Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 2677 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Тема: Re: Наші авторучки Ср 26 Квіт 2023 - 16:59
Олександр Тернавский, ARTURIUS, ditrih_ та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
Гость Гість
Тема: Re: Наші авторучки Ср 26 Квіт 2023 - 23:31
ARTURIUS пише:
Задивився на Lamy Safari, у них є ручки з тонким пером в 0,3мм. Хочу спробувати, що воно теке. В інтернетах дуже хвалять цього німецького виробника.)
Ручки очень хорошие на свою цену, единственное "против" у меня, это то что их EF, такойже или чуть шире чем M у японцев, но это болезнь всех европейцев и как таковым минусом будет только для тех у кого подчерк мелкий или любит очень тонкие линии как я, а в остальном шикарная рабочая лошадка начального уровня, но Twisbi у меня более в приоритете в этой ценовой категории, тоже используют немецкие перья
Caonima Постоялець
Повідомлень : 574 Репутація : 15 Дата реєстрації : 31.07.2022 Вік : 45 Звідки : Київ
Тема: Re: Наші авторучки Чт 27 Квіт 2023 - 0:43
Вибачте, не витримав ))) Давно слідкую за темою.
Гость Гість
Тема: Re: Наші авторучки Чт 27 Квіт 2023 - 1:22
Caonima пише:
Вибачте, не витримав ))) Давно слідкую за темою.
А вы точно нужною картинку загрузили?
Caonima Постоялець
Повідомлень : 574 Репутація : 15 Дата реєстрації : 31.07.2022 Вік : 45 Звідки : Київ
Тема: Re: Наші авторучки Чт 27 Квіт 2023 - 11:35
creativeresponse пише:
А вы точно нужною картинку загрузили?
Точно. Я просто думаю - може мені нормальна ручка допоможе?
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 2922 Репутація : 165 Дата реєстрації : 21.04.2021 Вік : 48 Звідки : Ukraine, Dnipro
Тема: Re: Наші авторучки Чт 27 Квіт 2023 - 21:10
Caonima пише:
Точно. Я просто думаю - може мені нормальна ручка допоможе?
Нормальна ручка реально має вплив на письмо.) Також є багато відео про постанову каліграфії, можна попрактикуватись, але все ж вже з нормальною ручкою.))
_________________ Через терни до зірок!
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 2922 Репутація : 165 Дата реєстрації : 21.04.2021 Вік : 48 Звідки : Ukraine, Dnipro
Тема: Re: Наші авторучки Сб 29 Квіт 2023 - 18:11
Продовжу за круті чоловічі аксесуари.) Новенька ручка від Faber-Castell, ціна в 250₴ повністю себе оправдовує. В комплекті ручка та 6 змінних чорнильних картриджів. Писати нею дуже легко та приємно.
fill, Shave Master та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Сб 29 Квіт 2023 - 18:18
creativeresponse пише:
Twisbi у меня более в приоритете в этой ценовой категории, тоже используют немецкие перья
Це така?
Чим вона краща Вам за LAMY?
CNPOMAHELL Поставив вподобайку
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Нд 30 Квіт 2023 - 16:57
@fill Дякую за подаруночки! Пробував вже писати цими ручками, як на 1$, то пише справді дуже круто. В руці зручна. Червону з рожевим чорнилом дав дружині, вона в захваті від кольору і комфорту писання.)
Олександр Тернавский, fill та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2677 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Тема: Re: Наші авторучки Нд 30 Квіт 2023 - 17:50
ARTURIUS пише:
@fill Дякую за подаруночки! Пробував вже писати цими ручками, як на 1$, то пише справді дуже круто. В руці зручна. Червону з рожевим чорнилом дав дружині, вона в захваті від кольору і комфорту писання.)
Користуйтесь з задоволенням! :-)
ARTURIUS Поставив вподобайку
Гость Гість
Тема: Re: Наші авторучки Нд 30 Квіт 2023 - 18:58
ARTURIUS пише:
Це така?
Чим вона краща Вам за LAMY?
Не, Twsbi Eco, либо Twsbi 580(их можно на скидке словить по цене Lamy)
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Нд 30 Квіт 2023 - 19:11
creativeresponse пише:
Не, Twsbi Eco, либо Twsbi 580(их можно на скидке словить по цене Lamy)
У нас вони від 50$ і дорожче. Цікаві ручки, 580 навіть отримала світову премію в 2010 році за дизайн. За ці гроші бачив не поганого на вигляд Раrker-a з пером.
У Lamy зараз вийшла їх люксова ручка за тією ж ціною в 50$. Нову колекцію ручок Lamy Lx було створено на 50-річчя компанії. Lx означає «люкс». Lamy Lx це люксова версія відомої Lamy AL-star і має такі ключові особливості:
Корпус ручки виготовлений з міцного алюмінію та анодований дорогоцінним металом (золото, рожеве золото, паладій, рутеній).
Кліпса також покрита дорогоцінним металом у колір корпусу.
Область для захоплення виготовлена із напівпрозорого чорного пластику.
Перо вкрите чорним PVD-покриттям і має стильне забарвлення у вигляді смужок.
Ручка упакована в стильну циліндричну алюмінієву коробку з гумовою прокладкою і обробкою під колір корпусу ручки.
Поставляється із синім чорнильним картриджем T10 Lamy. Може також використовуватися з конвертером Z28, доступним окремо, для заправки чорнилом із флакону.
Останній раз редагувалося: ARTURIUS (Нд 30 Квіт 2023 - 21:17), всього регувалося 3 раз(-и)
Олександр Тернавский Поставив вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Нд 30 Квіт 2023 - 20:23
ARTURIUS пише:
У нас вони від 50$ і дороще. Цікаві ручки, 580 навіть отримала світову премію в 2010 році за дизайн. За ці гроші бачив не поганого на вигляд Раrker-a з пером.
І знову ж таки, звертаємось до китайського ручкопрому.
Є дві ручки, подібні до TWSBI 580:
- WingSung 3008 за 7 баксів, з Lamy-подібним пером (взаємозаміннк з пером Lamy Z50) - WingSung 689 за 18 баксів з класичним пером.
Обидві - демонстратори з поршневою заправкою. Про обидві хороші відгуки
ARTURIUS Поставив вподобайку
Гость Гість
Тема: Re: Наші авторучки Пн 1 Травень 2023 - 7:08
fill пише:
І знову ж таки, звертаємось до китайського ручкопрому.
Є дві ручки, подібні до TWSBI 580:
- WingSung 3008 за 7 баксів, з Lamy-подібним пером (взаємозаміннк з пером Lamy Z50) - WingSung 689 за 18 баксів з класичним пером.
Обидві - демонстратори з поршневою заправкою. Про обидві хороші відгуки
Подскажите а может знаете китайские аналоги Namiki? c таким же качеством и метериалами
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Пн 1 Травень 2023 - 9:28
creativeresponse пише:
Подскажите а может знаете китайские аналоги Namiki? c таким же качеством и метериалами
Так, щоб один в один, не знаю. Але можна глянути в бік ручок Hongdian. Зокрема, Hongdian N23, вони здаються схожими. Але не знаю, що там по якості. Хоча ціна в них не маленька, під 30 доларів. Тож є ймовірність, що все ок
Гость Гість
Тема: Re: Наші авторучки Пн 1 Травень 2023 - 9:54
fill пише:
Так, щоб один в один, не знаю. Але можна глянути в бік ручок Hongdian. Зокрема, Hongdian N23, вони здаються схожими. Але не знаю, що там по якості. Хоча ціна в них не маленька, під 30 доларів. Тож є ймовірність, що все ок
Спасибо, не совсем то что я имел ввиду, но наверное ответ который я ищу врядли существует. Думал вдруг вы на форумах каких сидите и видели упоминание каких то артезанов китайских которые изза того что еще не имеют репутации не могут брать наценки за имидж, и стоят процентов 70 от Namiki
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Пн 1 Травень 2023 - 10:08
creativeresponse пише:
Думал вдруг вы на форумах каких сидите и видели упоминание каких то артезанов китайских которые изза того что еще не имеют репутации не могут брать наценки за имидж, и стоят процентов 70 от Namiki
Та ні, моє захоплення ручками побіжне і лише на початковому етапі. Поки вивчаю мат. частину, термінологію, знайомлюсь з брендами і все таке. Звичайно ж почитую якісь форуми, огляди. Але не постійно і не регулярно.
Може колись все буде серйозніше, але поки тримаю себе в руках - два хобі Болівар не вивезе :-)))
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Ср 21 Черв 2023 - 11:12
Вже думав, що ніколи не дочекаюсь :-) Та сьогодні нарешті забрав з пошти:
Wing Sung 3008 Це - ручка-демонстратор. Схожа на деякі моделі TWSBI та Pilot. Має поршневу систему заправки. Відповідно, бак фактично бездонний :-) Перо - Lamy-подібне, розмір F. Після невеличкої доводки пише добре.
Мій екземпляр трохи з брачком: механізм запору поршня зроблений аж занадто міцно, що руками його відкрити не реально. Тому поршень рухається з одночасним відкручуванням всього заднього ковпачка. А при закручуванні не доводить поршень до кінця. Так не має бути. Поки що заправив, наскільки вистачило ходу поршня в цих умовах. Пограюсь поки так, а потім спробую плоскогубцями таки відкрити запірний механізм.
Олександр Тернавский, ARTURIUS та ditrih_ Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Чт 22 Черв 2023 - 16:35
fill пише:
Ха, розібрався з поршнем. Навіть без плоскогубців :-) Треба було потягнути кнопку поршня, щоб він запрацював. Тільки робити це треба було сильніше, ніж я робив перед цим :-) Тепер все ок, працює нормально.
Лишилося тепер розібратися з запірним механізмом - з якою силою крутити, щоб він спрацював. Поки лишив, як є. Ручка все одно поки на роботі, з собою не ношу, тож не критично. Згодом і з цим розберуся
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1097 Репутація : 4 Дата реєстрації : 01.02.2022 Звідки : Київ
Тема: Re: Наші авторучки Пт 23 Черв 2023 - 16:13
Теж маю клон LAMY. Мені не сподобалась - швидко сохне та шкребе папір. От більше за все зайшла полуторабаксова Hero 186. Причому те, що вона не нонейм я дізнався випадково - хоча це й написано на самій ручці. А купив її у першу чергу за красивий напис ієрогліфами. Хоча я звичайно, не знаю, що саме там написане.
fill Поставив вподобайку
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Пт 23 Черв 2023 - 17:38
В мене два клони Lamy, подаровані паном @fill, я ними задоволений. Подобається товщина лінії і те як пише ручка. Чорнило не підсихає навіть в ручці, яка у дружини, а вона нею майже не користується. Можливо це залежить від самого чорнила. В планах придбати таку оригінальну.)
Списав майже зошит ручкою Schneider і отримав реальне задоволення від її використання.
fill та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
Гость Гість
Тема: Re: Наші авторучки Пт 23 Черв 2023 - 17:45
CNPOMAHELL пише:
Теж маю клон LAMY. Мені не сподобалась - швидко сохне та шкребе папір. От більше за все зайшла полуторабаксова Hero 186. Причому те, що вона не нонейм я дізнався випадково - хоча це й написано на самій ручці. А купив її у першу чергу за красивий напис ієрогліфами. Хоча я звичайно, не знаю, що саме там написане.
Оригинал Lamy если брать перо F тоже царапает, как и впринцыпе подовляющее большинство перьев F и EF, у меня всего несколько ручек которые бы не царапали при перьях ниже чем M
Гость Гість
Тема: Re: Наші авторучки Пт 23 Черв 2023 - 20:06
Из EF, F(большинство ручек у меня с таким пером), только, Namiki и Pilot custom 823 не царапучие, Mont blanc и Sailor царапаются, вообще если вам нужна ручка без понтов, и так сказать топ за свои деньги, для меня это pilot custom 823, стоит в несколько раз дешевле чем Mont Blanc, при этом удовольствия приносит значительно больше
Meo Бувалий
Тема: Re: Наші авторучки Пт 23 Черв 2023 - 20:58
Перо: Hunt 59 University
Тушь: Kuretake Sumi Ink
fill, ARTURIUS та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
Qwertyus Частий гість
Повідомлень : 59 Репутація : 3 Дата реєстрації : 20.05.2020 Вік : 51 Звідки : Одесса
Тема: Re: Наші авторучки Пт 23 Черв 2023 - 21:43
Классные фотки ручек, а по калиграфии у всех не очень хорошо.