ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КЛАСИЧНОГО ГОЛІННЯ
Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.

ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КЛАСИЧНОГО ГОЛІННЯ

ОРКИ, ЙДІТЬ СЛІДОМ ЗА СВОЇМ РОСІЙСЬКИМ КОРАБЛЕМ! ФОРУМ ДЛЯ ШАНУВАЛЬНИКІВ КЛАСИЧНОГО ВОЛОГОГО ГОЛІННЯ

ФорумФорум  ПорталПортал  Останні зображенняОстанні зображення  ЗареєструватисьЗареєструватись  Вхід  

Загальне обговорення лез.

Перейти донизу 
+25
STEEL
Yura_
razorblade1989
Vlad_S
Сэм
stanislav-q
Jackess
AMAROK
Wolfskin
trimmer
Danny
ARTURIUS
Ruslan
KHSN
Alfed
Caonima
all75
Alex
Изотовец
Flash212116
fill
CNPOMAHELL
Sadko
hlopets
Jeemye
29 користувачів
Перейти до сторінки : Попередній  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Наступний
АвторПовідомлення
CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.

Репутація : 4
Дата реєстрації : 01.02.2022

Загальне обговорення лез. - Сторінка 3 Empty
ПовідомленняТема: Re: Загальне обговорення лез.   Загальне обговорення лез. - Сторінка 3 EmptyВт 20 Груд 2022 - 6:29

KHSN пише:
К BIC необходимо приучиться. Я сейчас немогу ничем бриться как кроме BIC. Я знаю причуды этих лезвий. Но для меня они как раз то что надо. Острые, сейчас уже не травматичные, нет раздражений. На заре были покраснения. Ни коцек ни порезов. Об щетину не "спотыкаються". Но только использовую в King C. G. До этого в пластмассовом вилконсе. Доберусь до р41 попробую и в нем, но думаю затея не пройдет, там GSB само то.
А вы про новые или старые BIC? Желтые или оранжевые? Они совсем разные. Оранжевые (новые) более лояльны (на мой взгляд) к пользователю. Правда без кровяхи побриться не удается.
Повернутися до початку Перейти донизу
CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Загальне обговорення лез.   Загальне обговорення лез. - Сторінка 3 EmptyВт 20 Груд 2022 - 6:34

Alex пише:
,,Можливо тільки Feather, які мені не подобаються будь-де." В такому разі потрібно працювати над технікою гоління, а не займатись підбором лез до станків.
Я вище відповів чому саме не подобаються Feather.
fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

Репутація : 532
Дата реєстрації : 12.02.2018
Вік : 56

ПовідомленняТема: Re: Загальне обговорення лез.   Загальне обговорення лез. - Сторінка 3 EmptyВт 20 Груд 2022 - 10:24

CNPOMAHELL пише:

Тепер по перу (те що Feather). Тут навіть декілька причин "нелюбові".
 Що до гостроти.

За моїми грубими прикидками, судячи з відгуків, десь 20-30% користувачів не люблять Feather саме через його надмірну гостроту на початку. Це нормально, буває.

На цей випадок є лайфхак: коркування леза.
Можна пошукати відео в неті, але двома словами суть така: треба один-два рази легенько провести кромкою леза по корку від вина, фактично зробити невеличкі надрізи на корку.
При цьому лезо зберігає свої найкращі якості, а от зайва гострота прибирається.

Я сам такого не робив і з Feather-ом не збираюся - воно мене влаштовує.
А от з BIC планую якось спробувати. І це, і правку на руці - кажуть, допомагає.

all75, CNPOMAHELL та Stormfild Поставили вподобайку

all75
Бувалий
Бувалий
all75

Репутація : 3
Дата реєстрації : 26.10.2021
Вік : 49

ПовідомленняТема: Re: Загальне обговорення лез.   Загальне обговорення лез. - Сторінка 3 EmptyВт 20 Груд 2022 - 11:46

CNPOMAHELL пише:
Оранжевые (новые) более лояльны (на мой взгляд) к пользователю. Правда без кровяхи побриться не удается.
"Кровяха" - звучить якось моторошно... Сподіваюсь, це кілька малесеньких порізів, а не розполосоване обличчя... Все ж таки дуже по різному ми відносимося до свого обличчя, процессу гоління, інструменту і т.д. У мене, якщо шкіра відчуває спирт у лосьоні - то це вже капець, треба щось міняти:  пару станок/лезо, мило, або техніку треба коригувати. А якщо є мікропоріз чи маленька цяточка, то все, настрій зіпсовано, гоління не вдалося, день пройшов марно, але таке буває рідко, кілька разів на рік.

Стосовно BIC - досить довго вважав його дуже м'яким, лагідним і єфективним лезом... Потімне змінив станок, і ставлення до леза дешо змінилося, воно вже не таке лагідне.

Останній раз редагувалося: all75 (Вт 20 Груд 2022 - 12:42), всього регувалося 2 раз(-и)

Alfed та CNPOMAHELL Поставили вподобайку

all75
Бувалий
Бувалий
all75

ПовідомленняТема: Re: Загальне обговорення лез.   Загальне обговорення лез. - Сторінка 3 EmptyВт 20 Груд 2022 - 12:32

hlopets пише:
Якщо хтось голиться тешками не менше року - то які можуть бути складнощі з технікою  гоління? :)
Можуть. Я двадцять п'ять років голився тешкою. А потім взяв до рук інший станок і не зміг поголитися. Зробив два рухи і все... Зрозумів шо епідерміс отримує пошкодження. Хоча й не було ні порізів, ні цяток, ні подразнення, але еппідерміс вже подавав сигнал тривоги. Хтось продовжив би голитися, навіть отримавши порізи та подразнення. Але я не люблю такі знущання над шкірою. Тому відклав станок і пішов неголений з ванни, купляти інший станок.

Цим тестом на техніку гоління для мене став Фатіп Піколо. Тепер, набравшись досвіду, завдяки учасникам форуму, і попрацювавши над технікою, я без проблем і з задоволенням голюся Фатіпом. Але минув майже рік, коли я вирішив взяти його до рук, після першої спроби.

Alfed та CNPOMAHELL Поставили вподобайку

Изотовец
Живе тут
Живе тут
Изотовец

1000 повідомлень

Репутація : 520
Дата реєстрації : 14.04.2018

ПовідомленняТема: Re: Загальне обговорення лез.   Загальне обговорення лез. - Сторінка 3 EmptyВт 20 Груд 2022 - 12:56

Гигиена бритья связанная со сменой лезвий это миф, который сами Т-шечники и выдумали. Единственная гигиена которая может достигаться сменой лезвия это сценарий барбершопов и парикмахерских, в котором неизвестно кого с каким букетом до тебя могли бы брить без замены лезвия.
Все вот эти полоскания станков АХД/спиртом/уксусом/святой водой после каждого бритья/раз в неделю это лишь симптомы развивающейся мизофобии на бритвенной почве, но ничего общего со здравым смыслом не имеют. Никто не бреется в стерильных условиях с использованием дистиллированной воды.

fill, vicbro, Qwertyus, bulldog38, Yura_, all75 та Caonima Поставили вподобайку

Ruslan
Admin
Ruslan

1000 повідомлень

Репутація : 2761
Дата реєстрації : 06.11.2017
Вік : 52

ПовідомленняТема: Re: Загальне обговорення лез.   Загальне обговорення лез. - Сторінка 3 EmptyВт 20 Груд 2022 - 15:57

Почитав останні повідомлення й згадав, що лезом Фізер я користувався лише кілька разів у самому початку мого шляху у ВКГ. Як там в мене склалося і не пам'ятаю вже. Цікаво було б спробувати знов, враховуйчи мій голярський досвід.
fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Загальне обговорення лез.   Загальне обговорення лез. - Сторінка 3 EmptyВт 20 Груд 2022 - 16:55

Ruslan пише:
Почитав останні повідомлення й згадав, що лезом Фізер я користувався лише кілька разів у самому початку мого шляху у ВКГ. Як там в мене склалося і не пам'ятаю вже. Цікаво було б спробувати знов, враховуйчи мій голярський досвід.

Заслати пачечку Фізера? :-)))

Ruslan Поставив вподобайку

Ruslan
Admin
Ruslan

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Загальне обговорення лез.   Загальне обговорення лез. - Сторінка 3 EmptyВт 20 Груд 2022 - 17:06

А зашли! Буду вдячний  pleasantry. Пишу у ПП.
KHSN
Бувалий
Бувалий
KHSN

Репутація : 9
Дата реєстрації : 14.10.2020
Вік : 59

ПовідомленняТема: Re: Загальне обговорення лез.   Загальне обговорення лез. - Сторінка 3 EmptyВт 20 Груд 2022 - 18:10

Честно, не представляю, как можно порезаться Т-образным станком. Это нужно вести не перпендикулярно, а паралельно, т.е. вести не сверху вниз, а справо на лево?. Коцки согласен-надовил, тупое лезвие. Но чистый порез, не знаю. Шавет-да, Опаска-да, Т-образная не знаю.
BIC- тот что продаеться "везде". Сегодня побрился второй раз, все прекрасно. Станок мягкий. Самое то. Связка как учили.
Ruslan
Admin
Ruslan

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Загальне обговорення лез.   Загальне обговорення лез. - Сторінка 3 EmptyСр 21 Груд 2022 - 10:36

KHSN пише:
Честно, не представляю, как можно порезаться Т-образным станком...
Да чим завгодно можна порізатись, навіть бумагою та листочком з дерева lol

Alfed, CNPOMAHELL, Lopar та kh_fish Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Загальне обговорення лез.   Загальне обговорення лез. - Сторінка 3 EmptyЧт 22 Груд 2022 - 14:15

KHSN пише:
... Коцки согласен...

Думаю, коли говорять про порізи при голінні, саме це й мають на увазі

CNPOMAHELL Поставив вподобайку

CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Загальне обговорення лез.   Загальне обговорення лез. - Сторінка 3 EmptyЧт 22 Груд 2022 - 16:43

fill пише:
CNPOMAHELL пише:

Тепер по перу (те що Feather). Тут навіть декілька причин "нелюбові".
 Що до гостроти.
За моїми грубими прикидками, судячи з відгуків, десь 20-30% користувачів не люблять Feather саме через його надмірну гостроту на початку. Це нормально, буває.
Звичайно. Бо гостро це не значить гарно.
fill пише:
На цей випадок є лайфхак: коркування леза.
Можна пошукати відео в неті, але двома словами суть така: треба один-два рази легенько провести кромкою леза по корку від вина, фактично зробити невеличкі надрізи на корку.
При цьому лезо зберігає свої найкращі якості, а от зайва гострота прибирається.
Ну не знаю. Не розумію нашо купувати щось, шоб потім ще якісь маніпуляції проводити. Всї ці доводки, шимінги, зміни ручки...
Вважаю, шо товар повинен працювати "з коробки" так, як мені потрібно. Інакше простіше купити той товар який зразу вдовольняє потреби.
fill пише:
А нашо?
CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Загальне обговорення лез.   Загальне обговорення лез. - Сторінка 3 EmptyЧт 22 Груд 2022 - 16:47

all75 пише:
CNPOMAHELL пише:
Оранжевые (новые) более лояльны (на мой взгляд) к пользователю. Правда без кровяхи побриться не удается.
"Кровяха" - звучить якось моторошно... Сподіваюсь, це кілька малесеньких порізів, а не розполосоване обличчя... Все ж таки дуже по різному ми відносимося до свого обличчя, процессу гоління, інструменту і т.д. У мене, якщо шкіра відчуває спирт у лосьоні - то це вже капець, треба щось міняти:  пару станок/лезо, мило, або техніку треба коригувати. А якщо є мікропоріз чи маленька цяточка, то все, настрій зіпсовано, гоління не вдалося, день пройшов марно, але таке буває рідко, кілька разів на рік.
Багатол цяточок, декілька порізів можливе покрасніння деяких частин лиця. Пара цяток -то навіть не помічаю.

А мені навіть прикольно відчувати спирт. Напримклад Тройним (Золотоноша) іноді користуюся.
all75 пише:
Стосовно BIC - досить довго вважав його дуже м'яким, лагідним і єфективним лезом... Потімне змінив станок, і ставлення до леза дешо змінилося, воно вже не таке лагідне.
А в якій бритві воно вам здалося "лагідним"?
CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Загальне обговорення лез.   Загальне обговорення лез. - Сторінка 3 EmptyЧт 22 Груд 2022 - 16:49

all75 пише:
hlopets пише:
Якщо хтось голиться тешками не менше року - то які можуть бути складнощі з технікою  гоління? :)
Цим тестом на техніку гоління для мене став Фатіп Піколо. Тепер, набравшись досвіду, завдяки учасникам форуму, і попрацювавши над технікою, я без проблем і з задоволенням голюся Фатіпом. Але минув майже рік, коли я вирішив взяти його до рук, після першої спроби.
То може просто звикли? все таки різні бритви - треба пристосуватися. Кут нахилу, виліт леза, вага...
CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Загальне обговорення лез.   Загальне обговорення лез. - Сторінка 3 EmptyЧт 22 Груд 2022 - 16:51

KHSN пише:
Честно, не представляю, как можно порезаться Т-образным станком. Это нужно вести не перпендикулярно, а паралельно, т.е. вести не сверху вниз, а справо на лево?. Коцки согласен-надовил, тупое лезвие. Но чистый порез, не знаю. Шавет-да, Опаска-да, Т-образная не знаю.
BIC- тот что продаеться "везде". Сегодня побрился второй раз, все прекрасно. Станок мягкий. Самое то. Связка как учили.
Довольно стабильно режусь когда прохожу место под носом - над губой (усы). Когда пытаешься выбрить в идеал. И прямо, непосредственно  под носом частенько.

Jeemye Поставив вподобайку

CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Загальне обговорення лез.   Загальне обговорення лез. - Сторінка 3 EmptyЧт 22 Груд 2022 - 16:53

fill пише:
KHSN пише:
... Коцки согласен...

Думаю, коли говорять про порізи при голінні, саме це й мають на увазі
Ні. Саме порізи. Коцки та зрізані прищі, родимки - то доволі часта штука.
all75
Бувалий
Бувалий
all75

ПовідомленняТема: Re: Загальне обговорення лез.   Загальне обговорення лез. - Сторінка 3 EmptyЧт 22 Груд 2022 - 16:55

CNPOMAHELL пише:
Gillette Rubie (у підписі моя й досі неперевершена комбінація). Мабуть за 25 років дійсно дуже звик, але ж Фатіпом не зміг поголитися, а купив Джилет Кінг С і більш менш пішло діло, хоча все одно спочатку звикав до нового станка і змінював техніку. Бо інколи були малесенькі пошкодження епідермісуі інколи навіть подразнення, але на третьому проході, а не на перших рухах як з Фатіпом.

Останній раз редагувалося: all75 (Пт 23 Груд 2022 - 8:12), всього регувалося 1 раз(-и)
Изотовец
Живе тут
Живе тут
Изотовец

1000 повідомлень

Репутація : 520
Дата реєстрації : 14.04.2018

ПовідомленняТема: Re: Загальне обговорення лез.   Загальне обговорення лез. - Сторінка 3 EmptyЧт 22 Груд 2022 - 16:59

CNPOMAHELL пише:
KHSN пише:
Довольно стабильно режусь когда прохожу место под носом - над губой (усы). Когда пытаешься выбрить в идеал. И прямо, непосредственно  под носом частенько.
Положительный вылет + неправильный угол + давление на станок.

vicbro, ditrih_ та CNPOMAHELL Поставили вподобайку

CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Загальне обговорення лез.   Загальне обговорення лез. - Сторінка 3 EmptyЧт 22 Груд 2022 - 17:03

all75 пише:
CNPOMAHELL пише:
Gillette Rubie (у підписі моя й досі неперевершена комбінація). Мабуть за 25 років дійсно дуже звик, але все одно Фатіпом не зміг поголитися, купив Джилет Кінг і більш менш пішло діло, хоча все одно спочатку звикав до нового станка і змінював техніку (бо були пошкодження епідермісуі інколи навіть подразнення).
Gillette Rubie - це ж бритва так? На кшталт сучасної китайської Gillette Blue або індійської Gillette Stirling? Маю китайську. Там лезо BIC дуже "не дуже". :)
all75
Бувалий
Бувалий
all75

ПовідомленняТема: Re: Загальне обговорення лез.   Загальне обговорення лез. - Сторінка 3 EmptyПт 23 Груд 2022 - 8:22

KHSN пише:
Честно, не представляю, как можно порезаться Т-образным станком.
В мене інколи трапляются порізи, на виступах на верхній губі, під носом. Коли трапляється так що лезо торкається шкіри, навіть не в двох, а в одній точці (саме на одному виступі). Легесенько приставляю бритву до шкіри і все одно лезо прорізає в шкіру, бо дуже мала зона контакту - точка. Можливо дуже ніжна шкіра. 
Але я веду мову про мікропорізи, коли лезо заглиблюеться в шкіру на десяті долі міліметру, і крові зовсім немає. А такіх порізів щоб кров була я і не пригадаю коли таке було. Можливо тільки на самому початку, коли взяв в руки тешку...

CNPOMAHELL Поставив вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Загальне обговорення лез.   Загальне обговорення лез. - Сторінка 3 EmptyПт 23 Груд 2022 - 14:10

CNPOMAHELL пише:

fill пише:
А нашо?

Суто з цікавості. 
Якщо це працює, то знатиму, що так можна, і може згодом доб'ю залишки свого BICа й інших подібних лез.
Якщо не працює, то теж знатиму і закрию це питання. 

В доводці чогось немає нічого поганого. Скажімо, лезо Feather багатьом подобається за усіма статтями, окрім першого сеансу.
Чого б тоді не перенести цей перший сеанс на корок і не насолоджуватися цим лезом далі?
Роботи там на сім секунд, а лезо чудово попрацює потім кілька сеансів.
CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Загальне обговорення лез.   Загальне обговорення лез. - Сторінка 3 EmptyПт 23 Груд 2022 - 19:25

fill пише:
CNPOMAHELL пише:

fill пише:
А нашо?

Суто з цікавості. 
Якщо це працює, то знатиму, що так можна, і може згодом доб'ю залишки свого BICа й інших подібних лез.
Якщо не працює, то теж знатиму і закрию це питання. 

В доводці чогось немає нічого поганого. Скажімо, лезо Feather багатьом подобається за усіма статтями, окрім першого сеансу.
Чого б тоді не перенести цей перший сеанс на корок і не насолоджуватися цим лезом далі?
Роботи там на сім секунд, а лезо чудово попрацює потім кілька сеансів.
Я розумію ваші резони але не підтримую концепцію того, що коли купив щось, то треба ще й якісь маніпуляції робити, щоб воно добре працювало. Замість цього просто виберу варіант, де зразу купив та користуєшся.

Мені занадто гострі леза не потрібні. Користуватися по 50 разів лезом я теж не збираюся. Я аж один раз пробував 9 разів вінтажне лезо Gillette Nacet Platinum. Воно працювало, але це був саме експерімент.
Просто мене виголюють Супутники, які надто гострими точно назвати не можна. А також Рапіра ПЛ, Treet Classic, Lord Platinum, Lord\Shark Chrome, Super Max Platinum та інш.

kh_fish Поставив вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Загальне обговорення лез.   Загальне обговорення лез. - Сторінка 3 EmptyПт 23 Груд 2022 - 19:41

CNPOMAHELL пише:

Я розумію ваші резони але не підтримую концепцію того, що коли купив щось, то треба ще й якісь маніпуляції робити... 

Не стільки треба, скільки можна.
Допиляти річ до робочого стану чи знайти альтернативу - це два шляхи. З різних міркувань за різних обставин різні люди обирають той чи інший. Жоден з них не є кращим апоіорі
CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Загальне обговорення лез.   Загальне обговорення лез. - Сторінка 3 EmptyСб 24 Груд 2022 - 5:26

fill пише:
CNPOMAHELL пише:

Я розумію ваші резони але не підтримую концепцію того, що коли купив щось, то треба ще й якісь маніпуляції робити... 

Не стільки треба, скільки можна.
Допиляти річ до робочого стану чи знайти альтернативу - це два шляхи. З різних міркувань за різних обставин різні люди обирають той чи інший. Жоден з них не є кращим апоіорі
Всетаки нагадаю, що ціна тут - теж не останній аргумент. Нащо купувати коштовне та потім допилювати? Чим краще купити дешевше та просто користуватися! Можу ще погодитися, якщо ви купили бритву, коштовну сталеву, а може лімітку, чи навіть якийсь негр відомий нею ж*пу голив до того, та вона вам дорога як пам'ять. Тоді ще можу зрозуміти потуги за будь-які сили знайти цій бритві лезо в пару, яке в ній голить.
Але не розумію нащо танці з бубном навколо леза? Допускаю ситуацію, колі нічого іншого просто немає навкруги та голитесь тим, що наявне. Але й це із галузі фантастики. 

Це звичайний витратний матеріал і не більше. Можливо лезо просто подобається та божественно голить, навіть попри деякі незручності. Але тоді не треба "допилу" робити. 

Інакше не розумію причини таких перемагань та здолань.

Загальне обговорення лез.
Повернутися до початку 
Сторінка 3 з 8Перейти до сторінки : Попередній  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Наступний
 Схожі теми
-
» Порівняння лез Personna Platinum (обговорення).

Права доступу до цього форумуВи не можете відповідати на теми у цьому форумі
ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КЛАСИЧНОГО ГОЛІННЯ :: ЛЕЗА ДЛЯ БРИТВ ТА ШАВЕТОК :: Двосторонні леза DE Razor-
Перейти до: