Виробник: Senso Cosmetics (Туреччина)
Позиціонування - одеколон після гоління.
Ціна в Україні залежить від фасування. Зустрічається і по 50 мл, і 100, і 25, і 500.
Ціна без скидок за 500 мл коливається в межах ~$10-15.
Цей огляд присвячений флакону 500 мл.
1. Пакування.Одеколон поставляється без додаткової упаковки - флакон як є. У варіанті 500 мл це скляна пляшка з пластиковою кришкою.
Зі зворотного боку детальна інформація написана таким шрифтом, що розібрати щось дуже важко.
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення](upd)
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Флакон має дуже економний дозатор:
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]2. Запах.На різних сайтах пишуть:
"...класичний аромат з додаванням солодкуватих акцентів і квіткових ноток" (КТГ)
"...середземноморний фруктовий аромат з цитрусовими нотами" (cosbox)
"...запах середземноморської свободи... Уявіть аромати озону в грозу, запах крупнокускової морської солі і чистий аромат луів, коли вітер грається з його травинками. Це запах зігрітого сонцем самого вітру, що доносить до ваших носових рецепторів суміш запахів стиглих оливок на деревах і риби, що смажеться в лимонному соку. Це запах, коли ти стоїш на вершині скелястого обриву в заростях лимонних дерев або серед трави лемонграсу, що обдувається чотирма вітрами. І все це - в одному флаконі свіжості Marmara Barber №1 Eau De Cologne" (zarva)
Від себе скажу, що запах поєднує квіткові та фруктові ноти. Доця сказала, що пахне трохи виноградом. Мені запах сподобався, але я би не ризикував ним "умиватися і обливатися" - досить сильний і може дисонувати з вашим парфумом, треба пробувати. Вивітрюється через 1-2 години.
Попередньо можу припустити, що він пасуватиме якраз в демісезон - навесні або восени. Для зими може бути занадто, а для літа - недостатньо свіжим. Перевіримо ще влітку.
Рівень аромату я би поставив між мас-маркетом і еліткою - такий собі міддл-маркет. Можливо, це був би запах готелю високого рівня, салону дорогого автомобіля, або ... хорошого барбершопу! Власне, як і позиціонує виробник.
3. Догляд.Зрозуміло, одеколон не має у складі такої кількості доглядових компонентів, як лосьйони, але цей конкретно свою роботу з дезінфекції та освіження виконує. Частки спирту досить висока - 70%, припікає. Тому, імовірно, його краще використовувати в парі з без/слабо спиртовим лосьйоном, особливо взимку і в суху погоду. Плюс, гель/бальзам ПГ.
4. Висновки.Переваги:
- велика упаковка - економна з т.з. ціни, скляна (добре для зберігання) і з економним дозатором - хороший варіант для барбершопів
- приємний запах з претензією на парфумний
- добре виконує гігієнічні функції одеколону
Недоліки:
- не є замінником лосьйону з відповідними доглядовими компонентами
- навряд чи підійде власникам чутливої до спирту шкіри