Як видно, голови досить різні і за розмірами, і за геометрією (китаєць - праворуч). Е утримує лезо майже перпендикулярно до вісі станка, лезо менше прикрите верхньою кришкою, ніж на В. Але у американця і ґарда значно коротша. В результаті ці бритви потребують різних кутів для ефективної роботи.
Використовую Yaqi тільки з китайською титановою ручкою. Відповідно, вага Е з такою ручкою (без леза та шайби) - 56 г, окремо вага голови - 18 г Вага В - 76 г, окремо вага голови - 17 г
Геометрія ручки В менш інтуїтивна, ніж звична репліка Super Knurl на моєму Е, але до неї звикаєш швидко. Плюс, вона спонукає утримувати станок більш "правильно": ближче кінця ручки. Баланс станків протилежний: у Е в бік голови (з рідною алюмінієвою шпичкою навіть ще більше), у В - чітко до денця конусоподібної ручки.
Важлива відмінність станків: зручність заряджання. Тут В безперечно випереджає Е. Безпроблемно та чітко лезо стає на своє місце. З моїм Е ще треба повозитися, щоб вставити лезо (писав про це раніше). Крім того, через брак (досить поширений, судячи з відгуків) лезо стає рівно тільки в одному положенні. Відповідно, перевертати між голіннями для рівномірного зносу - не вийде.
В цілому якість виготовлення навіть і порівнювати не варто, я думаю.
Головне - як ці бритви голять.
Тестував з новими лезами Schick Proline. Як вже зрозуміло, в руці станки почуваються по-різному, потребують різних підходів та кутів атаки. Але відверто кажучи, голять вони дуже схоже. Хіба у Е відчутніше лезо. Не можу сказати, чи це дає вищу ефективність. Через баланс станків В трохи легше лежить на шкірі. Підкреслю, що відмінності мінімальні. Обидва станки голять дуже добре: м'яко та чисто. Дуже комфортні та "швидкі".
... Важлива відмінність станків: зручність заряджання. Тут В безперечно випереджає Е. Безпроблемно та чітко лезо стає на своє місце. З моїм Е ще треба повозитися, щоб вставити лезо (писав про це раніше). Крім того, через брак (досить поширений, судячи з відгуків) лезо стає рівно тільки в одному положенні. Відповідно, перевертати між голіннями для рівномірного зносу - не вийде. ...
Вітаю, та дякую за порівняння. А в моєму Векторі леза стають чітко, але дуже неохоче. Маю на увазі потрібно декілька рухів щоб воно таки стало, теж саме й з зняттям, поки не підколупнеш чимось, воно стоїть як мертве. Доречі Feather Professional Light (зелені) я взагалі не зміг зарядити. Встало криво, а після цього знялось тільки пінцетом та й звичайно погнулось. Так само не зайшло воно й в O.R.E.N Nano Black. Щось не так з цими зеленими лезами.
KRuslan пише:
Все хорошо в Векторе, вот только снять, поставить лезвия геморойная процедура для меня была. Но это наверное неизбежно, учитывая размеры головы
vates пише:
Після тумбаюмби з обмилками шпичок на Які, встановлення на Векторі - просто насолода. Нагадую, це був пост-порівняння :)
Ruslan, razorsedge, Aklex, KRuslan, Янеж, Олександр Lutsk, romaan і Поставили вподобайку
razorsedge Постоялець
Повідомлень : 905 Репутація : 576 Дата реєстрації : 12.03.2018 Вік : 35 Звідки : Львів
Тема: Re: Blackland Vector Пн 12 Лип 2021 - 13:52
Витвори Blackland до непристойності стільні, особливо Vector.
KRuslan, vates, 2046, dr_vorushylo та ARTURIUS Поставили вподобайку
2046 Постоялець
Повідомлень : 618 Репутація : 84 Дата реєстрації : 27.06.2020 Звідки : Kyiv
Тема: Re: Blackland Vector Пн 12 Лип 2021 - 13:55
Да, если бы я сейчас смотрел в сторону SE станков - однозначно был бы Vector! Чистый эстетический кайф!
KRuslan, vates, dr_vorushylo та ARTURIUS Поставили вподобайку
romaan Бувалий
Повідомлень : 364 Репутація : 72 Дата реєстрації : 26.03.2020 Звідки : Kyiv
Тема: Re: Blackland Vector Пн 12 Лип 2021 - 15:01
Могу только присоединиться, все сказано абсолютно верно. Бритва близкая к идеалу во всех отношениях. По точности, качеству изготовления и полировке не уступает даже значительно более дорогим бритвам. В моем случае тоже почти вытеснила все остальные [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
Ruslan, Юрий, razorsedge, KRuslan, Янеж, Олександр Lutsk, Алексей V і Поставили вподобайку
KRuslan Постоялець
Повідомлень : 625 Репутація : 129 Дата реєстрації : 02.03.2019 Звідки : Киев
Тема: Re: Blackland Vector Пн 12 Лип 2021 - 15:28
Говоря об Vectore не могу не отметить всю линейку Blackland. Я пробовал все их бритвы и могу сказать, что на рынке нет больше производителя с такими особенными, индивидуально - сильными характеристиками. Люди ищут свой подход, не делают прямых клонов. Каждая из бритв имеет свой характер. Вектор! Конечно же явление в мире влажного бритья. Уникальные размеры, качество обработки и конечно же сами результаты бритья. Всё на высочайшем уровне. В какой-то момент я сделал выбор в пользу другого представителя SE станков. Не буду говорить о том где Вектор лучше, в чем уступает. Главное, что Вектор не оставит равнодушным никого, кто решится его попробовать. Я же почти уверен, что моя история с Вектором ещё не закончилась и рано или поздно я вернусь к идее обладать этим станком сново Всем кто находится в раздумиях покупать или нет - рекомендую решиться. Лучше один раз вложиться в Вектор чем пробовать много совершенно однотипных станков. Хотя понимаю, что только собственная история проб и ошибок может помочь в поиске того лучшего и идеального станка :)
Ruslan, Фанат, razorsedge, Янеж, Олександр Lutsk, romaan, vates і Поставили вподобайку
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 7063 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
Тема: Re: Blackland Vector Пн 12 Лип 2021 - 16:44
Так почему же у нас еще нет обзора на эту замечательную бритву? :scratch:
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 2918 Репутація : 165 Дата реєстрації : 21.04.2021 Вік : 48 Звідки : Ukraine, Dnipro
Тема: Re: Blackland Vector Пн 12 Лип 2021 - 22:12
В эстетическом восприятии самый красивый Т-образный станок из тех, которые я видел.) Станок - Мечта!.)
_________________ Через терни до зірок!
2046 Поставив вподобайку
Виктор75 Бувалий
Повідомлень : 105 Репутація : 6 Дата реєстрації : 04.01.2021 Звідки : Бердянськ
Тема: Re: Blackland Vector Чт 22 Лип 2021 - 23:44
А в кого є Vector та General? Як вони у порівнянні?
egoist Поставив вподобайку
egoist Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 3007 Репутація : 181 Дата реєстрації : 21.02.2021 Вік : 36 Звідки : Днепр
Что то Vector отсутствует в продаже длительное время. Люди беспокоятся )))
Нічого, там вже титановий на ринок виходить.
UPD: Взагалі, цікаво буде спостерігати, коли за двійко-трійко років ціна титану впаде. За рахунок чого тоді будуть маржу виганяти? Станки з суцільної платини?
Останній раз редагувалося: vates (Ср 11 Серп 2021 - 18:53), всього регувалося 3 раз(-и)
ARTURIUS Поставив вподобайку
egoist Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 3007 Репутація : 181 Дата реєстрації : 21.02.2021 Вік : 36 Звідки : Днепр
Вы серьезно? Это же сколько мне придется возле АТБ сидеть на баяне играть, чтоб купить это прекрасное изделие [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення][Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення] ?Цена красивая [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 7063 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
Посчитал я тут стоимость Vector, и расстроился очень) 250 долларов + стенд 50 = 300 долларов + доставка и таможня 61 доллар, итого - 361 доллар красивая цифра, по другому не скажу [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
BPK Поставив вподобайку
Виктор75 Бувалий
Повідомлень : 105 Репутація : 6 Дата реєстрації : 04.01.2021 Звідки : Бердянськ
Шановний egoist, я Вас благаю, якщо щось сильно так хочеться, то можливо знайти можливість. Я ось недавно прикинув скільки пішло на цигарки, синьку та лотереЇ за останні п`ять років, ото я Вам скажу сума!!! А це, то таке)
egoist Поставив вподобайку
egoist Живе тут
1000 повідомлень
Шановний egoist, я Вас благаю, якщо щось сильно так хочеться, то можливо знайти можливість. Я ось недавно прикинув скільки пішло на цигарки, синьку та лотереЇ за останні п`ять років, ото я Вам скажу сума!!! А це, то таке)
Да я полностью согласен. Сам бросил курить, но меньше тратить не стал, а еще больше. Ахахаха
KRuslan Постоялець
Повідомлень : 625 Репутація : 129 Дата реєстрації : 02.03.2019 Звідки : Киев
Стоит ли Vector своих денег? Однозначно - стоит. Но не нужно идеализировать его. Он как и любой другой имеет свои недостатки в том числе. И с ним как с любым другим нужно иметь навыки и умения, технику бритья. И ещё. Не стоит думать, что получите точно такие же ощущения от бритья как от DE. Они лучше :), но опять же не всем. На западных ресурсах со временем эйфория от этого станка тоже немного поутихла...
vates, Віталіk, egoist та ARTURIUS Поставили вподобайку
egoist Живе тут
1000 повідомлень
Руслан, пожалуйста, почаще пишите такие слова, они помогают воздержаться от необдуманных решений ))) Рекомендую всем к прочтению, особенном мне, еще раз, и еще раз
Так, синьку не трогать, это святое!
trimmer, KRuslan та egoist Поставили вподобайку
egoist Живе тут
1000 повідомлень
Так, синьку не трогать, это святое!
понял, исправлюсь)) Твердость, - не тупость [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
ARTURIUS Поставив вподобайку
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 2918 Репутація : 165 Дата реєстрації : 21.04.2021 Вік : 48 Звідки : Ukraine, Dnipro
Тема: Re: Blackland Vector Ср 8 Черв 2022 - 7:25
Спробував і я цю чудову бритву. Хочеться поділитись першими враженнями поки вони свіжі.) Скажу так, що Вектор це крута сучасна бритва. При голінні в два проходи я отримав чистий дфс, після третього проходу проти росту щетини з легкими добривками я вже мав повноцінний ббс. І це не ббс за допомогою одного із супер агресивних бритв, де щетина сходить разом із епідермісом)), а комфортний, безпечний та мягенький ббс. Ігор egoist, якось ділився враженнями, що Вектор по стилю гоління схожий на клинкову бритву і я повністю його підтримаю в цьому порівнянні. Немає ніякої вібрації леза, воно на шкірі стає чітко та масивно, при цьому контрольованість та зворотня інформативність на висоеому рівні. Бритва реально крута і достойна уваги, сама приємна в голінні бритва для мене на цей момент. Голився з милом SV та лезом Kai.