Станок для гоління "Меридіан" - скоріш за все,80-90 років, детальнішої інформації не знайшов.
Придбав станок,вважаючи. що він є копією станка Schick Krona (US,1964-1976 or later). І, станок дійсно виявився непоганою копією свого американського колеги.
Механізм завантаження леза ТТО (метелик), голова металева, руків'я - пластмасса,
вага станка - 53 г., довжина - 102 мм, в руках відчувається важче ніж виглядає, метал і пластик якісні, підгонка деталей - також.
Меридіан, як і Крона - станок досить м'який і відносно ефективний. Лезо встановлюється рівно (не ідеально), проте, якщо прикласти небагато зусиль - лезо легко зміщується в один, чи інший бік (та сама особливість є й у Крони), зменшуючи агресивність з одного боку майже до "0". Голова, як для ТТО-станка, зовсім пласка, лезо майже не згинається, тому гоління можливе тільки від "кришки".
Особисті враження: Станок дуже м'який, по відчуттям - навіть м'якше ніж Feather Popular, проте, голить ефективніше. Повного чесного BBS досягти не вдалося (три проходи + добривки).
Лезо на шкірі майже не відчувається, станок йде дуже і дуже м'яко, помилки прощає, іноді хочеться притиснути, чого робити не варто - можливі порізи (nicks).
Найкращий результат, для мене, був з лезами Personna Platinum та BIC CP. Поки що протестував лише 4-и леза. Думаю, що при використанні якісного прешейву (Prep, 3P..), гоління піде веселіше
Резюме:Станок Меридіан - цікавий, якісно виготовлений, дуже м'який і приємний в використанні, потребує деякої уваги при встановленні леза. Підійде як станок для щоденного швидкого ранкового гоління
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]