Короткий огляд інжекторного станка
PAL Injecto-Matic після майже місяця тестування.
Станок придбав випадково, хоча, інжекторними системами цікавився давно.Станок не новий, але в дуже гарному стані, орієнтовно, 60 років минулого століття.
Торгова марка PAL належала американській Safety Razor Company (SFR).
Історія компанії, як завжди, непроста, цікаво і докладно про SFR можна почитати на форумі
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення][Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання][Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Тепер, власне, про враження від станка і гоління:
Виготовлений якісно, з думкою про споживача )) Нічого не гнеться, рухомих елементів немає, покриття ціле і яскраве, працює все відмінно.
Виготовлений, скоріше за все, з мідного сплаву/латуні, ручка з міцного приємного на дотик пластику. В пластиковому кейсі крім самого станка розміщенні: касета з лезами Schick, ймовірно, виробництва тих же років, з 20-ма лезами (точно визначити не зміг, але вага касети суттєва - думаю що повна), рекламний проспект/керівництво з експлуатації.
В руках станок відчувається приємно, все продумано - голишся і ні про що не думаєш.
Особливості заміни лез в подібних станках чудово описав
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] в своєму огляді https://www.shaveua.com/t1813-topic?highlight=Schick+Injector
Спочатку спробував голитися комплектними лезами - враження не дуже приємні, леза хоч і якісні, проте час зробив свою справу, і леза здалися мені досить тупими, хоча я й доголився вдало.
Для продовження експериментів придбав китайські леза Schick Injector, які вважаються чи не найкращими лезами для інжекторних станків.
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Справа пішла веселіше.
Гоління незвичне, на гоління з DE станками не схоже, лезо жорстко зафіксовано, тому виникає відчуття деякої жорсткості гоління, не агресивності, а саме жорсткості, хоча шкіра при цьому не пошкоджується. Якщо пофантазувати, то гоління цим станком нагадує гоління касетною системою з непоганим лезом та жорстко зафіксованною голівкою. В перший раз вдалося поголитися до стану DFS за 3 проходи.
На 3-4 раз досяг нарешты й BBS, хоча зусиль приклав дещо більше. Одним лезом поголився 7 разів, погіршення якості гоління, поки що, не відчув - разів 10 має витримати, може й більше.
Конструкція станка виключає будь-яку варіативність з кутами - береш і голишся, комусь це сподобається, а комусь - навпаки. Конструкція вдала для щоденного гоління.
Ну і, суттєвий момент - вартість лез для інжекторних систем - вона досить висока.
Мої висновки:Станок може стати улюбленим інструментом для гоління (в мене так не сталося), або залишитися цікавим і якісним раритетом, яким можна час від часу голитися для різноманіття відчутів та задля цікавості - руки до нього таки тягнуться ))