кришці який сприяє зволоженню, детальніше розповів нижче.
Друга - Twist-Adjustable, тобто бритву можна послабити до чверті оберта - доволі крутий згин леза безпечно тримає плити під своє напругою, при тому суттєво додає до агресії. "Фіксувати" налаштування можна в любій позиції до чверті оберта, далі мені здавалось вже не так надійно/безпечно хоча можна спробувати. Для себе відмітив та протестував 3 позиції - закручену повністю, послабену на 1/8 та на 1/4 оберта. На всіх трьох станок веде себе по-різному, тобто фактично це 3-в-1.
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Бритва зроблена із нержавійки 316L, якість виконання на високому рівні. Фініш не є "топ" але досить добра піскоструйка (де треба) на рівні станків Razorock, можливо місцями краще. Нижня сторона без фінішу і має добре виражені сліди фризи, але все аккуратно.
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Верх - сендбласт із легким поліруванням, гарно поблискує і приємний на дотик. Через невелику товщину плити дуже легко чистити та сушити.
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Підгонка деталей ідеальна, нічого не рухається. По бокам є невеликі виступи що покривають лезо і лише показують його вушко посередині - дуже зручно розкручувати, знімати лезо, та "налаштовувати" бритву.
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Згин леза в геометрії настільки кртий, що на верхній кришці воно навіть не дістає до штирьків і просто лежить на плиті. При встановлені леза треба трошки допомогти пальцем надавши згину.
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Встановлене лезо зажате намертво по всій довжині.
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Навіть в розкрученому на чверть положенні лезо дуже добре тримається, ніяких натяків на послаблення чи тривог що голова розкрутиться під час нажиму на один з боків.
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Виліт леза не є великий, до роботи додає "сходинка" на нижній плиті, яка регулюється тим самим послабленням до чверті оберту. Через верхню кришку добре видно встановлене лезо тож любителям залишати леза в станках не прийдеться гадати що там є.
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Ґап на повне закручування:
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Ґап коли послаблено на чверть оберту. При послабленні як мені здалось не лише збільшується ґап, але й кут леза стає тупішим.
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Рідна ручка якісно зроблена, на вигляд - копія Razorock UFO але є мінімальні відмінності і все ж таки вона трошки якісніша за УФО. "Діаманти" дрібніші ті більш шершаві та цупкі, УФО має виражену блискучість і є трошечки слизькішою через це але несуттєво. Шийка ручки ширша за УФО та ідеально підходить до колечка на нижній плиті. В цілому дизайн УФО на мій погляд дуже добре пасує ретро-футуризму PAA, такий собі космічний редизайн Gillette епохи NEW.
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Гоління, по фічам. Перша думка була що PAA тільки дізнались про існування пластикових прокладочок (це перший станок з яким вона йшла в комплекті), і на цій геомертії випадково перетворили "баг" в "фічу" - прокладочка теж додає до регулювання. Також згадали що раншіе мали бритви з DOC і просто продовжують пушити цю "фічу" як свій фірмовий стиль. Насправді все це є добре продуманим дизайном і працює як треба.
Верхня плита має прорізи як раз такої ширини, щоб затримувати в собі воду чи піну, і при тому не забиватись. Для поціновувачів гоління короткими швидкими рухами - чи "баффінгу" - цей станок працює дуже добре. Верхня кришка ближче верху має більшу шлибину і як раз туди збирає піну за напрямком "туди", яку легко відпускає напрямком "назад", залишаючи вологу доріжку піни. Це просто працює.
Стосовно Twist-Adjustable частини, на повністю закрученному положені бритва є дуже комфортною за рахунок гострого кута різу, невеликого вильоту та сильно зафіксованого леза по всій довжині. На цьому положенні завжди голився комфортно і добре чисто, деколи може треба було добривки. Перевагу надаю м'яким лезам навіть в цьому положенні. Товариш відмітив характер гоління "точно як Razorock BBS", але я це підтвердити нажаль не можу - Разороку при собі не мав.
На 1/8 оберту добре додається до ефективності - ББС без добривок, і при тому залишається хороший комфорт.
Десь на шляху до 1/4 оберту до агресивності вже значніше додається і бритва стає дуже агресивною (і ефективною). Також деколи між плити потрапляє щетина. Для себе зрозумів що мені більше підходять попередні положення, але за бажанням запас агресії є достатній.
При своїй хорошій якості, демократичній ціні в $84.95 USD, унікальним фічам та можливості до регулювання, The Ascension мені дуже сподобався і можу сміливо його рекомендувати до покупки.
Наразі порівнюю до Yates 921 і ще не було такого одразу відчуття що все-таки Yates мені більше до вподоби і цей мабуть оптимізую - більше часу пішло тільки на випробовування на різних положеннях і з різними лезами. Yates комфортний за рахунок нейтрального вильоту, і при тому для мене достатньо ефективний. PAA Ascension на повному закрученні так само комфортний (але по-інакшому якщо так можна виразитись через іншу геометрію, ОС, і фіксацію леза), але вже на 1/8 оберту помітно ефективніший за Yates і має ще запас.
Короче станком задоволений, всім раджу, поки що продавати не планую :D