Razor: Yaqi Mellon Blade: Personna IL 100 Brush: RazoRock Big Bruce Pre-Shave: fill"s Old Rusty Pots Kastrulka [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]+ Lather: Areffa Soap Amouage Aftershave: Luxina Espressione Aftershave Additional Care: ARKO Sensitive Cream
Хто зна, чи вийде коротко.
Ранок почався з сирени за вікном - макаки знову вирішили покидатися своїм гівном :-(
Помоніторивши новини, зрозумів, що все це може бути не просто, тож поки є світло і вода, треба іти голитися.
Косметику з минулого разу не міняв. Але вирішив поекспериментувати. Добре замочивши помазок, я тільки дав йому стікти і лише разок легенько струсонув. Тобто, помазок тримав в собі чимало води. З усім цим ділом поліз у чашу з милом. Буквально за два-три оберти чаша просто вибухнула піною! І так, що я аж злякався: піни було багато, вона більше нагадувала шампунь, і я вже переживав, що доведеться все переробляти. Але Великий Брюс свою справу знає. Я добре ним помаслав і на виході отримав ціле відро шикарної густої піни. Вона була менш густа, ніж попереднього разу, але характерної еластичності не втратила.
Власне, це ще раз доводить, що Олесине мило здатне працювати у дуже великому діапазоні води. Тут мені згадалося мило від ТДС-Косметика. Колись вони надсилали пробники семи своїх мил з детальними інструкціями щодо збивання і води. Я тричі прогнав кожен з семи пробників, але так і не зміг зробити нормальну піну - то недолив, то перелив, то срачка, то болячка. Словом, фігня, а не мило, як на мене. І от вам Areffa Soap - чудовий приклад того, яким все ж таки має бути хороше артизанське мило!
Ну а аромат Amouage знову приємно порадував :-)
В роботі сьогодні була бритва Yaqi Mellon (Крокодил) за ізраїльським лезом Personna з пачки на 100 штук (x-series). Лезо вже тричі відбігало у 89-ій, і там воно мені не дуже сподобалось (як для Personna). Але в Крокодилі воно сьогодні відпрацювало просто на відмінно - м’яко, комфортно, якісно. Я був дуже здивований!
Бритву Yaqi Mellon я люблю. Вона не агресивна, зручна. Спершу я її не розумів. Але коли збагнув, що вона не для BBS, що навіть не варто намагатися його з нею досягати, бо буде бо-бо, все стало на свої місця. І з тих пір ця бритва у мене в топі улюблених. Прийнятний DFS досягається з нею легко і приємно.
І от разом з ізраїльською "соткою" Крокодил мене сьогодні порадував. Навіть шкода було викидати лезо, воно б ще побігало. Але мав це зробити, бо ще буде лише одне гоління в цьому році - і воно під ще одну Personna, яка лишилася.
Освіжився з Luxina Espressione Aftershave. Як і минулого разу, приємний аромат і чудовий догляд.
Ну а потім я довго нишпорив по шухляді, вибираючи кандидата на Additional Care. Зрештою, оцінивши залишки, зупинився на продукті, якого лишилось найменше - щоб швидше добити :-)
Тож знайомтеся з новою Нівеєю - крем після гоління ARKO Sensitive! :-)))
І так, це дійсно крем - відповідної консистенції і фактури. І він дуже непоганий. Я його купив по акції в Червонограді, коли мій попередній бальзам закінчився, а доступу до своїх запасів не було. Аби хоч щось було. Але вже тоді його оцінив. А зараз підтверджую - хороша річ. Крем, хоч і трошки масненький, та він швидко вбирається шкірою, не липне, не лишає плівки, добре доглядає. Шошетреба? :-)
Razor: King C Gillette Blade: Personna DE 10 Brush: Yaqi Heavy Metal Pre-Shave: fill"s Old Rusty Pots Kastrulka [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]+ Lather: Areffa Soap Amouage Aftershave: Luxina Espressione Aftershave Additional Care: ARKO Sensitive Cream
Останнє гоління цього надважкого року. Сам я олів'єху вже нарубав, але ж може хтось ще рубає, то я постараюсь коротко :-)
Косметика не змінилася. Мило Areffa Soap порадувало своєю піною і ароматом Amouage. Маленький Yaqi Heavy Metal з таким милом не мав жодних проблем - вжух-вжух і готово! :-)
Так само порадував лосьйон Luxina Espressione Aftershave - і ароматом, і доглядом. Для мене цей афтершейв став дуже приємною несподіванкою - зайшов за усіма параметрами.
Ще одним приємним моментом гоління була робота німецького леза Personna з пачки на 10 штук. Це вже остання Personna з тестованих. Вона вже пройшла три сеанси у 89-ій і сьогодні просто на відмінно відпрацювала в King C Gillette. Так, це м'яка бритва, з нею важко погано поголитись, але можна. Щоправда, не з цим лезом - з ним усе гаразд: чисто, комфортно, якісно. Відчувалося, що лезо трохи підсіло, але впевнений що ще разок попрацювало б. Втім, з нього досить: в Новий рік - з новими лезами! :-)
Крапкою цього чудового гоління став крем ARKO Sensitive Cream. І на цьому в цьому році все :-)
Усім нам найголовнішого в наступному році, а русні - *нецензурная брань*!
От така історія :-)))
Ruslan, Oleksii, Акулов, vicbro, Янеж, Qwertyus та Yura_ Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 2676 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Формально Новий Рік вже настав. Але 1 січня це такий дивний день, що можна його вважати перехідним періодом між старим і новим роками. Тому не гріх в цей день зробити те, що варто було б зробити хоча б днем раніше :-)
Власне, хочу коротенько підбити підсумки великого тесту лез Personna. Нагадаю, від Андрія аж із самої Полтави мені приїхало 5 лез цього виробника, зроблених в різних країнах і представлених на ринку в різних упаковках: - американські в пачках на 10 шт. ; - ізраїльські в пачках на 10 та на 100 шт. ; - німецькі також в пачках на 10 та на 100 шт.
Тестуаалися всі леза у 89-ій. Кожне мало в ній три гоління. По тому лезо переставлялось у випадково обрану бритву для ще одного сеансу.
Тест у 89-ій був основним. Інше - просто для розширення горизонтів :-)
Якщо говорити в цілому, то леза Personna - дуже хороші леза, без перебільшення одні з найкращих на ринку. Але деякі з них мають певні особливості, які декому можуть не сподобатися.
Почнемо з кінця:
Найменше мені зайшло німецьке з пачки на 100 шт. Лезо гостре і голить якісно та не без комфорту. Але воно для мене виявилось надто травматичним - після кожного гоління шкіра рясно вкривалася дрібними кривавими цятками. Це було єдине лезо, яке не пішло на 4-ий сеанс - не хотілося ще раз себе травмувати. А ще це було єдине лезо, яке "співало" в бритві. Розумію, що це лише мій досвід - інший хтось, впевнений, може поголитися цим лезом краще.
Далі іде ізраїльське лезо з пачки на 100 штук. За характером гоління воно дуже не схоже на леза Personna. Принаймні на більшість з тих, що я пробував. Єдине виключення - персоннівське лезо Edison. Між ним і ізраїльською соткою є значна подібність. Лезо виявилось дещо тупуватим і менш комфортним, ніж інші. Загалом це абсолютно робоче лезо з характеристиками трохи вище середнього. Не погано в принципі, але посередньо, як для Personna.
Примітно, що внизу рейтинга опинились леза з пачок на 100 штук. Не знаю, чи означає це що-небудь :-)
Далі йдуть два леза, кожне з яких я б описав одними ї тими ж словами. Це ізраїльське і німецьке з пачок по 10 штук. Для мене вони виявилися дуже схожими, якщо не ідентичними. Це дуже хороші леза. Вони гострі і комфортні, ними дуже приємно голитися. Вони не травматичні і легко дають потрібний результат. Без сумніву, такі леза без проблем підійдуть більшості користувачів. І саме такого плану леза задають високий стандарт лез Personna, за що цей бренд і цінують в усьому світі.
А лідером тесту стали американські леза з пачки на 10 штук. Це не Med Prep і не Lab Blue, які першими спадають на думку, коли ми чуємо про американську Personna. Це щось інше, але я достеменно не знаю що. Все, що я говорив перед цим про ізраїльску і німецьку "десятку", в повній мірі справедливо і для американської. Але додайте до кожної характеристики ще по пів бали. Американська Personna ще трохи гостріша, ще трохи комфортніша, нею ще трохи приємніше голитися і вона задає ще трохи вищий стандарт. Це просто відмінне лезо! Поряд з іншим лезом виробництва Personna - Tomy - американська "десятка" стала для мене лезом-відкриттям року.
От такий вийшов тест. Андрієві я дуже вдячний за можливість познайомитися з цими чудовими лезами, а всім, хто мене читав - за терпіння! :-)))
Qwertyus, Віталіk, ARTURIUS, Alfed, Yura_, Alejandro та mad_fish Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2676 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Razor: Edwin Jagger DE89 Blade: Derby USTA Brush: Omega Roma Colosseo Pre-Shave: fill"s Old Rusty Pots Kastrulka [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]+ Lather: Areffa Soap Amouage Aftershave: Luxina Espressione Aftershave Additional Care: Proraso Gel Riparatore ARKO Sensitive Cream
Перше гоління року, і якось так ліньки літерки тицяти, шо буде коротко :-)
Після великого тесту лез Personna захотілося взяти щось ненапряжне і розслабляюче :-) Тому дістав улюблену 89-ту і перевірене Derby USTA. Ну й поголився спокійно і на розслабоні. Але мабуть занадто на розслабоні, бо в кінці примудрився знести якийсь прищик. І добряче так зніс, що гель від порізів Proraso ледь впорався. За це довелося скинути пів бали.
Косметика - та сама, що й наприкінці року: мило Areffa Soap Amouage (а саме, як підказують, Amouage Interlude) і лосьйон Luxina Espressione Aftershave. Усього лишалося на один раз, тож добив.
Олесине мило порадувало, як і завжди. А лосьйон впевнено потрапив у хотєлки на майбутні придбання. Коли проріджу свої запаси, він один з перших в черзі покупок. Головне, не забути і не накупити всякої фігні :-)))
Ну й завершив перше гоління 2023-ого року традиційним вже ARKO Sensitive Cream.
Ruslan, Qwertyus, Alfed, Yura_ та mad_fish Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Razor: Edwin Jagger DE89 Blade: Derby USTA Brush: RazoRock Big Bruce Pre-Shave: fill"s Old Rusty Pots Kastrulka [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]+ Lather: Abbate Y La Mantia Krokos Aftershave: Fine Barber Blue Additional Care: Proraso Gel Riparatore ARKO Sensitive Cream
Сьогодні на голінні є дещо новеньке, тож коротко навряд чи вийде :-)
Щось ніяк не можу зібрати себе докупи після свят: друге гоління в цьому році і друге криваве. Цього разу розколупав порізи, що отримав два дні тому. Знову довелося діставати гель від порізів Proraso, і знову скинув пів бали.
І хоч люблю я і 89-ту, і Derby USTA, але вирішив їх поки що відкласти, допоки не увійду в нормальну форму. Візьму щось м'якше.
Зате сьогодні в мене нова косметика. Обидва пробники прийшли до мене з Києва: мило Abbate Y La Mantia Krokos від Віктора, а лосьйон Fine Barber Blue від Вадима. Хлопці, красно вам дякую! :-)
Мило достатньо м'яке. Його колір жовтувато-коричневий, близький до кольору бджолиного воску. Пахне що з банки, що в піні однаково і дуже приємно - весною, бруньками, первоцвітами. Власне, тими самими крокусам.
Піна збиваєттся відносно легко. На колір піна трохи жовтувата, наче до неї додали дрібку шафрану. Знову ж таки, не дивно, якщо згадати, що шафран видобувають саме з крокусів.
Ммло любить воду. Спершу я додав її мало, тож піна вийшла не дуже впевнена. Але потім трохи додав води і дозбив на обличчі - все стало значно краще.
Тут по ходу ще й невеличка халепа сталася: Посеред гоління подзвонили у двері. Довелося перервати процес. Чашу з піною поставив у раковину і пішов. Коли за пару хвилин повернувся, першим ділом увімкнув воду помити руки. Зрозумів, що я зробив, вже після того, як набралося пів чаші води. Але нічого: воду злив, помазок витрусив і за пару хвилин довів залишки піни до прийнятної кондиції. Зайве підтвердження тому, що цьому милу вода не зайва.
По ТТХ мила поки не скажу нічого втішного: воно робоче, але мені не вистачає ковзання. Наступного разу буду уважнішим і спробую збити піну нормально - я не виключаю, що ці негаразди спричинені моїми кривими руками.
З лосьйоном все значно простіше: він просто робе. Догляд в нього не найвидатніший, але достатній. Лосьйон швидко вбирається, не липне, злегка матує шкіру, але не стягує її.
Аромат у лосьйона яскравий і цікавий. Спершу відчуваєш цитрусовий мікс, на кшталт Тройного. Потім чуєш щось шипрове. В кінці - яскравий присмак лимону з цукром: солодко і кисло одночасно. А ще-ще пізніше знову хапаєш носом залишки шипру. Словом, такі-от гойдалки з барбершопних ароматів :-)
Але чим би що не пахло, все закінчується кремом ARKO Sensitive Cream :-)
Ruslan, Oleksii, Акулов та Qwertyus Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Razor: DS Cosmetic T7SE Blade: Treet Dura Sharp Brush: Omega Roma Colosseo Pre-Shave: fill"s Old Rusty Pots Kastrulka [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]+ Lather: Abbate Y La Mantia Krokos Aftershave: Saponificio Varesino Stella Alpina Additional Care: ARKO Sensitive Cream
Про позавчорашнє: Розумів, що коротко не вийде, а часу на написання просто не мав. Тож надолужую сьогодні :-)
Після двох кривавих голінь в цьому році, вирішив себе пожаліти і приготував м'яку бритву зі спокійним лезом: китайську Мамбу (DS Cosmetic T7SE) і Treet Dura Sharp.
Бритва дуже м'яка, одна з найм'якших, з якими я стикався. Взяв її свого часу на заміну китайському клону Merkur 34 від Vigshaving. Той чи був продав, чи подарував, а без м'якої бритви лишатись не хотілося.
Лезо - дуже не погане. Воно не щось надто видатне, але каші не псує - помірно гостре і комфортне.
Отже, зв'язка вийшла м'яка, і з нею довелося трохи пововтузитись. Але результат був того вартий.
У голінні відверто м'якою бритвою є пару нюансів: По-перше, слід розуміти, що BBS не буде. І це треба прийняти ще до того, як візьмеш бритву в руки. По-друге, слід розуміти, що бритва голить. Що б тобі не здавалося.
Тому голитися треба неспішно, утримуючи себе від надмірного тиску і не дозволяючи собі шовгати по одному місцю по 30-40 разів. Перше може призвести до неочікуваних і несподіваних травм, а друге просто натре тобі мозолі на пиці. І кому воно тре'? :-)
На першому проході ще можна дозволити собі певний розслабон і помахати бритвою, як зазвичай. Зрештою, перший прохід - це ще не гоління, це лише декларація про наміри. А от далі слід бути обережнішим: повільно, короткими і надкороткими стіжками треба міліметр за міліметром проходити по обличчю, намагаючись вловити зворотний зв'язок. Це дуже важливо! Необхідно відчувати, що відбувається на шкірі, бо м'якість може бути оманливою, причому в обидва боки. З довгими стіжками з такою бритвою відчути фідбек важко. Тому тільки короткі і дуже короткі стіжки. І жодного тиску! Тут має бути повний контроль.
Як наслідок: чисте і не травматичне гоління, притомний DFS+ і лиш незначні пошорхлості у деяких специфічних місцях. Для людей, які вже давно пережили період юнацького максималізму, це відмінний результат! :-)
Мило на голінні було, як і минулого разу, Abbate Y La Mantia Krokos. Зараз я, як і обіцяв, поставився ло збивання піни дуже відповідально. Почав з майже сухого помазка, потроху додавав воду, ретельно збивав і слідкував за тим, що виходить.
Результат перевершив усі сподівання: прекрасна піна з чудовими ТТХ і цікавим кольором. І - аромат! Він розкрився ще сильніше, став насиченішим і яскравішим. Це був прекрасний аромат первоцвітів, крокусів - просто бімба!
На афтершейв у мене був заготовлений минулоразовий пробник Fine Barber Blue. Але душа просто вимагала чогось іншого, і я знав, чого саме. Тому дістав з шухляди Saponificio Varesino Stella Alpina - і цей лосьйон просто ідеально доповнив мило!
Якби не треба було виходити з дому, то на цьому все і скінчилося б. А так довелося за кілька хвилин про всяк випадок дістати ARKO Sensitive Cream.
Razor: DS Cosmetic T7SE Blade: Treet Dura Sharp Brush: Omega Roma Colosseo Pre-Shave: fill"s Old Rusty Pots Kastrulka [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]+ Lather: T.O.B.S. Jermyn Street Aftershave: Fine Barber Blue Additional Care: Bubble Bar Butter Balm
Думаю, що вкладусь у коротко, але вже як вийде :-)
Продовжив сьогодні лагідне гоління з китайською Мамбою. Як і минулого разу - дрібними шажечками, ловлячи відгук шкіри і не насилуючи ні її, ні себе, ні бритву. Результат - цукорочка! :-)
Якось давно я голову Мамби поставив на важкеньку нержаау ручку, але не пригадую, щоб цією комбінацією колись голився до сих пір. А тут аж сподобалось :-) Оце подумував, чи не продати цю бритву, але зараз вже й сумніви беруть - непогана річ наче.
Тож формулюю Другий Парадокс Ветшейвера; Коли бритвою голишся, вона офігенна. Коли не голишся, не розумієш, нафіга вона тобі взагалі :-)
З тестуванням пробників беру маленьку вимушену паузу. Справа в тому, що недавно переглядав шухляду зі своїми скарбами, і побачив, що на кремі T.O.B.S. Jermyn Street зламалася кришечка. Крем там у невеличкому залишку, і був першим кандидатом на добивання після пробників. Але тепер, через означені обставини, піде добиватися поза чергою.
Свого часу я від цього крему не проперся: нічого поганого, але й нічого особливого. Але зараз крем мені сподобався. З нього вийшла крутяцька густа вкривиста піна з відмінними ТТХ. Може й не топовий топ, але дуже пристойно. Можу лише здогадуватись, чому така метаморфоза.
Єдине, що стабільно, це аромат. Він простий, не нав'язливий. В ньому відчувається солодкуватість і приглушена цитринка. Загалом нагадує щось традиційно масмаркетівське, але не таке хімозне. Тим не менш, це не той аромат, який я скоро ще захочу - набрид ще в перший період його активного використання.
Покласти важку цитринку на легку релігія мені дозволяє. Тому без жодних докорів сумління освіжився пробником Fine Barber Blue. Трохи суперечливий для мене аромат, але може бути. До ТТХ питань нема.
Ну й перед виходом у морозний ранок доповнив гоління кремом Bubble Bar Butter Balm. Він жирненький, хороший, але треба його добивати, бо вже стеаринка в ньому давно зібралась в грудочки - якось воно поганенько в такій фактурі розмазується по шкірі.
Ruslan, Акулов, Qwertyus, Віталіk, Yura_ та all75 Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Razor: DS Cosmetic T7SE Blade: Treet Dura Sharp Brush: Yaqi Heavy Metal Pre-Shave: fill"s Old Rusty Pots Kastrulka [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]+ Lather: T.O.B.S. Jermyn Street Aftershave: Fine Barber Blue Additional Care: ARKO Sensitive Cream
От зараз точно буде коротко :-)
Власне, з минулого разу нічого особливо не змінилося.
Лезо Treet Dura Sharp пішло на третій сеанс в китайській Мамбі, і все ок. Так, довелося скинути пів бали, але це ціна поспіху і втрати концентрації при гоління м’якою бритвою - поставив пару коцок. Нічого страшного, але ж не цією бритвою!
Крема T.O.B.S. Jermyn Street видавав в чашу понад норму. Спершу крем не хотів видавлюватись, а потім як вжарив! Думаю, з тої кількості я б і пальцем непогану піну збив би. Ну а синтетиці Yaqi Heavy Metal то взагалі забавка. І таки знову сподобався крем (крім аромату). І чого я його тоді так недооцінив?
Лосьйончик Fine Barber Blue трохи припік. Але то знову наслідок втрати концентрації, буває. Та загалом все добре, відпрацював на відмінно.
Ну й ARKO Sensitive Cream на закуску - нормальна тєма в холодну пору року :-)
Ruslan та Qwertyus Поставили вподобайку
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 7063 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
Razor: DS Cosmetic T7SE Blade: Treet Dura Sharp Brush: RazoRock Big Bruce Lather: T.O.B.S. Jermyn Street Aftershave: Fine Barber Blue Additional Care: Bubble Bar Butter Balm
Не бачу причини, щоб було не коротко :-)
Власне, знову нічого не змінилося :-)
Лезо Treet Dura Sharp відпрацювало свої чотири рази в китайській Мамбі. Думаю, воно могло б ще попрацювати, бо в м’якій бритві реально не відчуваєш, щоб вон сіло - робе собі і робе. Але з нього досить, чотири рази - норма :-)
І, маю сказати, відпрацювало добре. Бо сьогодні я старався голитись без поспіху, вдумливо і уважно. І результат на лиці - чисто, красіво і без артефактів :-)
Піни знову накалапуцяв повне відро. Big Bruce зробить піну з чого завгодно, тож з чималої дози непоганого крему й поготів. Не втомлююся дивуватися, чого я так не зацінив T.O.B.S. Jermyn Street раніше? :-) Щоправда, раніше я його збивав переважно на обличчі - через свою маленьку упаковку це певний час був мій дорожній крем. Та й помазок був в дорозі не гігантський. Може саме в цьому справа?
Пробника Fine Barber Blue лишалося на півтора рази, тож пішов у роботу весь. Нальопався, аж вмився :-) Лосьйончик припік, але швидко увібрався шкірою і злегка її заматував. Коли вийшов з ванни дружина сказала: "Фуууу! Знову чимось важким надухався!". Заспокоїв її, що це остання доза :-)
Аромат все ж дивний, не кожному зайде. І справа навіть не в дружині :-) Воно й мені самому на пару раз цікаво, а потім вже важко. Втім, це я. А комусь саме такі аромати по кайфу.
Ну й завершив гоління старим Олесиним бальзамом Bubble Bar Butter Balm. Надворі холодно, тож ця жирнюча штука за пів години до виходу надвір - тошонада. Та й добити його вже нарешті треба, там рази на три-чотири в пуделичці лишилося.
Ruslan, Акулов, vicbro, Qwertyus, Kitten911, Alfed та Yura_ Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Razor: Edwin Jagger DE89 Blade: Derby USTA Brush: Omega Roma Colosseo Pre-Shave: fill"s Old Rusty Pots Kastrulka [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]+ Lather: T.O.B.S. Jermyn Street Aftershave: Floїd The Genuine Additional Care: ARKO Sensitive Cream
Саме гоління стогодні мало чим цікаве, але буде прелюдія, тому не коротко :-)
Є в мене один незакритий гештальт з минулого року. Насправді їх більше, але зараз мова про один :-) Колись Андрій прислав аж із самої Полтави кілька лез на пробу. Це в основному були різні Personna, які я чесно всі протестував і поділився враженнями.
Але було ще одне лезо - Спутник, з коментарем від Андрія: "Ахтунг! Палєво! Капєц-ховайся!" Я пообіцяв його випробувати, і зібрався зробити це сьогодні :-)
На перший погляд лезо видається нормальним. Воно запаковане у конверт з досить якісною поліграфією. Порівняти його з оригінальним коевертом у мене немає змоги, але на перший погляд все ок.
Насторожуватись починаєш, коли знімаєш верхній конверт і дістаєш спідній. В оригінальному Спутніку він білий, тут же - жовтуватий, кольору крафт-паперу.
Всі питання знімаються, щойно дістаєш лезо. Замість чітких контрасних написів (а в нових версіях - лазерного гравіювання) бачиш якусь блідо-сіру нечитабельну мазню. За звичайних обставин я б таке лезо зразу викинув би. Але вже встиг пообіцяти спробувати. Тому спробував.
Власне, достатньо було поголити одну щоку, щоб остаточно і беззастережно переконатися, що це реальне палевне палево. Андрію, вибачай, але далі екзекутувати себе не хотів. Тому замінив цей Спутнік на Derby USTA і чудово поголився :-)
Планував узяти сьогодні в роботу набір (мило і лосьйон), який мені недавно дали на тест. Але голитися пішов під час тривоги, то не було настрою ні на що нове. Натомість добив крем T.O.B.S. Jermyn Street. Вичавив усе, що було в тюбику, вийшла десь подвійна доза. З такою кількістю крему піна вийшла просто якась неземна - щільна, жирна, ковзюча така, що й не змивалася. Реальний кайф! От тепер думаю: може й дійсно крему саме стільки треба брати?
Лосьйоном теж вирішив скористатися тим, що стоїть у ванній завжди, про всяк випадок. І це - Floїd The Genuine :-) Лосьйон просто підтвердив своє реноме відмінного засобу після гоління: трохи припік, трохи обдав ментолом, трохи напахтів і лишив шкіру у чудовому стані.
Ну й традиційно завершив гоління кремом ARKO Sensitive Cream :-)
Qwertyus, Kitten911 та Yura_ Поставили вподобайку
Kitten911 Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 3657 Репутація : 112 Дата реєстрації : 08.06.2021 Вік : 94 Звідки : Одесса
Добре лезо "Спутніком" не назвуть! Я б навіть не експериментував. Зараз зовсім ніяких голярських експериментів або "пундиків" в моєму житті немає - просто голюся. R41+Derby= BBS. І радий цьому.
fill та Yura_ Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Не було жодного натхнення щось писати. Тай зараз не надто є, тому коротко про три останні гоління. Тим більше, що вони майже ідентичні – з точністю до помазка і прешейва.
Rating: 5 / 5
Razor: Edwin Jagger DE89 Blade: Derby USTA Brush: Omega Roma Colosseo / Yaqi Heavy Metal / RazoRock Big Bruce Pre-Shave: fill"s Old Rusty Pots Kastrulka [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]+ / Bond Sensitive Oil Lather: Areffa Soap Kentucky Bourbon Aftershave: Areffa Soap Kentucky Bourbon Additional Care: ARKO Sensitive Cream
Власне все це пишу лише через косметику – мило і лосьйон Areffa Soap Kentucky Bourbon.
Олесині мила і афтершейви для мене давно не є новиною. Але цей набір здивував і порадував. Я тепер розумію, чому західні оглядачі часто виділяють саме Kentucky Bourbon в своїх відео і текстах.
Це мило річної давнини. Знаю, бо сам купував його на подарунок. І от трапилась нарешті нагода взяти його на тест.
Мило не тверде - як зазвичай. Якщо не помиляюся, зварене на пиві. Набір робив з банки (як же я за цим скучив! :-) ). Синтетикою мило набирається добре, обертів за 20 може. А от починає працювати в чаші не так стрімко, як інші – треба трохи покрутити. Але, потроху додаючи воду, зрештою отримуєш густу і не надто пишну, низьку піну.
В роботі ця піна проявляє себе найкращим чином. Вона слизька в достатній мірі, і післяковзання також дає цілком пристойне. А ще вона дає дуже класний захист шкіри від леза. Це прямо фізично відчуваєш, як піна утримує лезо над шкірою і не дає йому уп’ятися в епідерміс.
Годі й говорити, що з такою піною гоління проходить якнайкраще.
Лосьйн не відстає по ТТХ від мила. Він в міру припікає, швидко вбирається шкірою і залишає її злегка матовою і доглянутою. Єдиний нюанс, і то вже від його старості – в лосьйоні відчуваються якісь кристалики. При нанесенні вони чи то тануть в руках, чи то просто опадають. Загалом не парять. Якось Олеся писала, що то таке, і що воно не страшно, але я вже забув.
Аромати в обох продуктах ідентичні, може хіба на якусь дрібку різняться, але не принципово. Спершу пахнуть бражкою, як Oktoberfest. Але потім розкриваються цікавіше – трохи солоду, трохи алкоголю, трохи хліба (смаженого зерна). Аромат в цілому не мій, але мене й не воротить від нього. Тобто, сам собі я б його не взяв, але якщо приблудиться, то користуватимусь не без задоволення. От як зараз і було.
Про бритву і лезо (EJ DE89 та Derby USTA) розповідати нема чого. Це перевірена зв’язка, відпрацювала рівно і чітко.
Моя 3+ Каструлька прешейву закінчилася, на гоління взяв польську масмаркетівську Bond Sensitive. Нормально працює, без претензій. Аромат в неї трохи солодкуватий, тихий. За ті копійки, що вона колись коштувала, цілком робоча тєма.
Крем ARKO Sensitive – тут теж без змін, все ок.
Ruslan, Andrewt, Акулов та Qwertyus Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Razor: Edwin Jagger DE89 Blade: Rockwell Swedish Steel Brush: Omega Roma Colosseo Pre-Shave: Bond Sensitive Oil Lather: SV Manna di Sicilia Aftershave: Aqua di Parma Colonia Additional Care: ARKO Sensitive Cream
Сьогодні багато нового, тому не коротко :-)
Обіцяв Руслану до кінця місяця прогнати лезо Rockwell зі шведської сталі. От саме зараз і нагода.
Всі нові для себе леза я проганяю через 89-ту. По роботі з нею мені стає зрозумілим, як лезо поведе себе у більшості інших бритв.
Наслухавшись і начитавшись не надто приємних відгуків за лезо Rockwell вирішив не починати гоління ним з кавалерійського наскоку, а йти повільно, дрібними шажечками.
І сталося диво! Лезо непогано впоралось з першим проходом. А згодом, в тому ж темпі, і з другим та третім. Я був приємно вражений.
Лезо не назвеш сильно гострим. Більше того, воно скоріше трохи грубувате. Що цікаво, воно з конверта трохи вигнуте, наче хтось притис його пальцем посередині. І це насторожує. Та на практиці лезо добре голить. Ним можна (інколи й треба) притиснути, але це зовсім не шкідливо для шкіри - жодної коцки і жодних неприємних відчуттів.
За своїм характером Rockwell нагадали мені леза Mühle. Про них теж небагато компліментів пишуть. Але воно в мене відмінно працює, зносить щетину потужно і методично, як танк. З Роквелом схожа історія, хіба трохи менше потужності.
В процесі гоління я був так захоплений спостереженням за лезом, що про нове мило згадав вже в самому кінці. І, певно, це добре - мило не дало жодного приводу звернути на себе увагу, відпрацювало просто, як йому і належить.
А мило на тесті було видатне - SV Manna di Sicilia. Пробник дістався мені від Віктора з Києва. Вікторе, дякую! :-)
Колись Manna вже була в мене на пробі. Але то було дуже даано, тож з радістю користуюсь нагодою поновити враження.
Мило тверде. Щоб увім'яти його в чашу довелося потрудитися. Піна збивається не швидко, але впевнено. На виході вона щільна, густа, вкривиста. Аромат - приємний, чоловіча класика, не надто гучний, ближче до теплого. З таким ароматом не стрьомно опинитися у вишуканому товаристві.
Про ТТХ детальніше напишу наступного разу, бо зараз був більше зосереджений на лезі. Але той факт, що піна непомітно відпрацювала з грубуватим лезом, на яке інколи добряче тиснули, вже говорить сам за себе.
На освіжитися я взяв теж новинку для себе - лосьйон Aqua di Parma Colonia, який пиїхав до мене від Віталія зі Львова. Дякую, Віталію! :-)
Як видно з назви, аромат - класичні гіркуваті цитруси. Але в даному випадку вони тихі і не крикливі, як в Тройного. Таке враження, що аромат відфільтрували через молоко. Вийшло дуже приємно і затишно, на зиму - несподівано супер.
Сам лосьйон працює дуже добре. Мені здалося, що він трохи масний, як лосьйони SV чи Bullfrog. Я таке люблю.
Шкіра після лосьйону в чудовому стані, просто бездоганно.
Після такого навіть не хотілося наносити крем. Але зима - треба. Та й ARKO Sensitive Cream сам себе не доб'є :-)
trimmer, vicbro та Kitten911 Поставили вподобайку
trimmer Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1594 Репутація : 275 Дата реєстрації : 02.12.2017 Звідки : Запорожье