Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 1096 Репутація : 4 Дата реєстрації : 01.02.2022 Звідки : Київ
Тема: Re: Наші авторучки Пт 24 Лист 2023 - 19:47
Взяв собі недавно Кох-і-Норівські чорнила, сині та чорні. А то ручок повно а з чорнил маю тільки росіянську "Гамма", та місцеву "Радуга". Поки не відкривав навіть. Звичайно, таке собі, але ж краще "наших" (я сподіваюсь).
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2676 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Тема: Re: Наші авторучки Сб 9 Груд 2023 - 12:48
Мені категорично не можна читати огляди на ручки :-)
Вже клявся-божився, що не купуватиму Китай, та не стримався :-) Цього разу придбав ручку Jinhao 80. В огляді, який я читав, казали, що це копія Lamy 2000. Там же приводили фото у порівняння - реально майже 100%-ва копія. Там хіба що внутрішності різні, у китайця свій конвертор. Ну й ще пара дрібних нюансів.
Ручка обійшлась мені приблизно у $2,50. І це були абсолютно не дарма потрачені гроші!
По факту ручка виглядає набагато дорожче. І головне - вона чудово пише! Спробував її на різному папері - нема до чого доколупатися. Пише гладко, соковито, нічого не шкрябає, нічого не тече. Якщо той, то у мене перо F.
Зібрана ручка теж дуже якісно. Я взяв у матовому виконанні. Але по факту поверхня має рифлену структуру під дерево. Тож, ручка не збиратиме відбитки пальців і на ній не випиратимуть можливі подряпини.
Корпус скоріше за все пластиковий. Але ручка не невагома і добре відчувається в руках. Барель накручується на гріп-секцію на металевій різьбі. Ковпачок сідає на ручку з приємним клацанням. Тримається міцно, не має бажання злетіти.
Гріп-секція у ручки кругла. Тобто, не така як у початкових Lamy, вже більш доросла.
Перед першою заправкою промивав ручку і побачив, що в ній вже було трохи чорнила. Отже, продавець перевірив її перед продажем. І це приємно.
Одним словом, покупкою я більш ніж задоволений! :-)
Олександр Тернавский, ARTURIUS, CNPOMAHELL та Meo Поставили вподобайку
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 2918 Репутація : 165 Дата реєстрації : 21.04.2021 Вік : 48 Звідки : Ukraine, Dnipro
Тема: Re: Наші авторучки Нд 10 Груд 2023 - 7:12
CNPOMAHELL пише:
Взяв собі недавно Кох-і-Норівські чорнила, сині та чорні. А то ручок повно а з чорнил маю тільки росіянську "Гамма", та місцеву "Радуга". Поки не відкривав навіть. Звичайно, таке собі, але ж краще "наших" (я сподіваюсь).
Як враження? Вдалося вже чорнила порівняти? Бо мені теж потрібно чорнило підібрати.
CNPOMAHELL Поставив вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2676 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Тема: Re: Наші авторучки Нд 10 Груд 2023 - 8:13
ARTURIUS пише:
Як враження? Вдалося вже чорнила порівняти? Бо мені теж потрібно чорнило підібрати.
Koh-i-Noor - робоче чорнило, але досить нудне. Їхній синій - просто синій, нічим не примітний, не яскравий.
Краще вже подивись у бік Pelikan 4001. Їхній Royal Blue значно цікавіший. І це не дороге чорнило, трохи дорожче за чехів.
Якщо трохи ще підняти цінник, то можна брати Lamy, Parker Quink, Noodlers. Мені ще подобаються Diamine, але останнім часом я їх не знаходжу в асортименті.
ARTURIUS, CNPOMAHELL та Meo Поставили вподобайку
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 2918 Репутація : 165 Дата реєстрації : 21.04.2021 Вік : 48 Звідки : Ukraine, Dnipro
Тема: Re: Наші авторучки Нд 10 Груд 2023 - 10:33
@fill Мабуть візьму Parker в магазині. Є три кольори, ціна близько 400 грн за баклашку. Але перед цим потрібно ще придбати конвектор для заправки.
Є такі.. В чому різниця між ними крім матеріалу?
CNPOMAHELL Поставив вподобайку
Meo Бувалий
Тема: Re: Наші авторучки Нд 10 Груд 2023 - 12:03
На сайте inksnibs.com собрана неплохая база чернил с наглядными примерами, для удобства вот ссылки на расцветки Parker и Pelikan. Не у всех чернил еще есть светостойкость, в сети видел тесты Lamy, они выцветают на солнце.
Вопрос не ко мне, но судя по всему механизм забора чернил у этих конверторов разный.
ARTURIUS та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
Олександр Тернавский Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1987 Репутація : 1379 Дата реєстрації : 09.02.2018 Вік : 63 Звідки : планета Земля - Мир
Особенности: заправочный механизм поршневой для заправки чернилами из флакона, подходит для всех перьевых ручек Parker, кроме Parker Esprit, Parker Duofold Demi.
Вроде бы взаимозаменяемые, но то, что подороже, больше объёмом (сужу по фото).
Компания Parker выпускает 2 вида конверторов: а) "червячно-поршневой" он же "стандартный" б) "De lux" У "стандартного" процесс заправки происходит поршневым способом, тянете на себя поршень и чернила закачиваютя внуть конвертора. У "De lux" - это конвертор поворотного действия, у него имеется резьба, при помощи корой поршень внутри закручивается с некоторым усилием, тем самым происходит заправка чернилами. Основные отличия - это цена, материалы и срок службы. В конверторе "De lux" используются более прочные материалы (есть металлические части), таким образом, конвертор служит намного дольше "стандартного" и лучше защищает от протекания.
ARTURIUS та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Сб 16 Груд 2023 - 12:34
Приїхала ще одна обновочка з Китаю. І теж після читання оглядів :-)
На цей раз - Jinhao 86. Давно вже хотів спробувати щось з нових китайців з закритим пером. Спробував. І лишився задоволеним :-)
Дизайн трохи незвичний, якщо порівнювати зі старими китайцями. Але ніяких серйозних дорікань не маю. Просто ручка трохи інша - трохи товща, з трохи довшим пером.
Зібрана добре. Ковпачок кріпиться на барель на різьбі, що дуже добре. Барель на гріп-секцію накручується на металеву різьбу. Заправка - картридж-конверторна, під широку горловину стандартного картриджа.
Головне, що пише ручка дуже добре - гладко, м’яко, добре віддає чорнило. Цю ручку теж перевіряли перед продажем, тож варто подякувати продавцеві.
Доколупатись можна лише до дрібниць. Там трохи інший колір корпуса, порівняно з вітриною. І є невеличка "сходинка" при переході з гріп-секції на барель. Декому таке не подобається. Але мені байдуже. Тим більше, що вона не сильно відчувається.
Ціна ручки - 1,80 баксів, копійки :-)
Олександр Тернавский, ARTURIUS та ПВА Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Сб 16 Груд 2023 - 12:47
Ну і щоб два рази не вставати :-)
Отримав ще рем-комплект для ручок: металеву пластину для корекції пера, збільшувальне скло (30-кратне) і набір пер. Буду розважатися :-)
Oleksii та ARTURIUS Поставили вподобайку
Олександр Тернавский Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1987 Репутація : 1379 Дата реєстрації : 09.02.2018 Вік : 63 Звідки : планета Земля - Мир
Тема: Re: Наші авторучки Ср 20 Груд 2023 - 13:06
fill пише:
Дизайн трохи незвичний, якщо порівнювати зі старими китайцями. Але ніяких серйозних дорікань не маю. Просто ручка трохи інша - трохи товща, з трохи довшим пером.
Да, раньше были намного интереснее (их и сейчас найти можно) - со стрелочкой и прозрачным ободочком для контроля окончания чернил.
fill Поставив вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Ср 20 Груд 2023 - 13:09
Олександр Тернавский пише:
Да, раньше были намного интереснее (их и сейчас найти можно) - со стрелочкой и прозрачным ободочком для контроля окончания чернил.
В цьому конкретному випадку, ручка виглядає на 100% школярською. Можливо, в більш строгому кольорі було б інше відчуття, але в цьому - однозначно для школи :-)
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Ср 10 Січ 2024 - 15:13
Вітаю, панове!
Маю хорошу новину: в Д-Магазині в продажу знову є блокноти Rhodia
Якщо хто не в курсі, це дуже популярні блокноти серед тих, хто пише чорнильними ручками. Вони мають відповідної якості папір і вважаються fountain pen friendly. Тож, рекомендую!
ПВА Поставив вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Вт 16 Січ 2024 - 12:42
Минулого року, приблизно в один час, замовив на Алі дві ручки з закритим пером. Цікаво було, що вони зараз собою являють. Одна з них давно вже прийшла, я про неї писав. А інша, з деяких причин, прийшла от щойно.
Виробник мені досі невідомий - Hongdian, модель - С1. Ціна - бл. 5,50 USD.
Ручка добре зроблена і красиво виглядає. Матеріал корпусу - метал, покритий пластиком чи емаллю. Тож ручка добре відчувається в руці. І вона трохи товща своїх прадавніх аналогів.
Ковпачок кріпиться за рахунок тертя. Не спадає, але ризик такий є.
Я брав з пером F. Ручка пише досить добре. Подача трохи сухувата, але прийнятна. Ніякого дряпання, пропусків і чогось подібного я не помітив. Стартує добре, принаймні після ночі. Як буде після кількох днів, треба ще перевірити.
Заправка конверторна. Конвертор сходу зняти мені не вдалося, можливо він відкручується. Або й не знімається взагалі.
Загальне враження від ручки дуже приємне, покупкою задоволений :-)
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Пт 19 Січ 2024 - 11:41
Придбав катрідж Parker. Помітив різницю з рідним, висихає чорнило в ручці й приходиться промивати відмочуючи перо.
_________________ Через терни до зірок!
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Пт 19 Січ 2024 - 11:51
ARTURIUS пише:
Придбав катрідж Parker. Помітив різницю з рідним, висихає чорнило в ручці й приходиться промивати відмочуючи перо.
Ручку в будь-якому разі є сенс час від часу промивати. Особливо, коли користуєшся саме картриджами. Розбери її і на кілька годин поклади у теплу воду. Потім промий, продуй і просуши.
ARTURIUS Поставив вподобайку
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Сб 20 Січ 2024 - 21:29
Цікаво те, що з комплектним картриджем я її ні разу не промивав, а це кожного дня це роблю. Мені писати потрібно, і в самий не підходящий момент ручка перестає це робити. І я такий кожного разу витягаю іншу..
_________________ Через терни до зірок!
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Нд 21 Січ 2024 - 7:21
ARTURIUS пише:
Цікаво те, що з комплектним картриджем я її ні разу не промивав, а це кожного дня це роблю. Мені писати потрібно, і в самий не підходящий момент ручка перестає це робити. І я такий кожного разу витягаю іншу..
Тоді треба розбирати і дивитись, що там. Бо так не має бути, це не нормально.
Для початку також спробуй інші картриджі. Може з чорнилом щось не таїк
ARTURIUS Поставив вподобайку
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 7063 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
Тема: Re: Наші авторучки Вт 27 Серп 2024 - 15:00
Вітаю, друзі. От таку ручку подарували.
fill, РустВр та ARTURIUS Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Вт 27 Серп 2024 - 15:02
Ruslan пише:
Вітаю, друзі. От таку ручку подарували.
Виглядає солідно!
Як пише?
Ruslan Поставив вподобайку
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 7063 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
Тема: Re: Наші авторучки Вт 27 Серп 2024 - 15:16
Сергію, пише теж не погано. Але я завжди писав чорною ручкою, тож для мене буде трошки незвичним синій колір пасти.
fill Поставив вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Вт 27 Серп 2024 - 15:22
Ruslan пише:
Сергію, пише теж не погано. Але я завжди писав чорною ручкою, тож для мене буде трошки незвичним синій колір пасти.
Уявляю твій шок, коли ти дізнаєшся, що, крім чорного і синього, є й інші кольори для письма :-)))
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Вт 27 Серп 2024 - 15:26
Колір може бути будь-яким, якщо він чорний :)
fill, РустВр та ARTURIUS Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Вт 27 Серп 2024 - 15:28
Ruslan пише:
Колір може бути будь-яким, якщо він чорний :)
Ну звичайно ж! :-) І автомобіль будь-яким, якщо він Ford :-)
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Чт 29 Серп 2024 - 13:20
Ruslan пише: