ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КЛАСИЧНОГО ГОЛІННЯ
Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.

ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КЛАСИЧНОГО ГОЛІННЯ

ОРКИ, ЙДІТЬ СЛІДОМ ЗА СВОЇМ РОСІЙСЬКИМ КОРАБЛЕМ! ФОРУМ ДЛЯ ШАНУВАЛЬНИКІВ КЛАСИЧНОГО ВОЛОГОГО ГОЛІННЯ

ФорумФорум  ПорталПортал  Останні зображенняОстанні зображення  ЗареєструватисьЗареєструватись  Вхід  

Хатинка Старого fill-а

Перейти донизу 
+31
_yk_
Palych
2046
Stormfild
qwest
Акулов
egoist
stanislav-q
Alex
CNPOMAHELL
razorblade1989
andreyv1979
all75
Bonbon
Сэм
vicbro
Oleksii
Yura_
Олександр Lutsk
Изотовец
Kitten911
Caonima
Alfed
Qwertyus
alex-kin
Віталіk
trimmer
ARTURIUS
Pisatel
Ruslan
ditrih_
35 користувачів
Перейти до сторінки : Попередній  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 40  Наступний
АвторПовідомлення
fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.

Репутація : 532
Дата реєстрації : 12.02.2018
Вік : 56

Хатинка Старого fill-а - Сторінка 35 Empty
ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 35 EmptyВт 17 Жовт 2023 - 14:23

15-10-2023
17-10-2023

Rating: 5 / 5

Razor: Fatip Piccolo
Blade: Treet NEW Steel
Brush: Sfumato
Pre-Shave: Pacific Shaving Beard Oil
Lather: Geo F. Trumper Sandalwood
Aftershave: Ogallala Bay Rum, Lime & Peppercorn
Additional Care: Pacific Shaving Coffienated

Є дещо цікаве на голінні, тож коротко не зможу :-)

Не мав можливості написати про кожне гоління, але два поспіль були настільки однаковими, що їх сміливо можна об’єднати.

Вирішив додати трохи розмаїття, тож як раз нагодилося дещо з продукції Pacific Shaving, яку купив по акції ще влітку і лиш недавно зняв пломби, щоб хоч занюхати :-)

Для початку, це пре-шейв - Pacific Shaving Beard Oil.
Саме так, олія для бороди :-)
Продавець на сайті вказав, що це олія для гоління, тож я і купив. Лише, коли замовлення прийшло, побачив що це Beard Oil. Навіть перевірив в особистому кабінеті, може щось не те замовив, чи переплутали, коли упаковували. Але ні - в описі Олія для гоління, на етикетці - Олія для бороди.

Та, зрештою, і то, і то олії - мають приблизно однаково працювати. І за ту ціну, що була, можна поекспериментувати :-)

По факту олійка виявилась досить ріденькою. Я більше звик до олій, в яких одним з компонентів є касторова олія - як-от The Bluebeards Revenge, Pearl Man. Та й свої олійки я робив з використанням касторки.

Pacific Shaving Beard Oil - зовсім інша штука, ріденька. Але вона досить масна і дуже добре лягає на шкіру. При чому, відмивається з рук дуже просто.

Певно через свою легкість, олійка наче гірше готує шкіру до гоління. Принаймні, для гоління з Fatip Piccolo. Можливо з більш спокійною бритвою все буде краще. Скоро дізнаюсь :-)

По аромату Pacific Shaving Beard Oil досить несподівана. Спершу добре відчуваєш приємний мандарин. Але другий аккорд - якісь копченості.
Нежданчик! :-)
Аромат абсолютно не є неприємним. Але питання викликає :-)

Крем не міняв - все той же Geo F. Trumper Sandalwood. Його вже зовсім мало лишилося, може на пару разів всього, тож скоро доб’ю.

А от помазок змінив, знову взяв Sfumato .
Це зараз однозначно мій фаворит. Він легко удєлує всю іншу мою синтетику, а натуралів просто деморалізує. Навіть таких класних, як сільвертіп від Zenith.

Жодних проблем чи непорозумінь при приготуванні і нанесенні піни помазком Sfumato не виникає. Він працює безвідмовно і дуже приємно, має дуже вдалий баланс між пружністю і м’якістю, добре виглядає і дарує приємні тактильні відчуття. Нема чого додати. Хіба що ще один Sfumato :-)

Лезо Treet NEW Steel обидва рази більш-менш рівно встало у Fatip Piccolo. Здається, якусь мізерну різницю між різними сторонами бритви я відчував, але це цілком може бути вже й самонавіюванням. В будь-якому разі на цей момент варто було забити і не морочити собі голову. Що, власне, я й зробив :-)

На другому і третьому сеансах лезо показало себе цілком притомно, хоча й не бездоганно. В принципі, воно могло б піти і на четвертий сеанс, але після останнього гоління я вирішив, що мені, моїй шкірі, слід вже трохи відпочити від Fatip-а з його вибриками.

В обох випадках гоління було чистим і навіть не скажу, що не комфортним. Але цяток трохи понаставляв. При чому, взагалі в якихось непрогнозованих і несподіваних місцях. Ну його нафіг, треба змінити бритву, бо може бути геть погано.

На щастя, опен комб у мене не один, продовжити OCtober маю чим. Тому лезо пішло у бокс для відпрацьованих бритвочок, а бритва - на просушку.

На після гоління взяв теж інший засіб. Та сама Ogallala, але цього разу Bay Rum, Lime & Peppercorn.
Це теж тонік, абсолютно схожий на два попередніх. Аромат перцю відчувається в першу чергу, а лайм виходить на сцену дещо пізніше і не так явно.
І ще, за рахунок перцю, припікає тонік сильніше за інших. Але це не спиртове припікання, а трохи іншого характеру. Триває воно кілька хвилин і не сильно докучає.

А на після гоління другим шаром взяв лосьйон Pacific Shaving Coffienated. Ну, лосьйоном його назвав виробник. Але по факту воно ближче до крема.
Цей афтершейв середньо-густий, масний, добре лягає на обличчя. Його треба трохи повтирати, та він досить швидко вбирається шкірою.

Але найголовніше - стан шкіри після застосування. Він просто неймовірний! Шкіра після крему стає пружною, гладенькою, достатньо зволоженою, доглянутою. І це триває протягом усьго дня, ще й на ранок лишається. Мені дуууууууууууууууже сподобалося!

В принципі, після обох голінь варто було б скинути пів бали за цятки. Але кремчик відпрацював настільки фантастично, що я тільки за нього по пів бала накинув. Тож, загальна оцінка не змінилася - 5/5 в обох випадках.

Ледь не забув про аромат. Тут він не такий, як в олійці. Пахне м’ятою. А ще точніше - жуйкою Stimorol :-)
Прикольно, насправді. Втім, аромат не сильно виражений, швидко зникає. Охолоджуючий ефект якщо і є, то зовсім трохи, без фанатизму :-)

От така історія :-)

[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]

Ruslan, Олександр Тернавский, Акулов, vicbro, 2046, stanislav-q, _yk_ і Поставили вподобайку

Повернутися до початку Перейти донизу
fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 35 EmptyЧт 19 Жовт 2023 - 11:06

19-10-2023

Razor: Yaqi Mellon
Blade: Trig Silver Edge

Постараюсь коротко :-)

Змін сталося не багато. З різних причин косметику не міняв, але замінив хард - взяв інші бритву і лезо.

Вирішивши відпочити від недоброго Фатіпа, дістав з шухляди інший опен-комб - Yaqi Mellon. В принципі, у місяці OCtober великого розмаїття бритв в мене не буде. Але все ж більше, ніж одного сланта весь місяць ганяти :-)

Лезо Trig Silver Edge просто днями потрапило на очі. Потім ще й поговорили з колегами про нього, тож вирішив взяти його і пригадати, яке ж воно. Колись тестив його у 89-ій - наче непоганим здалося. Але було то давно, враження цілком могли стертися.

У Крокодилі лезо виявилось не фонтан. Спершу було дещо не комфортним, але на другому і третьому проходах стало все ок. Але ефективності це не додало - лезо все ж таки м’яке. Та ще й у м’якій бритві. А Крокодил - бритва м’яка, допоки не вирішиш зробити собі BBS. Тоді про м’якість можна забути :-)

Та як би там не було, виголився я цілком пристойно і майже без травм - лише розбурхав одну коцку, залишену ще Фатіпом, тож це й не рахується.

Але, гадаю, з іншою олійкою навіть цього можна було б уникнути. Уже і зі спокійнішою бритвою зауважую, що олійка Pacific Shaving Beard Oil не дає такого захисту, до якого я звик.
Хоча вона й масненька і дуже добре лягає на шкіру, але чогось їй все ж не вистачає. Може я просто звик до більш густих і міцних варіантів.
Ще трохи поганяю, обов’язково перевірю з 89-ою, а там, скоріше за все, відкладу на літо - тоді шкіра в кращому стані, олійку можна брати і слабшу.

Не знаю, чи це властивість всіх олійок для бороди, чи саме цього конкретного продукту, але поки що так.
О, а ще аромат: мандарин з копченостями - то щось ну дуууууже дивне. Хоча й прикольне, мене аромат не напрягає, але ржаку викликає кожного разу :-)

Після гоління наніс тонік Ogallala Bay Rum, Lime & Peppercorn. Перець помітно припікає, моцно так. Не скажу, що це неприємне відчуття, але освіжатись таким постійно - це буде жестяк. Ще трохи його повикористовую і поставлю на поличку на якось потім. В подальшому, якщо купуватиму собі повнорозмір Ogallala, це точно не буде Bay Rum, Lime & Peppercorn :-)

Кремчик Pacific Shaving Coffienated знову порадував. Стан шкіри, як на мене, просто перфектний. Можу сміливо його рекомендувати.
І, до речі, сьогодні відкрив у ньому ще один аромат: до жуйки Stimorol додалася чи то хвоя, чи то ялівець, щось таке. Стало цікавіше :-)

Ruslan, Олександр Тернавский, Акулов, vicbro, _yk_, andreyv1979, Kitten911 і Поставили вподобайку

Олександр Тернавский
Живе тут
Живе тут
Олександр Тернавский

1000 повідомлень

Репутація : 1379
Дата реєстрації : 09.02.2018
Вік : 63

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 35 EmptyСб 21 Жовт 2023 - 8:50

fill пише:
19-10-2023
Та ще й у м’якій бритві. А Крокодил - бритва м’яка, допоки не вирішиш зробити собі BBS. Тоді про м’якість можна забути :-)
Не всегда. Смотря какой угол при бритье держат. Для меня от 2,5 до 5.5. Этим понравились ОС. Вчера брился держа угол поострее. В этим случае бритвенная голова позволяет поднадавливать. Мягко, чисто. почти ВВС. Только под носом  (очень близко) мягко не очень получается. Не допускает нос держать такой угол, при этом брить. Но у меня нержавейка, но, предполагаю, что это в бритье одно и то же.

fill та CNPOMAHELL Поставили вподобайку

trimmer
Живе тут
Живе тут
trimmer

1000 повідомлень

Репутація : 275
Дата реєстрації : 02.12.2017

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 35 EmptyСб 21 Жовт 2023 - 9:12

Олександр Тернавский пише:

Не всегда. Смотря какой угол при бритье держат. Для меня от 2,5 до 5.5. Этим понравились ОС. Вчера брился держа угол поострее. В этим случае бритвенная голова позволяет поднадавливать. Мягко, чисто. почти ВВС. Только под носом  (очень близко) мягко не очень получается. Не допускает нос держать такой угол, при этом брить. Но у меня нержавейка, но, предполагаю, что это в бритье одно и то же.
Головы разные вот Ссылка, там на первой странице есть фотки обоих голов.

Олександр Тернавский та fill Поставили вподобайку

Олександр Тернавский
Живе тут
Живе тут
Олександр Тернавский

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 35 EmptyСб 21 Жовт 2023 - 10:08

trimmer, благодарю. Познавательно, с удовольствием.

trimmer та razorblade1989 Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 35 EmptyСб 21 Жовт 2023 - 10:22

Намагаюсь голитись від кришки, під гострим кутом. В цьому випадку Крокодил досить м'який.
Притиснути трохи можна, але лише трохи. Інакше - біда
fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 35 EmptyСб 21 Жовт 2023 - 12:14

21-10-2023

Буде дуже коротко :-)

Всі учасники гоління ті самі.
До пре-шейв-олійки Pacific Shaving Beard Oil вже потроху звикаю. Та й спокійніша бритва цьому сприяє.
Хоча з аромату олійки все ще ржу :-)

Крему Geo F. Trumper Sandalwood вичавив передостанню дозу, сподіваюсь, на один раз ще вистачить. Хороший крем, дуже мені подобається. З помазком Sfumato сьогодні збилося цеберко чудової піни - голитися з нею саме задоволення :-)

Бритва Yaqi Mellon працює традиційно м’яко і спокійно. Одну цятку таки примудрився поставити, але, певно то більше питання до леза.
Trig Silver Edge - воно наче й не погано голить, та все ж зам’яке для цієї бритви, часто виникає спокуса натиснути більше, ніж можна. Одного разу цій спокусі піддався - і отримав.
Втім, нічого страшного, звичайні засоби після гоління з тою цяткою повністю розібралися.

Продовжую мучити себе тоніком Ogallala Bay Rum, Lime & Peppercorn :-)
Перчик дає про себе знати. При тому, що все інше, як для мене, дуже добре. Ну, може ще разочок ним скористаюся, і будемо одне від одного відпочивати :-)

А бальзам Pacific Shaving Coffienated продовжує радувати. Знову думав скинути пів бала за цятку, але бальзамчик повністю реабілітував гоління.
Гадаю, треба в подальшому слідкувати за знижками на цей бальзам - буде зовсім не зайвим в колекції :-)

Олександр Тернавский, Акулов, vicbro, 2046, stanislav-q, _yk_, andreyv1979 і Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 35 EmptyВт 24 Жовт 2023 - 11:08

23-10-2023

Може й вийде коротко, я не знаю :-)

Це гоління є по факту повторенням двох попередніх.
А з іншого боку, це завершення певного невеличкого етапу :-)

З олійкою Pacific Shaving Beard Oil вже більш-менш розібрався. Гадаю, вона добре працює там, для чого вона призначена. Олійка ніжна, приємна до шкіри, добре наноситься і, певно, борода буде вдячна за неї.
Для гоління вона теж годиться, але працює не так впевнено, як спеціальні олійки перед голінням.

В цілому, вважаю, тест пройшов добре. Але зараз поки що олійку відкладу до більш теплої пори - тоді вона буде більше в тему.

Крем Geo F. Trumper Sandalwood на цьому голінні закінчився. Ледь вичавив на один сеанс. Думав, що може й не вистачити на нормальну піну, але в руках у мене був відмінний піногенератор - помазок Sfumato.

Акуратно, потроху додаючи водичку, вдалося зробити дуже класну піну, якої повністю вистачило на три проходи, ще й лишилося достатньо, щоб наостанок зробити пінну маску.

Протягом усього сеансу намагався дослухатись до роботи піни, щоб зрозуміти, за що ж мені так подобається крем Geo F. Trumper.
Перше, що відчуваєш, це аромат. Хоч він заявлений, як сандал, але самого сандалу я відчуваю дуже мало. Зате відчуваю щось свіже, квіткове, яскраве. З поправкою на те, що це все ж крем, а не парфум :-)

До речі, про парфум: мав нагоду пшикнтутись одеколоном Geo F. Trumper Sandalwood. Так там та сама історія - сандал десь далеко, а на передньому плані приємний букет інших красивих пахощів.
І в цьому букеті що крем, що одеколон, грають дуже схоже.

Піна з крема майже завжди виходить бездоганною. "Сухим" помазком вона щільним шаром розтирається по чаші, а з додаванням води потроху розквітає і набуває жирної лискучої консистенції. Піна добре лягає на обличчя, вкриває його без пропусків і комочків.

Ковзання і післяковзання у піни на висоті, мені цього вистачало завжди, навіть коли щось не виходило з красотою піни.

Словом, для мене це однозначно кандидат на подальше придбання в колекцію.

Ну і маю сказати, що закінчивши крем Geo F. Trumper Sandalwood, я повністю впорався з домашкою на осінь :-)
Думав уже перейти в режим вільного плавання, але тут з’ясував, що в мене є ще додаткове завдання. Мене це не лякає, але подробиці вже наступного разу :-)

Лезо Trig Silver Edge несподівано приємно відпрацювало на третьому сеансі у бритві Yaqi Mellon. Певно, руки вже призвичаїлись до цієї м’якої зв’язки. Навіть була спокуса лишити його на четвертий сеанс, але все ж вирішив, що не варто - на наступний раз таки візьму інше лезо.

І щоб вже закінчити з ним, скажу чи нагадаю: лезо Trig Silver Edge виробляється в Пакистані компанією Treet. Відома в нас компанія, а її леза у більшості своїй мені подобаються.

Після гоління - гулять, так гулять :-)
Знову пішов у хід тонік Ogallala Bay Rum, Lime & Peppercorn. Знову перець знатно припік. Але на цьому поки що все - багато, що міняю після цього гоління, тонік не буде виключенням :-)

Так само не буде виключенням і бальзам Pacific Shaving Coffienated. І хоча він мені неймовірно подобається, і я користувався ним з задоволенням, але з наступного разу його замінить інший продукт, який просто однозначно має бути використаний наступного разу, інакше поламається вся концепція :-)
Тож тут просто без варіантів :-)

От така історія :-)))

Ruslan, Олександр Тернавский, Акулов, vicbro, _yk_, andreyv1979, Kitten911 і Поставили вподобайку

Ruslan
Admin
Ruslan

1000 повідомлень

Репутація : 2761
Дата реєстрації : 06.11.2017
Вік : 52

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 35 EmptyВт 24 Жовт 2023 - 16:08

Ще б світлинку до огляду.

Акулов та Kitten911 Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 35 EmptyВт 24 Жовт 2023 - 16:45

Ruslan пише:
Ще б світлинку до огляду.

Була пару оповідок тому з маже тими самими учасниками, за виключенням бритви і лез.

А на наступний раз точно буде, бо багато чого поміняється :-)

Ruslan та Акулов Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 35 EmptyСр 25 Жовт 2023 - 19:48

25-10-2023

Brush: RazoRock Big Bruce
Pre-Shave: Pearl Man Pre-Shave Oil
Lather: Proraso Blue Line Cream
Aftershave: Areffa Soap Пламя Горыныча
Additional Care: Proraso Blue Line Balm

Коротко навіть і не намагатимусь, бо сьогодні майже все інше. Крім бритви. Я б і бритву взяв іншу, але OCtober є OCtober, а з наявних у мене опен комбів, Yaqi Mellon все ж комфортніший :-)

Отже, це йдень настав! :-)
Сьогодні у мене в роботі нарешті Proraso синьої лінійки :-)

Ще минулої весни, коли був у Львові, зайшов у КТГ повтикати. Нічого не треба було, але щоб не йти з храму з порожніми руками, прикупив тубу крему Proraso Blue Line. З тих пір він так і лежав у мене в коробочці.
Згодом потроху пораздавав на пробники, тож зараз, коли на нього поглянув, зауважив, що його вже й не так багато лишилося, і саме час взяти додаткову домашку на осінь і добити його.

Синя лінійка Proraso мені дуже подобається. Колись в мене вже були продукти цієї лінії - крем і бальзам, і вони мене просто зачарували.
Згодом ще пару разів забирав у колег залишки. Тож, новим продукт для мене точно не назвеш. А от підзабутим - так :-)

Якщо я чогось і навчився у ВКГ, так це того, що не варто економити косметику для гоління :-)

Тому вичавив у чашу добрих три з гаком сантиметри крему і пішов працювати помазком. Часу на це мав багато, хотів, щоб олійка Pearl Man добре попрацювала, скучив вже за нею :-)

Крем збивався потроху, неквапно. Час від часу я додавав водичку, тож зрештою піни вийшло більш, ніж достатньо.
По факту вона вийшла більш густа, ніж я думав, тому лягала на обличчя шарами. Але лягала щільно, без пропусків.
І все це в супроводі просто запаморочливого аромату :-)

Можна було б додати ще трохи води в процесі, але тоді піни було б занадто багато - RazoRock Big Bruce збиває її просто відрами.

Попри все, голитися по такій піні було легко і просто. Бритва Yaqi Mellon сконструйована так, що тримає трохи води між зубчиками на верхній плиті і за потреби віддає її на обличчя, забезпечуючи додаткове зволоження і ковзання. Тому трохи загуста піна не є проблемою взагалі.

Якщо чесно, я взагалі не розумію хейта навколо мил і кремів Proraso.
Гаразд, милом давно не користувався. Але от креми час від часу попадаються, і вони показують себе з найкращого боку. В них є все для нормального гоління: розкішна піна, притомне ковзання і не менш притомне післяковзання. Є й аромати на вибір - зелена, синя, біла і червона лініки.

Насправді, є ще жовта лінійка, але в ній тільки піна для гоління, тож про неї нічого не знаю :-)

Також нічого не можу сказати про захисні властивості піни, в тому розумінні, що вона якось впливає на шкіру, крім того, що дає ковзання. Я користуюся олійками перед голінням, і захист, який вони дають, повнісю перекриває захист піни, якщо такий і є.

Гоління в три проходи пройшло бездоганно. Лезо Treet NEW Steel виявилося дуже пиємним у Крокодилі. Воно достатньо гостре і комфортне, як раз те, що треба для цієї бритви. Голитися було однозначно приємніше, ніж попереднім Trig-ом. До того ж, значно ефективніше. І при цьому - не травматично.

Лосьйона, який би пасував по запаху до синього Proraso, я нашвидкуруч не підібрав. Тому вирішив підбрати, щоб пасував по кольору, і взяв лосьйончик Areffa Soap Пламя Горыныча у синій плашечці :-)
Про Олесини лосьйони вже писано-переписано багато, мені нема чого додати - дуже і дуже добре :-)

І, насправді, на цьому гоління можна було б і закінчувати. Але як його можна закінчити, якщо є ще й бальзам Proraso Blue Line?! :-)
Бальзам пахне так само запаморочливо, як і крем. По консистенції він рідкуватий. Наніс я його забагато, тож довелося трохи повтирати. Та бальзам досить швидко увібрався шкірою.

Скоріше за все, в бальзамі є дрібка спирту, бо він трохи припікає. Але це не сильно і не на довго. Втім, говорить про те, що його мона використовувати, як самостійний афтершейв, зокрема і з метою дезінфекції шкіри.

Роботою бальзаму я залишився задоволений. Вже за пару хвилин зникла плівочка, а стан шкіри був просто перфектний :-)

[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]

trimmer, razorblade1989, Олександр Тернавский, Акулов, vicbro, _yk_, andreyv1979 і Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 35 EmptyПт 27 Жовт 2023 - 11:50

27-10-2023

Brush: RazoRock Big Bruce
Pre-Shave: Pearl Man Pre-Shave Oil
Lather: Proraso Blue Line Cream
Aftershave: Areffa Soap Пламя Горыныча
Additional Care: Proraso Blue Line Balm

Постараюся коротко :-)

У мене сьогодні, як в старому анекдоті: Працює? То й не чіпай!
Після чудового гоління не бачив сенсу взагалі щось міняти, тому всі учасники ті самі. Просто повторюємо вдалий досвід :-)

Олійка Pearl Man відпрацювала на всі свої сто. Зробив три пшики, як завжди, але здалося, що її навіть забагато було. Певно пшики були енергійні :-)

Крему Proraso Blue вичавив трохи менше, відтак і піна вийшла трохи менш густа. Але все одно спершу лягала на обличчя шарами.
От зараз і думаю: чи то все ще загусту піну роблю, чи то крем такий, чи то помазок так відпрацьовує? Крема ще багато, поекспериментую, щорб зрозуміти.

Та як би там не було, піна вийшла класна - вкривиста, слизенька, жирненька. Про останнє свідчать додатково ще два таких моменти:
Піни було багато, тож зробив маску. Потім, коли змивав, а пізніше - коли мив чашу, просто руками відчув, яка масна піна вийшла.

От і знову не розумію: за що хейтять Proraso? :-)

З хорошою піною і гоління в три проходи іде добре.
Лезо Treet NEW Steel на другому сеансі в Yaqi Mellon працює абсолютно без проблем. Тут хіба що я сам трохи перестарався і додав зайвого тиску. Тож дещо пошкодив епідерміс. Зовні це вилилось у пару дрібних цяток, а по факту - в більш сильне припікання лосьону.

Може це і було б якоюсь проблемою, але лосьйон Areffa Soap Пламя Горыныча для того і створено, щоб всі ці проблеми вирішувати :-)
Хоч воно і припекло, але за короткий час все привело в норму, жодних зайвих відчуттів не лишилося.

А бальзам Proraso Blue все це діло заполірував і привів шкіру до бездоганного стану :-)

razorblade1989, Акулов, vicbro, _yk_, ARTURIUS, andreyv1979, Kitten911 і Поставили вподобайку

all75
Бувалий
Бувалий
all75

Репутація : 3
Дата реєстрації : 26.10.2021
Вік : 49

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 35 EmptyПт 27 Жовт 2023 - 13:23

fill пише:
От і знову не розумію: за що хейтять Proraso? :-)
Та ніхто його не хейтить, його взагалі ніхто не чіпає, бо є купа кращих варіантів ))). Навіть ти його довго не чіпав а роздавав як пробники ))). А це вже багато про що говорить.
А чи давно користувався милом Прорасо? І креми в Прорасо все ж таки кращі (поганих відгуків майже немає, на відміну від мила). Та чи купиш ти цей крем ще раз? Мило/крем, що сподобались, люди купляють не один раз. Особисто для мене, все що не знаходиться в постійній ротації не може називатись "гарним" (в моїй, особистій шкалі, а вона в кожного своя).

А якщо по ділу, то у всіх різні вимоги до мила, різна шкала для оцінювання характеристик (ТТХ), різна шкіра (компоненти мила проявляють себе по різному)...
ARTURIUS пише:
Исходя из предыдущих своих опытов перестал бриться r41 с мылом/кремом Proraso, достаточно травматичное бритьё у меня получается. Предпочитаю к r41 брать другие мыла с более выраженной защитой для кожи.
Одного цього достатньо шоб не називати Прорасо гарним милом, бо гарна піна з гарного мила повинна захищати шкіру.
А оце:
fill пише:
Зовні це вилилось у пару дрібних цяток,
для мене означає що мило не впоралось із своєю основною задачею. Ну і післяковзання (коли на другий прохід можна йти без нанесення піни, чи хоча б на добривки), на мою думку, теж є обов'язковою характеристикою для піни з гарного мила. Навіть піна з крему MAN KEY мені дозволяє робити добривки без нанесення піни, а Прорасо - ні!!!

Решту, на кшталт: білий наліт на приладді, особливості при збиванні, малий діапазон кількості води (трохи не додав, або перебрав води і вже неробоча піна), погане набирання помазком... я б йому пробачив, але не попередні пункти.
Це мої вимоги до гарного мила, у інших - інші вимоги.

Вибач, але ти перший сказав "Прорасо". ))))) Я думаю, що ти хочешь знов нашару набрати постів в своїй темі )))...

stanislav-q, Yura_ та CNPOMAHELL Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 35 EmptyПт 27 Жовт 2023 - 14:04

all75 пише:

Вибач, але ти перший сказав "Прорасо". ))))) 

Ну так, я перший сказав :-)))

Спробую розказати про свої стосунки з Proraso :-)

Історично, зелене Proraso було першим моїм милом, коли я прийшов у сучасне ВКГ. Звісно, тоді порівнювати не було з чим, тож воно мені просто сподобалося.
Крок за кроком я перепробував, здається, всю базову лінійку у вигляді і мил, і кремів. І от саме синє Proraso найбільше зачепило мене своїм ароматом.

Згодом, я кілька ще пару разів повторював його: у колег були залишки, вони готові були їх віддати, а я не проти був їх забрати :-)

Потроху вправляючись у класичному голінні, я, звичайно ж, присів на голку споживання всяких різних мил і кремів. За майже п’ять років, що я веду облік, через мене пройшло вже десь під сотню різних таких засобів. Щось своє, щось в пробниках. Щось вдале, щось не вдале. Словом, всяке було. А ще ж було щось в дообліковий період :-)

Та як би там не було, приємні враження від Proraso у мене лишилися. І якби це було не так, то я й не купував би нову тубу.
І так, ти вірно зауважуєш, це не той продукт, який буде постійно в мене в ротації. Але то лише тому, що у мене й так багато чого зараз є, а ще більше такого, якого немає і я не пробував. Тож Proraso просто є вже пройденим етапом і відходить на задній план. Та згодом, не виключаю, купуватиму ще - життя покаже.

Зі своєї туби роздавав. Але як же не роздати, коли просять? Мені не шкода, а комусь приємно.
Я не тільки Proraso роздаю, якщо той. І не тому, що погане, а як раз навпаки: хочеться ділитися саме хорошим.

Милом я дійсно давно не користувався, це правда. І враження від мила могли стертися. Та було б синє, точно купив би. Інших поки не хочеться, з огляду на наявні запаси. Я й так давно вже нічого не купую, хочу ці запаси прорідити.

Щодо крему, наразі враження хороші. Навіть уже на етапі більшого досвіду і більшого розуміння.
Ковзання і післяковзання в ньому достатньо. Навіть сьогодні звернув був увагу саме на післяковзання - воно є і воно хороше, по ходу процесу цим користувався.

Дрібні огріхи при голінні, на жаль, мені властиві. Чи то шкіра така, чи то руки, чи просто зірки не так стають. Я на те вже давно не зважаю: якщо змивається водою, то це не проблема.
От сьогодні, наприклад, я трохи перетис. Чому, навіщо? Та фіг його знає, так сталося. Наступного разу буде краще. І крем тут точно ні до чого. 

О, і добре, що нагадав за наліт :-)
Як я казав, Proraso було моїм першим милом. І з проблемою нальоту я стикнувся зразу. 
Трохи покурив інтернет і знайшов спосіб з цим боротися: намилюю руки звичайним милом і мильними руками протираю деталі бритви. Все стає чікі-пікі.
Я так роблю, незалежно від того, яким милом користуюся.
Насправді, я лише сильно згодом дізнався, що наліт властивий саме Proraso, більшість інших мил і кремів такої проблеми не мають. Але було вже пізно - звичка протирати бритву мильними руками вже закріпилася :-)

Так, Proraso не є чимось захмарно прекрасним. Але це точно хороший продукт за притомні гроші. Хоча і в цій ніші теж має своїх непоганих конкурентів, це зрозуміло.
І тут вже питання емоцій: хочу Proraso чи хочу конкурента :-)

stanislav-q, andreyv1979, ditrih_, Yura_, CNPOMAHELL та Meo Поставили вподобайку

stanislav-q
Бувалий
Бувалий
stanislav-q

Репутація : 12
Дата реєстрації : 29.06.2020

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 35 EmptyПт 27 Жовт 2023 - 14:07

Proraso эстетически и "душевно" вызывает только позитивные эмоции. Также у них классный аромат. Но по характеристикам ниже среднего. Мне, к примеру, тот же вышеупомянутый Man Key куда больше нравится - из него получается очень хорошая пена за полминуты. Ну и для тех, кому цена важна - он в разы дешевле и доступен во многих магазах, в отличие от прорасо.

Хотя так подумал - если бы в доступности был только Man Key и все линейки прорасо (ну вот представим, что вообще ничего другого достать нельзя), я бы им тоже время от времени пользовался для разнообразия. Прорасо делает хорошие продукты (лосьоны/прешейвы меня полностью удовлетворяют), но если брать категорию мыл и кремов, то можно найти куда более интересные варианты как по аромату, так и по ТТХ (те же pearl, к примеру).

Олександр Тернавский, fill, Yura_, all75 та CNPOMAHELL Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 35 EmptyПт 27 Жовт 2023 - 14:13

stanislav-q пише:
Proraso эстетически и "душевно" вызывает только позитивные эмоции. Также у них классный аромат. Но по характеристикам ниже среднего. Мне, к примеру, тот же вышеупомянутый Man Key куда больше нравится - из него получается очень хорошая пена за полминуты. Ну и для тех, кому цена важна - он в разы дешевле и доступен во многих магазах, в отличие от прорасо.

Хотя так подумал - если бы в доступности был только Man Key и все линейки прорасо (ну вот представим, что вообще ничего другого достать нельзя), я бы им тоже время от времени пользовался для разнообразия. Прорасо делает хорошие продукты (лосьоны/прешейвы меня полностью удовлетворяют), но если брать категорию мыл и кремов, то можно найти куда более интересные варианты как по аромату, так и по ТТХ (те же pearl, к примеру).

Був у мене Man Key - нічого поганого не скажу, абсолютно годний продукт.
Єдина проблема: більше не хочеться :-)

Я взагалі дуже рідко повторно купую продукт, яким вже користувався. Просто навколо всього так багато, що хочеться всякого різного спробувати.
І лише два винятки поки що: синє Proraso і стік La Toja :-)))

stanislav-q, Yura_ та CNPOMAHELL Поставили вподобайку

vicbro
Живе тут
Живе тут
vicbro

1000 повідомлень

Репутація : 140
Дата реєстрації : 17.07.2019
Вік : 62

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 35 EmptyПт 27 Жовт 2023 - 14:13

all75 пише:

Одного цього достатньо шоб не називати Прорасо гарним милом, бо гарна піна з гарного мила повинна захищати шкіру.
А оце:

для мене означає що мило не впоралось із своєю основною задачею. Ну і післяковзання (коли на другий прохід можна йти без нанесення піни, чи хоча б на добривки), на мою думку, теж є обов'язковою характеристикою для піни з гарного мила. Навіть піна з крему MAN KEY мені дозволяє робити добривки без нанесення піни, а Прорасо - ні!!!

Немного своих мыслей напишу по этому поводу с разрешения автора. Коротко.
Принятые расхожие фразы о том, что пена должна защищать кожу немного преувеличены и притянуты за ...
Экспериментировал я с разной консистенцией пены и для меня однозначно плотная пена дает больший комфорт. Может она как-то сглаживает неровности на коже, не знаю.
Да, если пена довольно плотная, содержащая питающие кожу масла (на мой взгляд больше в этом случае влияет масляный прешейв, чем масла в мыле) и т.п., то можно ожидать более комфортного бритья и состояния кожи. Но как можно представить себе, что пленочка физически  защитит от острого края металла? Не защитит. Поэтому, если пару цяток поставил, то это не мыло не справилось, а что-то другое было.
Плохим постскольжением страдают большинство мыл. Но если станок смоченный водой, то все происходит более не менее. У большинства мыл если потрогать смоченным пальцем кожу, то все скользко. Правда попадалось один или два у которых плохо даже это было, но Прорасо к ним не относится. Я не защищаю никакое мыло / крем, просто много пишут об этом, вот и навеяло.

Олександр Тернавский, fill, stanislav-q, andreyv1979, ditrih_, Yura_, alex-kin і Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 35 EmptyПт 27 Жовт 2023 - 14:30

vicbro пише:

Немного своих мыслей напишу по этому поводу с разрешения автора. 

Автор не тільки дозволяє, а й наполягає! :-)

Абсолютно погоджуюсь, що олійка чинить куди більший вплив на захист, ніж будь яке мило - хоч пусте, хоч нашпиговане різними компонентами для догляду.

Піна має забезпечити в першу чергу смазку, щоб бритва ковзала по шкірі легко і без тиску.
Власний якийсь догляд, якщо мило його й дає, просто повністю нівелюється олійкою.

vicbro, stanislav-q, ditrih_ та CNPOMAHELL Поставили вподобайку

Олександр Тернавский
Живе тут
Живе тут
Олександр Тернавский

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 35 EmptyПт 27 Жовт 2023 - 15:39

fill пише:

Трохи покурив інтернет і знайшов спосіб з цим боротися: намилюю руки звичайним милом і мильними руками протираю деталі бритви. Все стає чікі-пікі.
А как в местах куда руками, пальцами долезть невозможно?
fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 35 EmptyПт 27 Жовт 2023 - 15:47

А как в местах куда руками, пальцами долезть невозможно?

Це вже час від часу вигрібаю щіткою чи зубочисткою.
Але щодня я так не напрягаюсь.
all75
Бувалий
Бувалий
all75

Репутація : 3
Дата реєстрації : 26.10.2021
Вік : 49

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 35 EmptyПт 27 Жовт 2023 - 16:00

fill пише:
Піна має забезпечити в першу чергу смазку, щоб бритва ковзала по шкірі легко і без тиску.
Таке ковзання (і навіть краще) дають безпомазкові гелі, гелі і піна із баллона, гелі для душу, шампуні, безліч звичайних мил (для вмивання), та багато ще чого. Ковзання від мила для гоління (з тих що пробував) - ніяке, в порівнянні з ковзанням від геля для душу (на моїй шкірі). Із гелем для душу може поборотись лише безпомазковий гель для гоління.

Останній раз редагувалося: all75 (Пт 27 Жовт 2023 - 16:12), всього регувалося 2 раз(-и)
fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 35 EmptyПт 27 Жовт 2023 - 16:05

all75 пише:

Таке ковзання (і навіть краще) дають безпомазкові гелі, гелі і піна із баллона, гелі для душу, шампуні, безліч звичайних мил (для вмивання), та багато ще чого.

А такі емоції, як синє Proraso? :-)

Але так, хороше ковзання може багато що дати. Читав, чуваки і з лубрикантами голяться.
І що з того? У всіх цих засобів є свої нюанси. У Proraso теж, звичайно ж.

stanislav-q Поставив вподобайку

trimmer
Живе тут
Живе тут
trimmer

1000 повідомлень

Репутація : 275
Дата реєстрації : 02.12.2017

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 35 EmptyПт 27 Жовт 2023 - 16:11

fill пише:

О, і добре, що нагадав за наліт :-)
Як я казав, Proraso було моїм першим милом. І з проблемою нальоту я стикнувся зразу. 

Спиртовые салфетки, стоят копейки и продаются в любой аптеке. 
Протираю ими станки после каждого бритья, результат огонь.

Ruslan та andreyv1979 Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 35 EmptyПт 27 Жовт 2023 - 16:17

trimmer пише:

Спиртовые салфетки, стоят копейки и продаются в любой аптеке. 
Протираю ими станки после каждого бритья, результат огонь.

Як варіант!

Просто мило у ванній завжди під рукою, роботи секунд на шістнадцять з перекуром :-)
Олександр Тернавский
Живе тут
Живе тут
Олександр Тернавский

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 35 EmptyПт 27 Жовт 2023 - 20:05

[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] (гелі для душу, шампуні, безліч звичайних мил (для вмивання), та багато ще чого.)

Но они кожу сушат будь здоров. Недавно побрился мылом DOVE без помазка и не мужским. Пена жирненькая очень, и скольжение понравилось, а вот средство после бритья пришлось 2 раза наносить. Второй раз - крем.

fill, Акулов та stanislav-q Поставили вподобайку

Хатинка Старого fill-а
Повернутися до початку 
Сторінка 35 з 40Перейти до сторінки : Попередній  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 40  Наступний
 Схожі теми
-
» Хатинка Старого fill-а
» З днем народження! ч.1
» З Днем народження! ч.2

Права доступу до цього форумуВи не можете відповідати на теми у цьому форумі
ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КЛАСИЧНОГО ГОЛІННЯ :: БОРТОВИЙ ЖУРНАЛ-
Перейти до: