Оскільки Dorco такі станки вже давно не виробляє, то цей огляд має радше історичну цінність. Від сучасних Dorco PL-602 відрізняється країною виробництва, формою та матеріалами.
Придбав станок у 2009 як тимчасове рішення під час переїзду (десь загубив свої старі бритви) разом з блоком таких же лез. З різних причин кореєць прижився, і я голився потім виключно ним десь 4 роки.
Конструкція бритви двокомпонентна: металева верхня частина (буду називати її “головою”), і пластикова ручка. Остання є запресована з базою, не розбирається. Коли я дістав станок з дачної шухляди і почистив від білих нашарувань, ручка добряче скрипіла. Тому змастив її мінеральною олією (на фото видно плями): тепер все тихенько і плавно.
Голова вироблена зі сплаву (найвірогідніше - замак) і непогано хромована. Жодних ознак іржі, сколів і плям за 11 років доволі необережної експлуатації. Звісно, не магнітиться. Верхня частина характерно відформована, із западинкою: цікаво і десь навіть естетично привабливо.
Голова широка і з насічками для зручного утримання, охоплює лезо à la PILS чи Tradere (ліл). Лезо просто вкладається у підготовлену форму. Якщо збирати станок таким чином (голова догори дригом на столі, лезо вкладається в голову, зверху затискається ручкою і рівномірно закручується), то лезо встановлюється рівно, з рівномірними вильотами. Закручується все щільно, бажання перетискати не виникає. За всі ці роки з різьбою нічого не сталося.
На пластиковій гарді немає лівих нашарувань та заусениць, але гострота торців відчувається. Тому голити зручніше (і правильніше) “від кришки”. Гоління не є м’яким, але жорстким його назвати теж не можна. При правильному куті, гострому лезі та хорошій косметиці станок без проблем голить як уздовж, так і проти росту щетини.
Бритва дає непогане розуміння особливостей різних моделей лез: їхньої м’якості/жорсткості та гостроти. Дає стабільний результат. Агресивність та ефективність середня. Трохи вища за архетиповий Tech. Без порізів/подразнень швидко досягається DFS++ в два проходи. Якщо хочеться, то можна і до BBS дошліфувати.
Повертати в регулярну ротацію не буду, тому що в цілому “дорослі” металеві станки дають більш приємне гоління та user experience. Але цей експонат буде й далі нести службу у відрядженні на дачі.
trimmer, fill, igor, razorsedge, Peshek, Акулов, user999 і Поставили вподобайку
razorsedge Постоялець
Повідомлень : 905 Репутація : 576 Дата реєстрації : 12.03.2018 Вік : 35 Звідки : Львів
Тема: Re: Станок Dorco Ср 16 Вер 2020 - 19:33
Чим відрізняється від PILS та Tradere? Їх можна віьлно купити, а Dorco - вже ні :)