На жалість давите :D Давайте розпочнем з розміщення, а до цифр згодом за роки два дійдем, заодно побачимо яким асортиментом станків володіє наш форум, це теж важливо бо по цій темі можна буде адресно в приват задавати питання по конкретному девайсу конкретному камраду, теж як не як користь.
Driller Бувалий
Повідомлень : 264 Репутація : 518 Дата реєстрації : 06.11.2017 Звідки : Дніпро
Заинтересовала мысль Романа по поводу наличия станков у форумчан. Мысль действительно очень здравая в плане консультаций. Если сообщество поддержит создадим тему, например с таким названием "Мои Т-образные бритвы" или что-то похожее. Будет видно у кого что есть и кому можно задавать вопросы по эксплуатации заинтересовавшего станка. Комрады, выскажете свое мнение, пожалуйста.
Олександр Lutsk Поставив вподобайку
Driller Бувалий
Повідомлень : 264 Репутація : 518 Дата реєстрації : 06.11.2017 Звідки : Дніпро
Добре! 1. Тільки назва на кшталт "Мої станки", бо є ще власники SE різних систем, їм теж буде цікаво. 2. Симетрично "Мої помазки", "Мої засоби для/після гоління", "Мої парфуми" тощо. 3. Ще варіант використовувати для цього рубрику "Бортжурнал", де у першому пості кожен, хто бажає, вивалює свій голярський арсенал. Обговорення там же. 4. Ще варіант заповнювати описом розділ профілю "підпис", щоби у кожному повідомленні форумця був опис його станків, помазків, мил тощо.
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 7063 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
Добре! 1. Тільки назва на кшталт "Мої станки", бо є ще власники SE різних систем, їм теж буде цікаво. 2. Симетрично "Мої помазки", "Мої засоби для/після гоління", "Мої парфуми" тощо. 3. Ще варіант використовувати для цього рубрику "Бортжурнал", де у першому пості кожен, хто бажає, вивалює свій голярський арсенал. Обговорення там же. 4. Ще варіант заповнювати описом розділ профілю "підпис", щоби у кожному повідомленні форумця був опис його станків, помазків, мил тощо.
1. Сам сначала хотел предложить название "Мои станки", а потом вспомнил, что станки бывают токарные, фрезеровальные и т.д., подумал затюкают. :D 2. Второй пункт полностью поддерживаю и если договоримся, параллельно откроем эти темы в соответствующих разделах. 3. По поводу Бортжурнала все логично, только у нас всего пять бортжурналов на более чем 400 форумчан, не очень развито это направление. 4. Подпись будет объемной, я бы даже сказал очень объемной, а у коллекционеров просто неподъемной. Также стоит учитывать, что многие в подписи высказывают свое отношение к жизни, как быть с этим? :?: ИМХО
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 7063 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
Как вариант можно создать глобальную тему "Мужская полка" и туда зафильдиперить все, что есть дома у человека (станки, пре- и афтешейвы, мыла, помазки, чаши).
Roman313 Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1326 Репутація : 939 Дата реєстрації : 20.11.2017 Звідки : Львів
Я б всетаки дотримався основної ідеї озвученої Олександр Тернавский - створення списку станків відсортованого за критерієм агресивності, а паралельні вигоди ми тоді отримаємо автоматично. Нам не суть бачити скільки в кого станків, а суть бачити що саме цей камрад орієнтується в агресивності конкретного станка, який мене цікавить, аргументуючи його позицію в списку.
Roman313 Живе тут
1000 повідомлень
Основна ідея абстрагуватися від існуючих списків формованих на числовій величині гап а колективно спробувати сформувати реальний список без жодних цифр.
ASV Бувалий
Повідомлень : 304 Репутація : 141 Дата реєстрації : 22.06.2018 Звідки : North-West of RU, Inger
Фатип Пиколло незаметно снёс эпидермис на такую глубину, что я после однозначно его забросил. Причём на не штатной большой ручке. 9 баллов однозначно. При этом РазоРок СЛАБ с гап 1.10мм мягче этого Фатип-а, хотя казалось бы, должно быть наоборот.Нотоже всё-таки злой к эпидермису на щеках и на шее, как оказалось. 8 баллов, точно.
РазоРок Джёрман-37 на штатной длинной тяжёлой ручке - злой станок, 6-7 баллов (в зависимости от лезвия), на коротенькой и лёгкой - то, что надо (4 балла).
Roman313 Живе тут
1000 повідомлень
Хотів би реанімувати дану тему. Що підштовхнуло: придбав спонтанно станок для подорожей Parker A-1R і яким було моє здивування коли при візуальній схожості з Muhle R89 його ефективність гоління виявилася вражаючою! Тому:
Roman313 пише:
...Давайте без жодних числових оцінок, зусиллями форумчан, розмістимо асортимент станків, які є в продажу, ну чи хоча б самих популярних, в порядку зростання агресії/ефективності(перевагу будемо надавати ефективності, бо користувач якому не підходить певний станок шукає ефективніший а не агресивніший). Всі переліки які є на сьогодні є далеко не точними на мій погляд. Всі спірні питання можемо ставити на голосування, коли дійдемо згоди зі списком, можемо проставиту навпроти числове значення агресії/ефективності, але це другий крок, коли до переліку не буде зауважень. Кожен наступний копіює попередній список, вставляє на певну позицію свій станок і т д, на початку списку в заголовку вказуючи який станок добавив, щоб всі не шукали що нового появилося у списку, користувач який не має практики порівння не зможе ставити свій станок оскільки ми не ставимо числове значення агресії і участь беруть тільки ті які мали практику користування декількома станками, тобто для прикладу ми уникаємо моментів коли людина яка спробувала фатіп і тільки фатіп буде доказувати що його агресивність 8 а ніяк не 4, в нашому випадку вона зможе доводити тільки те що його можна поставити на іншу позицію оскільки спробувала інший станок. Форумчанин який мав три станка для прикладу і може розмістити їх в послідовності зростання ефективності гоління але не може порівняти зі станками які вже є в списку повинен дочекатися хоча б появи одного з трьох в списку щоб мати від чого відштовхнутися... Нам не суть бачити скільки в кого станків, а суть бачити що саме цей камрад орієнтується в агресивності конкретного станка, який мене цікавить, аргументуючи його позицію в списку. Основна ідея абстрагуватися від існуючих списків формованих на числовій величині гап і колективно спробувати сформувати реальний список без жодних цифр.
Список станків в порядку зростання агресії/ефективності:
Я согласен с тем, что сколько людей, столько и мнений, и у каждого свое уникальное восприятие вещей. Однако все же сложно не согласиться с тем, что большинство людей, сравнивая (к примеру) 89 и 41 голову, однозначно выделят последнюю как относительно более агрессивную. И именно это "относительно" может помочь людям в выборе подходящего инструмента. Это не обязательно будет конкретно ваш опыт, но это относительный опыт большинства и тот самый условный относительный показатель, потому что других пока нет :)
Мне, например, со временем стало ясно, что я склоняюсь к станкам более агрессивной категории. И если с "серийными" инструментами, как те же 89 и 41, после недолгих разбирательств все более-менее понятно, то категория "преимуим" станков из нержавейки и других материалов (Timeless, ATT, Blackland и много других) для меня глухой лес.
Что там более эффективное а что более мягкое? Как их можно сопоставить пускай хоть "относительно" других серийных станков? Покупать по очереди очень дорого, а часто еще и долго или вовсе невозможно! Я не могу просто прийти в КТГ и купить там Таймлесс .95 как я могу 89 или 41 головы на любой ручке (к слову, АТТ у них все же есть), для этого мне придется отстоять очередь в пол-года или даже год, и даже тогда станок может мне просто не подойти. А так я буду знать что Timeless .95 где-то рядом с Muhle R41 (например), а Razorock Game Changer в районе 89 головы.
А такая таблица как у Романа - пускай и не все с ней согласятся - это уже тот опорный камень, от которого можно хоть приблизительно понимать что и где находится в этой относительно иерархии агрессивности станков. За что ему спасибо :) Можно даже поддерживать таблицу общими усилиями форума, как топик "мой любимый станок". Не придираться к мелочам в стиле "а я настаиваю что станок A должен быть между B и C!!!", а "по моему субъективному мнению станок A можно отнести в условную категорию к станкам B и C". Было бы очень круто!
И плюсую iKon Shavecraft 104 Tech в сам низ, на порядки злее 41 головы :D
Roman313 Живе тут
1000 повідомлень
Камради так якщо у Вас є практика користуванням iKon Shavecraft 104 Tech Head Closed Comb, то копіюйте попередній мій список, вставляйте на певну позицію iKon, в заголовку списку вказуючи який станок добавили, щоб всі не шукали, що нового появилося у списку для прикладу: "Список станків (+ iKon Shavecraft 104 Tech Head Closed Comb ) в порядку зростання агресії/ефективності:" Паралельно ми бачимо, що саме цей камрад орієнтується в агресивності конкретного станка, який допустимо мене цікавить, аргументуючи його позицію в списку.
razorsedge Постоялець
Повідомлень : 905 Репутація : 576 Дата реєстрації : 12.03.2018 Вік : 35 Звідки : Львів
По субъективным ощущениям между Muhle R41 и iKon Shavecraft 104 'Tech' Closed Comb можно было бы еще парочку станков воткнуть, если бы они существовали :) iKon 104 слегка эффективнее 41 головы и на 2 порядка агрессивнее это уж точно!
Peshek Бувалий
Повідомлень : 375 Репутація : 401 Дата реєстрації : 03.07.2018 Звідки : м. Івано-Франківськ (м. Станиславів)
потрібно мати на увазі що ми порівнюємо 89 на рідній ручці!!! на ручці з нержавійки 89 перетворюється на Які, яка стоїть по ефективності краще за 3 плиту роквела
потрібно мати на увазі що ми порівнюємо 89 на рідній ручці!!! на ручці з нержавійки 89 перетворюється на Які, яка стоїть по ефективності краще за 3 плиту роквела