Повідомлень : 610 Репутація : 101 Дата реєстрації : 14.12.2019 Вік : 51 Звідки : Луцьк
Тема: Єдина т-бритва на все життя. Чт 30 Черв 2022 - 21:46
Цікаво, хто б яку бритву вибрав, якби трапились умови вибрати лише одну бритву на все життя? Я особисто зупинився на Muhle R41 в титані. Регульовані відпали, бо механізм може підвести рано чи пізно. Закриті і особливо м'які бритви теж відпали, бо може раптом буде період в житті коли мені захочеться голитись раз на тиждень а може й раз в місяць.(на справді часом так і буває) Знаю, що деякі сланти теж гарно косять бороду, але до слантів щось немає поки прихильності особливої. Тому лишилась R41. Думав і про стальну версію, але трохи важка для мене.
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 1594 Репутація : 275 Дата реєстрації : 02.12.2017 Звідки : Запорожье
Тема: Re: Єдина т-бритва на все життя. Чт 30 Черв 2022 - 22:15
Ну если условие что одну на всю жизнь, то я бы выбрал нержавеющий Роквелл. Пришлось бы мириться с посредственной, на мой взгляд, эргономикой, зато покрывает все степени агрессивности и в отличии от регулируемых не сломается. Как правильно заметил ТС, нужно учитывать и бритьё каждый день и бритьё раз в месяц, и как по мне, Роквелл тут будет оптимальным выбором. Конечно большой вес и неудобная ручка вводят в уныние, но качественное и комфортное бритьё перевешивает эти недостатки, тем более что командир сказал - только одну бритву и никак иначе :evil:.
Ruslan, РустВр, Соло, Янеж, Олександр Lutsk, ditrih_, Zsolti і Поставили вподобайку
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 7063 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
Тема: Re: Єдина т-бритва на все життя. Пт 1 Лип 2022 - 13:56
Вітаю. Пробував не так багато станків, але й не мало. Но до душі, як то кажуть, перше кохання. Тобто Muhle R89. Єдина та неповторна 8) .
trimmer, Соло, Янеж, Олександр Lutsk, egoist, Netrox, Oleksandr та Vad Поставили вподобайку
STEEL Постоялець
Повідомлень : 736 Репутація : 456 Дата реєстрації : 22.11.2017 Вік : 33 Звідки : Николаев / Одесса
Тема: Re: Єдина т-бритва на все життя. Пт 1 Лип 2022 - 14:04
как-то так случилось, что пользуюсь только 1 станком уже 5 с половиной лет. Бреюсь каждый день, он уже стал чем-то вроде старого доброго друга, который не подведет. Наверное, просто быстро нашел то, чего хотел
Повідомлень : 7063 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
Тема: Re: Єдина т-бритва на все життя. Пт 1 Лип 2022 - 14:06
STEEL пише:
как-то так случилось, что пользуюсь только 1 станком уже 5 с половиной лет. Бреюсь каждый день, он уже стал чем-то вроде старого доброго друга, который не подведет. Наверное, просто быстро нашел то, чего хотел
Інтрига :roll:
Янеж, Kody, CrowHunter, Kitten911 та hlopets Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2676 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Тема: Re: Єдина т-бритва на все життя. Пт 1 Лип 2022 - 14:57
У мене тут сумнівів нема вже багато років. Якщо один станок, то це EJ DE89.
Я завжди беру його в поїздки. З ним одним я їхав в евакуацію. Це станок який я люблю, який я знаю і який, я впевнений, не підведе.
Ruslan, trimmer, Янеж, Олександр Lutsk, egoist, ARTURIUS, ditrih_ і Поставили вподобайку
Yura_ Бувалий
Повідомлень : 166 Репутація : 6 Дата реєстрації : 16.10.2021 Вік : 55 Звідки : Львів
Тема: Re: Єдина т-бритва на все життя. Пт 1 Лип 2022 - 15:55
Із часу повернення у КГ (105 голінь (ги-ги - знаю, бо використовую програму Shaving Buddy), є шість т-бритв, дві мав ще давніше, чотири купив - коли повернувся у КГ) - то одну (на даний час) бритву, яку би вибрав - Merkur 37C. Навіть окремо прикупив для неї меркурівський футляр.
Ruslan, trimmer, fill, Янеж, Олександр Lutsk, ARTURIUS та hlopets Поставили вподобайку
ditrih_ Постоялець
Повідомлень : 717 Репутація : 67 Дата реєстрації : 20.06.2021 Вік : 47 Звідки : Киев
Тема: Re: Єдина т-бритва на все життя. Пт 1 Лип 2022 - 16:35
Всеж таке Merkur Progress)) . Перепровав и купив некоторое количество станков, при выезде из очередного дома, рука сама потянулась к нему. А потом уже все остальные, более менее ценные для меня. Но именно Merkur Progress, станок который везде и раньше со мной ездил и в трудные минуты подсознание выбрало именно его)) Если к нему подобрать несколько лезвий, то он выбривает меня так, как не бреет ни один станок.
Ruslan, trimmer, fill, Олександр Lutsk, CrowHunter, ARTURIUS, Ігор Стетхем і Поставили вподобайку
Kitten911 Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 3657 Репутація : 112 Дата реєстрації : 08.06.2021 Вік : 94 Звідки : Одесса
Тема: Re: Єдина т-бритва на все життя. Пт 1 Лип 2022 - 17:42
ditrih_ пише:
Всеж таке Merkur Progress)) . Перепровав и купив некоторое количество станков, при выезде из очередного дома, рука сама потянулась к нему. А потом уже все остальные, более менее ценные для меня. Но именно Merkur Progress, станок который везде и раньше со мной ездил и в трудные минуты подсознание выбрало именно его)) Если к нему подобрать несколько лезвий, то он выбривает меня так, как не бреет ни один станок.
И что даже флекси переплюнул!?
ditrih_ Поставив вподобайку
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 2918 Репутація : 165 Дата реєстрації : 21.04.2021 Вік : 48 Звідки : Ukraine, Dnipro
Тема: Re: Єдина т-бритва на все життя. Пт 1 Лип 2022 - 17:52
STEEL пише:
Яким?))
Якби потрібно було залишити одну бритву, залишив би Muhle Rocca. Регульована бритва для мене здається не дуже надійною (так шоб на все життя), а бритви з SE лезами можуть зчинити проблеми з купівлям самих лез. Rocca майже вічна, бо з нержавійки. Легко міняти комфорт-агресію завдяки лезам. Сама по собі комфортна ефективна та м'ягка бритва.
_________________ Через терни до зірок!
trimmer, РустВр, Олександр Lutsk, egoist, Kitten911, ditrih_ та hlopets Поставили вподобайку
ditrih_ Постоялець
Повідомлень : 717 Репутація : 67 Дата реєстрації : 20.06.2021 Вік : 47 Звідки : Киев
Тема: Re: Єдина т-бритва на все життя. Пт 1 Лип 2022 - 18:09
Kitten911 пише:
ditrih_ пише:
Всеж таке Merkur Progress)) .
И что даже флекси переплюнул!?
Неа)) Всем хорош Pearl Flexi, но вот нет в нём той агрессии, которую получаешь после тройки на Merkur Progress. Злоба и кусючесть есть. А агрессии нет))
Ruslan, РустВр, ARTURIUS, Kitten911 та hlopets Поставили вподобайку
trimmer Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1594 Репутація : 275 Дата реєстрації : 02.12.2017 Звідки : Запорожье
Тема: Re: Єдина т-бритва на все життя. Пт 1 Лип 2022 - 18:28
STEEL пише:
Тем который на аве?
ARTURIUS та Kitten911 Поставили вподобайку
STEEL Постоялець
Повідомлень : 736 Репутація : 456 Дата реєстрації : 22.11.2017 Вік : 33 Звідки : Николаев / Одесса
Тема: Re: Єдина т-бритва на все життя. Пт 1 Лип 2022 - 20:58
понял что забыл, собственно, написать какой станок. Да, [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] с аватара моего. Мой верный друг и помощник уже 4 с половиной года, просчитался я немного :D
Ruslan, Олександр Lutsk та hlopets Поставили вподобайку
Сэм Постоялець
Повідомлень : 931 Репутація : 395 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 42 Звідки : Киев
Тема: Re: Єдина т-бритва на все життя. Пт 1 Лип 2022 - 21:45
STEEL пише:
понял что забыл, собственно, написать какой станок. Да, [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] с аватара моего. Мой верный друг и помощник уже 4 с половиной года, просчитался я немного :D
так ты его вроде продавал как мне помнится, не продал и оставил себе)
STEEL Постоялець
Тема: Re: Єдина т-бритва на все життя. Сб 2 Лип 2022 - 16:35
Сэм пише:
так ты его вроде продавал как мне помнится, не продал и оставил себе)
Ни разу в жизни не продавал ничего бритвенного, вы обознались.
egoist Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 3007 Репутація : 181 Дата реєстрації : 21.02.2021 Вік : 36 Звідки : Днепр
Тема: Re: Єдина т-бритва на все життя. Сб 2 Лип 2022 - 18:51
Якщо говорити про клинкову бритву, напевно що я віддам перевагу Ribbon Extra #74, це бритва японської мануфактури. Дуже інформативна та комфортна бритва, дуже чисто голить. Якщо говорити по Т-бритви, то в мене залишилась R41GT. Чудова бритва, але не на кожен день. Хоча, якщо в якісний дфс, можна і нею
fill, stinger, Олександр Lutsk, ARTURIUS та ditrih_ Поставили вподобайку
Viktor Syvenkyy Новачок
Повідомлень : 48 Репутація : 1 Дата реєстрації : 18.04.2021 Вік : 47 Звідки : Львів
Тема: Re: Єдина т-бритва на все життя. Пт 8 Лип 2022 - 21:53
Привіт всім. Маю 5 бритв, але після тривалого часу перейшов фактично на постійне гоління Wanderbar. Це дійсно єдиний слант, який дає бездоганне гоління і комфорт, тож залишаю його на все життя! Хоча інколи душа прагне щось іншого.
Ruslan, Олександр Lutsk, ARTURIUS, Kitten911 та ditrih_ Поставили вподобайку
Соло Бувалий
Повідомлень : 437 Репутація : 16 Дата реєстрації : 31.08.2019 Звідки : Київ
Тема: Re: Єдина т-бритва на все життя. Пн 25 Лип 2022 - 23:36
Я би залишив 6S
Останній раз редагувалося: Соло (Сб 20 Серп 2022 - 16:56), всього регувалося 2 раз(-и)
Oleksandr U$A, egoist, Kitten911 та ditrih_ Поставили вподобайку
Олександр Lutsk Постоялець
Повідомлень : 610 Репутація : 101 Дата реєстрації : 14.12.2019 Вік : 51 Звідки : Луцьк
Тема: Re: Єдина т-бритва на все життя. Сб 20 Серп 2022 - 16:44
Тут чувак показує з яких бритв він би вибирав, якби йому хотілось вибрати тільки одну
Янеж та ditrih_ Поставили вподобайку
Zsolti Новачок
Повідомлень : 18 Репутація : 0 Дата реєстрації : 06.07.2021 Звідки : Україна, Ужгород
Тема: Re: Єдина т-бритва на все життя. Сб 24 Вер 2022 - 12:13
STEEL пише:
А каким же? Интересно что выбрали для себя. Думаю если каждый день бреетесь,то это что-то мягкое должно быть и не регулироемое,а то 5 лет каждый день наверное регулируемый не выдержал бы.
STEEL Постоялець
Тема: Re: Єдина т-бритва на все життя. Сб 24 Вер 2022 - 20:59
Zsolti пише:
А каким же? Интересно что выбрали для себя. Думаю если каждый день бреетесь,то это что-то мягкое должно быть и не регулироемое,а то 5 лет каждый день наверное регулируемый не выдержал бы.
Вы правы, станок не регулируемый, из нержавейки. Да и почти не разборной :D [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
Zsolti Поставив вподобайку
egoist Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 3007 Репутація : 181 Дата реєстрації : 21.02.2021 Вік : 36 Звідки : Днепр
Тема: Re: Єдина т-бритва на все життя. Нд 6 Лист 2022 - 14:06
Було→R41 GT Стало → WR2 1.15
Олександр Lutsk та ditrih_ Поставили вподобайку
Windigo Постоялець
Повідомлень : 804 Репутація : 22 Дата реєстрації : 10.11.2022 Звідки : Кривий Ріг
Тема: Re: Єдина т-бритва на все життя. Чт 10 Лист 2022 - 19:46
Я маю лише вінтажні бритви, і залишив би собі на завжди Gillette Old Type або Gillette New
Олександр Lutsk Поставив вподобайку
Соло Бувалий
Повідомлень : 437 Репутація : 16 Дата реєстрації : 31.08.2019 Звідки : Київ
Тема: Re: Єдина т-бритва на все життя. Ср 15 Лют 2023 - 9:51
Соло пише:
Я би залишив 6S
Ні,Muhle Rocca :D
andrew_ADK та ARTURIUS Поставили вподобайку
Windigo Постоялець
Повідомлень : 804 Репутація : 22 Дата реєстрації : 10.11.2022 Звідки : Кривий Ріг
Тема: Re: Єдина т-бритва на все життя. Сб 11 Лист 2023 - 17:37
Можу трошки підбити підсумок своїх поглядів ідеалу на все життя. Напевно з нових бритв DE89 собі б лишив звісно він стільки не протягне цинковий тому купляв що разу нову модель такої ж бритви. Або Gillette New з вінтажних. Вибір зробив не в погоні за BBS, а зручністю особисто для себе і можливостей самої бритви в роботі з щетиною від 1 до 4 днів. Рідше все одно мною не використовуються бритви. Найчастіше на кожен день, найрідніше 2 рази на тиждень голитися звик. Тому треба щадящій до шкіри станок і непогану ефективність щоб мав. Тому шкала 4-5 за 10 бальною шкалою агресії буде мені в самий раз.