Друзі, в мене чисто прагматичний інтерес щодо шаветки (в якомусь сенсі, це також виклик самому собі): чи зможу я виголитися шаветкою так, як я голюся R41? Це чисто суб'єктивний виклик, не більш того. Може, навіть гра.
Шаветками не пользовался, но клинковой бритвой точно не хуже чем R41. Но время овладения техникой - оно на порядки больше чем тэшкой.
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 1097 Репутація : 4 Дата реєстрації : 01.02.2022 Звідки : Київ
Опасная бритва, клинок, работает только на мягкой щетине. У меня ни разу не получилось ею побриться, бритва просто рвëт волосья. Хотя не исключаю некачественную заточку, но пять разных заточников... В отличие от шаветты, которая работает в любых условиях, прекрасно бреюсь данным инструментом.
Ruslan та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
2hcom Частий гість
Опасная бритва, клинок, работает только на мягкой щетине.
Это точно нет) Не хочу обидеть ни в коем случае, но скорее всего дело не в заточке, а в технике работы клинком, или в самой бритве (уваленная геометрия и/или убитая сталь).
CNPOMAHELL Поставив вподобайку
trimmer Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1594 Репутація : 275 Дата реєстрації : 02.12.2017 Звідки : Запорожье
Это точно нет) Не хочу обидеть ни в коем случае, но скорее всего дело не в заточке, а в технике работы клинком, или в самой бритве (уваленная геометрия и/или убитая сталь).
Ну, с техникой у меня всё норм, шаветтом же бреюсь и довольно успешно. А вот насчёт остального всё может быть.... Были пару стизов, одна стиз узкая, так по моему она называется. Какая-то французская и если мне не изменяет память голд доллар. Точили форумчане, имена, увы, называть не буду. Как-то написал гипсону, но он сказал я производитель а не заточник.
Акулов та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
alex-kin Бувалий
Повідомлень : 297 Репутація : 50 Дата реєстрації : 31.12.2021 Вік : 46
Гадаю, що і так, і ні: руку можна набити, але деякі особливості шкіри все ж не озволять виголити так, як станок. Це я вже зараз передбачаю. Але... Чому ж не погратися?
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2677 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Гадаю, що і так, і ні: руку можна набити, але деякі особливості шкіри все ж не озволять виголити так, як станок. Це я вже зараз передбачаю. Але... Чому ж не погратися?
Зима довга, вечори темні - саме час погратися! :-)
STEEL та alex-kin Поставили вподобайку
alex-kin Бувалий
Після серії експериментів можу констатувати: Shark Super Stainless і Lord Super Stainless - одне і те ж лезо.
Цікаво: на моїй достатньо цупкій щетині, що "Акула", що "Лорд" працюють дещо незвично. А саме: лезо як би не ріже щетину, воно впирається у волос, а потім із зусиллям його підрубає. Може здаватися, що такий метод є травматичним, але суперспиртові АШ не залишають після нанесення не те, що опіку, але й найменшого доторку. Оце і є вау-ефект, на мій погляд. Єгипет рулить!
Ruslan, trimmer, razorblade1989, fill, vicbro, Kitten911 та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2677 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Знаєш, в мене ті ж самі відчуття. Але я зрозумів щодо шаветки одне: я не можу бути стовідсотково вільним у виборі тиску на інструмент. Шаветка мені просто фізично не дозволяє. Сьогодні зранку "Лорд" в R41 дозволяв все, що я хочу, що виголитися чисто-чисто. Це, мабуть, проблема моя - моїх рук у випадку шаветки. Я не забуду про шаветку, буду повертатися, але моїм інструментом для гоління вона не стане.
Дивився тут, як на Ютьюбі одна людина голить двохтижневу бороду R41 - і сміявся. Чоловік щось там м'явся, страхався, а сидів і думав: "Я б таку бороду в один прохід погололив". І це не бравада. Просто я вже зрозумів свої межі. Треба за них виходити
Kitten911 та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
Kitten911 Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 3659 Репутація : 112 Дата реєстрації : 08.06.2021 Вік : 94 Звідки : Одесса
Итак мои эксперименты уже подтвердились многократно)))) Интересно что будет с платинум и хромом! Для меня шарк супер хром вышел на первое место исходя из всех клонов лорда и шарка.
razorblade1989, alex-kin та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Знаєш, в мене ті ж самі відчуття. Але я зрозумів щодо шаветки одне: я не можу бути стовідсотково вільним у виборі тиску на інструмент. Шаветка мені просто фізично не дозволяє. Сьогодні зранку "Лорд" в R41 дозволяв все, що я хочу, що виголитися чисто-чисто. Це, мабуть, проблема моя - моїх рук у випадку шаветки. Я не забуду про шаветку, буду повертатися, але моїм інструментом для гоління вона не стане.
Дивився тут, як на Ютьюбі одна людина голить двохтижневу бороду R41 - і сміявся. Чоловік щось там м'явся, страхався, а сидів і думав: "Я б таку бороду в один прохід погололив". І це не бравада. Просто я вже зрозумів свої межі. Треба за них виходити
Погоджусь. Хай собі шаветка лежить на під настрій, а на постійне користування - Т-шка.
У мене, до речі, дві шаветки :-) Одна з них - типу камісорі під SE леза. Вже й не згадаю, коли брав її у руки. Певно, як потепліє і шкіра буде в кращому стані, дістану її струсити пил :-)
Kitten911, alex-kin та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
alex-kin Бувалий
Итак мои эксперименты уже подтвердились многократно)))) Интересно что будет с платинум и хромом! Для меня шарк супер хром вышел на первое место исходя из всех клонов лорда и шарка.
Безсумнівно!
Kitten911 та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
razorblade1989 Бувалий
Повідомлень : 162 Репутація : 1 Дата реєстрації : 11.12.2017 Вік : 35 Звідки : Chernihiv
Після серії експериментів можу констатувати: Shark Super Stainless і Lord Super Stainless - одне і те ж лезо.
Цікаво: на моїй достатньо цупкій щетині, що "Акула", що "Лорд" працюють дещо незвично. А саме: лезо як би не ріже щетину, воно впирається у волос, а потім із зусиллям його підрубає. Може здаватися, що такий метод є травматичним, але суперспиртові АШ не залишають після нанесення не те, що опіку, але й найменшого доторку. Оце і є вау-ефект, на мій погляд. Єгипет рулить!
Цікаво. У Лорда ж іще є Классік, та Аско нержавійка.) Комусь, як наприклад Ігорю, хромована версія Шарк, здається трохи гострішою, мені особисто найгострішим із Шарків здалось лезо з платиновим покриттям. Все таки люди різні. Може це сприйняття ще залежить від шкіри, щетини, піни, жорсткості води тощо.) Але мою впевненість ще підігріло те що я бачив тест на гостроту, де Шарк платинум виявився гострішим.) Але Лорд платинум мене голить краще, до того ж трохи довше пряцює.)
CNPOMAHELL Поставив вподобайку
alex-kin Бувалий
"Аско" не брав. А "Лорд Класік" - так, придбав. Буду тестити, але останнім. План такий: "Шарк" сталь - "Лорд" сталь; Ш хром - Л хром; Ш платінум - Л платінум; Л класік.
razorblade1989, fill та Yura_ Поставили вподобайку
Kitten911 Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 3659 Репутація : 112 Дата реєстрації : 08.06.2021 Вік : 94 Звідки : Одесса
А я якраз зацікавився ASCO Super Stainless Blades. Бо леза Treet Classic мені дуже подобаються. Сподіваюсь ці не гірші будуть.
Пробував обидва, Аско наче не гірше. Теж спочатку трохи грубо йдуть, але потім гладко та досить чисто голять.) Думаю проживуть навіть трохи довше ніж Тріт Класік! Тріт на два рази поголитися, Аско на три!)