Шелдон з Global Shave Club у своєму блозі продовжує розповідати історії про регульовані бритви Gillette.
Після історій про Toggle і Fatboy вийшла історія про Gillette Slim.
Мені було цікаво її прочитати, хоч вона і досить коротенька - ось вона в оригіналі.
І мені приємно перекласти її для вас.
Тож, вашій увазі
ДИВОВИЖНА ІСТОРІЯ GILLETTE SLIM ADJUSTABLE[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Представляємо Gillette Slim Adjustable.Щоб зрозуміти, чому існувала Gillette Slim, ми спочатку повинні зрозуміти, чому вона взагалі з’явилася.
Люди часто задають питання: «Чому Fatboy припинили випускати лише через п’ять коротких років?» Але задайте собі інше питання: «Чи самі ви готові виготовляти те, що у роздрібній торгівлі продається на 12% нижче собівартості?» Так, це чиста правда! Виробництво Fatboy, роздрібна ціна якого була 1,95 доларів, коштувало близько 2,25 доларів. Я можу говорити про це з досвіду, зробивши Fatguy - майже один в один копію Fatboy 1959 року: це неймовірно складна бритва для збирання.
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Хоча вони схожі, Gillette Slim була набагато простішою у виготовленні, ніж Fatboy.Fatboy і Slim дуже різні бритви механічно. Fatboy з них двох є більш складною.
Gillette Slim була просто дарунком долі для Gillette. У той час як Fatboy була першою справжньою регульованою бритвою Gillette, привабливою для масового ринку, саме Gillette Slim стала їхньою дійною коровою.
Fatboy була дуже важкою у виробництві бритвою, для виготовлення якої потрібно було 15 деталей. Звідки я знаю? Ми робимо точну репліку під назвою Fatguy.
Slim була конструктивно інакша. Вона мала на третину менше деталей і її можна було збирати модульно. Основу і раму можна було виготовити на одному заводі. Стулки та регулювальні кільця ще на одному, і так далі. Тож Slim можна було зробити за недорого.
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Gillette Slim був недорогим у виробництві, оскільки мав менше деталей, ніж Fatboy.Гапи Gillette Slim (в дюймах):
- 1 - .015
- 2 - .017
- 3 - .022
- 4 - .025
- 5 - .027
- 6 - .030
- 7 - .034
- 8 - .036
- 9 - .039
На відміну від Fatboy, Slim вироблявся і продавався тільки в Сполучених Штатах. Як одного разу сказав Кен Макдональд (Ken MacDonald), директор з маркетингу Gillette Canada: «Slim представляє на ринку регульовану бритву майже за такою ж ціною, як і наша нерегульована Super Speed. Як би я хотів, щоб у нас було хоч трохи Slim на продаж..."
Slim була створена не тільки тому, що її можна було дешевше виготовити, але й тому, що нею було легше голитися під носом і вона була більш маневреною у важкодоступних місцях. Slim серед бритв була, як свого часу Chevy серед автомобілів: більш-менш «підлаштована для кожної людини». Це було доступно, елегантно і недорого.
Крім того, тонка ручка більше відповідала зовнішньому вигляду інших бритв Gillette загалом – всі інші бритви були з більш тонкими ручками, ніж Fatboy. Однак Slim ніколи не наближалася по якості гоління до Fatboy. Slim пропонує дещо більш грубе гоління, оскільки має менший кут леза, ніж Fatboy.
Slim продавався з 1961 по 1968 рік. Їх було випущено мільйони, і те, що не добрали у продажах з Fatboy, більш ніж компенсували Slim-и.
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Gillette Slim близько 1964 року (M-4)Slim була універсальною регульованою бритвою. Її розмітали як гарячі пиріжки. Це був потрібний продукт у потрібний час. І хоча це було лише оновлення Fatboy, Slim меншою мірою сприймається як щось епохальне, при тому що й була вона дуже достойною і класною. Вона була більш привабливою для старіючих батьків бебі-бумерів, оскільки вважалася елегантною для свого часу.
Slim продавалася за 1,75 долара на момент запуску і залишалася на відмітці від 1,75 до 3,00 доларів протягом часу свого виробництва. Сьогодні 1 долар 1962 року коштує 10,50 доларів. Тобто, у перерахунку на сьогодні Slim мав би коштувати близько 18,50 доларів. Непогана ціна, еге ж?
Хочете придбати пристойну Gillette Slim? На eBay та Etsy їх повно. Ті, які продаються з оригінальним футляром та/або банком лез, мабуть, будуть найменш вживаними, оскільки оригінальні супровідні аксесуари для них все ще збереглися.
Непогану вживану Gillette Slim можна знайти приблизно за 75,00 доларів. Таку-сяку – десь в середньому в районі 40,00 доларів США. Якщо ви можете оглянути бритву, перш ніж її придбати, потягніть за ручку відкривання/закривання стулок. Якщо ручка рухається вгору-вниз, або в неї є люфт, то бритва буквально розпадається. Механіка бритви просто втиснута в ручку і може випасти. Точка обжиму знаходиться точно над ручкою відкривання/закривання.
Хороша відновлена модель Slim коштує на Etsy близько 150 доларів США в нікелі і близько 225 доларів США в родії.