ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КЛАСИЧНОГО ГОЛІННЯ
Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.

ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КЛАСИЧНОГО ГОЛІННЯ

ОРКИ, ЙДІТЬ СЛІДОМ ЗА СВОЇМ РОСІЙСЬКИМ КОРАБЛЕМ! ФОРУМ ДЛЯ ШАНУВАЛЬНИКІВ КЛАСИЧНОГО ВОЛОГОГО ГОЛІННЯ

ФорумФорум  ПорталПортал  Останні зображенняОстанні зображення  ЗареєструватисьЗареєструватись  Вхід  

Хатинка Старого fill-а

Перейти донизу 
+31
_yk_
Palych
2046
Stormfild
qwest
Акулов
egoist
stanislav-q
Alex
CNPOMAHELL
razorblade1989
andreyv1979
all75
Bonbon
Сэм
vicbro
Oleksii
Yura_
Олександр Lutsk
Изотовец
Kitten911
Caonima
Alfed
Qwertyus
alex-kin
Віталіk
trimmer
ARTURIUS
Pisatel
Ruslan
ditrih_
35 користувачів
Перейти до сторінки : Попередній  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40  Наступний
АвторПовідомлення
Изотовец
Живе тут
Живе тут
Изотовец

1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.

Репутація : 520
Дата реєстрації : 14.04.2018

Хатинка Старого fill-а - Сторінка 8 Empty
ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 8 EmptyСб 25 Лют 2023 - 16:54

Мне кажется при взбивании пены на лице прешейв если и имеет смысл, то только тот, который ухаживает за кожей, а щетина в любом случае будет размягченной. Так как наберет в себя влаги и мыла в процессе взбивания. Но это исключительно мои домыслы, на практике не проверял, потому что прешейвами и не пользовался толком никогда.

Oleksii Поставив вподобайку

Повернутися до початку Перейти донизу
fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

Репутація : 532
Дата реєстрації : 12.02.2018
Вік : 56

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 8 EmptyСб 25 Лют 2023 - 16:57

Изотовец пише:
Мне кажется при взбивании пены на лице прешейв если и имеет смысл, то только тот который ухаживает за кожей, а щетина в любом случае будет размягченной. Так как наберет в себя влаги и мыла в процессе взбивания. Но это исключительно мои домыслы, на практике не проверял, потому что прешейвами и не пользовался толком никогда.

Нє-нє, ти правий. Якщо що і захищати, то шкіру.

Але коли наносиш прешейв, маєш ще 2-3-5 хвилин його потримати.
Я реально не знаю, чим в цей час себе розважити у ванній. Тому зі стіками прешейв не беру.
fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 8 EmptyВт 28 Лют 2023 - 13:48

27-02-2023

Rating: 5 / 5

Razor: King C Gillette
Blade: ZAZA Gold
Brush: Omega Roma Colosseo
Pre-Shave: Bond Sensitive Oil
Lather: Andrea Caldoni Forest Spirit
Aftershave: Areffa Soap Black XS L'Exces
Additional Care: ARKO Sensitive Cream

Хороший в мене розклад склався: день голюсь, день пишу :-)

Про вчоращнє коротко :-)

Погрався зі стіком La Toja і повертаюсь до тестів. Власне, продовжую почате раніше.

З помазком Omega Roma Colosseo Андрієве мило Andrea Caldoni Forest Spirit збилося ще краще. Щось я трохи психонув і поклав забагато мило в чашу - піни вийшло нереально дофігіща. І піна вийшла відмінної якості з відмінними ТТХ. Аж шкода було пів відра залишків змивати в рукомийник :-)

Знову взяв прешейв Bond Sensitive Oil. Все таки, олійки я більше люблю, якось воно мені рідніше.
І от на контрасті з прешейв-милами яскраво відчувається різниця в їхній роботі. Олійка - це таки про шкіру, дає відмінний захист і підготовку до гоління. Зате на щетину майже не впливає. Це відчутно було по лезу, воно значно важче йшло порівняно з мильним прешейвом.

Так, там і лезо не найгостріше. Але відмінність в зрізанні волосся була величезна!
Лезо думав вже й викинути після двох сеансів, але поки що лишив ще на один раз. Щоб вже все було по-чесному. Бо були вже мене дивні другі сеанси:-)

На солоденьке вихльопав на себе півторачну дозу Олесиного лосьйона, просто вилив все, що лишилося.
І от наче буденно це звучить. Ну подумаєш, добив маленький пробник.
Але!

Але це був у мене ОСТАННІЙ некомерційний пробник лосьйона!
Я це зробив! Все, що друзі мені дали, я все спробував і про все написав.
Йуххху!!! :-)))

Є ще один куплений пробник, але з продавцем я розрахувався грошима і інших зобов’язань перед ним не маю :-)
Потроху я його теж доб’ю, але то вже в робочому порядку, перемішуючи з лосьйонами з власної колекції.

З пробниками мила роботи поки що трохи є, але й там вже видно світло в кінці тунеля :-)

Ну й ARKO Sensitive Cream я теж методично знищую, ось іще один крок вперед зробив :-)

От така історія :-)))

Останній раз редагувалося: fill (Вт 28 Лют 2023 - 17:53), всього регувалося 1 раз(-и)

Ruslan, Oleksii, Акулов, vicbro, Qwertyus, ditrih_, Yura_ та Cawa Поставили вподобайку

Oleksii
Постоялець
Постоялець
Oleksii

Репутація : 513
Дата реєстрації : 10.12.2017

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 8 EmptyВт 28 Лют 2023 - 16:57

Вставлю і я 5 копійок. Прешейви ніколи не змиваю - вони ж мають захистити шкіру, тому навіщо змивати захист? Кремовий та олійний прешейви по-різному діють, а один і той самий не однаково працює в різні сезони (тепло-холодно) і на різних ділянках шкіри (у мене на шиї всотується повільніше). Влітку можу взагалі без прешейву, особливо вранці - шкіра і так жирна. А взимку, відповідно, надаю перевагу олії. Олію від, наприклад, синьобородих (TBBR) наношу 2-3 краплі за 4-5 хв до початку гоління на добре зволожену шкіру. Помітив, якщо почав голитися раніше, ніж 4-5 хв після нанесення, то може бути гірше ковзання і навіть потім подразнення. Навпаки, якщо все витримано, шкіра співає. Ще треба дивитися сумісність прешейвів з милом/кремом.

ditrih_ Поставив вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 8 EmptyВт 28 Лют 2023 - 17:05

Я теж не змиваю.
Але в деяких випадках це треба.

Скажімо, Proraso, коли не змивав, взагалі якимось жахливим був. Спробував змити - все ок.
При чому інші креми, що були, нормально працювали, коли не змивати.

Олесине прешейв-мило змив, бо воно пекло. А от Ach.Brito можна й не змивати.

Oleksii, Qwertyus та ditrih_ Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 8 EmptyСр 1 Бер 2023 - 13:13

01-03-2023

Blade: ZAZA Gold
Brush: Zenith 506A Extra
Aftershave: Floїd The Genuine

Постараюсь коротко :-)

Вирішив вигуляти одного зі своїх борсуків - Zenith 506A Extra.
Поки тестую мила, мені зручніше працювати з синтетикою. Але сьогодні таке м’яке мило, що його можна попередньо не замочувати, тож можна було спокійно замочити в чаші борсучка.

З Андрієвим милом Andrea Caldoni Forest Spirit борсучок впорався без проблем. Щоправда, на відміну від синтетики, він залишив піни в чаші не так багато, зате в себе увібрав її по самі вінця. А вбирати там є куди - розміри дозволяють :-)

По шкірі Зеніт іде дуже лагідно і ніжно, наче гладиш себе махровим рушником. Піну віддає добре, рівномірно.
По якості і характеристиці піна, збита борсуком, фактично нічим не відрізняється від піни, збитої Omega Roma. Натомість, Big Bruce робить її дещо пишнішою. Але в будь-якому разі піна віиходить відмінною, з хорошими ТТХ.

Лезо ZAZA Gold вже достатньо підсіло. Воно і так не було взірцем комфорту, а сьогодні вже було зовсім ніяке. Додати сюди ще й м’яку бритву King C Gillette, то взагалі гоління йшло дуже тяжко. Але все ж чисто і без артефактів.

Забув підготувати до гоління лосьйон. Але на такий випадок у мене в ванній стоїть пляшечка Floїd The Genuine. Вже навіть скучив за ним :-)

Нахлюпав від душі!
Лосьйон швидко увібрався шкірою, трохи заматував її і дещо підсушив.

Я вже відвик від такого, тож ARKO Sensitive Cream став дуже в нагоді :-)

Oleksii, Изотовец, Акулов, Qwertyus та Alfed Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 8 EmptyПт 3 Бер 2023 - 11:32

03-02-2023

Blade: ZAZA Platinum
Brush: Proraso
Aftershave: Clubman Virgin Island Bay Rum

Постараюсь коротко, а там як вийде :-)

Поки є така можливість, вирішив сьогодні вигуляти ще одного натурала - кабанчика Proraso.
Давненько не був він у мене в роботі, тож замочив його добряче, хвилин на 20. Потім витрусив, викрутив і ще по рушнику прау разів ним пройшовся. Бо знаю я ці приколи: цяця-цяця - і в карман, нема піни :-)
Щоправда, допомогло це не сильно - таки трохи під’їв. Перший прохід ок, а на третьому вже довелося по стінках підзбирати.
Втім, це і мій косяк: пробника лишалося не багато. На синтетику його б вистачило, а кабана все ж треба годувати, як на Паску. Тим більше того, який довго стояв без діла.

Та як би там не було, на поголитись мені піни вистачило. Ну й дякувати треба Андрієві з Andrea Caldoni - його мило дозволяє добре голитися і при мінімальному на несенні піни.

А помазок, користучись тим, що вже дістав його і замочив, помив спеціальним шампунем - може попустить його апетит :-)

Бритву не міняв, а от лезо взяв нове. Знову ZAZA, але Platinum.
Колись воно мені сподобалося з 89-ою. Вирішив спробувати його у King C Gillette, а заразом і безпосередньо порівняти його з ZAZA Gold.

І не дарма мені Platinum сподобалися! Це абсолютно інше лезо, порівняно з Gold. Воно гостріше і набагато комфортніше. Його сміливо можна ставити на рівень з Derby USTA і деякими Personna. Не один в один, але десь та ліга.

З таким лезом у м’якій бритві голитися було одне задоволення, а якість і стан шкіри були такі, що досить пекучий Clubman Virgin Island Bay Rum ледь позначив свою присутність на шкірі.

Хіба що розпахтівся приємнийм бей-румівським ароматом :-)
От хто б що не не казав, але бей-рум має бути в кожній хаті. Нехай один, нехай в композиції з купою всього, але без нього ВКГ перетворюється на якусь прісну полову без родзинки :-)

По ТТХ цей лосьйон досить непоганий. Він швидко вбирається шкірою, трохи її підсушує і потім ще певний час приємно підігріває зсередини.
Навіть шкода було після нього наносити ARKO Sensitive Cream. Але треба - кремчик сам себе не доб’є :-)

Ruslan, Oleksii та Акулов Поставили вподобайку

Ruslan
Admin
Ruslan

1000 повідомлень

Репутація : 2761
Дата реєстрації : 06.11.2017
Вік : 52

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 8 EmptyПт 3 Бер 2023 - 13:14

Коли в тебе вже Арко скінчиться? Хочу, щоб ти щось новеньке спробував.

Акулов Поставив вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 8 EmptyПт 3 Бер 2023 - 15:07

Ruslan пише:
Коли в тебе вже Арко скінчиться? Хочу, щоб ти щось новеньке спробував.

Та я і сам хочу :-)

Є шанс, що за березень доб’ю. І навіть не в кінці місяця, думаю, ще пару тижнів

Ruslan та Акулов Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 8 EmptyНд 5 Бер 2023 - 15:38

05-03-2023

Lather: Abbate Y La Mantia Vulcano
Aftershave: Varon Dandy

Спробую коротко :-)

Сьогодні в роботі опинився пробник цікавого мила, з яким я таки примудрився лоханутися :-)
Нє, піна вийшла, поголився ок. Лоховство в іншому:

Якийсь час тому Віталій зі Львова прислав мені кілька різних пробників, в тому числі мило Abbate Y La Mantia Vulcano і однойменний лосьйон до нього. Але я цей момент якось провтикав, і лосьйон вже використав. Тож сьогодні лишився з милом без парного афтершейва до нього :-(
Що поробиш, буває.

Але ж ніде не написано, що мило і лосьйон неодмінно мають бути в парі. Тож мило пішло в роботу саме по собі.
А за пробники дуже дякую пану Віталію!

Мило Abbate Y La Mantia Vulcano має колір асфальту. Або, якщо асоціювати з назвою - колір вулканічного попелу.
Аромат в нього приємний. Здебільшого анісовіий, або ж анісово-камфорний. Але приглушений ще чимось, що аніс не випирає так сильно, як в краплях від кашлю чи в грецькому пійлі Узо.

Піна з мила збивається легко. Але, певно, я був надто сильно засмучений історією з лосьйоном, що щось мені її зовнішній вигляд не дуже сподобався. Навіть не знаю чим. Може сподівався, що вона буде якась життєрадісніша. А так вийшла просто добротна робоча піна. Реально - дуже робоча і дуууже слизька.
Тобто, по ТТХ жодних питань - просто афігенчик!. Та й по виду нічого крамольного. Але якось без іскри.
Втім, спишемо мої вередування на мною ж попсутий настрій :-)

Лезо ZAZA Platinum впевнено і комфортно відпрацювало на другому сеансі. Ще раз повторю: буде нагода брати ZAZA, беріть Platinum.

За відсутності лосьйона Abbate Y La Mantia Vulcano, вирішив зробити ще один захід на Varon Dandy. Тим більше, що десь під кінець гоління мені на мить здалося, що чую в піні далекий відгомін костореуму (бобрового мускусу), який є в цьому лосьйоні.
Не гарантую, що це так. Може просто музичкою навіяло :-)

Як би там не було, взяв Varon Dandy. Третя спроба, а питання щодо нього остаточно не знято. От непокоїть мене той бобровий мускус. І не скажу, щоб сильно (інакше б уже закрив питання), але ж є.
І я все ще не знаю, як бути. Адже по іншим параметрам лосьйон мені подобається - і аромат (коли вивітриться костореум) ок, і ТТХ цілком притомні.
От що робити?! :-)

І лише ARKO Sensitive Cream не викликає жодних питань.
Крім одного: коли ж ти, блін, нарешті закінчишся?! :-)

Ruslan, Andrewt, Акулов, Qwertyus, ditrih_ та Yura_ Поставили вподобайку

Ruslan
Admin
Ruslan

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 8 EmptyНд 5 Бер 2023 - 15:53

А як на бобра домашні реагують?
fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 8 EmptyНд 5 Бер 2023 - 15:57

Ruslan пише:
А як на бобра домашні реагують?

Ніяк. Вони скоріше за все і не чують. Цей аромат там не надто сильний. І вивітрюється досить швидко - кілька хвилин.
Та й часто виходить так, що я голюся, коли вдома вже нікого нема, або коли всі ще сплять. Тож аромати їм рідко коли дістаються :-)

Ruslan Поставив вподобайку

Ruslan
Admin
Ruslan

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 8 EmptyНд 5 Бер 2023 - 16:01

Зрозуміло. Ну, тоді можна експериментувати.
fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 8 EmptyНд 5 Бер 2023 - 16:02

Ruslan пише:
Зрозуміло. Ну, тоді можна експериментувати.

Так, можна.
Це більше експеримент для себе

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 8 EmptyВт 7 Бер 2023 - 11:27

07-03-2023

Brush: RazoRock Big Bruce
Additional Care: Noxzema Sensitive

Постараюсь коротко :-)

Сьогодні знову в роботі мило Abbate Y La Mantia Vulcano. Але з іншим помазком. Вирішив перевірити, як зіб’ється піна з ним, чи буде життєрадіснішою.
Не дуже. На загал піна класна, слизька, робоча на всі 200. Але от щось мені в ній не подобається. І не розумію що.
Піна невисока, густа. Але ж і купа інших мил дають таке - і нічого, не бухчу. А тут щось як пороблено мені. Нічого не розумію.
Авітаміноз? :-)

Втім, ні по ТТХ, ні по аромату до піни жодних претензій, от просто нуль.
І це добре :-)

По такій піні, та ще й в м’якенькій бритві King C Gillette, лезо ZAZA Platinum просто літало! Воно голило комфортно і настільки не відчувалося, що я вже знічев’я почав виписувати бритвою всякі кренделя по обличчю. То, як по буряках сапкою, дрібно-дрібно поскубу, то J-хук покручу, то вісімки помалюю - все пофіг! Лезо дозволяє витворяти шо хош - і жодної коцки :-)
Красота! :-)

В якийсь момент мене вже просто ржака розібрала від цих моїх викрутасів :-)

Ну, після такого феєричного гоління просто просився класний лосьйончик. І Clubman Virgin Island Bay Rum вже стояв напоготові у ванній :-)
Робе класно, пахне фантастично - тошонада! :-)

А от з Арко сьогодні не склалося. Ні, не закінчився. Просто, коли хотів його нанести, дружина зайняла ванну. Але всі основні мої ніштячки зберігаються в іншому місці, тож дістав бальзамчик Noxzema Sensitive і чудово ним завершив це гоління :-)

trimmer, Oleksii, vicbro, Alfed та Yura_ Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 8 EmptyПт 10 Бер 2023 - 10:42

09-03-2023

Про вчорашнє постараюсь коротко :-)

Падлам не спалося.
Не найлегша ніч видалась і в наших сил ППО.
Та й самому довелося прокинутись раніше, бо щось поруч добряче бахнуло. Потім було тихо, але вже так і не заснув. Тож, щойно дали відбій, пішов голитися, дякуючи нашим ЗСУ за те, що маю таку можливість.

На гоління було все те саме.
Мило Abbate Y La Mantia Vulcano дало хорошу робочу піну. Схоже, я вже звик до того, як вона виглядає, тож вже й не бухтів. Тим більше, чого бухтіти, якщо піна добре працює і приємно пахне?

Лезо ZAZA Platinum без проблем відпрацювало четвертий сеанс. Зараз вже не виписував нею кренделя, просто спокійно і комфортно ним поголився.
Могло б і на п’ятий сеанс піти. Але чотири - це в мене норма для нормального леза. Та й цікаву бритву мені дали на тест, трба вже хутенько її запускати :-)

Лосьйончик Clubman Virgin Island Bay Rum приємно порадував роботою і ароматом. Так хотілося його зберегти, що навіть перед виходом на роботу окропив себе дрібкою бейрумного одеколону іншого виробника.
До речі, аромати дещо різні, але основна бейрумна нотка красива в обох :-)

Крем ARKO Sensitive Cream традиційно пішов на завершення гоління. При вичавлювання з тюбика він знову весело хлюпнув у долоні, тож скоро вже точно йому капець :-)

Ruslan, Andrewt, vicbro, Qwertyus та stanislav-q Поставили вподобайку

Ruslan
Admin
Ruslan

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 8 EmptyПт 10 Бер 2023 - 18:16

fill пише:

Крем ARKO Sensitive Cream традиційно пішов на завершення гоління.
Хай йому грець!
fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 8 EmptyПт 10 Бер 2023 - 18:21

Ruslan пише:
fill пише:

Крем ARKO Sensitive Cream традиційно пішов на завершення гоління.
Хай йому грець!

Боюсь наврочити, але хороші новини не за горами :-)))

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 8 EmptyНд 12 Бер 2023 - 14:08

11-03-2023

Razor: WSC/YPM The Winning Razor
Blade: Derby USTA

Про вчорашнє не коротко :-)

Бо вчора був видатний день! :-)
Мало того, що на тесті в мене опинилася дуже цікава бритва, так ще й цього дня в мене одночасно закінчилася вся косметика:
- і прешейв-олійка Bond Sensitive Oil;
- і пробник мила Abbate Y La Mantia Vulcano;
- і пробник лосьйона Clubman Virgin Island Bay Rum;
- і навіть - парам-парам-парам! - крем ARKO Sensitive Cream! :-)

Ну і раз таке діло, дам коротке резюме по всім продуктам:

Bond Sensitive Oil - це недорога польська олійка до гоління з дещо навороченим складом. Вона має середню консистенцію за густиною, добре лягає на шкіру і непогано впорується зі своєю роботою. Олійка - не гідрофільна, як я і люблю. Вона не дуже просто змивається з рук порівняно з іншими, але змивається. І ще в неї приємний солодкуватий аромат, тихий і спокійний.
Словом, це добротний масмаркет, який би я при нагоді взяв би ще.

Мило Abbate Y La Mantia Vulcano доволі приємне мило з непоганим ароматом. Я постійно бухтів на зовнішній вигляд піни і, здається, зрозумів, що ж мене бентежило. При наборі мила воно якось стрімко набиралося в помазок. Через кілька обертів здавалося, що маслаєш помазком у порожній чаші. Згодом, після поступового додавання води, піна з'являлася, але вся вона переважно лишалася в помазку, а на стінках чаші її було мало. Врешті решт помазок забивався піною по самі вінця, при тому, що чаша лишалася майже порожньою. А те, що лишалося, здавалося якимось "рваним".
Тим не менш, піни в помазку було більш ніж достатньо, і вона  відмінно працювала - давала хороші ковзання і післяковзання.
Тож загалом до мила немає жодних претензій, можна брати.

Лосьйон Clubman Virgin Island Bay Rum купив колись давно на Italian Barber. Взяв невеличкий пробник оцінити бей рум цього виробника, і залишився ним задоволений. По-перше, в лосьйона дуже приємний аромат, Клабмани змогли його цікаво обіграти. По-друге, лосьйон має пристойні ТТХ. Він в міру припікає, добре доглядає за шкірою, трохи її матує, лишаючи приємною оксамитовою на дотик. Ефект матування я не дуже люблю, коли його над міру, але тут його рівно стільки, скільки мені треба.
Поставив собі "галочку", як для майбутнього придбання повноцінної пляшки.

Ну й нарешті крем після гоління ARKO Sensitive Cream. Колись купив його по акції, щоб було під рукою хоч щось подібне в евакуації, бо привезене з Києва в мене на той час закінчилося. Особливих сподівань на нього не було. Але виявилося все зовсім не погано.
Крем жирненький, в міру густий. Вбирається шкірою не одразу, але відносно швидко. Особливо, якщо ретельно розтерти його руками.
Крем краще підійде на холодну пору року. Але й в теплу особливих проблем не спричиняє.
Інколи бувало, що він трохи пощипував. Не критично, тому й ніколи не згадував про це.
Ще в нього правильний об'єм - 50 мл. Тобто, його реально використати від першої до останньої краплі, і навіть всього за сезон.
Спеціально його купувати в подальшому не планую. Але якщо трапиться така необхідність, то можна буде брати - каші він не зіпсує.

Що ж, це все були непогані засоби, мені було з ними комфортно і приємно.
Лишається тільки подякувати їм і йти далі :-)

А далі - це до бритви :-)
Сьогодні на тесті в мене станок The Winning Razor - колаборація Wet Shaving Club і Yates Precision Manufacturing (WSC/YPM).
За можливість спробувати цю бритву я щиро дякую нашому камраду Олексію bt! :-)

Особливістю бритви The Winning Razor є наперед заданий і зафіксований кут гоління.
Таких бритв загалом не багато на ринку, але трохи є. Можна згадати Fine Marvel, Henson, Yaqi Mercury і, звичайно ж, прабабцю всіх подібних бритв - британську Personna BBS-0.

Інженерно кут гоління здається трапецієвидною формою голови. При всьому бажанні сильно відхилитися від нього не вийде.

Втім, це далеко не єдина інженерна цікавинка The Winning Razor.

Лезо при встановленні отримує досить сильний вигин, щоб, власне, мати кут атаки, який відповідає геометрії трапецієвидної голови.
Також воно надійно фіксується гардою у точці, близькій до ріжучої кромки. Це повністю унеможливлює будь-яку вібрацію леза. І це +100 до безпеки.

Крім того, бритва має помірний gap 0.5 мм. Але, що важливіше, span, схоже, дорівнює gap-у, або лиш трохи за нього більший (на око важко визначити). А це ще збільшує безпеку балів на триста.

Попри те, що експозиція леза має додатне значення, і саме лезо відчувається на шкірі, травмуватися цією бритвою просто не реально.

Ну й щоб завершити технічну частину, згадаю ще одну прикольну фічу: на кінці ручки прилаштований невеличкий магніт, яким дуже зручно піднімати лезо з поверхні (на фото). :-)

Я вже маю певний досвід гоління з подібною бритвою - Fine Marvel - і знаю, що для таких бритв критичною є консистенція піни, вона не має бути надто густою. Тому я постарався збити піну з додаванням більшої кількості води.

Для Марвела така піна була б прийнятною, але для The Winning Razor цього виявилось не достатньо. Бритва залипала на шкірі, як присоска. Коли прикладаєш бритву до шкіри, то піна повністю витискається з-під граней трапеції, і лезо вже просто не дістається до неї, а голить безпосередньо по шкірі.
Добре, що на шкіру був нанесений прешейв. І погано, що він олійний - олійка все ж таки зменшує ковзання. Відтак, бритва постійно стрибала по шкірі і йшла з помітним напрягом.

Скажу чесно, на цьому сеансі я так і не зміг побороти цю проблему. При проведеній підготовці до гоління це було не реально. Але, принаймні, я розумію в якому напрямку рухатися далі. Буду пробувати інший - не олійний - прешейв, або й взагалі голитимусь без нього. Ну й піну робитиму більш ковзючою.

Ще однією особливістю є те, що для отримання якісного результату на бритву треба тиснути. Коли бритва йде у "вільному польоті" вона голить не дуже чисто. Але якщо натиснути, то все стає набагато краще. Попри те, що лезо добре відчувається шкірою (не так, як в 41-шій, та все ж таки), вжиті виробником заходи безпеки дозволяють тиснути без жодних побоювань за цілісність епідермісу. Ба більше, я майже переконаний, що всі заходи безпеки було вжито саме для того, щоб забезпечити можливість тиснути на бритву. Тобто, це не баг, а як раз фіча - тиском регулювати глибину пробриття і якість загалом.

І, якщо підсумовувати, загальний результат гоління мене цілком задовольнив. Виголився без артефактів, чисто, лиш в деяких місцях залишив незначну наждачку-нульовочку - просто не ризикнув тиснути більше при відсутності достатнього ковзання і при ще не повному розумінні бритви.

Словом, перше знайомство з The Winning Razor вийшло цікавим, хоч і не без непорозумінь :-)

[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]

Ruslan, Andrewt, Акулов, vicbro, Олександр Lutsk, Qwertyus, stanislav-q і Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 8 EmptyПн 13 Бер 2023 - 11:44

13-03-2023

Pre-Shave: RasoZero Barbacco
Lather: T.O.B.S. Tobacco Leaf
Aftershave: Varon Dandy
Additional Care: Barberia Bolognini Fluido Dopobarba

Спробую коротко, а там вже як вийде :-)

Після минулого разу, коли закінчилося все, косметика сьогодні вся нова :-)
Не то, щоб зовсім-зовсім нова, усим я раніше користувався. Але заміна відбулася повна :-)

RasoZero Barbacco - це кремовий прешейв від TFS. Він докорінно відрізняється від кремів Proraso. В нього густа консистенція, яка більше нагадує м’яке мило, ніж крем. Його досить важко нанести на шкіру. Спершу шкіра стає білою від крему, але той досить швидко всотується.
На шкіру прешейв впливає добре, щетину, здається, теж пом’якшує.
Після нанесення води прешейв утворює на обличчі слизьку, наче мильну, плівку, яка дуже полегшує ковзання.
А ще цей крем має приємний аромат трохи замиленого табаку.

Крем T.O.B.S. Tobacco Leaf мій давній знайомець. У мене він був вже пару разів на пробі. А цей пробник приїхав до мене зі Львова від Віталія.
Віталію, дякую! :-)

Коли пробник крема вже втретє чи вчетверте потрапляє до до тебе в руки, здається Всесвіт вже дуже товсто натякає, що час би вже мати і свою банку :-)
І це в мене в планах. Я мав можливість спробувати пару кремів від T.O.B.S., і цей мені особливо сподобався - і в роботі, і за ароматом.

Власне, всю цю частину косметики я взяв з однією метою - забезпечити максимально можливе ковзання під бритву WSC/YPM The Winning Razor.
Минулого разу я писав, що бритва сильно залипала, дуже важко йшла по шкірі і часто стрибала по ній. Тому зараз я мав зробити так, щоб попри все ковзання було ідеальним.
І все би вийшло з першого разу, якби я сам не протупив :-)

Я знав, що після води прешейв дасть додаткове ковзання, збирався трохи змочити обличчя перед нанесенням піни. Але роками напрацьовані алгоритми далися взнаки - щойно піна була готова, я зразу наніс її на обличчя, як роблю завжди, не змиваючи прешейв :-)
А потім я тупонув удруге: піни було так багато, що можна було спокійно вмити обличчя і нанести нову. Але ні, почав голитися.

Як наслідок, бритва залипала, йшла тяжко, але принаймні не стрибала, йшла рівно. Вже добре :-)

Після вмивання по першому проході знову наніс піну, і процес пішов помітно краще.
А вже третій прохід був, як пісня! Ковзання було таке, що бритва просто літала, а лезо не відчувалося взагалі - його, як і не було в бритві! Навіть перевірив, хоч точно знав, що воно там є :-)

Отже, моє припущення про необхідність забезпечити максимальне ковзання для гоління The Winning Razor, поки що підтверджується.
Щоправда, тут чатує інша небезпека: на третьому проході зрозумів, що бритвавтратила зворотний зв’язок. А це має наслідком те, що можна просто не відчути, коли перестараєшся з тиском на бритву.
Сьогодні обійшлось (зрізаний трохи прищик не рахується), але слід бути уважнішим.

В підсумку виголився чисто, якісно. Вже спокійно підліз у ті місця, в яких не ризикнув докладати зайвих зусиль минулого разу.
Що ж, стає цікавіше :-)

Ой, а магнітиком в ручці я граюсь, як мала дитина - такааааа прикольна штука! :-)

Міняючи всю косметику, вирішив ще раз спробувати Varon Dandy. І знову все не однозначно :-)
Мені подобається, як лосьйон працює на моїй шкірі. Він добре за нею доглядає, і навіть дрібка ментолу в ньому мені ніскільки не дошкуляє.
Та й аромат у загальному мені подобається.
Але ж не та струя!
Її не багато, вона не вбиває наповал, швидко вивітрюється. Але вона є!
От і що з цим робити?! :-)

Як би там не було, за деякий час треба нанести на обличчя щось масненьке. І новий кандидат на добивання після ARKO - Barberia Bolognini Fluido Dopobarba.
Це дивна штука, яку я не можу однозначно класифікувати, що воно таке.
На вигляд, на колір і по консистенції воно нагадує мед з різнотрав’я.
Воно важкувато розтирається по обличчю і лишає на ньому липку плівку. При чому лишає надовго - хвилин на 30-40 чи й більше.
При цьому воно дуже добре заспокоює шкіру, фактично миттєво.
Якщо не змивати, то шкіра весь день трохи масненька, липкувата.
А якщо змити, то лишається злегка заматованою, як після лосьйона.

Ця Флюїда (рідина італійською, але по факту ні разу не рідина) не містить алкоголю. А аромат в неї важкий, в бік деревної кори і горіхів.

Я спершу не розумів цього засобу, але з часом розпробував і призвичаївся. Ще пів пляшечки маю, треба добивати :-)

Oleksii, Изотовец, Акулов, vicbro, Qwertyus та Yura_ Поставили вподобайку

vicbro
Живе тут
Живе тут
vicbro

1000 повідомлень

Репутація : 140
Дата реєстрації : 17.07.2019
Вік : 62

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 8 EmptyПн 13 Бер 2023 - 13:45

Небольшое "залипание" скорее всего объясняется геометрией, т.е. наличием плоскости бритья.
Похожий эффект наблюдается при использовании станка Henson и определенных вариантов прешейв - мыло.
Я тоже пришел в свое время к варианту с небольшим смачиванием по прешейву перед нанесением пены.
У этих станков похожая (в идее) геометрия и симптомы похожие...

fill та Янеж Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 8 EmptyПн 13 Бер 2023 - 14:37

vicbro пише:
Небольшое "залипание" скорее всего объясняется геометрией, т.е. наличием плоскости бритья.

Саме так, це точно геометрія!

У мене є Fine Marvel, має подібну голову і теж схильний до залипання. Але у значно меншій мірі.
А тут - реально, як присоска :-)

Тож, водою, прешейвами і більш рідкою піною буду намагатися це побороти :-)

stanislav-q Поставив вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 8 EmptyПт 17 Бер 2023 - 12:28

15-03-2023
17-03-2023

Lather: Proraso Green
Aftershave: Aqua Velva
Additional Care:
Barberia Bolognini Fluido Dopobarba
БІОКОН Зволожуючий бальзам

Сьогодні два по сто в одну посуду, тому може бути не коротко :-)

Два абсолютно однакових за учасниками і дуже схожих за відчуттями гоління, тож не бачу сенсу писати про них окремо.

Після двох сеансів з The Winning Razor трохи зрозумів цю бритву, і зараз намагався уникнути помилок, яких припускався раніше.

Почав з того, що крем-прешейв RasoZero Barbacco трохи розмив вологими руками перед нанесенням піни. В кремі є гліцерин, тож він вже зі старту створив слизьку плівку на обличчі.

Для гоління виколупав з заначки маленький, на 10 мл, тюбик зеленого Proraso. Кілька років тому мені подарували його в стамбульській крамничці, де я скупив кілька мил, шаветок й ще чогось.
Може цей тюбик ще б і полежав для подорожей, але я чогось згадав, що колись у мене крем Proraso був зіпсувався. Він був відкритий, ним користувалися, але по тому він дового лежав без діла.
Цим кремом я не користувався, але точно не раз його відкривав, тож вирішив перевірити, чи живий він ще там?

І, скажу, вчасно я це зробив - ще б кілька місяців, і був би йому гаплик. А так пару раз поголився :-)

Ой, і аромат! Він таки класний :-)
Це такий кристальний аромат чистоти. І трохи - аромат ностальгії :-)

Працювати з кремом Proraso дуже легко - збивається моментом, водою просто можна відрегулювати густину. Тож і зараз води додав багатенько, щоб піна не була загустою.

Отже, коли прешейвом і піною влаштував собі на обличчі ковзанку, The Winning Razor запрацювала, як треба. Невеличке залипання відчувалося, але дуже в міру. А так бритва легко йшла по шкірі і в міру своїх можливостей зрізала щетину.
Вже на третьому проході став більше тиснути, і отримав дуже якісний результат.

За чотири сеанси роботи з The Winning Razor вже проявили себе і певні недоліки бритви.
Залипання - то особливість, викликана конструкцією. І це плата за фіксований кут гоління - він один, він оптимальний і його не треба шукати.
Але є в цій конструкції і певний недолік. Щоб отримати хорошу якість на бритву треба потистнути. Експозиція леза там плюсова. І це, певно, не дуже добре для епідерміса - проходишся по ньому, буквально як рубанком.
І якщо піна з прешейвом певною мірою шкіру врятують, то будь-який прищик, наріст на шкірі будуть знесені майже зі стовідсотковою ймовірністю. Про це треба пам’ятати.

Ще один негативний момент - дужи хиленький піновідвід. По переше, в бритві дуже маленький зазор, щоб піна могла потрапити у відвідні канали. А потім - в них пророблний ряд невеликих дірочок, і їх явно не достатньо, щоб нормально відвести піну.

Втім, отримувана якість гоління цілком може перекривати всі ці недоліки.

Якщо вже я робив піну з камфорно-ментолового Proraso, то далі пішов гуляти на повну - освіжився лосьйончиком Aqua Velva :-)
Це недавній підгончик від пана Стетхема.
Хотів відмовитися, але хто я такий, щоб відмовляти Стетхему? :-)
Тут лише подякувати і з задоволенням користуватися :-)

В пробниках цей лосьйон мені вже траплявся. Був і іспанський, і американський - обидва ок.
Цей зараз - іспанський. Ментоловий :-)
Я не фанат ментолу зовсім. Та тут його на тоненькій волосинці в межах прийнятного. Ще б кристалик - і був би мені капець :-)
Але те, що є - ще жити можна.

Аромат в лосьйона приємний, свіжий. Доглядові - як треба. Хороша штука на літо буде :-)

На завершення взяв свою дивну жижку Barberia Bolognini Fluido Dopobarba. Щось вона мені не дуже добре зайшла, зтягнула шкіру. Спершу подумав, що багато взяв, а вбирається вона важко, тож просто висохла на обличчі і стягнула його. Сьогодні взяв менше - стягнуло теж менше, але все одно.

В обох випадках змив і рятувався зволожуючим бальзамом після гоління БІОКОН. Допомогло.

Щось я такого за цією флюїдою раніше не помічав. Хто зна’, може зараз не сезон для неї. Тож відкладу поки її в шухлядку, дістану щось інше.

Изотовец, Акулов, vicbro, Qwertyus, stanislav-q, Yura_ та Bonbon Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 8 EmptyНд 19 Бер 2023 - 13:14

19-03-2023

Blade: Feather
Lather: Truefitt & Hill West Indian Limes
Aftershave: 4711 After Shave

Ну, тіпа коротко :-)

Отже, ігри закінчилися!
Тепер все по-дорослому: в The Winning Razor заряджаємо Feather! :-)

Але, як завжди, все починається з прешейва. Сьогодні - все той самий RasoZero Barbacco. Але знову з моїм тупінням - знову забув розмити його водою перед нанесенням піни.
Рефлекси, блін!

А піну робив з новинки для себе - крема Truefitt & Hill West Indian Limes. Це пробник. Купив його колись на КТГ, кинув у кошик добити до безкоштовної доставки.

Крем жовтого кольору. Аромат цитрусовий. Але не сказав би, що лаймовий. Мені більше лимонним видався. Тож поціновувачам АРКО сподобається :-)
Піну намагався робити не густу, тож і вичавив не весь пробник.
Крем відгукується швидко і легко збивається. Воду додавав щедро, бо інакше мети не досягти. Зрештою, отримав, що хотів.
Ну і, як вже сказав, пішов зразу на лице.

Від цього піна трохи прифігіла і дещо осіла - прешейв її схавав :-)
Але нічого, голитися по такому ще можна було.

Шкода лиш одне: піну довелося робити не стандартну для мене, і на такій концентрації мені важко в повній мірі оцінити її реальні властивості. Тобто, відпрацювала вона добре, але хто знає, наскільки ще краще було б, якби піна була густішою, як я люблю.

Певно, вже й не дізнаюся, бо не добре лишати пробник відкритим на довго. А поки тестую The Winning Razor, піну доведеться зріджувати.
В подальшому це врахую.

Напередодні поспілкувався з Олексієм bt, отримав від нього підказки щодо техніки роботи з The Winning Razor. Суть зводиться до того, щоб додати зусиль при русі бритви, але при цьому знизити швидкість її руху.

Так і зробив. І, маю сказати, це працює. Принаймні на першому проході, коли бритва йшла по густому.
Але на другому-третьому це вже не мало особливого сенсу - на шкірі вже було досить слизько, і бритва добре працювала на звичній швидкості.

Гоління з Feather-ом мені сподобалося більше, ніж з Derby USTA. Певно далася взнаки більша гострота Пера і його більший виліт.
Результат мені сподобався і одразу після гоління, і через деякий час. Feather чинив помітно менший вплив на епідерміс, і той з часом поводив себе спокійніше.

Під лайм, чи то пак лимон, взяв відповідний афтершейв - 4711. Це класика, нема про що й говорити. Свіжо, приємно, цитрусово - все ок :-)

Ну і на закуску - Noxzema Sensitive. От, певно, на весняний авітаміноз це те, що треба :-)

Ruslan, Andrewt, Изотовец, Акулов, vicbro, Qwertyus, stanislav-q та ditrih_ Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 8 EmptyВт 21 Бер 2023 - 17:27

21-03-2023

Blade: Feather
Lather: Truefitt & Hill West Indian Limes
Aftershave: 4711 After Shave

Як завжди коротко :-)

Учасники гоління не змінилися порівняно з попереднім разом. Тільки помазок інший - синтетика RazoRock Big Bruce замість Zenith-івського борсука.
Просто захотілося плюнути на умовності і все ж таки оцінити крем Truefitt & Hill West Indian Limes, зробивши з нього нормальну піну, як я люблю. І пофіг на залипання бритви - якось розберуся по ходу.

Власне, так і сталося.
Піну збив реально класну - в міру густу, в міру пишну, вкривисту. От просто канхветка!
Вона дуже класно лягала на обличчя і загалом забезпечила дуже класне гоління.

Якщо говорити про крем Truefitt & Hill, то це топчик. Можливо, він дрібочку не дотягує до моїх особистих топчиків - кремів Geo F Trumper і Castle Forbes - але він дуже близький до них. У мене була на пробі ще парочка кремів від Труффітів - №10 і Ultimate Comfort - і всі вони показали дуже класний результат. Тож, якщо самий-самий топ кремів буде не доступним, Труффіти можна брати без жодних застережень.

Перший прохід з бритвою WSC/YPM The Winning Razor по густій піні виявився дещо важкуватим. Але я знав, що так і буде, і знав, що з цим робити. Втім, залипання не було надто критичним, тож я спокійно пройшовся по росту, трохи зменшивши швидкість.

Другий і третій проходи вже пішли значно легше. Лезо Feather відчувалося на шкірі, але відчувалося спокійно, не небезпечно.

Як результат - якісне чисте гоління без артефактів і фантомних відчуттів на шкірі. Я задоволений, мабуть, це поки що було найкраще гоління з The Winning Razor.

Лосьйон 4711 приємно освіжив, в міру припікаючи.

Традиційний другий шар у мене був з Noxzema Sensitive, це реально класна штука, особливо на авітамінозну весну.

А от аромат класичного цитрусу хотілося зберегти. Тому перед виходом з дому ще трохи обприскав себе класичним польським одеколоном Przemyslawka. І це було класно :-)

Andrewt, trimmer, Изотовец, Романюк, Акулов, vicbro, Qwertyus і Поставили вподобайку

Хатинка Старого fill-а
Повернутися до початку 
Сторінка 8 з 40Перейти до сторінки : Попередній  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40  Наступний
 Схожі теми
-
» Хатинка Старого fill-а
» З днем народження! ч.1
» З Днем народження! ч.2

Права доступу до цього форумуВи не можете відповідати на теми у цьому форумі
ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КЛАСИЧНОГО ГОЛІННЯ :: БОРТОВИЙ ЖУРНАЛ-
Перейти до: