ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КЛАСИЧНОГО ГОЛІННЯ
Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.

ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КЛАСИЧНОГО ГОЛІННЯ

ОРКИ, ЙДІТЬ СЛІДОМ ЗА СВОЇМ РОСІЙСЬКИМ КОРАБЛЕМ! ФОРУМ ДЛЯ ШАНУВАЛЬНИКІВ КЛАСИЧНОГО ВОЛОГОГО ГОЛІННЯ

ФорумФорум  ПорталПортал  Останні зображенняОстанні зображення  ЗареєструватисьЗареєструватись  Вхід  

Stando Rod NG

Перейти донизу 
5 користувачів
АвторПовідомлення
fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.

Репутація : 532
Дата реєстрації : 12.02.2018
Вік : 56

Stando Rod NG Empty
ПовідомленняТема: Stando Rod NG   Stando Rod NG EmptyЧт 7 Лист 2024 - 13:31

Вітаю, панове!

Недавно мав чудову нагоду спробувати в роботі цікаву бритву польського виробництва – Stando Rod NG.
Свої враження від неї описував у своєму ж бортовому журналі. Та мені слушно зауважили, що варто, напевно, створити окрему тему з оглядом цієї бритви. Тож, так і роблю :-)

Оскільки бритва зараз вже повернулася до власника, зробити детальні фото з неї я не маю змоги. Тому нижче просто додам парочку своїх SOTD за участю Stando Rod:

[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]

Бритва була в мене майже місяць, поголився нею чотирнадцять разів. Спершу було чотири сеанси з лезом Schick. Потім ще чотири з невідомим китайським лезом. А далі знову повернув у роботу лезо Schick і довів кількість голінь з ним до десяти.

Не буду описувати враження від лез, а от по самій бритві Stando Rod NG можна сказати багато приємного, але і є де задати певні питання.

Бритва однозначно добре зроблена, тут мені важко знайти хоч якийсь ґандж. Всі деталі бритви якісні, точно підігнані, ніде нічого не стирчить, не провалюється, не хитається і не випадає. Піновідводи достатньо широкі і цілком ефективні. Лезо стає рівно і чітко без жодних танців. Тож в цьому плані зачот однозначно!

Матеріал - нержавіюча сталь. Покриття - сатин. І от тут виникають перші питання:

Бритва у зборі важить 120 г. І це особисто для мене виявилось певною проблемою: мені знадобилася не так мало часу, щоб якось звикнути до такої ваги. Проблема посилювалась ще й тим, що бритва має більші фізичні розміри порівняно з Т-шками і зовсім не Т-шечний характер.

А сатинове (матове) покриття в комбінації з гранчастою кришкою сприяло тому, що бритва часто втрачала ковзання і регулярно дозволяла собі стрибати по шкірі. До певної міри стрибання з часом вдалося подолати, а от з "пожиранням" ковзання до кінця так і не впорався - на жодному з третіх проходах бритва нормально не ковзала.

Ще одне питання у мене є до інженерів Stando:
Т-подібна бритва має більш-менш однакову ширину голови. Це обмеження на ширину бритви накладає власне саме DE-лезо - воно стандартне. І попри різні конструкції Т-шок, відстань від центру голови бритви до кромки леза однакова.
У випадку використання SE-лез таких обмежень немає. Можна зробити широченну голову, віддаливши кромку леза від центра хоч на 5 см, хоч на 50.
А можна навпаки - наблизити ріжучу кромку до центра. І тут не треба бути видатним фізиком, щоб зрозуміти, що в такому випадку, контроль над бритвою буде кращим. І тим кращим, чим меншою буде відстань від центру до краю.
Тож і питання в мене таке: що спонукало при виготовленні важкої і громіздкої бритви пішли шляхом саме розширення, а не звуження, голови?
Можливо, звичайно ж, були якісь резони пожертвувати маневреністю і зручністю, але я їх поки не зрозумів.

Тим не менш, попри такі, начебто страшні, питання і зауваження, загальне враження від бритви скоріше позитивне. Коли я вже трохи призвичаївся до неї, гоління пішло досить жваво і приємно. Слід відзначити, що бритва вміє голити, не заподіявши шкоди обличчю у вигляді порізів, цяток, опіків чи зруйнованого епідермісу. Звичайно ж, щоб не знести зайвого, треба постаратись, і то не так, як з Т-шкою - все ж таки SE-бритва фізично більша, а це на перший час викликає деякі незрозумілості. Та згодом вони якось вирішуються, гоління стає прогнозованим і безпечним.

Що ще відрізнило для мене SE від DE, так це характер різу. В SE він мені здався грубішим і схожим на шаветочний. І це не залежало від леза: саме характер був схожий, при тому що леза - дуже різні.
І це, власне, трохи дисонує: грубий різ - але толерантність до шкіри.

Варто, певно, ще сказати, що на офісайті Stando ця бритва продається за 575 злотих (десь 145$). Про ціну лез можу лише тільки здогадуватись :-)

Отже, зваживши всі вади і чесноти бритви, можу констатувати, що апарат однозначно цікавий і вартий уваги. Після Т-шки до нього треба звикати і перелаштовувтися. Але новий досвід, очевидно, цього вартий.
Та при цьому я навряд чи розглядатиму цю бритву до придбання. Поки що :-)
А от спробувати її було дуже цікаво і повчально.

Ruslan, Wolfskin, vicbro, _yk_, Александр 7676, hlopets, Yura_ і Поставили вподобайку

Повернутися до початку Перейти донизу
CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

Репутація : 4
Дата реєстрації : 01.02.2022

Stando Rod NG Empty
ПовідомленняТема: Re: Stando Rod NG   Stando Rod NG EmptyЧт 7 Лист 2024 - 18:38

Розумію, що не особливо має сенс але... хотілося б якогось порівняння агресії бритви порівняно з... чим там ви найчастіше користуєтеся з масового? Все ж таки потрібна певна межа відліку, щоб хоч приблизно порівняти.

І я так розумію, що це піт половинки лез бритва? Зрозуміло, якщо вона у відповідній гілці. Але, якби, я не поліз дивитися інші фотки в інтернеті, то і не зрозумів би цього. Бо з наявних (так, розумію, що вже немає її) я виніс тільки, що ручка прикольна в неї. Чи це не штатна? Бо в інтернетах багато фоток з іншою ручкою, що називають "Класичною". 

hlopets Поставив вподобайку

vicbro
Живе тут
Живе тут
vicbro

1000 повідомлень

Репутація : 140
Дата реєстрації : 17.07.2019
Вік : 62

Stando Rod NG Empty
ПовідомленняТема: Re: Stando Rod NG   Stando Rod NG EmptyПт 8 Лист 2024 - 8:40

CNPOMAHELL пише:

І я так розумію, що це піт половинки лез бритва? 
Отвечу за автора, надеюсь fill меня простит за втручання...
fill неоднократно указывает на отличия SE бритвы от DE бритвы.
А бритва под половинки DE лезвий - это DE бритва.
Этот станок под SE лезвия, а не под половинки DE лезвий.

fill, Ігор Стетхем, hlopets та CNPOMAHELL Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

Stando Rod NG Empty
ПовідомленняТема: Re: Stando Rod NG   Stando Rod NG EmptyПт 8 Лист 2024 - 12:25

CNPOMAHELL пише:
Розумію, що не особливо має сенс але...

Дійсно, особливого сенсу немає.
У цієї бритви інший конструктив, і питання агресивності саме відносно бритви мабуть не зовсім доречно ставити.

Але спробую пояснити так:
Я не дуже люблю агресивні бритви, віддаю перевагу середнім і трохи м’якшим за середні. З такими бритвами мені комфортніше.
Так от: при голінні зі Stando мені не було дискомфртно, все було цілком в прийнятних для мене межах. 
Але слід розуміти: характер різу і відчуття леза на обличчі тут зовсім інші, ніж в DE-бритвах.

Щодо типу леза колега vicbro вже все детально пояснив, за що я вдячний.

Ну а по ручці нічого сказати не можу: яку дали - такою і користувався. Та я на 100% впевнений, що така була з магазина.

hlopets та CNPOMAHELL Поставили вподобайку

CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

Stando Rod NG Empty
ПовідомленняТема: Re: Stando Rod NG   Stando Rod NG EmptyПт 8 Лист 2024 - 14:38

vicbro пише:
Этот станок под SE лезвия, а не под половинки DE лезвий.
Тобто це ще й нестандартні леза будуть? Тоді зовсім не цікаво. Мені б щось, більш універсальне, куди підходить більша частка середніх по гостроті\агресії лез та трохи посередніх. Тотбо це не воно.
Цитата :
А бритва под половинки DE лезвий - это DE бритва.
Ви точно впевнені у цьому? Не буду запитувати чи знаєте ви повну назву SE та DE. Звісно ж знаєте. Але про всяк випадок: DE - двосторонні леза. SE  - односторонні леза. Якщо дослівно  переводити, то навіть: однокрайні та двокрайні. Так, кривенько, але краще доносить зміст.

Тому половинка леза DE - це все ж таки SE. І неважливо то надламане DE чи то виготовлене спеціально SE.

STEEL
Постоялець
Постоялець
STEEL

Репутація : 456
Дата реєстрації : 22.11.2017
Вік : 33

Stando Rod NG Empty
ПовідомленняТема: Re: Stando Rod NG   Stando Rod NG EmptyПт 8 Лист 2024 - 14:45

CNPOMAHELL пише:

Тобто це ще й нестандартні леза будуть? Тоді зовсім не цікаво. Мені б щось, більш універсальне, куди підходить більша частка середніх по гостроті\агресії лез та трохи посередніх. Тотбо це не воно.

Ви точно впевнені у цьому? Не буду запитувати чи знаєте ви повну назву SE та DE. Звісно ж знаєте. Але про всяк випадок: DE - двосторонні леза. SE  - односторонні леза. Якщо дослівно  переводити, то навіть: однокрайні та двокрайні. Так, кривенько, але краще доносить зміст.

Тому половинка леза DE - це все ж таки SE. І неважливо то надламане DE чи то виготовлене спеціально SE.

Я тоже считаю, что станки должны таки делиться на SE и DE именно по лезвиям. Вот вам пример настоящего SE лезвия, нашел в интернете: 

лезвие значительно толще, шире и изначально (по крайней мере, я другой информации не находил. Кто знает лучше - поправьте Stando Rod NG 3387126096 )  предназначались для шаветок, вот таких (feather, kai, тоже из интернета):

Опять-же, на сколько я помню, первым это правило нарушили Mongoose со своими стальными и алюминиевыми SE станками. А потом пошло-поехало

fill, hlopets та CNPOMAHELL Поставили вподобайку

STEEL
Постоялець
Постоялець
STEEL

Репутація : 456
Дата реєстрації : 22.11.2017
Вік : 33

Stando Rod NG Empty
ПовідомленняТема: Re: Stando Rod NG   Stando Rod NG EmptyПт 8 Лист 2024 - 14:47

А еще были Schick injector. Они, кажется, имеют чуть другие лезвия. Не уверен в этом на 100%, но там тоже лезвие не стандартное DE, а свое

hlopets та CNPOMAHELL Поставили вподобайку

CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

Stando Rod NG Empty
ПовідомленняТема: Re: Stando Rod NG   Stando Rod NG EmptyПт 8 Лист 2024 - 15:20

STEEL пише:
А еще были Schick injector. Они, кажется, имеют чуть другие лезвия. Не уверен в этом на 100%, но там тоже лезвие не стандартное DE, а свое
Точно інші. Свої, проприєтарні. До речі схожі на "японський варіант трохи". А ще той же GEM, леза під який до сьогодні виготовляють (здається Personna).

Але маємо що маємо. DE - 2 ріжучи краї. SE - один. Все інше, то вже конструктивні особливості задля виготовлення пропрієтарного розхідника, захищеного патентом.

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

Stando Rod NG Empty
ПовідомленняТема: Re: Stando Rod NG   Stando Rod NG EmptyПт 8 Лист 2024 - 15:41

CNPOMAHELL пише:

Скажу більше: там леза не тільки не стандартні, а ще й на порядок дорожчі.

А щодо SE і DE, то це не стільки про формальну логіку, скільки про загальноприйняті визначення. І переламане пополам DE-лезо все ж логічніше вважати саме половинкою DE, а не SE. 
А до SE традиційно відносять леза типу Feather Artist Club, які показує колега STEEL, і які вставляються у Stando. А також згадані Schick Injector і GEM.

Ось на картинці вісі вони, зліва направо: GEM, Schick Injector, Feather Artist Club, DE, 1/2DE

WetShaver, hlopets, Yura_ та CNPOMAHELL Поставили вподобайку

CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

Stando Rod NG Empty
ПовідомленняТема: Re: Stando Rod NG   Stando Rod NG EmptyПт 8 Лист 2024 - 17:14

fill пише:
А щодо SE і DE, то це не стільки про формальну логіку, скільки про загальноприйняті визначення. І переламане пополам DE-лезо все ж логічніше вважати саме половинкою DE, а не SE. 
Вибачте, але термінологія виникла задовго до появи нас з вами. І, якщо, зараз, певна група людей, вважає інакше, то не проблема самих термінів.

Якщо бритва голить лише 1 боком, вона ніяк не може бути DE, як би вам цього не хотілось. І неважливо, то спеціальні леза, чи ви з 1 двостороннього, зробили 2 односторонніх. Важливий сам принцип.

hlopets, all75, Михаил Александрович та Meo Поставили вподобайку

Meo
Бувалий
Бувалий
Meo

Репутація : 6
Дата реєстрації : 04.06.2023

Stando Rod NG Empty
ПовідомленняТема: Re: Stando Rod NG   Stando Rod NG EmptyПт 8 Лист 2024 - 17:25

CNPOMAHELL пише:

Вибачте, але термінологія виникла задовго до появи нас з вами. І, якщо, зараз, певна група людей, вважає інакше, то не проблема самих термінів.

Якщо бритва голить лише 1 боком, вона ніяк не може бути DE, як би вам цього не хотілось. І неважливо, то спеціальні леза, чи ви з 1 двостороннього, зробили 2 односторонніх. Важливий сам принцип.

Тоже всегда думал что SE это более общая классификация, а половинка DE или Artist Club это уже уточнение и детализация.

hlopets, all75, Михаил Александрович та CNPOMAHELL Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

Stando Rod NG Empty
ПовідомленняТема: Re: Stando Rod NG   Stando Rod NG EmptyПт 8 Лист 2024 - 17:38

CNPOMAHELL пише:

Не бачу сенсу сперечатися і щось додатково пояснювати - вважайте, як собі хочете

WetShaver, Ігор Стетхем, hlopets, CNPOMAHELL, Stormfild та Meo Поставили вподобайку

CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

Stando Rod NG Empty
ПовідомленняТема: Re: Stando Rod NG   Stando Rod NG EmptyПт 8 Лист 2024 - 18:51

Meo пише:
Тоже всегда думал что SE это более общая классификация, а половинка DE или Artist Club это уже уточнение и детализация.
Тому що так і є. Бо тоді незрозуміло, чому бритва відноситься до SE, а лезо чомусь DE. Особливо, коли не вточнюють, що мається на увазі половинка леза DE. А зазвичай і не вточнюють. ;)
fill пише:
Не бачу сенсу сперечатися і щось додатково пояснювати - вважайте, як собі хочете
Навзаєм. Головне, щоб опонент уявляв те ж саме коли розповідаєте про предмет обговорення.

hlopets та Meo Поставили вподобайку

Meo
Бувалий
Бувалий
Meo

Репутація : 6
Дата реєстрації : 04.06.2023

Stando Rod NG Empty
ПовідомленняТема: Re: Stando Rod NG   Stando Rod NG EmptyПт 8 Лист 2024 - 20:23

CNPOMAHELL пише:

Тому що так і є. Бо тоді незрозуміло, чому бритва відноситься до SE, а лезо чомусь DE. Особливо, коли не вточнюють, що мається на увазі половинка леза DE. А зазвичай і не вточнюють. ;)

Навзаєм. Головне, щоб опонент уявляв те ж саме коли розповідаєте про предмет обговорення.

Стало интересно, зашел на сайт Italian Barber, так вот у них безопасные бритвы под лезвия Artist Club маркируются с приставкой Single Edge, а бритва под половинки DE в названии пишется просто ECO Safety Razor. Возможно и вправду уже есть сложившаяся в массах привычка называть SE там где есть артист лезвия, а все остальные как-то иначе, чтобы не было путаницы.

STEEL, fill, hlopets та CNPOMAHELL Поставили вподобайку

Stando Rod NG
Повернутися до початку 
Сторінка 1 з 1
 Схожі теми
-
» StandoPolska - Stando Mate
» Stando-Single-Edge Хто чув про виробника?
» Продам станок Stando Razors

Права доступу до цього форумуВи не можете відповідати на теми у цьому форумі
ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КЛАСИЧНОГО ГОЛІННЯ :: БЕЗПЕЧНІ БРИТВИ :: Бритви з одностороннім лезом Single edge razor-
Перейти до: