Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 2923 Репутація : 165 Дата реєстрації : 21.04.2021 Вік : 48 Звідки : Ukraine, Dnipro
Тема: Re: Наші авторучки Пн 24 Лип 2023 - 20:50
fill пише:
От просто ручка - береш і пишеш, без якихось наворотів.
Ручка хорошо пише, взагалі без якихось претензій. Ще, що мені подобається те, що в ній не висихає чорнило, якщо нею довго не пишеш.)
_________________ Через терни до зірок!
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2677 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Тема: Re: Наші авторучки Вт 25 Лип 2023 - 11:16
creativeresponse пише:
У меня несколько Pilot 78g( по крайней мере это максимально похожая которую нашел в интернете) до сих пор как новые, а я их покупал в самом начале 2000х, точно не помню в 2002 или 2003, но цену помню, 2.50грн
Це говорить про дбайливе ставлення до речей. Люди з віком цьому вчаться. Та й умови, в яких ми росли, до цього спонукали - суцільний дефіцит. В мене досі є китайська ручка, якою я писав у старших класах школи. А це - середина 80-их. І теж, як нова.
Моя дитинка уграває ручки/олівці/фломастери за пару тижнів - абсолютно інший підхід до речей. Намагаюся вчити, але поки що без особливих успіхів :-)
До речі, про Pilot 78g ходять дуже хороші відгуки. Ну й китайці роблять дуже пристойні копії. У мене є така від Jinhao - одна з улюблених ручок.
vicbro Поставив вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2677 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Тема: Re: Наші авторучки Вт 25 Лип 2023 - 11:22
ARTURIUS пише:
Ще, що мені подобається те, що в ній не висихає чорнило, якщо нею довго не пишеш.)
От саме це і було основним мотивом її придбати :-)
У мене купа різнокольорових чорнил, і свої робочі нотатки і щоденники я веду різними кольорами - ніхто не може мені цього заборонити, а воно мені так веселіше :-)
Але час від часу треба підписувати якісь офіційні папери, ставити резолюції на документах тощо. Для цього рожеве чи жовно-гаряче чорнило не підійде :-) Ручки, заправлені синім чорнилом, інколи підводили - дуже погано писали після кількох днів лежання без діла. Доводилося розкручувати, наганяти чорнило у фідер, розписувати і все таке. Тому і взяв для цієї задачі ручку з хорошим стартом. Подібна в мене лежить дома на підхваті, щось записати нашвидкуруч. Тепер от і на роботі така є.
ARTURIUS Поставив вподобайку
vicbro Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1185 Репутація : 140 Дата реєстрації : 17.07.2019 Вік : 62 Звідки : Одеса
Тема: Re: Наші авторучки Вт 25 Лип 2023 - 12:45
У меня тоже есть две ручки Jinhao с перьями F и EF, море удовольствия пользоваться ими. Когда-то в 90-х у меня тоже была Pilot 78G зеленая (тогда не знал ее маркировки, но по изображению один в один). Через много лет у меня ее кто-то увел ... Чего я про нее пишу? Удивила цена, которую написал комрад creativeresponse. Я в 90-х покупал ее точно намного дороже в магазинчике канцтоваров. За 0.5$ вряд ли она продавалась где-то. Хотя, кто его знает. Но ручка классная.
fill Поставив вподобайку
Гость Гість
Тема: Re: Наші авторучки Вт 25 Лип 2023 - 12:47
vicbro пише:
У меня тоже есть две ручки Jinhao с перьями F и EF, море удовольствия пользоваться ими. Когда-то в 90-х у меня тоже была Pilot 78G зеленая (тогда не знал ее маркировки, но по изображению один в один). Через много лет у меня ее кто-то увел ... Чего я про нее пишу? Удивила цена, которую написал комрад creativeresponse. Я в 90-х покупал ее точно намного дороже в магазинчике канцтоваров. За 0.5$ вряд ли она продавалась где-то. Хотя, кто его знает. Но ручка классная.
Я ее на базаре покупал, в Одессе, очень большая вероятность что они торговали конфискатом
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Вт 25 Лип 2023 - 12:58
Ось мій варіант копії 78-ого Пілота. Можливо, не на 100% точно передає форму і деталі. Але в загальному її повторює. І пише дуже приємно. Ціна - щось біля 2$
Олександр Тернавский, vicbro, ARTURIUS та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 2923 Репутація : 165 Дата реєстрації : 21.04.2021 Вік : 48 Звідки : Ukraine, Dnipro
Тема: Re: Наші авторучки Вт 25 Лип 2023 - 14:37
Потрібна ручка з резинкою, щоб була можливість виправляти та переписувати написане. Може у кого є досвід з цими ручками, то підкажіть, будь ласочка.)
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Вт 25 Лип 2023 - 14:51
ARTURIUS пише:
Потрібна ручка з резинкою, щоб була можливість виправляти та переписувати написане. Може у кого є досвід з цими ручками, то підкажіть, будь ласочка.)
Якщо вірити продавцеві, то це чорнило стирається. Щоправда, робити це треба спеціальним коректором:
чорнила випускаються в Німеччині та вдосконалюються вже більше 100 років, колір чорнила Royal Blue – красивий насичений синій колір, чорнила легко та безслідно видаляються з паперу за допомогою спеціального знебарвлюючого коректора Herlitz My.Pen, Herlitz Superhai або Pelikan No.Mistake, щоб зробити новий запис поверх виправленого необхідно використовувати синій наконечник коректора...
Я сам таким не користувався, нічого не скажу, як воно насправді. Можеш спробувати. Pelikan 4001 Royal Blue продається і в картриджах.
ARTURIUS Поставив вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1097 Репутація : 4 Дата реєстрації : 01.02.2022 Звідки : Київ
Тема: Re: Наші авторучки Вт 25 Лип 2023 - 15:39
ARTURIUS пише:
Та от хоча б чи де-інде. Шукати по "ручка пиши-зтирай". Зазвичай у ручці спеціальній ластик, котрим і витирають. Ще варіант - то пара ручок. Коли по зтертому пишуть іншою ручкою із комплекту. Але воно зтирається не до кінця. Видно дещо. Майте на увазі.
fill та ARTURIUS Поставили вподобайку
Kody Новачок
Повідомлень : 40 Репутація : 1 Дата реєстрації : 30.04.2020 Звідки : Київ
Тема: Re: Наші авторучки Чт 27 Лип 2023 - 12:04
Це мій Паркер. Купував ще у 2007 році. Чорнила Ватерман
fill, ARTURIUS, CNPOMAHELL та Meo Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Чт 27 Лип 2023 - 12:34
Панове, хто має сучасні чорнильні Паркери, а розкажіть-но детальніше. Особливо, якщо можете порівняти зі старими та/або іншими сучасними.
Бо багато пишуть, що вже не той тепер Миргород, Паркер-ручка не та :-)
Гость Гість
Тема: Re: Наші авторучки Чт 27 Лип 2023 - 12:36
fill пише:
Панове, хто має сучасні чорнильні Паркери, а розкажіть-но детальніше. Особливо, якщо можете порівняти зі старими та/або іншими сучасними.
Бо багато пишуть, що вже не той тепер Миргород, Паркер-ручка не та :-)
А в каком периоде они были "те"? я первый и последний покупал в 2006, и вообще не понял почему вокруг них такой хайп.
Олександр Тернавский Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1987 Репутація : 1379 Дата реєстрації : 09.02.2018 Вік : 63 Звідки : планета Земля - Мир
Тема: Re: Наші авторучки Чт 27 Лип 2023 - 12:46
Kody пише:
Це мій Паркер. Купував ще у 2007 році. Чорнила Ватерман
Я такую покупал в 1984 году в Кабуле. До сих пор тамошнюю тогдашнюю цену помню. Жаль украли. Понравилась малыми размерами, заправкой пипеточной. В письме не произвела фурора, хоть и отстоем назвать было бы не правильно. Хорошие китайские авторучки того времени, на мой взгляд, писали лучше и плавнее, даже с более тонким пером.
Останній раз редагувалося: Олександр Тернавский (Чт 27 Лип 2023 - 12:51), всього регувалося 1 раз(-и)
fill, stanislav-q, CNPOMAHELL та Meo Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Чт 27 Лип 2023 - 12:50
creativeresponse пише:
А в каком периоде они были "те"? я первый и последний покупал в 2006, и вообще не понял почему вокруг них такой хайп.
Я так розумію, що нинішні Паркери порівнюють з тими, що були ще до появи і широкого розповсюдження кулькових ручок. Тобто, початок-середина ХХ століття.
Олександр Тернавский та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
Олександр Тернавский Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1987 Репутація : 1379 Дата реєстрації : 09.02.2018 Вік : 63 Звідки : планета Земля - Мир
Тема: Re: Наші авторучки Чт 27 Лип 2023 - 12:58
fill пише:
Я так розумію, що нинішні Паркери порівнюють з тими, що були ще до появи і широкого розповсюдження кулькових ручок. Тобто, початок-середина ХХ століття.
Нынешние сравнивать будет не этично. С появлением нового в письме все свои усилия производители вкладывают в это самое новое. Старое не развивается, забрасывается, а в худшем случае, и производство переносится в страны с низким уровнем оплаты труда, отсюда и ухудшения в качестве и надёжности.
CNPOMAHELL Поставив вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Чт 27 Лип 2023 - 13:02
Олександр Тернавский пише:
Нынешние сравнивать будет не этично. С появлением нового в письме все свои усилия производители вкладывают в это самое новое. Старое не развивается, забрасывается, а в худшем случае, и производство переносится в страны с низким уровнем оплаты труда, отсюда и ухудшения в качестве и надёжности.
Можливо й так. Але чомусь найбільше дорікають саме Паркеру. Щодо інших виробників нічого подібного читати не доводилося. Або ж просто не траплялося.
Гость Гість
Тема: Re: Наші авторучки Чт 27 Лип 2023 - 13:10
fill пише:
Можливо й так. Але чомусь найбільше дорікають саме Паркеру. Щодо інших виробників нічого подібного читати не доводилося. Або ж просто не траплялося.
Мне кажется что народ просто про другие ручки тогда не особо знал, бренды были но широко известны в узких кругах так сказать, для меня паркер это как ролекс в часовом мире, просто правильно в свое время раскрутили бренд чтобы у всех на слуху был, по старой памяти когда выбора небыло в открытом доступе разница в качестве казалась огромной, а сейчас на фоне даже дешевого Scriveiner (Про бренды типа Lamy, TWSBI, Sailor и еще кучу других начинать не буду) Parker уже всего лишь очередная ничем не выделяющаяся ручка, тут скорее не качество упало а просто раньше трава была зеленее
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Чт 27 Лип 2023 - 13:16
creativeresponse пише:
Мне кажется что народ просто про другие ручки тогда не особо знал, бренды были но широко известны в узких кругах так сказать, для меня паркер это как ролекс в часовом мире, просто правильно в свое время раскрутили бренд чтобы у всех на слуху был, по старой памяти когда выбора небыло в открытом доступе разница в качестве казалась огромной, а сейчас на фоне даже дешевого Scriveiner (Про бренды типа Lamy, TWSBI, Sailor и еще кучу других начинать не буду) Parker уже всего лишь очередная ничем не выделяющаяся ручка, тут скорее не качество упало а просто раньше трава была зеленее
Теж можливо.
Певно, лише затяті колекціонери, які мають не один десяток ручок різних виробників і періодів, і займаються цим серйозно і не один рік, можуть впевнено сказати, мають ці наїзди на Паркер реальний ґрунт, чи то лише пуста балаканина.
Але мені це все одно засіло в голові, тому до авторучок Паркер ставлюся тепер упереджено :-) Зате їхні ролери дуже поважаю. Зараз в мене їх нема (чи валяються десь в загашниках), але коли ними користувався, то робив це з великим задоволенням :-)
ARTURIUS та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1097 Репутація : 4 Дата реєстрації : 01.02.2022 Звідки : Київ
Тема: Re: Наші авторучки Чт 27 Лип 2023 - 13:17
fill пише:
Та да. Треба ж навіть дивитися де саме буга виготовлена ручка. Чехія чи то Індія тощо... При якості сучасних китайців навіть не знаю, навіщо ганятися за Паркером. Щось старе ще так-сяк, а нове... навіть не знаю нашо. Хоча ті ж японські ручки і по 100+ долярів коштують. Причому це суто ручка для письма - із ніяки оформленням. При цьону не факт, що така ручка буде писати краще гіпотетичног китайця за 2-5 долярів.
Свій Parker, я про...губив ще простіше ніж @Олександр Тернавский. Подарували мені цю ручку на день народження. А я ж "крутий офісний планктон" був. То пішов до главбуху підписувати папери та й простягнув йому ту ручку. І все. Він автоматом її забрав, пісня підписування. А я був дуже соромязнливий, щоб попросити віддати. Тобто ручка в мене протирималася кілька днів усього.
Зі старого маю китайську Wing Sung десь мого віку чи навіть старшу за мене (десь із 197* років). Із золотим пером. Користувався нею у старших класах школи. Цікаво своєю незвичністю письма, заправкою, відносно звичайних, кулькових, але не більше. Пише й пише. Ніякої легкої ходи чи якихось незвичайних відчуттів від письма нею я не мав. Тоді ще було круто, що ручка не радянська. Але тоді усе нерадянське здавалося крутим. ;)
Олександр Тернавский Поставив вподобайку
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Чт 27 Лип 2023 - 13:26
В порівнянні з тими не багатьма не дорогими ручками, що в мене були, або є - Паркер (хоча саме ця ручка не дорога) самий приємний в письмі і в руці. Естетичний для мене по вигляду і не громіздкий, як інші мої ручки. Я ним задоволений. Але якщо порівняти з двома іншими моїми ручками Паркер, шариковим та ролером, то вони дуже вишукані і приємні. Тобто, мені є ще куди рости.))) Також, цікаво спробувати металеву Ламі. Пишуть наче стильна і класно пише, але в Дніпрі я їх ніде не бачу, щоб хоч в руках потримати.)
fill та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
Гость Гість
Тема: Re: Наші авторучки Чт 27 Лип 2023 - 13:29
ARTURIUS пише:
В порівнянні з тими не багатьма не дорогими ручками, що в мене були, або є - Паркер (хоча саме ця ручка не дорога) самий приємний в письмі і в руці. Естетичний для мене по вигляду і не громіздкий, як інші мої ручки. Я ним задоволений. Але якщо порівняти з двома іншими моїми ручками Паркер, шариковим та ролером, то вони дуже вишукані і приємні. Тобто, мені є ще куди рости.))) Також, цікаво спробувати металеву Ламі. Пишуть наче стильна і класно пише, але в Дніпрі я їх ніде не бачу, щоб хоч в руках потримати.)
Вы про Lamy 2000? ибо у низ металических куча, но именно 2000 а не Safari сделала бренд популярным
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Чт 27 Лип 2023 - 13:30
CNPOMAHELL пише:
При цьону не факт, що така ручка буде писати краще гіпотетичног китайця за 2-5 долярів.
А це так само, як з бритвами. Якщо просто голитися, то Edwin Jagger - це якісно, не дорого і прекрасно голить. А от умовний Blackland - це більше про матеріали, роботу, статус, володіння преміальною річчю тощо. Голить, певно, і не краще. Принаймні, не в 10 разів краще.
Тож, якщо просто писати, то базові Schneder, Faber-Castell, Parker Jotter, Lamy Safari чи той же Jinhao тобі в руки. А умовні Montegrappa чи Visconti - це про статус і колекцію.
Олександр Тернавский, ARTURIUS та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Чт 27 Лип 2023 - 13:32
creativeresponse пише:
Народ і зараз не дуже знає про інші ручки.)) Захожу в магазин і маю вибір до пʼяти виробників чорнильних ручок. Звичайно ж Паркер в порівняні з іншими наявними просто на пікі якості асортименту та дизайну.
CNPOMAHELL та Meo Поставили вподобайку
Meo Бувалий
Тема: Re: Наші авторучки Чт 27 Лип 2023 - 13:33
Могу ошибаться, но старые перья (не ручки) конца 19-20 века, ценятся за свою гибкость, а потом когда стали массово сокращаться производства с появлением шариковых ручек, традиции их изготовления были если и не утеряны, то все равно качество заметно просело. Магазины для каллиграфии сейчас продают винтаж 50-х годов, мне они тоже больше нравятся чем современные, и есть выбор под разные задачи.
Олександр Тернавский, fill та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
Meo Бувалий
Тема: Re: Наші авторучки Чт 27 Лип 2023 - 13:36
У Lamy 2000 вроде бы корпус из пластика, а перо спрятанное то ли золото, то ли платина. Из того что помню, это одна из самых "мокрых" ручек, очень хорошо отдает чернила, даже сильнее чем TWSBI.