Повідомлень : 119 Репутація : 2 Дата реєстрації : 03.08.2021 Звідки : Луцьк
Тема: Контроль якості лез Сб 1 Жовт 2022 - 18:24
Користуючись одним і тим же бритвенним сетапом місяцями підряд я зрозумів, що в лез є серйозні проблеми з якістю продукту. Маючи абсолютно все однакове, змінювалося лише якість піни, яку я збивав (мило, бритва, ванна перед голінням) -- все однаковісіньке. Довгий період часу я думав, що я якось можливо гірше збиваю піну одного дня від іншого, погане ковзання і тому лезо дереться (я змінюю лезо після кожного бриття). Але в принципі за 2-3 місяці кореляція дуже часто не спрацьовувала так як очікувалось -- прямо неймовірне приготування мила, але лезо дереться так, що бритись неможливо. За цей період я користувався лише astra green і gilette platinum і gilette nacet, рідко новою персоною, що зараз виробляється в німеччині. Тому пишу лише за астру і джилет -- Астра десь 1 до 7-8 погане лезо, джилет platinum кожне 3 не бриє, nacet десь кожне 5. Думаю, що проблема саме в лезах, бо коли на самому початку бриття я змінював лезо після того як якесь дерло, то все було супер (джилет деколи 2 рази змінював). Можливо я помиляюся і це не в лезах проблема -- [b]хтось має якісь альтернативні пояснення[/b]? І щоб уточнити, що різниця не просто якась невелика, а справді одним можу бритися, іншим боляче. Якщо комусь цікавий сетап -- MDC Fougere дуже щедро, не шкодуючи, tatara masamune, душ перед голінням, помазок simpson tulip t3. У вас самих буває, що дістаєте лезо нове, а воно не бриє, берете інше з тої ж упаковки і все ок? P.S Зараз буду використовувати пачку персони, цікаво як там буде.
Kitten911 Живе тут
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 3659 Репутація : 112 Дата реєстрації : 08.06.2021 Вік : 94 Звідки : Одесса
Тема: Re: Контроль якості лез Сб 1 Жовт 2022 - 19:59
У меня недавно был такой прикол, одна сторона лезвия отлично бреет, а вторая просто тупая и не бреет вообще, но это одно из пачек 10+ лезвие было спутник
Pisatel Частий гість
Повідомлень : 94 Репутація : 0 Дата реєстрації : 15.03.2021 Вік : 49 Звідки : Киев
Тема: Re: Контроль якості лез Сб 1 Жовт 2022 - 20:55
Такого не помічав бо напевно тому що використовував завжди гострі леза. Якщо не пробували то спробуйте бік хром тим паче якщо у вас повна мазамуне.
supernova Бувалий
Тема: Re: Контроль якості лез Сб 1 Жовт 2022 - 21:02
[quote="Pisatel"]Такого не помічав бо напевно тому що використовував завжди гострі леза. Якщо не пробували то спробуйте бік хром тим паче якщо у вас повна мазамуне. [/quote] Дякую. В мене 0.68. Я пробував багато лез, якісь більше сподобались, якісь менше. Багато чого мінялося в той період, коли пробував леза -- мила, помазки, техніка. Зокрема в той період я пробував і бік хром -- мені сподобався. Але на той час, коли я тестував леза, я навіть не задумувався про те, що леза в одній упаковці можуть бути різні. Цей висновок я зробив лише тоді, коли брився всім однаковим місяцями.
Pisatel Частий гість
Повідомлень : 94 Репутація : 0 Дата реєстрації : 15.03.2021 Вік : 49 Звідки : Киев
Тема: Re: Контроль якості лез Сб 1 Жовт 2022 - 21:07
З бік хром не помічав що різниться якість. Але я вас розумію бо це можно помітити тільки у м‘яких станках.
egoist Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 3007 Репутація : 181 Дата реєстрації : 21.02.2021 Вік : 36 Звідки : Днепр
Тема: Re: Контроль якості лез Сб 1 Жовт 2022 - 21:57
supernova пише:
Pisatel пише:
Такого не помічав бо напевно тому що використовував завжди гострі леза. Якщо не пробували то спробуйте бік хром тим паче якщо у вас повна мазамуне.
Дякую. В мене 0.68. Я пробував багато лез, якісь більше сподобались, якісь менше. Багато чого мінялося в той період, коли пробував леза -- мила, помазки, техніка. Зокрема в той період я пробував і бік хром -- мені сподобався. Але на той час, коли я тестував леза, я навіть не задумувався про те, що леза в одній упаковці можуть бути різні. Цей висновок я зробив лише тоді, коли брився всім однаковим місяцями.
А що за Масамуне 0.68?
supernova Бувалий
Тема: Re: Контроль якості лез Сб 1 Жовт 2022 - 22:04
[quote="egoist"][quote="supernova"][quote="Pisatel"]Такого не помічав бо напевно тому що використовував завжди гострі леза. Якщо не пробували то спробуйте бік хром тим паче якщо у вас повна мазамуне. [/quote] Дякую. В мене 0.68. Я пробував багато лез, якісь більше сподобались, якісь менше. Багато чого мінялося в той період, коли пробував леза -- мила, помазки, техніка. Зокрема в той період я пробував і бік хром -- мені сподобався. Але на той час, коли я тестував леза, я навіть не задумувався про те, що леза в одній упаковці можуть бути різні. Цей висновок я зробив лише тоді, коли брився всім однаковим місяцями.[/quote] А що за Масамуне 0.68?[/quote] Закритий гребінь має 0.68 gap
Pisatel Частий гість
Тема: Re: Контроль якості лез Сб 1 Жовт 2022 - 22:05
0.63
egoist та supernova Поставили вподобайку
egoist Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 3007 Репутація : 181 Дата реєстрації : 21.02.2021 Вік : 36 Звідки : Днепр
Тема: Re: Контроль якості лез Сб 1 Жовт 2022 - 22:06
Pisatel пише:
0.63
Таку знаю ))) а 0.68 не чув
supernova Поставив вподобайку
Pitchshifter Новачок
Повідомлень : 6 Репутація : 0 Дата реєстрації : 12.11.2021 Звідки : UA
Тема: Re: Контроль якості лез Сб 1 Жовт 2022 - 22:57
У запоребрикових жиллетто-падєлок завжди були проблеми з контролем якостi. Помiтив це одразу ж як перейшов з касетних на класичнi станки декiлька рокiв назад, тому вiд того лайна вiдмовився одразу ж. Усi виробленi на заводi жиллетт-пдрбурх, абсолютно усi марки тих недолез, постiйна лотерея без вийняткiв. Вам мало нормальних виробникiв? Зайдiть хоча б навiть на той же barbercompany та виберiть собi леза.
trimmer Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1594 Репутація : 275 Дата реєстрації : 02.12.2017 Звідки : Запорожье
Тема: Re: Контроль якості лез Нд 2 Жовт 2022 - 5:43
Что я только что прочитал?((( Несколько лет пользуюсь астрой и джиллеттами и ни разу не попадал на брак, отличные лезвия, по соотношению цена-качество лучшие. И да, Джиллетт американская компания.