Gillette Rubie. Думаю тут багато і не скажеш про цей станок. Але маю пару спогадів і думок про нього. На форумі є тема пов'язана з агресивністю бритв. Ця бритва у списку ділить місце з самими агресивними а саме 8,5 бала. І це мені трохи дивно, бо по перше вона мені дуже нагадує своїм дизайном знамениту бритву Gillette Tech, яка вважається м'якою. По друге, пригадую коли мені цю бритву подарувала дружина у кінці 90-х і я її вперше випробував, то був вражений її м'якістю. До цього я користувався якимось радянським станком. Що то був за станок уже не пам'ятаю в упор. Але певно то була якась потужна звірюга, бо цей Рубі ( який вважається агресивним) здався мені таким ніжним і приємно м'якеньким. Як зараз пам'ятаю той момент, бо різниця між станками була разюча. От з того часу я і не відчуваю його агресивності, просто сильно звик до нього напевно. Тільки два моменти в ньому мені не подобаються. Те що він надто легкий і те що лезо з боків виступає досить сильно. При проході під носом поперек може зачепити крило носа. А в іншому чудовий, ефективний станок.
Останній раз редагувалося: Александр Lutsk (Нд 7 Лют 2021 - 13:03), всього регувалося 1 раз(-и)
slonopotam, igor, razorsedge, Peshek, Palych, Vitgor, Ponikarych і Поставили вподобайку
vates Постоялець
Повідомлень : 862 Репутація : 328 Дата реєстрації : 02.04.2020 Звідки : Kyiv
Це моя перша ДЕ бритва, (не рахуючи якоїсь пластикової, вже й не згадаю, здається Вілкінсон, але точно пом'ятаю що пластикова не сподобалась) яку я спробував після одноразових бритв. Спробував і зрозумів що їншої й не треба, кохання з першої проби. Хоча на початку, інколи, бували і порізи і інші пошкождення...
Голився нею доволі довго, років 25. Разом з нею використовував, здебильшого крем Каро, дешевий синтетичний помазок з ринку і будь які леза з найближчого магазину (а там переважно Sputnik, Gillette Rubie та BIC). Не мав жодних проблем навіть з лезом BIC. Чисто, комфортно, м'яко і головне дуже єфективно! BIC часто голився в один прохід по росту з невеликими добривками і мав непоганий ДФС. Бритва справлялася як з одноденною щетиною так і з тижневою (правда відроста вона в мене не дуже швидко).
І зараз би голився нею як би не дві обставини. По перше з кришки стерся майже весь хром і кришка стала жовтого кольору (схоже на латунь...?!?). По друге зіпсувалася різьба на кришці, таке враження наче викришилися частинки штира. Псувалася вона поступово, зараз цей штир з різьбою значно коротший (викришився і по довжині) і ручка ледь тримається. Тому вирішив не добивати своє перше кохання, а підібрати іншу бритву.
Пів року тому - нею став Gillette King C. Так от Кінг здався мені агресивніщим за Rubie і менш ефективним. Принаймінні з лезом BIC я не зміг голитися ним нормально, хоча за два проходи отримував "майже BBC", але епідерміс мав пошкодження. З лезом Sputnik, Кінг голить м'яко як і Rubie, але треба два проходи для ДФС і три для "майже BBC" (майже, тому що проблемні місця не виголюю до BBS). Можливо ще не звик до нового станка і не підлаштував до нього техніку гоління...
Але однозначно Gillette Rubie м'який і вдалий станок.
igor, ARTURIUS, CNPOMAHELL та Олександр kirla Поставили вподобайку