Ворс штучний. Помазок прийшов замотаний у папір як цигарковий у коробочці білого тонкого картону. Маркування на коробочці: YQ034 R15111 51-28.
Вага: 116 г;
Виміри мої, мм: • Діаметр вузла біля ручки – 31; • Висота ручки – 62; • Висота пензля – 54; • Загальна висота – 116; • Максимальний діаметр пензля – 57; • Діаметр ручки в основі – 46; • Мінімальний діаметр ручки – 33; • Діаметр ручки в уширенні біля кріплення вузла – 46.
Припускаю, маркування «51-28» значить «висота пензля» та «діаметр вузла» відповідно. Якщо так, фактично є перевищення заявлених параметрів.
Ціна: ~$16
Вага помазка зібрана у тілесній ручці з важкенького пластику (синтетичної смоли) з цікавою шаристою неоднорідністю всіляких відтінків рудо-коричневого (кармінового). Ручка добра щоби ставити помазок, але для мене виявилася абсолютно незручною в роботі. Особливо в чаші: не знайшов комфортного хвату, не від моєї руки воно. Якщо піна захоче потекти по ручці - вона потече і розмажеться пальцями рівним ковзким шаром, просто як-ніби створено щоби слизькало. Для роботи на обличчі беру так:
Неприродній для мене хват: пласка основа ручки надто наминає долоню, а пальцям немає роботи. Доводиться робити рухи кистю, а то й додавати енергії усією рукою від плеча.
Це вимушений компроміс, адже за його роботу на обличчі я майже зненавидів його.
Кожен, кожен раз коли я голюся наводячи піну цим помазком я витрачаю в два, в три рази більше часу ніж зазвичай. Чому? Тому, що крутячи ним по обличчю кожен раз мимоволі злітаю думками далеко-далеко від справи, розслабляюся, втрачаю плин часу. З теплою піною – то взагалі майже нірвана. Настільки пензель пружній в міру, настільки він жорсткий в міру, настільки він має якраз помірний стан, що у роботі породжує лише комфорт. Його масаж можна порівняти з перекотуванням мішечка, що неповністю набитий піском або дробом – така ось фундаментальність. Врозчепірку його праця припустима від верху десь до рівня кордону сірого фарбування ворсу, бо далі він стає надто пружнім. Є також і ефект присмоктування. Помазок набитий дуже щільно, окремі волоски в роботі не відчуваються, як це буває з кабанами. Як наслідок, пензель сохне порівняно довго (відносно Omega S-Brush 10019). Не підшкрябує, не поколює.
За майже два місяці, що він у мене, втратилося біля 15 ворсин. Усі за перші два тижні. Більше не лисіє. Прогалин в ньому також не з’явилося.
Це єдиний синтетичний помазок, який я замочую перед голінням. Ні, я не зрушив розумом. Виключно для того, щоби він добре зігрівся – бо пензель великий і густий.
Добрий у роботі з будь-яким милом або кремом. При цьому піну не з’їдає, все в роботі. Навіть неспеціалізоване дьогтярне мило від COCOS навелося на обличчі легко, граючись. Єдине, якщо з кремом дозування очевидне – на палець, то з нетвердими милами цілком можливо перебрати: не встигнете й добряче крутнути як до дна банки дістанете і отримаєте надто густу піну, зайву перевитрату мила. То ж у цьому моменті довелося відкалібрувати себе заново.
Хороший обзор, плюс в Карму. Отдельное спасибо за хорошие фотографии. А как дело обстоит с твердым мылом, есть ли повышенный расход?
Дякую.
Якщо набирати за ознакою залипання пензля на милі - буде явна перевитрата, дуже багато піни.
Гадаю, менше набирати треба через велику кількість волосків: кожен набирає таку дрібку мила, що не вистачає на присмоктування. Але загалом мила цілком достатньо для правильної піни.
Мило я набираю колоподібними рухами рахуючи оберти. Для кожної пари мило-помазок це значення доведеться підібрати. Ще вода: теж призвичаївся струшувати дозуючи силу, щоби була повторюваність.
Останній раз редагувалося: Driller (Сб 17 Бер 2018 - 18:55), всього регувалося 1 раз(-и)
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 7063 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
Спасибо за подробный обзор! За фоточки отдельное спасибо! Жду, не дождусь своего НеЯки с али. Заказал ещё 13го, но до сих пор не отправили. Уже беспокоюсь.
А можно попросить фоточку рядом с S-Brush 10019?
Driller Бувалий
Повідомлень : 264 Репутація : 518 Дата реєстрації : 06.11.2017 Звідки : Дніпро
Будь ласка! Планую, до речі, після окремих оглядів зробити загальне порівняння розмірів та вражень.
Зліва направо: YAQI Sagrada Familia Synthetic 24 mm, Omega S-Brush 10019, YAQI Synthetic 28 mm, Spokar 513/186 (малий). (Можна збільшити, якщо натиснути на фото) [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
Зліва Omega S-Brush 10019, справа YAQI Synthetic 28 mm, внизу Spokar 513/186 (малий). [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 7063 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
А за экстрафоточки отдельное мегаспасибо! Я на самом деле искал именно сравнение Яки-"пчёлки" с Омегой, думал, увижу сравнение с сабжем, буду иметь хоть приблизительное представление о размерах, а тут - джекпот! Ох, сколько я времени потратил на поиски такой фотографии! Теперь вижу наглядно, что ручка у "пчёлки" короче.
Саша Кавун Живе тут
1000 повідомлень
Driller, Скажіть, чи зручний помазок Yaqi Sagrada Familia при роботі у чаші? Чи ручка таки короткупата і ухват широкий для цього? Чи плануєте на нього огляд написати?
UPD: Психанул, заказал. Не зайдёт - продам по себестоимости. Думаю, желающих долго искать наверно не прийдётся)
Driller Бувалий
Повідомлень : 264 Репутація : 518 Дата реєстрації : 06.11.2017 Звідки : Дніпро
Driller, Скажіть, чи зручний помазок Yaqi Sagrada Familia при роботі у чаші? Чи ручка таки короткупата і ухват широкий для цього? Чи плануєте на нього огляд написати?
Ви праві: для чаші й ручка короткувата, й тримати пучкою цей помазок мені незручно (на відміну від того ж Omega S-Brush 10019). Набрати мило й навести піну на обличчі - його звична робота. Написати планую.
Саша Кавун Живе тут
1000 повідомлень
Примітка: Волосини цьому помазка схильні до злипання кінчиків. Певно, через відносно невелику товщину.
Щоби у пензлі не утворювалася плішина, ретельно мию його від мила, витрушую краплі, протираю в рушнику колоподібними рухами за та проти годинникової стрілки.
Саша Кавун Живе тут
1000 повідомлень
Примітка: Волосини цьому помазка схильні до злипання кінчиків. Певно, через відносно невелику товщину.
Щоби у пензлі не утворювалася плішина, ретельно мию його від мила, витрушую краплі, протираю в рушнику колоподібними рухами за та проти годинникової стрілки.
Что там обзор Пчёлки? Зреет?
Olddad Бувалий
Повідомлень : 105 Репутація : 51 Дата реєстрації : 09.03.2018 Вік : 67 Звідки : Киев
Так красиво всё расписали, что и себе такое чудо у КТГ заказал. Попробую, сравню с 26 мм барсучком.
Ну, сравнивать нужно подобное с подобным. К примеру синтетику 26мм. и барсука 26мм. Или синтетику 26 и 28мм. А сравнить барсука 26мм. с синтетикой 28мм. будет проблематично. ИМХО.
Olddad Бувалий
Повідомлень : 105 Репутація : 51 Дата реєстрації : 09.03.2018 Вік : 67 Звідки : Киев
Ну, сравнивать нужно подобное с подобным. К примеру синтетику 26мм. и барсука 26мм. Или синтетику 26 и 28мм. А сравнить барсука 26мм. с синтетикой 28мм. будет проблематично. ИМХО.
Сравнить ощущения будет легко (я навожу пену только на лице).
Olddad Бувалий
И таки сравнил :) Ручка, при все ее громоздкости, в моей немаленькой лапе очень даже оказалась удобной. Массажные возможности круче, чем у моего барсука. Очень приятно работает на лице. Пены - хоть продавай :) Много и шикарной. Тут синтетика не подвела. Помазок жадный, набирает мылко с огромной охотой, следует учитывать. Ни одного упавшего волоска еще не видел, это после вчерашней мойки шампунем и сегодняшнего бритья. Так что за такие копейки действительно неплохой помазок, можно даже сказать - хороший.