Razor: Edwin Jagger DE89 Blade: Satinex 2000 Platinum Plus Brush: RazoRock Big Bruce Pre-Shave: Areffa Soap Glyce Soap Unforgiven Lather: Andrea Caldoni Forest Spirit Aftershave: Areffa Soap Black XS L'Exces Additional Care: ARKO Sensitive Cream
Не коротко, бо є дещо цікаве :-)
Сьогодні вирішив спробувати інше мило-прешейв від Олесі - те, що прозоре, бурштинове і з ароматом Unforgiven. Як Олеся і казала, пік він відчутно більше. Мені довелося швидко-швидко маслати пензлем у чаші і швидко-швидко робити перший прохід, щоб позбутися неприємних відчуттів. Перед нанесенням піни я мило змив з обличчя. Але воно повністю відмилося лише після другого вмивання.
Це мило дещо відрізняється від попереднього. По-перше, воно має аромат, і цей аромат приємний. По-друге, воно трохи більш слизьке порівняно з білим. Це і в руках відчувається, і на обличчі - змивається дещо важче.
В роботі воно мені сподобалося менше, ніж біле. Воно, як мені здалося, гірше пом’якшує щетину (чи може просто не встигло) і майже не додає захисту шкірі. Після гоління обличчя було не таке приємне на дотик, як після білого. Хоча, маю сказати, до післяковзання воно ставиться більш лояльно - воно його не так помітно зжирає.
Тож, вибираючи з-поміж цих двох варіантів, я б скоріше обрав біле мило. Але якщо говорити взагалі, то, на жаль, я не зможу користуватися ні тим, ні іншим - все ж таки вони печуть, а це дуже неприємно.
Власне, за це печіння я і скинув пів бали. Минулого разу не став цього робити, бо пекло вже ж менше. Але тут я вже не мав вибору.
Лезо Satinex 2000 відпрацювало свій четвертий раз, і цього йому досить. На першому проході ще думав лишити його на п’ятий сеанс, але під кінець воно вже почало пошкрябувати і позбавилось свого колишнього комфорту. Тож, не варто було його лишати.
Загалом, лезо мені сподобалось. Це навряд чи топ, але воно точно вище середнього рівня, можна взяти пару пачечок при нагоді.
А для піноутворення в мене сьогодні новий пробничок - мило від нашого київського артизана Andrea Caldoni. І хоч живе він в 10-ти хвилинах їзди машиною від мого дому, та пробник приїхав до мене зі Львова від Віталія :-) Віталію, дякую! :-)
Андрієві мила для мене не новина, в мене вже були в роботі його Aquatica і сьогоднішній Forest Spirit. Але його мило мені подобається, то ж не бачу причин не спробувати його ще раз, коли вже є така нагода :-)
Мило - веганське. Воно має м’яку структуру, як підсохлий крем. Якось я навіть пробував нанести мило, як крем, на обличчя і збити. Вийшло не дуже - наносилося все ж не так життєрадісно, як крем. Хоча зрештою і збилося добре.
Власне, як і сьогодні - мило збилося добре і легко. Довелося трохи пододавати воду, але на виході отримав вершкову приємну піну. Ковзання і післяковзання в нього не захмарні, але більш ніж достатні.
Описувати аромат я не берусь. Написано Forest Spirit, то десь так і пахне. Не лимон і не пачулі точно :-) Аромат для мене не є чимось видатним, але він абсолютно прийнятний.
Натомість, аромат Олесиного лосьйона Black XS L'Exces абсолютно інший і більш яскравий. А ARKO Sensitive Cream, той взагалі без аромату :-)
От така історія :-)))
Oleksii, Акулов, Qwertyus та Yura_ Поставили вподобайку
alex-kin Бувалий
Повідомлень : 297 Репутація : 50 Дата реєстрації : 31.12.2021 Вік : 46
Олійку я не змиваю. А от крем Proraso - так. Раніше не змивав, так не міг зрозуміти цей прешейв. Коли почав змивати, все стало на свої місця.
Хочеться деталей :) Справа в тому, що зелений прешейв Proraso я не змиваю. А якось провів дослід - і змив. Так втратив частину ковзання, оскільки прешейв дещо пересушив кожу. Зараз просто працюю помазком зверху прешейву.
Oleksii та andrew_ADK Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 2676 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Якось я вирішив спробувати прешейв-креми Proraso. Нагріб собі пробників різних кольорів і почав. Оскільки я вихований на прешейв-оліках, то крем я також не змивав. В результаті я отримував або дуже погане ковзання/післяковзання, або (в кращому випадку) просто нічого. З тих пір я прешейв-креми Proraso забракував і для себе більше не розглядав.
Але якийсь час тому десь вичитав пораду, що його треба таки змивати перед нанесенням піни. Ок, роздобув ще пробник червоного і спробував за цією схемою. І, диво, пазл склався. Якщо змивати, то з ковзанням/післяковзанням все робиться гаразд.
Прешейв-крем Proraso за своєю формулою по суті є милом, і він мало що дає для захисту шкіри. Але він пом’якшує щетину. Тож, якщо враховувати цей нюанс, він має право на існування. Більше того, він значною мірою реабілітований в моїх очах. Але його треба змивати :-)
Oleksii, alex-kin та Cawa Поставили вподобайку
Изотовец Живе тут
1000 повідомлень
Хочеться деталей :) Справа в тому, що зелений прешейв Proraso я не змиваю. А якось провів дослід - і змив. Так втратив частину ковзання, оскільки прешейв дещо пересушив кожу. Зараз просто працюю помазком зверху прешейву.
Тоже хочется деталей :) А пену потом наносил на влажную кожу или на сухую?
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2676 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
А пену потом наносил на влажную кожу или на сухую?
На вологу. Я прешейв змиваю і йду наносити піну, рушником обличчя не протираю.
Взагалі, у мене рушник з’являється в самому кінці. Коли я закінчую гоління, я змиваю залишки піни з себе теплою водою, а потім ще вмиваюсь холодною. Після цього беру рушник и промокаю обличчя. Потім мию/чищу інструмент. А далі під настрій: або ж зразу наношу лосьйон, або ж спершу ще раз вмиваюся холодною водою, промокаю рушником обличчя - і наношу лосьйон. Друге - частіше.
У мене фішка: останнє, що я маю зробити у ванній після сеансу гоління - нанести лосьйон чи одеколон. Тому все інше роблю перед цим.
Oleksii та alex-kin Поставили вподобайку
alex-kin Бувалий
Я всегда смываю прешейв, не нравится что станок быстро забивается загустевшими остатками. Да и бессмысленно его держать, он своё уже отработал. Кстати, прорасо очень нравится, после него состояние кожи гораздо лучше, чем без него. Но с ним имеет место ухудшение скольжения, даже иногда станок начинает козлить.
alex-kin Поставив вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Я всегда смываю прешейв, не нравится что станок быстро забивается загустевшими остатками. Да и бессмысленно его держать, он своё уже отработал. Кстати, прорасо очень нравится, после него состояние кожи гораздо лучше, чем без него. Но с ним имеет место ухудшение скольжения, даже иногда станок начинает козлить.
Негідрофільну олійку важкувато змити, тому я не парюся. За той час, що я роблю піну, вона майже повністю вбирається шкірою і не засмічує станок.
Proraso в мене реабілітоване, але я не став його фанатом. Все ж таки олійка краще :-)
Изотовец Живе тут
1000 повідомлень
На вологу. Я прешейв змиваю і йду наносити піну, рушником обличчя не протираю.
Взагалі, у мене рушник з’являється в самому кінці. Коли я закінчую гоління, я змиваю залишки піни з себе теплою водою, а потім ще вмиваюсь холодною. Після цього беру рушник и промокаю обличчя. Потім мию/чищу інструмент. А далі під настрій: або ж зразу наношу лосьйон, або ж спершу ще раз вмиваюся холодною водою, промокаю рушником обличчя - і наношу лосьйон. Друге - частіше.
У мене фішка: останнє, що я маю зробити у ванній після сеансу гоління - нанести лосьйон чи одеколон. Тому все інше роблю перед цим.
Я ж почему и уточнил у alex-kin'а, что если смыть то, что используется в качестве прешейва (в моем случае это туалетное мыло обычное), а потом вытереть лицо (либо пойти взбивать пену и проморгать, что влага подсохла) и нанести пену на сухую, то скольжение будет так себе :) А так принцип у меня тот же за исключением того момента, что как я понял ты наносишь если что сначала лосьон и потом бальзам\крем, а я наоборот :)
fill Живе тут
1000 повідомлень
А так принцип у меня тот же за исключением того момента, что как я понял ты наносишь если что сначала лосьон и потом бальзам\крем, а я наоборот :)
Ну, принцип у всіх більш-менш однаковий :-)
Але після гоління я притримуюсь такої послідовності: спершу лікування (спиртовий лосьйон), потім - реабілітація (бальзам). Мені це здається логічним. Але то мені :-)))
Изотовец Живе тут
1000 повідомлень
Але після гоління я притримуюсь такої послідовності: спершу лікування (спиртовий лосьйон), потім - реабілітація (бальзам). Мені це здається логічним. Але то мені :-)))
Ну тут да, мнения будут разниться и логика будет разной, а истина скорее посередине и оба метода будут рабочими :) Моя логика такая: сначала питание и увлажнение (бальзам), потом уборка лишних остатков и подсушивание спиртом (лосьон). Как ты делал, когда с Тройным игрался в качестве АШ и он кожу пересушивал, метод безусловно рабочий :)
fill Поставив вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Как ты делал, когда с Тройным игрался в качестве АШ и он кожу пересушивал, метод безусловно рабочий :)
Господи, ти ще й таке пам’ятаєш! :-)))
Наверное выразился не совсем точно :) Я пробовал делать так, как делаешь ты, тогда игрался с Тройным. Но как я понял у тебя опыт был такой же))
Так, звичайно ж був :-)
Давно вже не користувався Тройним - є багато чого цікавішого. Але пів пляшки ще маю, здебільшого для санітарних цілей. Втім, днями була сильна спокуса його взяти, як АШ :-)
alex-kin Бувалий
Я ж почему и уточнил у alex-kin'а, что если смыть то, что используется в качестве прешейва (в моем случае это туалетное мыло обычное), а потом вытереть лицо (либо пойти взбивать пену и проморгать, что влага подсохла) и нанести пену на сухую, то скольжение будет так себе :) А так принцип у меня тот же за исключением того момента, что как я понял ты наносишь если что сначала лосьон и потом бальзам\крем, а я наоборот :)
Я не змиваю і не витираю :)
Oleksii Поставив вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Давно вже не користувався Тройним - є багато чого цікавішого. Але пів пляшки ще маю, здебільшого для санітарних цілей. Втім, днями була сильна спокуса його взяти, як АШ :-)
Ну я для санитарных целей его в итоге и добил. Не пошло это дело у меня в качестве АШ :)
alex-kin пише:
Я не змиваю і не витираю :)
Я конкретно про тот случай спрашивал когда ты смыл и скольжение упало :)
fill Поставив вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
От і я думаю його так добити і не купувати вже. Награвся, не цікаво. Поки є можливість користуватися чимось цікавішим, то ним і користуватимусь. А там вже як вийде :-)
alex-kin Бувалий
Коли я змив, то ефект був просто такий, як у випадку вмивання з милом; мило для гоління вже не зуміло надати ковзання такого, яке б нормально направляло лезо, хоча мило було TABAC і апріорі воно повинно давати ковзання. З тих пір я зі змиванням прешейву не експериментував.
Щодо "не змиваю і не витираю". Я втираю прешейв, потім наводжу піну прямо в банці, ставлю помазок, пальцем збираю все, що він не зміг забрати, наношу на лице, беру помазок і взбиваю піну прямо на обличчі. Капець не приходить :)
Пару слів про олійку. Не мій варіант. Я купив "Труфіт і Хілл" і не зміг подружитися: лезо (будь яке!) плигало, як на слаломі. Мазав потім цією олійкою мозолі на ногах.
Зараз хочу відмовитися від прешейва взагалі - доб'ю банку і відмовлюсь.
Oleksii Поставив вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Коли я змив, то ефект був просто такий, як у випадку вмивання з милом; мило для гоління вже не зуміло надати ковзання такого, яке б нормально направляло лезо, хоча мило було TABAC і апріорі воно повинно давати ковзання. З тих пір я зі змиванням прешейву не експериментував.
Щодо "не змиваю і не витираю". Я втираю прешейв, потім наводжу піну прямо в банці, ставлю помазок, пальцем збираю все, що він не зміг забрати, наношу на лице, беру помазок і взбиваю піну прямо на обличчі. Капець не приходить :)
Пару слів про олійку. Не мій варіант. Я купив "Труфіт і Хілл" і не зміг подружитися: лезо (будь яке!) плигало, як на слаломі. Мазав потім цією олійкою мозолі на ногах.
Зараз хочу відмовитися від прешейва взагалі - доб'ю банку і відмовлюсь.
От тіки не тре’ поспішних висновків!
По-перше, змивати чи не змивати Прорасо - це справа смаку. Більшість радять це робити, я так спробував, і мені зайшло. В тебе може бути інша шкіра, і на тобі воно може працювати інакше. Слідуй за своїм досвідом!
По-друге, олійка T&H, це, схоже, повне лайно! Вона на відсотків 90 складається зі звичайної соняшникової олії. Це не погано, але це не коштує 100500 баксів. Більше того, є інші олії - з більш цікавими компонентами. Я дуже люблю олійку The Bluebeards Revenge. В ній основні компоненти це оливкова і касторова олії. І це працює дуже добре! Ба більше, коли я почав робити власні олійки, саме ці два компоненти були в мене базовими. Все інше, то більше для понту.
Тому я б не радив кидати прешейви - в них є однозначна користь. Треба лише підібрати своє. Якщо той, на КТГ раніше були пробники олійки The Bluebeards Revenge, можна кинути собі в кошик на здачу - воно того варте!
Oleksii та alex-kin Поставили вподобайку
alex-kin Бувалий
Я дуже люблю олійку The Bluebeards Revenge. В ній основні компоненти це оливкова і касторова олії. І це працює дуже добре! Ба більше, коли я почав робити власні олійки, саме ці два компоненти були в мене базовими. Все інше, то більше для понту.
Тому я б не радив кидати прешейви - в них є однозначна користь. Треба лише підібрати своє. Якщо той, на КТГ раніше були пробники олійки The Bluebeards Revenge, можна кинути собі в кошик на здачу - воно того варте!
В мене зараз такий період - прагнення мінімалізму :) Бритва, помазок, мило, лосьйон - і все. Але, я знаю, що буде і інший період. От тоді і спробую!
fill Живе тут
1000 повідомлень
Razor: King C Gillette Blade: ZAZA Gold Brush: DS Cosmetics Two Band Pre-Shave: Ach. Brito Glyce Lima Soap Lather: La Toja Soap Stick Aftershave: Varon Dandy Additional Care: ARKO Sensitive Cream
Навіть не намагатимусь коротко :-)
Терміново в номер! :-))) Після недавніх розмов про стіки взагалі і La Toja зокрема, вирішив сьогодні призупинити тести пробників і взяти цей стік в роботу.
Відповідно до задачі взяв помазок DS Cosmetics Two Band - борсучок з невисоким лофтом і зручною короткою ручкою. Він просто створений для роботи на обличчі.
Ну й, як обіцяв, взяв гліцеринове мило Ach. Brito Glyce Lima, щоб порівняти його з Олесиними пробниками. Зазвичай, коли працюю зі стіками, я не використовую прешейви. Прешейв має деякий час побути на обличчі. Зазвичай це час, який необхідний, щоб збити піну в чаші. В роботі ж зі стіком чаша не потрібна, одразу йде робота з милом на обличчі. Тож прешейв просто не встигає попрацювати, як слід.
Ну або ж зробити, як я сьогодні: нанести прешейв і кілька хвилин переставляти баночки на поличці туди-сюди, робити гармонію і красоту в шафці :-)))
Прешейв я наніс у той самий спосіб, що й Олесині: натер милом мокре обличчя, трохи розмилив його руками і залишив у спокої. Мило легко нанеслося, розмилилося і дало невеличку піну. Щоправда, не таку рясну, як Олисині прешейв-мила. І ця піна не була такою стійкою - вона швидко осіла. Але в цьому нема нічого страшного, адже гліцерин працював у будь-якому випадку, йому піна не потрібна.
Змивалося мило важко, навіть важче Олесиного. Втім, прибравши з обличчя видимі залишки піни, я сильно вже й не старався - не було сенсу. Тут слід відзначити, що прешейв-мило не пекло жодної секунди, тому можна було дозволити собі певну розслабленість.
А загалом, якщо порівнювати з Олесиним продуктом, мило від Ach. Brito не так сильно розм’якшує щетину. Зате добре дбає про шкіру - гліцерин встигає її зволожити і зробити пружною. Ну й без припікання воно відчувається на шкірі значно приємніше, і потримати його можна довше.
Далі - робота з милом-стіком La Toja за звичайною технологією: - МОКРЕ обличчя натираю стіком. Натираю ретельно всю зону гоління. На вусах, на бороді натираю навіть ще ретельніше - там цупкіша щетина, можна як тертушкою нею працювати. - Якщо частина обличчя підсихає, а мила на ній ще не достатньо, можна трохи домочити ці ділянки. Сьогодні в цьому потреби не було, адже гліцерин прешейву натягнув на шкіру стільки вологи, що її з запасом вистачило на всю процедуру натирання. - Помазок струшую, але не так сильно, як для роботи в чаші, трохи вологи залишаю в ньому. І от таким помазком починаю возюкати по обличчю, поступово збиваючи піну. Роблю це не поспішаючи, крок за кроком переходячи від однієї зони до іншої. При необхідності занурюю кінчики помазка у чашу з водою. А необхідність така звичайно ж виникає і не один раз. Процес збивання на обличчі займає трохи більше часу. Натомість отримуєш масаж і пілінг по повній програмі :-) При збиванні слідкую за щільністю і зволоженістю піни, а також за її кількістю. На фініші отримую ретельно намилене обличчя і помазок, добряче забитий піною (на фото). Піни, що він її зібрав, повністю вистачає потім ще на два проходи і чимало ще залишається (на іншому фото).
Якщо говорити про ТТХ мила La Toja, то там усе більш, ніж в порядку! Мило слизькуче саме по собі. А в купі з гліцериновим прешейвом - то взагалі було як на ковзанці після Zamboni :-)
Навіть посереднє лезо ZAZA Gold в м’якій бритві King C Gillette голило по цій піні цілком пристойно :-) Нє, воно не стало раптом гострим-прегострим. Але голило достатньо комфортно і якісно. Єдина проблема - важко йшло на вусах проти росту.
Це лезо не опинилося серед моїх фаворитів. Воно було посереднім у 89-ій, таким же лишається і в Кінгу. Але в цьому треба було пересвідчитись. Done! :-)
Вже якщо пішов такий розгардіяш, то взяв і лосьйон інший. Знову вирішив спробувати Varon Dandy. Був у мене сумнів щодо однієї неприємної нотки в ароматі, так він і лишився: я її чую, але вона не випирає, як в Brut-ах, і не душить, як у Wars-і. Певно, ще пару раз спробую його, бо ж загалом він не поганий по всім іншим параметрам. Далі вже буду вирішувати, що з ним робити - залишати чи віддавати.
Певно єдине, що лишилося стабільним, був крем ARKO Sensitive. І сьогодні він мене порадував - виліз з тюбика з характерним хлюпанням. Тобто, не так і багато його там лишилося. Ще потрушу його, щоб зі стінок стекло. Але кінець його вже близький! :-)