ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КЛАСИЧНОГО ГОЛІННЯ
Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.

ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КЛАСИЧНОГО ГОЛІННЯ

ОРКИ, ЙДІТЬ СЛІДОМ ЗА СВОЇМ РОСІЙСЬКИМ КОРАБЛЕМ! ФОРУМ ДЛЯ ШАНУВАЛЬНИКІВ КЛАСИЧНОГО ВОЛОГОГО ГОЛІННЯ
 
ФорумФорум  ПорталПортал  Останні зображенняОстанні зображення  ЗареєструватисьЗареєструватись  Вхід  

 

 Шанувальня гострих соусів

Перейти донизу 
+13
alex-kin
Жора
Minelay
MachinaMad
alexgrin7
Prometheus
Едуард
Ruslan
Sm1tty
xxtoyxx
Стас
Boroda88
Driller
17 користувачів
Перейти до сторінки : 1, 2, 3  Наступний
АвторПовідомлення
Driller
Бувалий
Бувалий
Driller


Повідомлень : 264
Репутація : 518
Дата реєстрації : 06.11.2017
Звідки : Дніпро

Шанувальня гострих соусів Empty
ПовідомленняТема: Шанувальня гострих соусів   Шанувальня гострих соусів EmptyЧт 10 Травень 2018 - 22:25

Якщо на форумі є шанувальники гострих соусів — прошу в тему, діліться вподобаннями, дуже цікаво!

Мій фаворит на сьогодні: Dave's Gourmet Ghost Pepper Naga Jolokia Hot Sauce. Смачніше й гостріше я ще не куштував.
Від цього виробника пробував ще Insanity та Total Insanity — теж класні, але за смаком трошки-трошки позаду.

Шанувальня гострих соусів DSC_8158_co1_800Шанувальня гострих соусів I
Повернутися до початку Перейти донизу
Boroda88
Бувалий
Бувалий
Boroda88


Повідомлень : 274
Репутація : 152
Дата реєстрації : 03.02.2018
Вік : 40
Звідки : Україна, м. Харків

Шанувальня гострих соусів Empty
ПовідомленняТема: Re: Шанувальня гострих соусів   Шанувальня гострих соусів EmptyЧт 10 Травень 2018 - 23:54

Люблю 100% Pain)) Использую как концентрат - делаю с его помощью острым ВСЕ ))) По Сковиллу там около 40000 вроде) Ну а в чистом виде нравится Мама Африка желтый (который с хабанеро)  :evil:  :twisted:

Шанувальня гострих соусів 257310

Шанувальня гострих соусів 2016-010
Повернутися до початку Перейти донизу
Driller
Бувалий
Бувалий
Driller


Повідомлень : 264
Репутація : 518
Дата реєстрації : 06.11.2017
Звідки : Дніпро

Шанувальня гострих соусів Empty
ПовідомленняТема: Re: Шанувальня гострих соусів   Шанувальня гострих соусів EmptyПт 11 Травень 2018 - 8:40

Отой Мама Африка Хабанеро, певно, самий прикольний в лінійці.
Куштував ще оці. Халапеньо свіжий смак зеленого перцю, оцтового огіркового маринаду; а пері-пері щось більш загадкове, теж на оцті. Гострота в них однакова та невелика, хоч ложкою їж. Байдуже що вони там пишуть на етикетці heat 6/10, 9/10 - однакові.

Шанувальня гострих соусів Photo_2018_05_08_21_03_46_800Шанувальня гострих соусів I
Повернутися до початку Перейти донизу
Boroda88
Бувалий
Бувалий
Boroda88


Повідомлень : 274
Репутація : 152
Дата реєстрації : 03.02.2018
Вік : 40
Звідки : Україна, м. Харків

Шанувальня гострих соусів Empty
ПовідомленняТема: Re: Шанувальня гострих соусів   Шанувальня гострих соусів EmptyПт 11 Травень 2018 - 10:53

А я повелся на остроту и из Мама Африка именно хабанеро по этой причине выбрал)) Понравился с пловом очень) Надо будет и другие как-нибудь попробовать. Пири-пири я пробовал в варианте консервированных перчиков когда-то, понравилось! Производителя уже не вспомню. Для плова самый зачетный для меня оказался абсолютно странный восточный соус. Это даже не соус, а некая острая смесь масла, перца, орехов, кунжута, семечек каких-то. Есть у нас в Харькове, на широко известном рынке Барабашова, так называемое "Желтое кафе". Кроме непосредственнно закусочной, там на территории расположен мини-рынок, где вьетнамцы продают экзотические продукты вьетнамцам. И там был павильон с огромным выбором соусом. Так как все в иероглифах плюс языковой барьер, были некие трудности с пониманием и покупки совершались в итоге наобум))) добавляло сложности и то, что большинство соусов китайские и скорее всего вьетнамцы эти иероглифы (также как и я) не знают) Цены были смешные. Типа 25 грн за баночку, такого плана)) Правда курс был другой, но все равно дешево. Ну в общем пожилой хозяин павильона умер и павильон исчез. Найти этот соус больше не удавалось(( Надо было запастись... У соуса еще острота была интересная, трудно описать "постепенная" что ли. Наверное, за счет масла. По иероглифам гуглил - у них с таким названием есть не только соус, а еще и самостоятельное блюдо. Смерть пожилого вьетнамца, конечно сохранила жизнь не одной местной собачке, но блин там было где разгуляться, еще пробовать и пробовать))

Шанувальня гострих соусів C360_210

Шанувальня гострих соусів Iaai10

Шанувальня гострих соусів 57232310

Шанувальня гострих соусів 57519410

Шанувальня гострих соусів 57457410

Wolfskin Поставив вподобайку

Повернутися до початку Перейти донизу
Стас
Admin
Стас

1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.

Повідомлень : 2215
Репутація : 1782
Дата реєстрації : 17.10.2017
Вік : 42
Звідки : Odessa

Шанувальня гострих соусів Empty
ПовідомленняТема: Re: Шанувальня гострих соусів   Шанувальня гострих соусів EmptyПт 11 Травень 2018 - 13:01

Раньше очень любил острые соусы, да и сейчас люблю, но уже не мучаю свой желудок )))))
Повернутися до початку Перейти донизу
http://shaveua.forum2x2.ru
Boroda88
Бувалий
Бувалий
Boroda88


Повідомлень : 274
Репутація : 152
Дата реєстрації : 03.02.2018
Вік : 40
Звідки : Україна, м. Харків

Шанувальня гострих соусів Empty
ПовідомленняТема: Re: Шанувальня гострих соусів   Шанувальня гострих соусів EmptyПт 11 Травень 2018 - 21:37

Та вроде ж и не вредно, а наоборот) Представители горных народов долгожители вон уминают за обе щеки остроту и им хоть бы хны ))))) :98:
Повернутися до початку Перейти донизу
xxtoyxx
Постоялець
Постоялець
xxtoyxx


Повідомлень : 578
Репутація : 758
Дата реєстрації : 04.11.2017
Звідки : Нікополь

Шанувальня гострих соусів Empty
ПовідомленняТема: Re: Шанувальня гострих соусів   Шанувальня гострих соусів EmptyПт 11 Травень 2018 - 22:07

Boroda88 пише:
Та вроде ж и не вредно, а наоборот) Представители горных народов долгожители вон уминают за обе щеки остроту и им хоть бы хны ))))) :98:
То до первого приступа острого панкреатита :) я тоже очень острое раньше любил :))))

Wolfskin та Jeemye Поставили вподобайку

Повернутися до початку Перейти донизу
Boroda88
Бувалий
Бувалий
Boroda88


Повідомлень : 274
Репутація : 152
Дата реєстрації : 03.02.2018
Вік : 40
Звідки : Україна, м. Харків

Шанувальня гострих соусів Empty
ПовідомленняТема: Re: Шанувальня гострих соусів   Шанувальня гострих соусів EmptyПт 11 Травень 2018 - 22:23

Будем думать о хорошем)) а там как пойдет)))))))
Повернутися до початку Перейти донизу
Driller
Бувалий
Бувалий
Driller


Повідомлень : 264
Репутація : 518
Дата реєстрації : 06.11.2017
Звідки : Дніпро

Шанувальня гострих соусів Empty
ПовідомленняТема: Re: Шанувальня гострих соусів   Шанувальня гострих соусів EmptyПн 14 Травень 2018 - 11:42

Все в жизни вредно, даже яблочный джем,
если положить его в дыхательное горло.

(шутка английских анестезиологов)
А. Аксельрод, «Оживление без сенсаций»

Як на мене, дуже гострі соуси (як ghost pepper) не для того, щоби пропекти до дірок кожен таємний вигин свого ліверу. Принаймні, я його так не вживаю. А от отримати міцнющий спалах у роті, а потім відкрити нові смаки звичайного їдла на тлі смаку соуса та перцевого полум'я, що згасає — від цього приколовся.

Плюс всі ті міцні перці різні за смаком, який може втратитись в розбавленому вигляді, залишиться тільки гострота. Справедливо, що може і не втратитись, залежить від сорту.

А так, дуже просто з'їсти багато найміцнішого соусу просто змішавши його з якимсь маянезіком, щоби збити гостроту у роті, але потім отримати не самі приємні відчуття проходження піщєвого комка по усьому маршруту травної системи. Прям як з рентгенконтрастом, хоч з таймером хронологію складай.

Boroda88 пише:
Производителя уже не вспомню. Для плова самый зачетный для меня оказался абсолютно странный восточный соус. Это даже не соус, а некая острая смесь масла, перца, орехов, кунжута, семечек каких-то.

О, щось цікавеньке! Дякую, пошукаю. Східноазійська кухня взагалі мене якось оминала в житті, буде простір для відкриттів :)
Повернутися до початку Перейти донизу
Sm1tty
Бувалий
Бувалий
Sm1tty


Повідомлень : 141
Репутація : 75
Дата реєстрації : 19.03.2018
Вік : 36
Звідки : Харьков

Шанувальня гострих соусів Empty
ПовідомленняТема: Re: Шанувальня гострих соусів   Шанувальня гострих соусів EmptyВт 29 Травень 2018 - 12:59

Взял на пробу Mama Africa's Habenero 10/10, понравился. До этого был Mama Africa's Red Chili 6/10, так его хоть ложкой ешь по сравнению с Habenero.
Повернутися до початку Перейти донизу
Boroda88
Бувалий
Бувалий
Boroda88


Повідомлень : 274
Репутація : 152
Дата реєстрації : 03.02.2018
Вік : 40
Звідки : Україна, м. Харків

Шанувальня гострих соусів Empty
ПовідомленняТема: Re: Шанувальня гострих соусів   Шанувальня гострих соусів EmptyВт 29 Травень 2018 - 17:41

Sm1tty пише:
Взял на пробу Mama Africa's Habenero 10/10, понравился. До этого был Mama Africa's Red Chili 6/10, так его хоть ложкой ешь по сравнению с Habenero.
В нашем полку прибыло. Но наши ряды по прежнему немногочисленны :pirat:
На ОЛХ в продаже долгое время висят неизвестные испанские экстраострые соусы по демпинговым ценам (около 100 грн +- за 100 мл) и как-то люди брать не торопятся. Эхх непопулярная тематика в нашей стране однако :)
Повернутися до початку Перейти донизу
Ruslan
Admin
Ruslan

1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.

Повідомлень : 7063
Репутація : 2761
Дата реєстрації : 06.11.2017
Вік : 52
Звідки : Ukraine, Kyiv

Шанувальня гострих соусів Empty
ПовідомленняТема: Re: Шанувальня гострих соусів   Шанувальня гострих соусів EmptyВт 29 Травень 2018 - 19:30

Тематика в нашей стране слабо популярная по причине хлипкости организмов.
Что индийцу или мексиканцу хорошо - то нашему смерть (в большинстве своем).
И только некоторые, особо закаленные бойцы, могут посоперничать с разными Хосе и Кумарами.
Так что здесь собралась практически гвардия Сковелла.
Повернутися до початку Перейти донизу
Driller
Бувалий
Бувалий
Driller


Повідомлень : 264
Репутація : 518
Дата реєстрації : 06.11.2017
Звідки : Дніпро

Шанувальня гострих соусів Empty
ПовідомленняТема: Re: Шанувальня гострих соусів   Шанувальня гострих соусів EmptyЧт 5 Лип 2018 - 21:25

Засмакувався щось піштою. Ніби й не полум'я, ніби й подих не забиває, а відчувається, зараза,  двічі.
Шанувальня гострих соусів DSC_0987_co_800Шанувальня гострих соусів I
Повернутися до початку Перейти донизу
Boroda88
Бувалий
Бувалий
Boroda88


Повідомлень : 274
Репутація : 152
Дата реєстрації : 03.02.2018
Вік : 40
Звідки : Україна, м. Харків

Шанувальня гострих соусів Empty
ПовідомленняТема: Re: Шанувальня гострих соусів   Шанувальня гострих соусів EmptyЧт 5 Лип 2018 - 21:56

Андрій Driller пише:
Засмакувався щось піштою. Ніби й не полум'я, ніби й подих не забиває, а відчувається, зараза,  двічі.
Такой соус в банке не пробовал, пробовал венгерский Piros Arany в тюбике

 Шанувальня гострих соусів Piros-arany-es-eros-pista


Не особо воодушевил остротой) Зато от него крышка пригодилась - подошла на венгерский крем для бритья Barbon (родную сломал) та и вообще тюбики похожи))
В баночке когда-то хотел попробовать, но почитал, что острота слабенькая и передумал.
А по вкусу он как?
Повернутися до початку Перейти донизу
Driller
Бувалий
Бувалий
Driller


Повідомлень : 264
Репутація : 518
Дата реєстрації : 06.11.2017
Звідки : Дніпро

Шанувальня гострих соусів Empty
ПовідомленняТема: Re: Шанувальня гострих соусів   Шанувальня гострих соусів EmptyЧт 5 Лип 2018 - 22:31

Boroda88 пише:
В баночке когда-то хотел попробовать, но почитал, что острота слабенькая и передумал.
А по вкусу он как?

Вона не надто гостра для тренованої людини ;)
Смак копченої паприки. Не знаю як в тюбику, а ця пішта з кісточками й пересолена. Сиджу на хвилі пару тижнів вже; бо якось воно засмакувало.
Повернутися до початку Перейти донизу
Boroda88
Бувалий
Бувалий
Boroda88


Повідомлень : 274
Репутація : 152
Дата реєстрації : 03.02.2018
Вік : 40
Звідки : Україна, м. Харків

Шанувальня гострих соусів Empty
ПовідомленняТема: Re: Шанувальня гострих соусів   Шанувальня гострих соусів EmptyЧт 5 Лип 2018 - 22:56

Понял! Значит избежать эту Пишту и не попробовать ее у меня не получится Шанувальня гострих соусів Diablo

PS В тюбике просто как какая-то горьковатая томатная паста. Вообще ниочем..
Повернутися до початку Перейти донизу
Едуард
Бувалий
Бувалий
Едуард


Повідомлень : 139
Репутація : 134
Дата реєстрації : 27.02.2018
Вік : 57
Звідки : Transkarpatia ( Ужгород)

Шанувальня гострих соусів Empty
ПовідомленняТема: Re: Шанувальня гострих соусів   Шанувальня гострих соусів EmptyПт 6 Лип 2018 - 14:01

Boroda88 пише:
Андрій Driller пише:
Засмакувався щось піштою. Ніби й не полум'я, ніби й подих не забиває, а відчувається, зараза,  двічі.
Такой соус в банке не пробовал, пробовал венгерский Piros Arany в тюбике

 Шанувальня гострих соусів Piros-arany-es-eros-pista


Не особо воодушевил остротой) Зато от него крышка пригодилась - подошла на венгерский крем для бритья Barbon (родную сломал) та и вообще тюбики похожи))
В баночке когда-то хотел попробовать, но почитал, что острота слабенькая и передумал.
А по вкусу он как?

Вітаю.
Це більше добавки для приготування традиційних угорських супів : боб-гуляш, боб-левеш.
А у банці подвійного призначення .
Є ще "жіночий " аналог "Anno" але він зовсім не пекучий.
Повернутися до початку Перейти донизу
Driller
Бувалий
Бувалий
Driller


Повідомлень : 264
Репутація : 518
Дата реєстрації : 06.11.2017
Звідки : Дніпро

Шанувальня гострих соусів Empty
ПовідомленняТема: Re: Шанувальня гострих соусів   Шанувальня гострих соусів EmptyПт 6 Лип 2018 - 14:24

Про баночну дуже схоже, бо вона пересолена. Явно підштовхує у щось спеціально непосолене її закрутити.
Так-так, "с дідом" — то погостріше, "с бабцею" — пом'якше.
Повернутися до початку Перейти донизу
Boroda88
Бувалий
Бувалий
Boroda88


Повідомлень : 274
Репутація : 152
Дата реєстрації : 03.02.2018
Вік : 40
Звідки : Україна, м. Харків

Шанувальня гострих соусів Empty
ПовідомленняТема: Re: Шанувальня гострих соусів   Шанувальня гострих соусів EmptyСб 7 Лип 2018 - 10:03

Едуард пише:
Boroda88 пише:
Андрій Driller пише:
Засмакувався щось піштою. Ніби й не полум'я, ніби й подих не забиває, а відчувається, зараза,  двічі.
Такой соус в банке не пробовал, пробовал венгерский Piros Arany в тюбике

 Шанувальня гострих соусів Piros-arany-es-eros-pista


Не особо воодушевил остротой) Зато от него крышка пригодилась - подошла на венгерский крем для бритья Barbon (родную сломал) та и вообще тюбики похожи))
В баночке когда-то хотел попробовать, но почитал, что острота слабенькая и передумал.
А по вкусу он как?

Вітаю.
Це більше добавки для приготування традиційних угорських супів : боб-гуляш, боб-левеш.
А  у банці подвійного призначення .
Є ще "жіночий " аналог "Anno" але він зовсім не пекучий.
Спасибо за информацию! Ну да, действительно по вкусу больше на "заправку" некую похож :D
Повернутися до початку Перейти донизу
Prometheus
Постоялець
Постоялець
Prometheus


Повідомлень : 518
Репутація : 265
Дата реєстрації : 13.11.2017
Вік : 49
Звідки : м.Станіслав. (м.Станіславів, м.Івано-Франківськ,Івано-Мєнтовськ, г.Ивано-Франковск, франік, місто)

Шанувальня гострих соусів Empty
ПовідомленняТема: Re: Шанувальня гострих соусів   Шанувальня гострих соусів EmptyПн 30 Лип 2018 - 18:40

Только аджика, домашняя, огненная, сделанная собственноручно! Сухая, и обычная. К супам, мясу, салу, колбасам, просто на хлеб, вместо соли. Как острая закуска к водке, и шашлыку. Нужен соус, добавляешь в основу кетчуп, и готово. 1.5 кг на год хватает легко.

Шанувальня гострих соусів Img_2021
Шанувальня гострих соусів Img_2022
Шанувальня гострих соусів Img_2020
Повернутися до початку Перейти донизу
alexgrin7
Бувалий
Бувалий
alexgrin7


Повідомлень : 220
Репутація : 161
Дата реєстрації : 31.01.2018
Звідки : Львів

Шанувальня гострих соусів Empty
ПовідомленняТема: Re: Шанувальня гострих соусів   Шанувальня гострих соусів EmptyПн 30 Лип 2018 - 19:09

Рецепт в студію  :study: "а можно помедленнее, пожалуйста, я записываю" :D
Повернутися до початку Перейти донизу
MachinaMad
Частий гість
Частий гість
MachinaMad


Повідомлень : 90
Репутація : 6
Дата реєстрації : 27.07.2018

Шанувальня гострих соусів Empty
ПовідомленняТема: Re: Шанувальня гострих соусів   Шанувальня гострих соусів EmptyВт 31 Лип 2018 - 18:41

Я полюбляю гостре.
Використовую для цього просто перец Чилі ( червоний,зелений ) та Паприку.
Який соус є найгостріший ? ( можливо спробую )
Повернутися до початку Перейти донизу
Prometheus
Постоялець
Постоялець
Prometheus


Повідомлень : 518
Репутація : 265
Дата реєстрації : 13.11.2017
Вік : 49
Звідки : м.Станіслав. (м.Станіславів, м.Івано-Франківськ,Івано-Мєнтовськ, г.Ивано-Франковск, франік, місто)

Шанувальня гострих соусів Empty
ПовідомленняТема: Re: Шанувальня гострих соусів   Шанувальня гострих соусів EmptyВт 31 Лип 2018 - 23:56

Самые острые перцы, соусы, Аргентина. Кто там на заработках, просить привезти.
Повернутися до початку Перейти донизу
Ruslan
Admin
Ruslan

1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.

Повідомлень : 7063
Репутація : 2761
Дата реєстрації : 06.11.2017
Вік : 52
Звідки : Ukraine, Kyiv

Шанувальня гострих соусів Empty
ПовідомленняТема: Re: Шанувальня гострих соусів   Шанувальня гострих соусів EmptyСр 1 Серп 2018 - 12:44

Prometheus пише:
Самые острые перцы, соусы, Аргентина.
Не Мексика?
Повернутися до початку Перейти донизу
Prometheus
Постоялець
Постоялець
Prometheus


Повідомлень : 518
Репутація : 265
Дата реєстрації : 13.11.2017
Вік : 49
Звідки : м.Станіслав. (м.Станіславів, м.Івано-Франківськ,Івано-Мєнтовськ, г.Ивано-Франковск, франік, місто)

Шанувальня гострих соусів Empty
ПовідомленняТема: Re: Шанувальня гострих соусів   Шанувальня гострих соусів EmptyСр 1 Серп 2018 - 12:51

Не Мексика. Хотя и у мексиканцев кухня термоядерная.
Повернутися до початку Перейти донизу
 
Шанувальня гострих соусів
Повернутися до початку 
Сторінка 1 з 3Перейти до сторінки : 1, 2, 3  Наступний

Права доступу до цього форумуВи не можете відповідати на теми у цьому форумі
ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КЛАСИЧНОГО ГОЛІННЯ :: БАЗІКАЛКА-
Перейти до: