В большинстве случаев ответы "иди читай форум" происходят из-за того, что прежде чем задавать вопросы или разобраться в теме обсуждения человек начинает приводить свои аргументы и спорить на темы которые как 250 раз обсуждались.
Навіть не мав сумнівів, що десь воно є. Але трохи є різниця між "йди почитай десь тут на форумі" та "йди почитай у гілці такій то і такій то". От як "чи не ви часом робили?" у темах спочатку йде короткий зміст із переліком тем. Дуже зручно.
Изотовец пише:
1) Нужно для начала перестать, извините, срать где попало и переводить все подряд обсуждения в философию и обсуждение личного опыта "под микроскопом".
Це не філософія а намагання хоч якось пояснити процеси та явища. А якщо немає єдиної думки з того чи іншого приводу, то як цими речами можна апелювати до співрозмовника?
Изотовец пише:
3) Попробовать сделать это самому (Спойлер: "Я не умею красиво писать", "У меня нет времени", "Мне оно не интересно" etc.), а не ждать, что он материализуется.
З цим як раз проблем немає. Але якщо немає єдиної думки то додавати це до FAQ зарано. :)
Цитата :
Истина в бритье одна - бритье. Все остальное лишь способы ее постичь и у каждого они свои.
Поки є у цьому процесі хоч якісь спільності -це можна систематизувати.
vicbro пише:
Чем острее лезвие - тем лучше для бритья. С другой стороны, многим Feather не является комфортным из-за якобы "излишней остроты". Но здесь основную роль играет не острота его, а ширина, делающая вылет чуть больше и, соответственно, в сочетании с большой остротой придающая лезвию свойство "агрессивности". В этом случае лучшее решение - другое лезвие.
Якщо б діло було в ширині леза, то все одно б знайшлася хоча б одна бритва, де це лезо було б ідеальним - тобто гарно голило і процес був би при цьому приємний. Поки що, усюди де я пробував лезо Feather, гоління ним було саме неприємним. А от шо було причиною цього -я не знаю.
vicbro Живе тут
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 1185 Репутація : 140 Дата реєстрації : 17.07.2019 Вік : 62 Звідки : Одеса
вы же об лицо не правите, на руке делаете правку в обратную сторону от режущей кромки
Вопрос не в том как это назвать и в какую сторону вести лезвием, а в достижении цели, которая обозначается для этих действий (правки). А цели как раз для меня загадочны, т.е. что правка делает после, например, первого бритья? Это не вопрос в обсуждение, я просто написал свои мысли и они останутся моими.
Alex Постоялець
Повідомлень : 553 Репутація : 193 Дата реєстрації : 09.02.2018 Звідки : Киев
Одна цель - это умышленное снижение остроты нового лезвия. Как кто-то выше описывал, что "коркует" новый Feather. Странная цель на мой взгляд. Чем острее лезвие - тем лучше для бритья. С другой стороны, многим Feather не является комфортным из-за якобы "излишней остроты". Но здесь основную роль играет не острота его, а ширина, делающая вылет чуть больше и, соответственно, в сочетании с большой остротой придающая лезвию свойство "агрессивности". В этом случае лучшее решение - другое лезвие.
Ширина абсолютно одинаковая, специально сравнил несколько лезвий разных марок совместив с Feather. Чем острее лезвие, тем лучше - действительно верно. Менее комфортным становится только в трех случаях, недостатке опыта ,,,кривых рук", или дерьмового станка для бритья. Пример ARTURIUS, когда вместо Bic взял качественное лезвие: ,,Сьогодні голився Дріздом з лезом Фізер. Дуже сподобалась ця звʼязка. Мабуть це краща звʼязка що в мене була з використанням DE лез."
Изотовец Живе тут
1000 повідомлень
З цим як раз проблем немає. Але якщо немає єдиної думки то додавати це до FAQ зарано. :)
Ну так если нет единой точки зрения чтобы создавать FAQ, то с чего бы ему существовать?
CNPOMAHELL пише:
Навіть не мав сумнівів, що десь воно є. Але трохи є різниця між "йди почитай десь тут на форумі" та "йди почитай у гілці такій то і такій то". От як "чи не ви часом робили?" у темах спочатку йде короткий зміст із переліком тем. Дуже зручно.
CNPOMAHELL пише:
Поки є у цьому процесі хоч якісь спільності -це можна систематизувати.
Ну так вперед и с песней как говорится, что-то не видно изобилия идей и предложений по улучшению форума в разделе "тех. вопросов" и очереди из желающих принять в этом участие и проявить инициативу :)
vicbro, ARTURIUS, Kitten911 та all75 Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1097 Репутація : 4 Дата реєстрації : 01.02.2022 Звідки : Київ
Ну так если нет единой точки зрения чтобы создавать FAQ, то с чего бы ему существовать?
Тоді навіть не один аргумент маю. 1. Не по всіх питаннях же виникають подібні суперечки? 2. як можна рекомендувати щось, у чому інша половина не впевнена? У крайньому разі опонент хоча б повинен сам усвідомлювати, чому саме він робить ту чи іншу дію, якщо він це рекомендує. Або ж хоча б просто розуміти, та бути в змозі відповісти щось на кшталт: "дід мій тупив леза об руку, батько мій тупив лезо об руку, і я буду." Це, звичайно, жарт. Але, як ми знаємо, у кожному жарті лише доля жарту. Я не пропоную заради відповіді на питання проводити купу дослідів. Але після відповіді "Мені просто подобається" чи то "Так мені краще ніж без цього" - це теж відповідь. І тепер в же "проблеми" запитуючого, приміряти ці поради на себе чи ні. Просто бувають рекомендації (чи відповіді на питання) які діють для більшості. У дусі: берете сучасну бритву-метелика - отримуєте зазвичай дуже м'яку бритву, від якої чекати: "Ух, зараз поспилюю щетину аж до кістяк" може здійснитись тільки у випадку, коли до бритви додали ще й тупе (м'яке) лезо та у процесі гоління весь час давили та воно, скоріш, дуже дерло та скубало волосся аніж голило.
Изотовец пише:
Ну так вперед и с песней как говорится, что-то не видно изобилия идей и предложений по улучшению форума в разделе "тех. вопросов" и очереди из желающих принять в этом участие и проявить инициативу :)
Навіть і не знаю. Тут ком'юніті від пари запитань вже напрягається. Можу тільки представити, яка реакція буде на рекомендації чи пропозиції до оформлення сайту. Та й які рекомендації? І ви і адміни здогадуються, що інформації багато, уся вона розрізнена та розкидана но усьому сайті.
Ба навіть от. Що це за назва теми? Що я повинен подумати, прочитавши напис Palm Stropping? Хоча б україномовний переклад якийсь додайте. Бо я не сиджу у англомовних ютюберів, що водять бритвою без леза по поголеній щоці, та на будь-яке нове лезо, крем, афтершейв тощо співають, не затикаються 20-ти хвилинні дифірамби з приводу чи без. Бо перекладач на фразу Palm Stropping дає часом дивні переклади. На кшталт "обв'язування долоні", "стягувати ременем". А, власне, правильний переклад - "правка", там далеко не на першому місті.
Ruslan та Kitten911 Поставили вподобайку
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 7064 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] Може "на долоні" прибрати з назви? Бо хтось править на тильній стороні зап'ястя. А раз виділили в окрему тему - згодом буде правка іншими варіантами. наприклад спеціальною машинкою для правки лез. Тобто тема згодом перейде до правки у цілому.
Останній раз редагувалося: CNPOMAHELL (Сб 17 Черв 2023 - 14:21), всього регувалося 1 раз(-и)
Ruslan Поставив вподобайку
vicbro Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1185 Репутація : 140 Дата реєстрації : 17.07.2019 Вік : 62 Звідки : Одеса
Ширина абсолютно одинаковая, специально сравнил несколько лезвий разных марок совместив с Feather. Чем острее лезвие, тем лучше - действительно верно. Менее комфортным становится только в трех случаях, недостатке опыта ,,,кривых рук", или дерьмового станка для бритья. Пример ARTURIUS, когда вместо Bic взял качественное лезвие: ,,Сьогодні голився Дріздом з лезом Фізер. Дуже сподобалась ця звʼязка. Мабуть це краща звʼязка що в мене була з використанням DE лез
"... сравнил несколько лезвий разных марок СОВМЕСТИВ с Feather. Вызывает улыбку :) Совмещением разницу в 0.02 - 0.05 мм вряд-ли можно увидеть, так они действительно будут одинаковы. Впрочем, какая разница? У каждого свои данные и основанное на них мнение.
trimmer Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1594 Репутація : 275 Дата реєстрації : 02.12.2017 Звідки : Запорожье
Навіть і не знаю. Тут ком'юніті від пари запитань вже напрягається. Можу тільки представити, яка реакція буде на рекомендації чи пропозиції до оформлення сайту. Та й які рекомендації? І ви і адміни здогадуються, що інформації багато, уся вона розрізнена та розкидана но усьому сайті.
Ба навіть от. Що це за назва теми? Що я повинен подумати, прочитавши напис Palm Stropping? Хоча б україномовний переклад якийсь додайте. Бо я не сиджу у англомовних ютюберів, що водять бритвою без леза по поголеній щоці, та на будь-яке нове лезо, крем, афтершейв тощо співають, не затикаються 20-ти хвилинні дифірамби з приводу чи без. Бо перекладач на фразу Palm Stropping дає часом дивні переклади. На кшталт "обв'язування долоні", "стягувати ременем". А, власне, правильний переклад - "правка", там далеко не на першому місті.
Видишь ли, ты даже сейчас продолжаешь спорить и приводить свои аргументы сводя тему в оффтоп, втягивая в это и меня, вместо того, что бы пойти в тему с предложениями и поинтересоваться как это реализовать или спросить в личке. Комьюнити очень даже не против каких-то изменений, которые привносят удобства, тем более если эти изменения не требуют участия комьюнити. Есть такое выражение "критикуешь - предлагай". И вот "предлагай" должно выглядеть примерно таким образом:
Предлагаю тему Palm Stropping [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] переименовать в Palm Stropping / Правка лез на долоні, зап'ясті та ін.
Вместо этого ты продолжаешь бухтеть "А че эта тема так подписана, я не понимаю названия". Поверь, в данном случае я знаю о чем говорю и как это работает, а если не веришь мне, то можешь спросить у Руслана или Артура. В этом очень даже легко может поучаствовать любой. Но если комьюнити думает, что два администратора, у которых точно так же, как и у комьюнити есть своя личная жизнь, должны 24/7 только этим и заниматься сами, то комьюнити очень сильно ошибается.
Ruslan, fill, q7819, vicbro, _yk_, ARTURIUS, Kitten911 і Поставили вподобайку