Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 1326 Репутація : 939 Дата реєстрації : 20.11.2017 Звідки : Львів
Тема: Re: Помощь новичкам по подбору инструментов и аксессуаров. Вопросы и ответы. Вт 20 Лют 2018 - 15:55
Ну тоді я втратив логічний звязок :D Ви пишете що Big та Gillette Rubie Plus засильно агресивні для Вас у 89 голові, потім підтверджуєте мій факт, що Feather та Polsilver добре заходять + 7O”Clock та Персона, кожне з цих лез є на порядок агресивнішим за першу пару, тому я запутався :?: Можливо треба ввести для лез поняття сумісності зі станком окрім поняття агресивності чи гостроти, тоді все б стало на місце :D
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 7064 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
Тема: Re: Помощь новичкам по подбору инструментов и аксессуаров. Вопросы и ответы. Вт 20 Лют 2018 - 16:37
Я написал ключевое слово "У меня". Именно у меня в 89 голове эти лезвия работают и ощущаются именно так. Может мы немного не разобрались в терминологии. :roll: . Я считаю лезвие агрессивным, если после себя оно оставляет вспаханое поле. Возможно кто-то в понятие "агрессивность" вкладывает что-то другое, свое?
Roman313 Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Помощь новичкам по подбору инструментов и аксессуаров. Вопросы и ответы. Вт 20 Лют 2018 - 20:22
Руслане, так дійсно Ви праві, на мою думку ми вкладаємо в поняття агресивності лез різні значення. Якщо Ви не проти спробую пояснити. Для мене агресивність=гострота леза, Feather саме агресивне лезо, а РПЛ найменш агресивне і замикає мою шкалу агресивності. В мому понятті Feather саме агресивне лезо не залежно від станка в якому його застосовувати, тобто я розмежував для себе агресивність лез від їх поведінки в тому чи іншому станку(це я називаю звязка бритва/лезо) і вибудував для себе свою шкалу агресивності на базі Роквела. Тому інколи забуваю від неї абстрагуватися, щоб зрозуміти пости на шквалт як Ваш вище, виправлюся Але важливим є інше, і це цікаво, ми обидвоє зійшлися в тому що для нас у 89 голові є комфортними наступні леза: Feather, Polsilver, Персона, чорна Дербі, Gillette 7 O”Clock. А також нам обидвом не сподобалося голитися 89 коли в неї вставлено Big та Gillette Rubie Plus. Тому пропоную створювати скоріш розділ звязка бритва/лезо :bounce:
Останній раз редагувалося: Roman313 (Вт 20 Лют 2018 - 23:55), всього регувалося 1 раз(-и)
Стас Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 2215 Репутація : 1782 Дата реєстрації : 17.10.2017 Вік : 42 Звідки : Odessa
Тема: Re: Помощь новичкам по подбору инструментов и аксессуаров. Вопросы и ответы. Вт 20 Лют 2018 - 20:38
Вставлю свои пять.... Для меня!!!!!!! Острота - это острота))) показатель насколько лезвие легко срезает щетину и точка. Агрессивность - показатель который определяет насколько лезвие травмирует кожный покров. Комфорт - ту по аналогии с остротой. Относительный показатель "бархатности" работы. Может включать в себя первые два!
Roman313 Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Помощь новичкам по подбору инструментов и аксессуаров. Вопросы и ответы. Вт 20 Лют 2018 - 20:50
Ну думаю запутали ми всіх порядно :D :D :D Тому пропоную створювати скоріш розділ звязка бритва/лезо :bounce:
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 7064 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
Тема: Re: Помощь новичкам по подбору инструментов и аксессуаров. Вопросы и ответы. Ср 21 Лют 2018 - 14:44
Стас, поддерживаю, тут наши взгляды совпали. Предлагаю, чтобы избежать путаницы в дальнейшем при характеристике лезвия озвучивать все его свойства: -острота, -травматизация либо нетравматизация кожи, -комфортность ( на сколько приятно бриться лезвием) -стойкость лезвия (сколько сеансов бритья выдерживает лезвие не доставляя дискомфорта при стандартных трех проходах) Ну, примерно так, конечно в сочетании с конкретным станком. Думаю такая оценка сильно облегчит восприятие, особенно у тех кто только пришел к классике.
Останній раз редагувалося: Ruslan (Ср 21 Лют 2018 - 14:48), всього регувалося 1 раз(-и)
ARTURIUS Поставив вподобайку
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Тема: Re: Помощь новичкам по подбору инструментов и аксессуаров. Вопросы и ответы. Ср 21 Лют 2018 - 14:47
Roman313 пише:
Але важливим є інше, і це цікаво, ми обидвоє зійшлися в тому що для нас у 89 голові є комфортними наступні леза: Feather, Polsilver, Персона, чорна Дербі, Gillette 7 O”Clock. А також нам обидвом не сподобалося голитися 89 коли в неї вставлено Big та Gillette Rubie Plus. Тому пропоную створювати скоріш розділ звязка бритва/лезо :bounce:
Полностью все правильно, именно эти лезвия так себя и ведут и у меня в 89 голове.
Олександр Тернавский Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1987 Репутація : 1379 Дата реєстрації : 09.02.2018 Вік : 63 Звідки : планета Земля - Мир
Тема: Re: Помощь новичкам по подбору инструментов и аксессуаров. Вопросы и ответы. Ср 21 Лют 2018 - 15:39
Добавил бы ещё мягкость лезвия. Слишком мягко - это когда комфортно, но не бреет с привычной эффективностью и чистотой. Да и эффективности тоже нет в оценке. Одним лезвием можно в 2 прохода + подбривки выбриться, другим, в той же голове в 4 прохода выбриться невозможно.
Стас Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 2215 Репутація : 1782 Дата реєстрації : 17.10.2017 Вік : 42 Звідки : Odessa
Тема: Re: Помощь новичкам по подбору инструментов и аксессуаров. Вопросы и ответы. Ср 21 Лют 2018 - 16:50
Ruslan пише:
Стас, поддерживаю, тут наши взгляды совпали. Предлагаю, чтобы избежать путаницы в дальнейшем при характеристике лезвия озвучивать все его свойства: -острота, -травматизация либо нетравматизация кожи, -комфортность ( на сколько приятно бриться лезвием) -стойкость лезвия (сколько сеансов бритья выдерживает лезвие не доставляя дискомфорта при стандартных трех проходах) Ну, примерно так, конечно в сочетании с конкретным станком. Думаю такая оценка сильно облегчит восприятие, особенно у тех кто только пришел к классике.
Підтримую :bounce:
Roman313 Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Помощь новичкам по подбору инструментов и аксессуаров. Вопросы и ответы. Ср 21 Лют 2018 - 18:38
Ruslan пише:
Запропонує оптимізований варіант до 3 пунктів та 5 бальної шкали(ГАВ by Roman313 :D ) як Вам?:
1. Гострота - леза поводять себе в станку як гострі(ефективні) або як тупі(не ефективні); 2. Агресивність - травматична чи не травматична дія на шкіру обличчя, відповідно сюди і включене поняття комфортності, якщо травматична дія, тобто лезо агресивне, то ясно що комфортність мала і навпаки. Не бачу необхідності розмежовувати ці поняття вони взаємоповязані як на мене; 3. Витривалісь - тут все просто на скільки голінь вистачає леза без очевидних змін його характеристик.
Тепер щодо мякості та ефективності:
Олександр Тернавский пише:
Добавил бы ещё мягкость лезвия. Слишком мягко - это когда комфортно, но не бреет с привычной эффективностью и чистотой. Да и эффективности тоже нет в оценке. Одним лезвием можно в 2 прохода + подбривки выбриться, другим, в той же голове в 4 прохода выбриться невозможно.
Як на мене то ефективність і включена в гостроту коли йдеться про характеристику роботи леза в парі зі станком, не просто так ми пишемо, що РПЛ в 41 голові голить ефективно чи РПЛ показує в 41 голові гостроту FEATHER. А от щодо мякості то вона включена в аналіз перших двох пунктів. Поясню: якщо ми пишемо для прикладу, що лезо в якомусь станку поводить себе з гостротою-5 та агресивністю-1, то розуміємо що воно дає нам надзвичайно ефективне, комфортне та одночасно мяке гоління.(РПЛ у 41 голові для більшості користувачів) Якщо ж ГАВ=553 то ми маємо ефективно гостру роботу леза з некомфортним і травматичним голінням і вистачає його протягом 3 разів(FEATHER в 41 голові для більшості користувачів); ГАВ=113 - лезо в станку поводиться як тупе, неефективне зато надзвичайно мяко і вистачає його протягом 3 разів. (РПЛ у 89 голові для більшості користувачів).
Ото видав, самому страшно чи смішно :D
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Тема: Re: Помощь новичкам по подбору инструментов и аксессуаров. Вопросы и ответы. Ср 21 Лют 2018 - 20:12
Задумка хорошая, фундаментальная, прекрасно выглядела бы при рассмотрении годового отчета, уверен, сюда можно еще и нехилый график прикрутить. Мне удобней это все описать обычными словами, да и слов-то много не нужно. А с буквенно-цифровой аббревиатурой я реально запутался, без обид.
Roman313 Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Помощь новичкам по подбору инструментов и аксессуаров. Вопросы и ответы. Ср 21 Лют 2018 - 20:29
Ruslan пише:
Задумка хорошая, фундаментальная, прекрасно выглядела бы при рассмотрении годового отчета, уверен, сюда можно еще и нехилый график прикрутить. Мне удобней это все описать обычными словами, да и слов-то много не нужно. А с буквенно-цифровой аббревиатурой я реально запутался, без обид.
Вся та писанина довга криє короткий зміст - для опису роботи леза в станку цілком достаньо трьох параметрів, а не чотирьох як пропонуєте Ви, та й ті три ще й пояснюють два параметра запропоновані камрадом Олександр Тернавский. Все інше "для пущей важности" так би мовити Хоч з графіком смішніше було б дійсно :D
1000 повідомлень
Повідомлень : 1987 Репутація : 1379 Дата реєстрації : 09.02.2018 Вік : 63 Звідки : планета Земля - Мир
Тема: Re: Помощь новичкам по подбору инструментов и аксессуаров. Вопросы и ответы. Ср 21 Лют 2018 - 20:56
Соглашусь.
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Тема: Re: Помощь новичкам по подбору инструментов и аксессуаров. Вопросы и ответы. Чт 22 Лют 2018 - 13:22
Roman313 пише:
Ruslan пише:
Вся та писанина довга криє короткий зміст - для опису роботи леза в станку цілком достаньо трьох параметрів, а не чотирьох як пропонуєте Ви, та й ті три ще й пояснюють два параметра запропоновані камрадом Олександр Тернавский. Все інше "для пущей важности" так би мовити Хоч з графіком смішніше було б дійсно :D
Мы на форуме договаривались друг к другу на "ты". По поводу трех параметров - двумя руками "За", ГАВ мне очень понравилось как выжимка из всего уже обговоренного. Если к ГАВу добавлять цифровые значения - вот тут я думаю, легко будет запутаться. Ну а график можно будет построить где-то через пол годика, когда статистика поднаберется.
Roman313 Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Помощь новичкам по подбору инструментов и аксессуаров. Вопросы и ответы. Чт 22 Лют 2018 - 15:50
Ruslan пише:
Roman313 пише:
Ruslan пише:
Мы на форуме договаривались друг к другу на "ты". По поводу трех параметров - двумя руками "За", ГАВ мне очень понравилось как выжимка из всего уже обговоренного. Если к ГАВу добавлять цифровые значения - вот тут я думаю, легко будет запутаться. Ну а график можно будет построить где-то через пол годика, когда статистика поднаберется.
Згідний. Про домовленість звертатися на "ти" забуваю весь час, обіцяю тобі виправитися :D З ГАВ можна робити таким чином, для прикладу Г4А1В3 - POLSILVER в мому розумінні :D , ідея сироватенька тре додумати:D Нашому форуму не вистачає якоїсь тільки йому притаманної речі-фішки, і по ній, з часом, ми зможемо судити на скільки форум популярний в світі, уявляєш за рік на майшейвкрапкару чи на шейвнуку всі ГАВкати почнуть от і зробимо висновок що не даремно клавіатуру протираємо. До речі я ще закидував термін "Захисна довжина гарди" PLG(protective length of gard)️Roman313 :D , але не зачіпило нікого :( Як тобі керунок моєї думки видається вірним чи ні, підтримуєш?
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Тема: Re: Помощь новичкам по подбору инструментов и аксессуаров. Вопросы и ответы. Чт 22 Лют 2018 - 16:15
По поводу ГАВ сразу сказал, что понравилось, оригинально и по сути. Г4А1В3 - большой вопрос, лично для меня сложность в восприятии. Надо идею ГАВ как-то додумать, может быть упростить, не знаю. По поводу PLG вообще не видел такой информации, видимо пропустил. Расшифруй, что ты имеешь в виду.
Roman313 Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Помощь новичкам по подбору инструментов и аксессуаров. Вопросы и ответы. Чт 22 Лют 2018 - 16:17
Ruslan пише:
По поводу ГАВ сразу сказал, что понравилось, оригинально и по сути. Г4А1В3 - большой вопрос, лично для меня сложность в восприятии. Надо идею ГАВ как-то додумать, может быть упростить, не знаю. По поводу PLG вообще не видел такой информации, видимо пропустил. Расшифруй, что ты имеешь в виду.
Тема: Re: Помощь новичкам по подбору инструментов и аксессуаров. Вопросы и ответы. Чт 22 Лют 2018 - 16:29
Почитал. Ты думаешь, это поможет новичку в выборе станка? Да, если попадется человек с твоим типом мышления, несомненно ему это будет полезно. В большинстве своем новичек теряется от обилия различных вариантов.Когда я выбирал себе станок (разумеется читал и отзывы и форумы), то не знал, что мне подойдет, поэтому выбирал ориентируясь на усредненные показатели + качество исполнения, что в итоге и вылилось в R89. Думаю, основная масса так же выбирает себе первый станок, как что-то среднее + возможности кошелька. Скорее эта таблица с твоим дополнением подойдет наоборот более продвинутым ребятам, у кого за спиной не один килограмм взбитой пены. А с бывалыми, конечно, можно и пообсуждать различные параметры.
Roman313 Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Помощь новичкам по подбору инструментов и аксессуаров. Вопросы и ответы. Чт 22 Лют 2018 - 17:07
Згідний. Коли купляєш перший станок очі горять, коліна підкошуються і тут не до PLG :)
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Тема: Re: Помощь новичкам по подбору инструментов и аксессуаров. Вопросы и ответы. Пт 23 Лют 2018 - 13:09
А как тебе зарубежный аналог ГАВ? Sharpness Aggression Durability
Roman313 Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Помощь новичкам по подбору инструментов и аксессуаров. Вопросы и ответы. Пт 23 Лют 2018 - 13:35
Однозначно краще :) Ти мене випередив, то саме хотів запропонувати :)
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Тема: Re: Помощь новичкам по подбору инструментов и аксессуаров. Вопросы и ответы. Пт 23 Лют 2018 - 13:37
Roman313 пише:
Однозначно краще :) Ти мене випередив, то саме хотів запропонувати :)
Приятно, когда мыслишь с человеком в одном направлении :D
Стас Admin
1000 повідомлень
Тема: Re: Помощь новичкам по подбору инструментов и аксессуаров. Вопросы и ответы. Пт 23 Лют 2018 - 15:45
Каждому по плюсу)))
Roman313 Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Помощь новичкам по подбору инструментов и аксессуаров. Вопросы и ответы. Пт 23 Лют 2018 - 18:43
SAD Copyright 2018 shaveua.com. All rights reserved.
1000 повідомлень
Тема: Re: Помощь новичкам по подбору инструментов и аксессуаров. Вопросы и ответы. Нд 25 Бер 2018 - 20:35