Якщо чесно, то я просто вже особисто втомився від експериментів. За 6 чи 7 років вирішив що з бритвою питання для себе закрив. Став витрачати на косметику, а не самі бритви.
Wolfskin та SurferUa Поставили вподобайку
serg Бувалий
Повідомлень : 206 Репутація : 4 Дата реєстрації : 05.09.2022 Вік : 36 Звідки : Львів
Певно знайшли свою бритву. Я ж просто експериментую (в пошуку), хоча мені здається, що комфортну у використанні для себе бритву вже знайшов (на аватарці). Хоча гібрид Fatip c Gillette з закритою плитою мені дуже сподобався.
Wolfskin та Windigo Поставили вподобайку
all75 Бувалий
Повідомлень : 297 Репутація : 3 Дата реєстрації : 26.10.2021 Вік : 49 Звідки : г. Кропивницкий
Нарешті прийшов до мене Fatip piccolo special edition. Зарядив сьогодні у нього лезо BIC і поставив відкриту нижню плиту, перший прохід і зрозумів, що діла не буде
В мене теж з Біком зовсім не пішло. А от, наприклад, зі Спутніком, аж залетіло. І голить лагідніше ніж Кінг С. Це я до того, що можна спробувати інші леза, а не робити висновки про станок, по спробі з одним лезом.
serg та Windigo Поставили вподобайку
serg Бувалий
Повідомлень : 206 Репутація : 4 Дата реєстрації : 05.09.2022 Вік : 36 Звідки : Львів
В мене теж з Біком зовсім не пішло. А от, наприклад, зі Спутніком, аж залетіло. І голить лагідніше ніж Кінг С. Це я до того, що можна спробувати інші леза, а не робити висновки про станок, по спробі з одним лезом.
Згоден, але завжди є фактори: переїзди, бажання спробувати інший станок, брак коштів і т.д., що опосередковано впливають на наші рішення. Сьогодні поголився знову гібридом Fatip c Gillette з лезом Shark. Результат трохи гірший по чистоті ніж BIC. Але жодної коцки чи цятки та повний дфс.
all75 Бувалий
Повідомлень : 297 Репутація : 3 Дата реєстрації : 26.10.2021 Вік : 49 Звідки : г. Кропивницкий
Сьогодні поголився знову гібридом Fatip c Gillette з лезом Shark. Результат трохи гірший по чистоті ніж BIC. Але жодної коцки чи цятки та повний дфс.
Так коцок, цяток і знятого епідермісу взагалі ніколи не повинно бути при голінні. Хоч клинковою голися, хоч топором... В мене їх немає коли голюся Фатіпом (хоч з Біком, хоч зі спутніком, хоч з будь яким іншим лезом). Але ти голився не Фатіпом а більше Кінгом. А Кінг м'який і важкий станок, і його потрібно тримати за ручку посередені... Оригінальний Фатіп це кардинально інший станок, маленький, легкий і маневренний. Його потрібно тримати за самий кінчик ручки. Це зовсім різні станки і зовсім різні техніки гоління.
Yura_ та citrus48 Поставили вподобайку
Windigo Постоялець
Повідомлень : 804 Репутація : 22 Дата реєстрації : 10.11.2022 Звідки : Кривий Ріг
Згоден, але завжди є фактори: переїзди, бажання спробувати інший станок, брак коштів і т.д., що опосередковано впливають на наші рішення. Сьогодні поголився знову гібридом Fatip c Gillette з лезом Shark. Результат трохи гірший по чистоті ніж BIC. Але жодної коцки чи цятки та повний дфс.
В мене було безліч бритв. В другій половині 2010х ВКГ почав використовувати. Але через рік старий Gillette Old Type купив приблизно після того як вирішив що ВКГ це моє. Був він мій фаворит весь цей час. Перший рік був роком проб і навчання. Інші роки час від часу брав інші бритви. Олд розпочав коло, Олд його і замкнув. Те саме про мило на рослинній основі можу сказати, і про помазки м'які британські барсучки як тряпочки. Зрештою повернувся фактично до того з цього і почав. Зловив себе на думці що авто краще би купив на ці гроші. Ніж це все причандалля. Воно затягує як важкий наркотик. І то щоб перестати купувати бритви став годинники купувати. Не знаю як це коло пороку з хоббі різними тепер розірвати.
Владислав, Романюк, Wolfskin, Yura_, all75, Hamster, serg і Поставили вподобайку
Wolfskin Постоялець
Повідомлень : 685 Репутація : 10 Дата реєстрації : 05.07.2018 Вік : 44 Звідки : Станіславщина
В мене було безліч бритв. В другій половині 2010х ВКГ почав використовувати. Але через рік старий Gillette Old Type купив приблизно після того як вирішив що ВКГ це моє. Був він мій фаворит весь цей час. Перший рік був роком проб і навчання. Інші роки час від часу брав інші бритви. Олд розпочав коло, Олд його і замкнув. Те саме про мило на рослинній основі можу сказати, і про помазки м'які британські барсучки як тряпочки. Зрештою повернувся фактично до того з цього і почав. Зловив себе на думці що авто краще би купив на ці гроші. Ніж це все причандалля. Воно затягує як важкий наркотик. І то щоб перестати купувати бритви став годинники купувати. Не знаю як це коло пороку з хоббі різними тепер розірвати.
Купити авто.) Затягне у ще більшу прірву. Але автівка завжди буде потрібною. Поголитися можна і одноразовим Жилет, а от автомобіль ніякий станок для гоління не замінить.
Романюк, Yura_ та Windigo Поставили вподобайку
SurferUa Частий гість
Повідомлень : 67 Репутація : 0 Дата реєстрації : 28.09.2022 Звідки : Киев
Это, конечно, не подвиг, но что-то героическое в таком детальном обзоре бритвы есть: [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
Ruslan, Wolfskin, Александр 7676, Yura_ та Meo Поставили вподобайку
Wolfskin Постоялець
Повідомлень : 685 Репутація : 10 Дата реєстрації : 05.07.2018 Вік : 44 Звідки : Станіславщина
Это, конечно, не подвиг, но что-то героическое в таком детальном обзоре бритвы есть: [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
Основательно он подошёл к тесту
SurferUa Поставив вподобайку
SurferUa Частий гість
Повідомлень : 67 Репутація : 0 Дата реєстрації : 28.09.2022 Звідки : Киев
Как бы хорошо я не относился к Fatip, прочел по диагонали, а человек измерял, экспериментировал и тщательно описывал. Сейчас в тренде Маска спрашивать, как оно ему)
Wolfskin Поставив вподобайку
all75 Бувалий
Чим більше голюся, тим більше розумію що Fatip найкращий. Зараз голюся переважно ним, інші станки беру інколи, для різноманіття. Інші мої саноки не дають мені такого ніжного, безпечного і ефективного гоління. Інколи починаю думати що забув лезо вставити, настільки лагідно станок йде по шкірі. Завдяки куту леза до шкіри (якщо правильно тримати станок) - щетину зносить миттєво, легко і непомітно, навіть якщо лезо не дуже гостре (або втратило початкову гостроту). В інших станках таким лезом вже некомфортно голитись, починає утикатися, смикати, не все зрізати. А ставлю в Fatip - і жодних проблем, а потім дивлюся в таблицю, а для леза це вже 10 гоління, а по відчуттях наче перше!?!? В інших станках вже на 3-5 сеансі відчуваю нестачу гостроти і потребу в заміні леза. Навіть в сланті, бо не так легко і ефективно зрізає щетину.
Безпека гоління теж на висоті. За весь час жодного разу він мене не порізав, не поставив жодної червоної цятки, не зрізав нічого зайвого. На початку, коли пробував Fatip, були проблеми - страждав епідерміс і другий/третій проходи були неприємні, ще й пекло і від лосьйонів, і після гоління трохи пекло, але не довго. Мабуть або кут неправильний виставляв, або тиснув надміру, або обидва фактори разом. Але такого щоб до червоної цятки чи крові - то жодного разу. На початку голився з острахом, думав що поріжусь. А зараз (випрямивши руки і підлаштувавши техніку), голюся як забажаю: хоч два проходи, хоч три і добривки - без проблем... Дві-три проводки по одному місцю без додаткового нанесення піни - теж без проблем. І шкіра в нормальному стані, лосьйон не пече. І по відношенню до шкіри він не гірше за Кінга або і лагідніше. Кінгом інколи натирав шкіру.
А ефективність? Взагалі неймовірна. Тижневу щетину до прийнятного стану (майже ДФС) за один прохід по росту. І на цьому можна завершувати. Але ж я люблю голитись, люблю працювати помазком і бритвою на обличчі, тому роблю другий прохід і добривки і маю ББС, або третій прохід заміть добривок в проблемних місцях (бо так веселіше - все обличчя піною намазати). Кілька разів навіть четвертий робив, просто потішити себе. І все це з лезами середньої гостроти (Спутнік, Дербі). Що буде з більш гострими лезами поки що не пробував.
Оце начитався на форумах що Fatip злий, агресивний і кровожерливий станок. І ледь не пройшов повз нього. Добре що вирішив спробувати, як він себе покаже. Зараз, це мій найкращий станок (можна сказати єдиний), зовсім не агресивний, а лагідний і ніжний.
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання], ви здається мали ще слант Fatip, чи оптимізували його? Бо маю FOCS, і мене теж він голить дуже добре, не агресивно та ефективно. Добрий станок - за притомні гроші.
Hamster Новачок
У кожного своя щетина та шкіра обличчя. Я не люблю себе мучити тупим лезом. Для мене комфортно Супутником голиться лише один раз і міняю лезо, добре, що старих запасів багато. Мені б хотілося зрозуміти під яким кутом Ви голитися. Може Ви фото чи схемку намалюєте?
serg Поставив вподобайку
all75 Бувалий
all75 у Вас Open comb чи closed comb версія станка? Свого часу мав у користуванні picolo у двох варіація і на мене то дві були доволі агресивні.
В мене closed comb. І дещо агресивним він був тільки на самому початку, поки не знайшов кут, та не спробував хват який радили в цій темі (за самий кінчик ручки, при такому хваті, навіть якщо захочеш трохи натиснути - нічого не вийде).
Yura_ пише:
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання], ви здається мали ще слант Fatip, чи оптимізували його? Бо маю FOCS, і мене теж він голить дуже добре, не агресивно та ефективно. Добрий станок - за притомні гроші.
Все вірно. Слант і досі в колекції. Періодично голюся ним. Адже, іноді, хочется різномаїття, а не "стабільної неперевершенності". Та й згодом може змінятся навички, щетина, шкіра і інший станок виявиться кращим.
Hamster пише:
У кожного своя щетина та шкіра обличчя. Я не люблю себе мучити тупим лезом. Для мене комфортно Супутником голиться лише один раз і міняю лезо, добре, що старих запасів багато. Мені б хотілося зрозуміти під яким кутом Ви голитися. Може Ви фото чи схемку намалюєте?
Я так само не люблю мучити себе тупим лезом. Голюся до тих пір поки не відчую що лезо почало втрачати гостроту (утикається чи смикє щетину). Потім, звісно, міняю. Мабуть в мене м'яка щетина, тому леза довше працюють, особливо в Fatip-і. І в мене теж багато запасів, я прикинув, стільки не живуть - щоб використати такі запаси. Тому зараз, інколи міняю лезо просто так, не дочекавшись ознак втрати гостроти. А на початку, бо було цікаво, перевіряв скільки сеансів можу поголитись одним лезом. Деякі леза доживали до 20 сеансів, в деяких станках. І це було ще більш менш прийнятні гоління а не муки. Стосовно схеми, може спробую як буде час і натхнення. Голюся від кришки.
Yura_, Hamster та serg Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 2676 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
У Фатіпа закрита голова зовсім неагресивна. Проте голить якісно.
Я здогадуюсь. В мене відкрита. І коли я читаю "Фатіп голить ніжно, не агресивно, не травматично, прогнозовано", я впадаю у депресію через свою рукожопість. Та коли з’ясовується, що мова про закритий Фатіп, мене попускає :-)))
Wolfskin, vicbro, Hamster та serg Поставили вподобайку
Wolfskin Постоялець
Я здогадуюсь. В мене відкрита. І коли я читаю "Фатіп голить ніжно, не агресивно, не травматично, прогнозовано", я впадаю у депресію через свою рукожопість. Та коли з’ясовується, що мова про закритий Фатіп, мене попускає :-)))
Після Р41 мені Фатіп відкрита голова здається досить м'яким і більш зручним.
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2676 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Вона м’якша однозначно. Але вона непрогнозована, вона може вкусити на рівному місці.
А мене Фатіп з відкритою головою не кусає, не ріже, все передбачувано і зрозуміло, тільки протягом дня обличчя трохи щимить, а одеколоном взагалі не варіант, очі на верх лоба лізуть. Купив другий одеколон Wars, у нього спирту менше, не так пече, буду ним користуватимуся.
Wolfskin Поставив вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
А мене Фатіп з відкритою головою не кусає, не ріже, все передбачувано і зрозуміло, тільки протягом дня обличчя трохи щимить, а одеколоном взагалі не варіант, очі на верх лоба лізуть. Купив другий одеколон Wars, у нього спирту менше, не так пече, буду ним користуватимуся.
Моя самооцінка знов хитається :-)))
Але після притомної бритви не має обличчя весь день щиміти, і спирт не має аж так виносити. Однозначно пошкоджений епідерміс, це не гут :-(
vicbro, all75 та Hamster Поставили вподобайку
Wolfskin Постоялець
Який саме Варс? Бо на мейкапі є кілька нових
Hamster Поставив вподобайку
Hamster Новачок
Wars Classic тільки там запах дуже сильний, не всім підходить. Мені подобається відчуття на шкірі цього одекалону, мені приємно, запах терплю. Взяв ще Wars Fresh, поки не користувався, але запах легший і приємніший, по спирту не знаю, але напевно стільки ж.