Тема: Як довго служить різьблення у бритві Muhle R 89? Нд 20 Жовт 2024 - 14:39
Підкажіть будь ласка, наскільки довго служить різьблення у бритві? У моїй бритві Р89 за три роки ручка провернулася на півоберта більше. Я голюся різними станками, за настроєм, але Р89 більше, для шкіри не так травматично. Дякую!
ArtemSeaman Частий гість
Повідомлень : 51 Репутація : 2 Дата реєстрації : 03.01.2021 Вік : 31 Звідки : Украина , г.Винница ; Польша , Краков
Тема: Re: Як довго служить різьблення у бритві Muhle R 89? Нд 20 Жовт 2024 - 14:54
Hamster пише:
Підкажіть будь ласка, наскільки довго служить різьблення у верстаті? У моєму верстаті Р89 за три роки ручка провернулася на півоберта більше. Я голюся різними верстатами, за настроєм, але Р89 більше, для шкіри не так травматично. Дякую!
Як вона провернулась на пів оберта ? Нарізала різьбу ? )))))
Hamster Новачок
Тема: Re: Як довго служить різьблення у бритві Muhle R 89? Нд 20 Жовт 2024 - 15:26
ArtemSeaman пише:
Як вона провернулась на пів оберта ? Нарізала різьбу ? )))))
Якось так:) Я не фокусник, тільки вчусь:)
KHSN Бувалий
Повідомлень : 311 Репутація : 9 Дата реєстрації : 14.10.2020 Вік : 59 Звідки : г.Херсон
Тема: Re: Як довго служить різьблення у бритві Muhle R 89? Нд 20 Жовт 2024 - 21:19
Мабуть закрутив після того як закрутив банки))))))
Hamster Новачок
Тема: Re: Як довго служить різьблення у бритві Muhle R 89? Пн 21 Жовт 2024 - 6:33
KHSN пише:
Мабуть закрутив після того як закрутив банки))))))
Я вам відкрию маленьку таємницю, тільки прошу, це між нами:) Не кому не розповідайте:) З часом нитки різьблення сточуються, стають тоншими, і через це ручка верстата провертається далі звичайного, поки різьблення повністю не зітреться. Тільки тссссс, це знають тільки ви і я:)
Alfed та all75 Поставили вподобайку
KHSN Бувалий
Повідомлень : 311 Репутація : 9 Дата реєстрації : 14.10.2020 Вік : 59 Звідки : г.Херсон
Тема: Re: Як довго служить різьблення у бритві Muhle R 89? Пн 21 Жовт 2024 - 19:49
А скільки на це потрібно років?
Hamster Новачок
Тема: Re: Як довго служить різьблення у бритві Muhle R 89? Пн 21 Жовт 2024 - 20:21
KHSN пише:
Ось я це й питаю?
bulldog38 Бувалий
Тема: Re: Як довго служить різьблення у бритві Muhle R 89? Пн 21 Жовт 2024 - 20:30
KHSN пише:
Якщо руками, то довго, якщо розвідним ключем, то....
vicbro Живе тут
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 1184 Репутація : 140 Дата реєстрації : 17.07.2019 Вік : 62 Звідки : Одеса
Тема: Re: Як довго служить різьблення у бритві Muhle R 89? Вт 22 Жовт 2024 - 8:26
Hamster пише:
Підкажіть будь ласка, наскільки довго служить різьблення у верстаті? У моєму верстаті Р89 за три роки ручка провернулася на півоберта більше. Я голюся різними верстатами, за настроєм, але Р89 більше, для шкіри не так травматично. Дякую!
Проверьте где именно резьба повредилась. Это может быть внутренняя на ручке и наружная на штифте крышки. Если ручка - меняете или проходите мечиком (сомнительная процедура на замаке). Вообще, если она нормально функционировала 3 года, то вероятнее всего пережали при закручивании. Небольшой совет на будущее: после промывки станка вытрите салфеткой резьбу на штифте и пройдите ухочисткой резьбу в ручке. Это уберет влагу с резьбового соединения. Желательно периодически капельку смазки на резьбу капнуть, прокрутить пару раз и удалить лишнюю смазку. Это продлит срок службы резьбового соединения. И закручивайте ручку без силы.
Wolfskin, andreyv1979, Hamster та Stormfild Поставили вподобайку
Wolfskin Постоялець
Повідомлень : 685 Репутація : 10 Дата реєстрації : 05.07.2018 Вік : 44 Звідки : Станіславщина
Тема: Re: Як довго служить різьблення у бритві Muhle R 89? Вт 22 Жовт 2024 - 9:22
vicbro пише:
Проверьте где именно резьба повредилась. Это может быть внутренняя на ручке и наружная на штифте крышки. Если ручка - меняете или проходите мечиком (сомнительная процедура на замаке). Вообще, если она нормально функционировала 3 года, то вероятнее всего пережали при закручивании. Небольшой совет на будущее: после промывки станка вытрите салфеткой резьбу на штифте и пройдите ухочисткой резьбу в ручке. Это уберет влагу с резьбового соединения. Желательно периодически капельку смазки на резьбу капнуть, прокрутить пару раз и удалить лишнюю смазку. Это продлит срок службы резьбового соединения. И закручивайте ручку без силы.
Я для некоторых станков использую медную смазку из аэрозоля. Она, правда, тёмная и надо тщательно протирать остатки, но высокоэффективная.
vicbro Живе тут
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 1184 Репутація : 140 Дата реєстрації : 17.07.2019 Вік : 62 Звідки : Одеса
Тема: Re: Як довго служить різьблення у бритві Muhle R 89? Вт 22 Жовт 2024 - 9:52
Wolfskin пише:
Я для некоторых станков использую медную смазку из аэрозоля. Она, правда, тёмная и надо тщательно протирать остатки, но высокоэффективная.
Это, наверное, избыточно :). Здесь нет пыли, температуры. Простое минеральное масло достаточно. Только не подсолнечное :) Кстати, меня удивила рекомендация Хенсон на их сайте по поводу смазки резьбы. Они пишут: "...если резьба вращается не так плавно, как раньше, мы рекомендуем добавить каплю масла в резьбу ручки. Вы можете использовать любое бытовое масло (оливковое, растительное, кокосовое и т.д.) или стандартное ". Странно такое читать от технарей. Но с другой стороны, они же не знают, кто будет их читать. Может это будет человек, который не знает другого масла кроме растительного или сливочного .