Razor: Gillette Safety Razor (102) Blade: King C Gillette Brush: Omega Roma Colosseo Pre-Shave: fill's Old Rusty Pots Kastrulka [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] Lather: Areffa Soap Summertime Aftershave: Areffa Soap Summertime Additional Care: Areffa Soap Summertime Aftershave Milk
Постараюсь коротко :-)
Учасники гоління не змінилися порівняно з минулим разом. Власне, і потреби в цьому не було - інтриги і без того вистачало :-)
Втім, інтрига не стосується мила і лосьйона від Areffa Soap. Ці продукти мені давно знайомі, вони стабільні і прогнозовані, сюрпризів вже давно не готують і лише спонукають до розважливого застосування собі у задоволення :-)
Головна інтрига була, звичайно ж, з бритвою і лезом. Після отриманого досвіду вирішив поставитись до гоління з Gillette Safety Razor та лезом King C Gillette з усією відповідальністю і обережністю :-)
Як і минулого разу, перший прохід пройшов бездоганно. На другий і третій я згадав усе, чому мене вчили в університеті ВКГ, і вів бритвою, ледь-ледь торкаючись шкіри. Це по факту мало сенс. Не скажу, що все пройшло бездоганно, бо таки отримав пару цяток. Але то, скоріше за все, просто роз’ятрив старі ранки. Та загалом, стан шкіри після гоління був помітно кращим, ніж позавчора. І робота лосьйона це підтвердила - припікало знааааачно менше.
Щоправда, про чистоту багато чого не скажеш. Про BBS я навіть і не мріяв, ситуативно вийшов десь на DFS-. Фактично приніс читоту у жертву цілісності шкіри. Власне за це і скинув пів бала.
Таке гоління нагадало мені одну мою улюблену бритву - Yaqi Mellon (Крокодил). З тою лиш різницею, що Крокодил значно комфортніший в голінні. Але отримати з ним BBS можна лише знісши нафіг епідерміс. Тож, коли це зрозумів для себе, вже й не намагаюся - просто насолоджуюсь комфортним голінням і отримую прийнятний, хоч і не ідеальний, результат.
Отже, якщо резюмувати, у бритви Gillette Safety Razor є свої помітні плюси. Мені подобається, як вона виглдає. Мені подобаються її виконання і її баланс. Також подобається працювати з нею. Навіть сьогоднішній варіант гоління майже без дотику до шкіри дається з цією бритвою легко.
А от не подобаються кінцевий результат з нею і певна нестача комфорту.
Якщо буде час, я ще спробую разок поголитися нею з іншим лезом. Та поки що мій вердикт: скоріше ні, ніж так. Але не категорично ні.
Наступного разу буде вже інша бритва :-)
Ще однією інтригою було молочко Areffa Soap Summertime. По-перше, хотів переконатися, що його лікувальний ефект дійсно має місце, а не просто то мені з минулого переляку так здалося. Переконався, таки має місце - шкіра помітно заспокоюється.
А по-друге, хотів підтвердити своє припущення щодо сезонності. Припущення підтвердилось - на демісезон буде краще. Власне, і Олеся так каже. Поки ще маю на разів чотири пробника мила Summertime, молочко буде в роботі. Потім його відкладу на осінь.
Попутно зрозумів для себе, що для молочка, певно, була б зручнішою звичайно пляшечка на закрутці, а не з помпою. Втім, це лише моє відчуття. Зрештою, якщо набридне помпа, то можу просто відкручувати її і наливати з пляшки.
Ще не дуже зрозумів з оптимальним дозуванням, але, здається, воно може варіюватися в широкому діапазоні - молочко легко вбирається, передозувати його важко :-)
Насколько помню ментола нет ни в этом мыле, ни в одноименном а.ш. так, что холодить не должно. А свежесть за свет аромата мяты это всегда приятно.)
Ментол у Олесі опціональний. По дефолту вона його не додає у свої продукти, але індивідуально можна попросити, і вона додасть. Або ж можна в неї купити кристали ментолу і набодяжити собі самому, як подобається.
Колись давно, коли Олеся тільки заходила в цю тему, їй порадили класти ментол в лосьйони. Але по факту вона тоді отримала багато дорікань з цього приводу. Тож зараз перейшла на ментол, як опцію. Що я вважаю абсолютно вірним кроком :-)
Акулов, Віталіk, egoist, andreyv1979, ditrih_ та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
razorblade1989 Бувалий
Повідомлень : 162 Репутація : 1 Дата реєстрації : 11.12.2017 Вік : 35 Звідки : Chernihiv
Razor: Gillette Old Type (102a) Blade: King C Gillette Brush: Yaqi Heavy Metal Pre-Shave: fill's Old Rusty Pots Kastrulka [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] Lather: Areffa Soap Summertime Aftershave: Areffa Soap Summertime Additional Care: Areffa Soap Summertime Aftershave Milk
Постараюсь коротко, але як вийде :-)
З минулого разу косметику не міняв, продовжую ганяти пробники Areffa Soap Summertime.
Що мило, що лосьйон показують себе традиційно з хорошого боку. Сьогодні навіть взяв вигуляти меншу зі своїх синтетик - Yaqi Heavy Metal (Timberwolf, 24мм) - мило збилося без жодних проблем. Ще й економніше, бо під менший вузол взяв менше мила, а його ще й трохи лишилося на дні.
З молочком теж жодних проблем. Хіба що подумав, може не буду тягнути його далі з пробниками, відкладу вже на осінь. Але побачимо, ще не вирішив.
А головною родзинкою гоління була ще одна тестова бритва - Gillette Old Type з головою 102а. Це варіант бритви, що випускалася вже після закінчення патенту Gillette у 1921 році, до 1929 року. Вона має таку саму конструкцію, як і "патентована" бритва, але з дещо видозміненою головою 102а. В конструкцію голови були внесені деякі поліпшення, зокрема, верхня і нижня плита стали товщими.
Як і з попередньою Safety Razor, для тесту взяв лезо King C Gillette. Коли встановив, звернув увагу, що стало воно з різним вильотом. Довелося трохи розкрутити бритву і поправити. Зауважив, що з нижньою гайкою для відкручування цю процедуру робити зручніше :-)
Гоління почав обережно, прислухаючись до зворотного зв'язку. Перший прохід бритва пройшла не так гладко, як попередня. Лезо постійно відчувалося на шкірі. Гра в кути відчутного результату не дали. Та тим не менш, за наслідками процесу я був задоволений.
Другий прохід знову обережно, знову з помітним відчуттям леза і знову все ок - достатньо чисто і без артефактів.
Власне, третій прохід так само. Зрізав все ж таки один прищик, але то було прогнозовано - він попав би під роздачу від будь-якої бритви. То хіба що було про нього не забути і обійти. Але забув. Та примітно те, що бритва сама його обходила протягом двох проходів.
Результат всього гоління - майже BBS з цілою шкірою і без нарікань. Лише не дуже комфортне відчуття леза на обличчі.
Мені не треба було довго напружувати пам'ять, щоб згадати, що мені нагадує Gillette Old Type з головою 102а. Це однозначно Mühle R41! Тут все однакове: і відчуття леза на шкірі, і чистота гоління, і дбайливе ставлення до шкіри, і навіть ефект присмоктування бритви до обличчя під час проходу - наче між головою і шкірою утворюється вакуум. І якщо про попередню бритву, я говорив, що вона має риси і 41-шої, і Fatip-а (по факту мені більше саме на Fatip схожа), то тут беззаперечно R41 у всій своїй красі :-)
Не знаю, як воно піде далі, бо і минулого разу мені перше гоління сподобалося. Але зараз я цілком задоволений - якісно, без порізів і з цілим епідермісом. Навіть лосьйон не пік, як воно й буває після 41-шої :-)
Razor: Gillette Old Type (102a) Blade: King C Gillette Brush: Yaqi Heavy Metal Pre-Shave: fill's Old Rusty Pots Kastrulka [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] Lather: Areffa Soap Summertime Aftershave: Areffa Soap Summertime Additional Care: Floïd Vetyver Splash Balm
Постараюся коротко :-)
Порівняно з минулим голінням сталася лише одна зміна в косметиці - молочко від Олесі замінив на бальзам Floïd Vetyver Splash. Все ж таки вирішив, що для нього зараз кращий сезон, ніж для молочка, і не помилився :-)
За мило і лосьйон нема чого особливо нового писати - прогнозовано, добре, в кайф. Навіть невеликою синтетикою мило збивається без жодних проблем, піна - супер!
Друге гоління з бритвою Gillette Old Type, маю сказати, вдалося :-) Перший прохід був відчутно більш лагідніший, ніж минулого разу. Але я вже досвідчений - знаю чим це може закінчитися :-) Тому другий і третій проходи був обережним. І все пройшло просто чудово!
Власне, знову повне відчуття, що голишся 41-шою. І, як і з 41-шою, отримуєш хороший результат і не покоцану шкіру. Хіба що цього разу лезо наче вспокоїлося і не так сильно відчувалося на шкірі, але все ж таки трохи було.
За результатами двох сеансів, голова 102а мені подобається явно більше, ніж просто 102. І шкіра це підтверджує - лосьйон майже не пік.
Ну а далі черга спробувати бальзам Floïd Vetyver Splash. Привіз його недавно зі Львова, треба ж було хоч щось в КТГ купити, якщо вже в той ТЦ потрапив :-)
Бальзам дуже приємний. Аромат - ветівер, як і заявлено. Він відчутний, але не випираючий, мені подобається. По консистенції бальзам скоріше густий і до певної міри масний на дотик. З дозуванням треба розібратися, бо, здається, трохи перебрав сьогодні. Тож вбирався він дещо довше, ніж я сподівався, але не критично. Стан шкіри після бальзаму дуже добрий, навіть кращий, ніж після БІОКОНа, як би це не звучало :-) Вже подумую над купівлею його цитрусової версії :-)
Ну а далі черга спробувати бальзам Floïd Vetyver Splash. Привіз його недавно зі Львова, треба ж було хоч щось в КТГ купити, якщо вже в той ТЦ потрапив :-)
Бальзам дуже приємний. Аромат - ветівер, як і заявлено. Він відчутний, але не випираючий, мені подобається. По консистенції бальзам скоріше густий і до певної міри масний на дотик. З дозуванням треба розібратися, бо, здається, трохи перебрав сьогодні. Тож вбирався він дещо довше, ніж я сподівався, але не критично. Стан шкіри після бальзаму дуже добрий, навіть кращий, ніж після БІОКОНа, як би це не звучало :-) Вже подумую над купівлею його цитрусової версії :-)
Бальзам і мені дуже сподобався. Але я його брав на холоди і зараз не застосовую. Застосовую дуже мало, оскільки все так, як ти написав. І аромат приємний, ненав'язливий (хоча ветівер буває дууууже потужним і причепливим). Класна річ, але літом я сиджу тільки на спиртових, як би це не звучало:))))
Акулов та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 2676 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Бальзам і мені дуже сподобався. Але я його брав на холоди і зараз не застосовую. Застосовую дуже мало, оскільки все так, як ти написав. І аромат приємний, ненав'язливий (хоча ветівер буває дууууже потужним і причепливим). Класна річ, але літом я сиджу тільки на спиртових, як би це не звучало:))))
Знаєш, я вже так звик наносити щось афтер-афтершейв, що якось навіть не комфртно без цього почуваюся, наче чогось не доробив. Інколи буває, що можу провтикати, і нічого страшного не стається. Та все одно.
Я ще якийсь час поганяю цей ветівер, подивлюся, як він буде в перспективі кількох голінь. Може й заміню на щось. Он ще Noxema менше пів банки стоїть, може її добиватиму :-)
Акулов, alex-kin та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
alex-kin Бувалий
Повідомлень : 297 Репутація : 50 Дата реєстрації : 31.12.2021 Вік : 46
Інколи буває, що можу провтикати, і нічого страшного не стається. Та все одно.
Я ще якийсь час поганяю цей ветівер, подивлюся, як він буде в перспективі кількох голінь. Може й заміню на щось. Он ще Noxema менше пів банки стоїть, може її добиватиму :-)
Звичка - друга натура. Якщо тобі все ОК, то так воно і є.
Я, наприклад, зараз, в цю спеку, знову повернувся до алуніту: застосовую навіть тоді, коли немає ніяких траблів, а зверху - спиртовий АШ. І мені ОК!
До слова про ветівер. У "Флойдів" класний однойменний гель для душу.
fill, Акулов та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2676 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Звичка - друга натура. Якщо тобі все ОК, то так воно і є.
Я, наприклад, зараз, в цю спеку, знову повернувся до алуніту: застосовую навіть тоді, коли немає ніяких траблів, а зверху - спиртовий АШ. І мені ОК!
До слова про ветівер. У "Флойдів" класний однойменний гель для душу.
За гель можна подумати. Або попросити Олесю зварити банне мило з ветівером :-)))
А от алуніт ну зоооооовсім не моє. Багато разів експериментував, але зрештою відмовився. Навіть після 15-20 секунд на обличчі пече потім нещадно. Тож тільки точково за потреби.
alex-kin та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1096 Репутація : 4 Дата реєстрації : 01.02.2022 Звідки : Київ
Я правильно зрозумів вас: спочатку афтершейв мажете, потім спіртовий (лосьон, одеколон, воду тощо)? Саме така послідовність? Просто завжди думав, що навпаки порядок застосування...
fill Живе тут
1000 повідомлень
Я правильно зрозумів вас: спочатку афтершейв мажете, потім спіртовий (лосьон, одеколон, воду тощо)? Саме така послідовність? Просто завжди думав, що навпаки порядок застосування...
Мова про алуніт йде. Там саме такий порядок краще
CNPOMAHELL Поставив вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1096 Репутація : 4 Дата реєстрації : 01.02.2022 Звідки : Київ
Ні, спочатку алуніт (брусок), а потім спиртовий АШ. Взимку: спочатку спиртовий АШ, потім бальзам.