ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КЛАСИЧНОГО ГОЛІННЯ
Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.

ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КЛАСИЧНОГО ГОЛІННЯ

ОРКИ, ЙДІТЬ СЛІДОМ ЗА СВОЇМ РОСІЙСЬКИМ КОРАБЛЕМ! ФОРУМ ДЛЯ ШАНУВАЛЬНИКІВ КЛАСИЧНОГО ВОЛОГОГО ГОЛІННЯ

ФорумФорум  ПорталПортал  Останні зображенняОстанні зображення  ЗареєструватисьЗареєструватись  Вхід  

Хатинка Старого fill-а

Перейти донизу 
+31
_yk_
Palych
2046
Stormfild
qwest
Акулов
egoist
stanislav-q
Alex
CNPOMAHELL
razorblade1989
andreyv1979
all75
Bonbon
Сэм
vicbro
Oleksii
Yura_
Олександр Lutsk
Изотовец
Kitten911
Caonima
Alfed
Qwertyus
alex-kin
Віталіk
trimmer
ARTURIUS
Pisatel
Ruslan
ditrih_
35 користувачів
Перейти до сторінки : Попередній  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 24 ... 40  Наступний
АвторПовідомлення
fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.

Репутація : 532
Дата реєстрації : 12.02.2018
Вік : 56

Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 Empty
ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 EmptyЧт 23 Бер 2023 - 12:03

23-03-23

Rating: 5 / 5

Razor: WSC/YPM The Winning Razor
Blade: Feather
Lather: KIEHL'S Brushless Shave Cream
Aftershave: Floїd The Genuine
Additional Care: KIEHL'S Post Shave Repeir Gel

Буде не коротко :-)

Якщо подивитесь на учасників гоління, звернете увагу, що їх якось малувато. І це не тому, що я щось не записав - просто їх дійсно не було :-)

А виною тому - безпомазковий крем для гоління KIEHL'S і моя переконаність в тому, що це мало бути щось прозоре безпінне, яке, зазвичай, є дуууууже слизьким.
Тому сьогодні на голінні не було ні помазка, ні прешейва.

Пробники KIEHL'S дісталися мені дуже давно, роки три-чотири тому. Якось знічев’я зайшов в їхній магазин чисто позирити, шо вон там таке.
Позирив, трохи припух від цін...
Певно, в цей момент на моєму обличчі відбилася вся невимовна журба українського народу, тож продавці були такі ласкаві, що подарували мені пробнички крему для і гелю після гоління.
Згодом (а саме, вчора) я дізнався справжню причину такої щедрості :-)

KIEHL'S - це американський бренд преміальних засобів по догляду за шкірою. Починалося все на Манхеттені у 1851-му році, і починалося це, як аптека гомеопатичних препаратів.
Протягом перших ста років свого існування це так і була собі аптечка, нічим особливим не примітна. Але десь з 1960-их вона перепрофілювалася на виробництво засобів для догляду і досягла в цьому чималих успіхів.
Звичайно ж, не обійшлося без родинних рецептів, секретних інгредієнтів й інших міфічних історій :-)
Як би там не було, продукція користувалася популярністю, коло клієнтів постійно зростало. Аж поки в кінці 1990-их компанія не стикнулася з тим, що в неї просто не вистачає можливостей задовольнити весь попит. Довелося шукати партнерів для подолання цієї проблеми.
Врешті решт, у 2000-му році компанію викупив французький косметичний гігант L’Oreal.

До честі французів, вони не пустили компанію під ніж і не звели її до мас-маркету. KIEHL'S продовжували випускати продукцію преміального класу.

Перші 150 років свого існування KIEHL'S мали лише один магазин - той самий, перший. Він і досі є в тому ж місці, в тому ж приміщенні і на тих же площах. Компанія продавала свою продукцію через свій єдиний магазин, а також через роздрібні мережі високого класу.
Нові магазини KIEHL'S почали з’являтися лише після альянсу з L’Oreal. Та й то їх не так, щоб багато - близько 30-ти по всьому світі.

Цікавою також є стратегія просування, яку французи теж не змінили. Основний акцент робився на передачу інформації з вуст у вуста (сарафанне радіо) та на пробники. Цікавий факт: 80% всього маркетингового бюджету становлять саме пробники (зразки) - до 12 мільйонів штук на рік!
Власне, тепер зрозуміло, що щедрість продавців київського магазину була всього лиш частиною маркетингової стратегії KIEHL'S.

Та як би там не було, я вдячний і їм, і самим KIEHL'S за можливість спробувати їхню продукцію :-)

Як вже казав, я гадав, що крем для гоління це буде, щось прозоре і слизьке. Помилився :-)
Крем - білий, має звичайну кремову консистенцію, може трохи більш рідку і більш ніжну, порівняно з традиційними кремами для гоління. І він таки не піниться. Руками його розмазав по обличчю, він утворив ледь помітну плівочку, але жодного натяку на піну - тож помазок дійсно нафіг не потрібен :-)

По тому, як він наноситься, крем більше нагадує прешейв, ніж крем для гоління. Ну от як Vitos приміром.
А аромат - це викапаний PREP Універсальний! Ті самі камфора і ментол - не помилишся! :-)
Ментолу, як на мене, трохи забагато. Не катастрофічно, але мені б трохи менше було б більше в кайф.

Оскільки прешейв я не наносив, то приготувався до залипання бритви. Так і було - залипала, місцями стрибала. Добре, що я знав, що з цим робити: де треба було, знижував швидкість і спокійно голився.
Другий-третій проходи були трохи легші, але все одно місцями доводилося міняти темп.

На жаль, пробник невеликий, і його довелося розтягти на три проходи. Хоча відчувалося, що такого об’єму є на два проходи, а краще - на один.

Та попри все, результатом я задоволений - чисто і якісно. А от стан шкіри після гоління просто вразив! Очевидно, в кремі є чимало живильних речовин, тож шкіра була просто просочена маслами і оліями - дуже приємне відчуття.

Освіжився я лосьйоном - Floїd The Genuine. Він у мене у ванній завжди стоїть на підхваті, якщо чогось іншого не приготую.

А на закуску взяв пробник геля після гоління KIEHL'S. Це вже дещо більш зрозумілий продукт. Це вже точно гель, він мутний напівпрозорий жовтуватого відтінку. В нього дуже ніжна консистенція, і він добре масний.
Але це не така масність, як в бальзамах, тут дещо по-іншому. Так, щоб навести асоціацію: знаєте лосьйони SV чи Bullfrog? От в них є невеличка жирність. Так в KIEHL'S вона просто сконцентрована у кількадесят разів. І при нанесенні це дає неймовірно приємне відчуття, ніжно-оксамитове, лагідне - фантастика!

Гель трохи припікає, певно має в складі якусь дезінфекуючу речовину.
Я вичавив весь пробник, і це трохи забагато для одного разу. Та тим не менш, гель за пару хвилин розтирання по обличчю (неймовірно приємного розтирання!) повністю увібрався шкірою.

По ходу він її трохи підсушив, але не занадто. Шкіра не відчувала ні стягнення, ні чогось іншого неприємного. Єдине що - було трохи шкода, що гель нівелював той стан шкіри, який був після гоління.

Якщо підвести підсумок, то слід сказати, що продукція KIEHL'S - це дійсно продукція високого класу. Це відчувається буквально кінчиками пальців. ЇЇ було цікаво спробувати. Втім, купувати я її навряд чи буду. Крем для гоління - так точно не буду, він просто не відповідає концепції гоління з піною. Та й ментолу в ньому забагато для мене.
Гель після - можливо, якось, при нагоді, зі знижкою :-)

От така історія :-)))

P.S.

Власне, пробники:

[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]

Магазин в Нью-Йорку, на Манхеттені

Oleksii, Акулов, vicbro, Qwertyus, stanislav-q, ditrih_ та Alejandro Поставили вподобайку

Повернутися до початку Перейти донизу
vicbro
Живе тут
Живе тут
vicbro

1000 повідомлень

Репутація : 140
Дата реєстрації : 17.07.2019
Вік : 62

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 EmptyЧт 23 Бер 2023 - 14:30

Интересно. Прикольные у них слоганы: "Эскадрилья чистобрейцев", "Летите в новый мир удовольствия от бритья", класс!

fill, Акулов та stanislav-q Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 EmptyЧт 23 Бер 2023 - 14:34

vicbro пише:
Интересно. Прикольные у них слоганы: "Эскадрилья чистобрейцев", "Летите в новый мир удовольствия от бритья", класс!

Так! Навіть в таких дрібницях вони молодці.
І це враховуючи, що засоби для і після гоління для них щось, типу побочки - вони все ж орієнтуються на загальний захист і догляд шкіри.
Але 170 з гаком років на ринку багато чому вчить :-)

До речі, пишуть що в них доволі молода аудиторія споживачів. Тобто, вони активно працюють на молоде активне покоління.

Акулов, vicbro, stanislav-q та ARTURIUS Поставили вподобайку

vicbro
Живе тут
Живе тут
vicbro

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 EmptyЧт 23 Бер 2023 - 15:25

Да, я посмотрел их сайт. У них два крема для и один гель после. И что тоже любопытно, крем "Белый орел" в синем тюбике, а крем "Голубой / Синий орел" в белом :)

fill, Акулов та stanislav-q Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 EmptyЧт 23 Бер 2023 - 15:45

vicbro пише:
Да, я посмотрел их сайт. У них два крема для и один гель после. И что тоже любопытно, крем "Белый орел" в синем тюбике, а крем "Голубой / Синий орел" в белом :)

Ось такі вони загадкові :-))))))

Акулов Поставив вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 EmptyНд 26 Бер 2023 - 12:36

25-03-2023

Blade: Feather
Brush: Omega Roma Colosseo
Lather: Denisus Нестор
Aftershave: Alpa Lesana
Additional Care: Noxzema Sensitive

Про вчорашнє постараюсь коротко :-)

В якийсь момент я вже побачив світло в кінці тунеля - лишилося буквально пару пробників. Але по факту вийшло, що то не кінець тунелю - то потяг на мене рухався і прожектором так весело посвічував :-)

Словом, раптом колекція пробників трохи поповнилася :-)
Втім, не маю підстав скаржитись, бо це нові мила від Дениса - Нестор, Роман і Мана. І збрешу, коли скажу, що вони мені були не цікаві :-)

Все це приїхало до мене аж із самої Полтави від Андрія, разом з ручкою Radio Knob, яку вже кілька років хотів прикрутити на свій 37 German Slant.
Андрію, дякую і за ручку, і за цікаві пробники! Хоч спершу і збирався сваритися, та хіба ж на таке можна? :-)

Для початку взяв в роботу Нестора, по хронології.
Аромат в мила тихий, ледь відчутний. В піні взагалі не уловлюється - піна пахне просто милом.
А в пробнику мило пахне чимось горілим, деревним, шкіряним - от в той бік аромат. Мені подобається.

Але найбільшою чеснотою мила є його піна!
Трохи маніпуляцій помазком, і маємо густу тягуууучу блискучу вершкову піну - неймовірно класну. І неймовірно слизьку.

Я, як буває, забув змочити обличчя по прешейву, але мило не дало бритві жодних шансів залипнути і пострибати - The Winning Razor йшов гладко і спокійно, впевнено зносив щетину і навіть не намагався десь гальмонути.

Три проходи пройшли на одному диханні. Піна була така приємна, що я навіть зробив з неї маску, що зі мною трапляється не часто.

Тож, сказати, що я був вражений - нічого не сказати. Я отримав неймовірне задоволення і від піни, і від процесу гоління нею, і від результату.

Але щоб життя медом не здавалося, вирішив освіжитися жестячком :-)
Крім всього іншого Андрій прислав мені пробничок Alpa Lesana.
Ну, мені не треба розповідати, що це таке - колись купував це на Закарпатті. Понюхав і віддав - ментол там конкретний!

Та хіба ж я не пацан, чишолє? :-)
Коротше, плюхнув я на себе кубик Лесани...
Спершу все навіть і нічого було - аромат хвої і легенька нотка перечної м’яти.
Але за пару секунд почалося! :-)
Ментол там страшенний! За мить - сльози з очей, соплі з носа, морда червона. Просто свято! :-)

Втім, маю визнати - стан шкіри після Лесани дуже приємний. Вона не масна, не суха - нейтральна і доглянута.

Гадав, що після такої екзекуції доведеться чимось рятуватися. Але ні, коли ментов злетів, все добре заспокоїлося. Тож наніс Noxzema Sensitive більше для годиться, ніж за потреби :-)

Ruslan, Andrewt, trimmer, Oleksii, Изотовец, Акулов, vicbro і Поставили вподобайку

Ruslan
Admin
Ruslan

1000 повідомлень

Репутація : 2761
Дата реєстрації : 06.11.2017
Вік : 52

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 EmptyНд 26 Бер 2023 - 13:29

Мила Дениса це річ!

Oleksii, Акулов та ARTURIUS Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 EmptyНд 26 Бер 2023 - 13:32

Ruslan пише:
Мила Дениса це річ!

От несподівано так!
Я приємно вражений

Ruslan та Акулов Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 EmptyВт 28 Бер 2023 - 11:32

27-03-2023

Blade: Treet Falcon
Brush: RazoRock Big Bruce
Pre-Shave: RasoZero Barbacco
Lather: Denisus Роман
Additional Care: Barberia Bolognini Fluido Dopobarba

Спробую коротко про вчорашнє :-)

На тесті було наступне мило від Дениса - Роман. По всьому воно суттєво відрізняється від Нестора.
Якщо Нестор має дуже рідку (як для мила) консистенцію і більше нагадує крем, то Роман - це класичне м’яке мило. Відтак, воно трохи довше збивається і дає трохи іншу піну - більш пишну, не таку блискучу і не таку тягучу.
І по властивостям піна трохи відрізняється - вона дуже вкривиста, але менш слизька.

Все це аж ніяк не робить мило Роман поганим. Просто для нього взято дуже високу базу порівняння. В загальному випадку Роман дасть фору багатьом відомим милам.

По аромату мені дуже важко щось путнє сказати. Аромат в милі ледь-ледь відчутний. В ті короткі ноти, коли до мого носа доходило щось більше, ніж просто запах мила, мені здалося, що аромат подібний до мила Aquatica від Andrea Caldoni.
В той же час, Андрій казав, що в своїй Акватиці він використовував аромку Hermes Terre d’Hermes.
Тож, припустивши, що відношення між ароматами є транзитивним, роблю висновок, що мило роман пахне Terre d’Hermes.
Але в цій задачі занадто багато припущень і суб’єктивних факторів, тому за результат не поручусь :-)

По більш густій і менш слизькій піні The Winning Razor працював не так жваво, але й без помітних зависань. Бритва трохи залипала, але не гальмувала процес, а, радше, просто фіксувала себе на шкірі.
Чимось це було подібним до гоління з Fine Marvel.

Для продовження тесту бритви я взяв карбонове лезо Treet Falcon. І я не помилився!
Лезо ледь-ледь відчувалося на шкірі і йшло дуже комфортно. При таких розкладах натиснути на бритву ніщо не заважало. І це давало хороший результат без жодного відчутного впливу на епідерміс.
Як наслідок - якісне, чисте гоління і ніяких неприємних відчуттів.

Освіжився знову жестячком. Але цього разу заплющив очі, і так і простояв пару хвилин, поки ментол не відлетів. Тому обійшлося без сліз і шмарклів :-)
І знову порадував стан шкіри після Alpa Lesana.

Завершити процедуру вирішив дивною субстанцією під назвою Barberia Bolognini Fluido Dopobarba. Наніс не багато, не так, як останнього разу.
Через кілька хвилин відчув, що шкіру трохи припікає. Але за деякий час це відчуття зникло і забулося. Шкіра - ляля! :-)

Oleksii, Изотовец, Акулов, vicbro, Qwertyus, stanislav-q, ditrih_ та Yura_ Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 EmptyЧт 30 Бер 2023 - 9:59

29-03-2023

Pre-Shave: Ach. Brito Glyce Lima Soap
Lather: Denisus Мана

Коротко про вчорашнє :-)

На тесті було ще одне мило від Дениса - Мана. Я так розумію, що це останнє зі зварених ним на сьогодні мил.

Якщо порівнювати з попередніми, то мило Мана найбільше схоже на Нестор.
Як і Нестор воно дуже м’яке. Чи й ще м’якше, по факту - крем. Навіть з перламутровим відливом, як буває в деяких кремах. Відтак, воно дуже легко збивається.
Піна з цього мила також схожа на піну з мила Нестор. Має невеличкі відмінності - зокрема, менш тягуча, але більш вкривиста - та загалом дуже подібна. І це як на вигляд, так і по ТТХ - ковзання і післяковзання на висоті.

Аромат знову вводить мене в ступор: ну такий же ж він лееееедь відчутний!
З того, що унюхав, це аромат лук - травичка і квіточки.
Але, як і раніше, ні за що в цьому плані не поручуся.

Якщо коротко описати нові мила від Дениса, то це реальний клас! Порівняно з попередніми, що я їх мав змогу спробувати, тут зроблено величезний крок вперед.
Можна до хрипоти сперечатися про консистенцію мила і про тихість ароматів. Але якщо це прийняти для себе, то задоволення від користування буде гарантовано :-)

Лезо Treet Falcon цього разу було дещо грубуватим. Принаймні на першому проході.
Втім, це можу пояснити тим, що голився трохи поспіхом, намагався вести бритву швидко і часом не зважав, як ставлю її до обличчя.
На другому і третьому проходах я трохи пригальмував, і голитися стало приємніше.

Результат мене цілком задовольнив - чисто і без артефактів. Довелося трохи притискати бритву, але це її особливість, це нормально.

Знову освіжився з Alpa Lesana, знову з заплющеними очами :-)
Стан шкіри таки хороший, хоча, здалося, вже трохи підсушує. Але не сильно.

Зрештою, є ж Noxzema Sensitive - вона всьому дасть раду :-)

Oleksii, Изотовец, Акулов, vicbro, Qwertyus та stanislav-q Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 EmptyПт 31 Бер 2023 - 12:35

31-03-2023

Lather: WSP Tobacco

Спробую коротко :-)

Сьогодні вирішив прешейв не брати. Увім’яв пробник в чашу, залив водою, щоб трохи розкис, і пішов в душ. А коли вийшов, то побачив, що в чаші просто сироп утворився від мила. Тож вирішив цим сиропом і сокристатися, як прешейвом :-)

Мило на тесті сьогодні знову нове і цікаве. Це американці з Wet Shaving Products, модель Tobacco. На жаль, не знаю, чи воно з жирової лінійки Formula T, чи з веганської Rustic. Але, на щастя, мені пофіг на це - я з однаковим задоволенням голюся і жировими, і веганським милами. Аби лиш мило було хороше.

А мило WSP - реально хороше!
Це не перший мій досвід з милом від цього виробника. Колись купив собі їхнє Pumpkin Spice. І таке ж воно класнюче було! І аромат, і ТТХ, і піна - все супер! Крім одного: в складі була кориця, і вона дала мені реакцію на шкіру. Тож голитися ним було не можливо, довелося віддати.

Але тепер трапилася нагода в повній мірі насолодитися милом WSP.
І дякую за таку можливість Андрію з Полтави! :-)

Як і заявлено виробником, мило дуже швидко спінюються, буквально за кілька обертів помазком. І на виході виходить дуже приємна і слизька піна. На цій піні The Winning Razor навіть не намагався залипати - йшов впевнено і спокійно.

По аромату, як це й випливає з назви - тютюнове листя. Такий аромат є і в інших виробників (напр. TOBS Tobacco Leaf), але тут аромат явно з американським "акцентом", глибший і насиченіший.

А ще мило досить економне: невеличкого пробника мені точно вистачить ще на раз, хоча для багатьох артизанських мил такої кількості в самий раз на один сеанс.

Сьогодні голився вже неквапно, тож слідкував за бритвою, за її положенням в просторі і відносно шкіри. Відтак був винагороджений комфортним якісним голінням. Лезо взагалі не відчувалося на обличчі і поголило дуже якісно. Treet Falcon я б не назвав дуже гострим лезом, але тут воно відпрацювало просто бездоганно.

На завершення використав останній кубик Alpa Lesana. Довго з заплющеними очима не простояв, тож мав трохи сліз від ментолу.
Та то таке! Головне, що стан шкіри був дуже приємний.

Але дрібочка Noxzema Sensitive все одно була не зайвою :-)

Andrewt, Oleksii, Изотовец, Акулов, vicbro, Yura_, Alejandro та Bonbon Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 EmptyНд 2 Квіт 2023 - 12:50

02-04-2023

Lather: WSP Tobacco
Aftershave: Sir Irish Moose

Не думаю, що вийде коротко, але постараюся :-)

Пробника мила WSP Tobacco як раз вистачило ще на один сеанс. Мило легко відгукується, швидко збивається і є лояльним до води - нею можна без проблем на свій смак відрегулювати густину піни.

Зробив не густу, щоб The Winning Razor не залипав. Вийшло :-)
Невеличке залипання було, але легко перемагалося більш повільним темпом.

Лезо Treet Falcon і на четвертому сеансі відпрацювало чудово. Не відчувалося на шкірі, але голило якісно і не травматично.

В принципі, на цьому знайомство з бритвою WSC/YPM The Winning Razor можна вважати завершеним. Я по чотири рази прогнав її з трьома різними лезами - Derby USTA, Feather і Treet Falcon. З кожним з цих лез гоління було різне по відчуттям, хоча й завжди з хорошим результатом.

Найбільше сподобалося Treet Falcon. Воно було останнім на тесті і, можливо, я вже встиг призвичаїтись до особливостей бритви. Але факт лишається фактом - найкомфортніше гоління було саме з карбоновим Falcon-ом.

А от найменше сподобалося Feather. І все це через геометрію - як самої бритви, так і леза.
Бритва сконструйована, як рубанок. Його жало (лезо) трохи виходить за рівну площину основи. А лезо Feather трохи ширше від багатьох інших лез. Відтак і випирало з бритви більше, і, як наслідок, сильніше відчувалося шкірою.

Загалом же бритва WSC/YPM The Winning Razor - досить цікава штука.
Вона добре і якісно зроблена. Конструктивно вона забезпечує єдиний правильний кут гоління. Якщо не сперечатися з конструкторами, то гоління виходить комфортне і якісне.

Втім, бритва має і свої особливості. Вона дуже чутлива до якості, точніше - до слизькості, піни. Тож, про це треба дбати. Зокрема, довелося відмовитися від олійного прешейва, бо він сильно гальмує бритву.
Ну й по ходу гоління треба дивитися на поведінку бритви і, в разі чого, зменшувати швидкість, щоб бритва не стрибала по обличчю.

Ще один нюанс: для досягнення хорошого результату бритву треба добре притискати до шкіри. Конструкція дозволяє це зробити, і результат дійсно досягається. Але такий тиск не найкращим чином впливає на шкіру - все ж таки в цьому випадку вона має грубіший контакт з лезом, і це згодом може відчуватися. Особливо з Feather-ом.

Втім, це особливості, до яких не важко призвичаїтись. А призвичаївшись - поставити собі на службу.

А от єдиним суттєвим мінусом в бритві бачу хиленькі піновідводи. Там просвердлений ряд круглих отворів, які просто не справляються зі своєю задачею. Бритву доводиться частіше промивати, а інколи і трохи розкручувати, щоб змити залишки піни з леза.
Можливо, поздовжні прорізи допомогли б вирішити проблему. Але ми про це вже не дізнаємося - бритва вже не випускається.

Завершити гоління вирішив зі ще одним пробником від Андрія з Полтави - лосьйон Sir Irish Moose, за який я дуже дякую! :-)

Аромат лосьйона рослинно-землистий, власне моховий. Така собі а-ля ірландська версія Шипру. Аромат важкуватий і трохи душнуватий. На зараз, в дощ - дуже ок. Але влітку мене з ним в метро точно не пустять :-)

О, ще: за кілька хвилин в лосьйоні промайнув аромат льодяника, якоїсь наче барбариски. Музичкою навіяло, чи що? :-)

Працює лосьйон не погано. Він швидко вбирається шкірою, матує її і залишає загалом в хорошому стані.

За деякий час лосьйон починає незначно стягувати шкіру. Але на цей випадок завжди є Noxzema Sensitive :-)

Andrewt, Oleksii, Акулов, Qwertyus, stanislav-q, ARTURIUS, Alfed і Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 EmptyВт 4 Квіт 2023 - 15:08

04-04-2023

Rating: 4.5 / 5

Razor: RazoRock German 37 Slant
Blade: Treet Dura Sharp
Lather: Murphy & McNeil Nantahala

Навіть не намагатимусь коротко :-)

От цікаво, чи можна вважати гоління тестом бритви, коли її голова давно і добре знайома, а ручка - нова? :-)
Як би там не було, але, виходячи з обставин, вважатиму це тестом :-)

Бритва RazoRock German 37 Slant у мене вже давно, більше чотирьох років. І весь цей час я намагаюся знайти до неї підхід.
Довго бодався з нею на рідній ручці Bulldog. Колись гірше, колись краще, але завжди не все гаразд - травматично.
В якийсь момент прикрутив на слант легеньку коротку дерев’яну ручку - абсолютно інша справа! Коцки ще інколи ставив, але вже не завжди і не такі болісні.
Потім вирішив поставити теж легеньку ручку, але довшу. Результат не поганий, але не так зручно, як з короткою.

Та весь цей час я марив ручкою Radio Knob. Вважав її Священним Граалем для German 37 Slant. Тим більше, що в деяких випадках бритва поставлялася саме з цією ручкою.
Ну а "коли ти чогось хочеш, увесь Всесвіт буде сприяти тому, щоб твоє бажання здійснилося" (Пауло Коельо). Виявилось, що така ручка покривалася пилюкою в шухляді в Андрія з Полтави. Тож, попит і пропозиція зійшлися в одній точці, і мрія здійснилася :-)

Ручка Radio Knob виявилася коротшою і товщою за Bulldog і відчувається навіть важчою за неї. З головою виглядає цілком органічно, хоч і не звично. І також не звично відчувається в руці через свою вагу і трохи інший баланс.

Тим не менш, в роботі вона виявилася цілком зручною і ергономічною.
На перших двох проходах дозволяла голитися, ледь дотикаючись до обличчя. Це мене так надихнуло, що я вирішив, що на фінішному третьому проході можна і натиснути трохи...

Нє-а, не можна! :-)
Після проходу мав на шиї коцки і неприємні відчуття. За що і скинув пів бали з гоління.
Гаразд, не дурний, все зрозумів. Надалі буду обачнішим :-)
Ще поганяю свій слант з новою ручкою. Якщо подружуся, на ньому вона і залишиться, як передбачалося. А як ні, то маю ще кілька бритв, яким заміна ручки не зашкодить :-)

На тесті сьогодні також нове мило. Це виріб мануфактури Murphy & McNeil на качиному і свинячому жиру - Nantahala.
Мило приїхало з Полтави від Андрія, і я дуже дякую! :-)
А ще в мене складається враження, що Полтава - це якийсь голільний Клондайк! :-)

Nantahala - це невеличке село в Північні Кароліні, США. Не думаю, що саме воно надихнуло на створення мила. А от ліс, посеред якого воно стоїть - цілком міг!

Національний ліс Nantahala - найбільший з чотирьох подібних лісів Північної Кароліни. Саме слово Nantahala походить з мови черокі і означає "Країна полуденного сонця". Що не дивно, адже дерева в лісі настільки високі й ростуть так рясно, що сонце сягає землі, лише коли воно висить над самісінькою головою - тобто, опівдні.

Ліс є популярним місцем відпочинку американців. Там створені умови для риболовлі, сплаву по річці, відпочинку в наметах, кінних і піших прогулянок. До речі, через цей ліс проходить частина Аппалачської стежки (Appalachian Trail), що вважається найдовшою з подібних стежок в світі - більше 3500 км.

Тож не дивно, що люди, надихнувшись красотами природами, запашним повітрям, усім цим кемпінгом, рафтингом, фішингом і хайкінгом переносять свої враження на ветшейвінг і мейкінг досить непоганий соупінг з ароматінгом... якого я так до кінця і не андестендінг :-)

Пахне мило приємно, без питань. А от чим пахне - фіг розбереш. Щось наче деревне чую, щось свіженьке, десь наче евкаліпт пробіг, десь димком війнуло. Але зібрати купи всі свої враження не можу - ну не вмію просто! :-)

Мило за консистенцією більше до твердого. Відтак збивається не з пів оберта, але досить легко. За суперковзання, як з Віннінгом, не парився, тому отримав тягучу низьку піну. Спершу подумав, що не докрутив, але потім згадав недавню розмову про PAA і американське мило взагалі, то й вирішив, що й так буде ок. Зрештою, якщо не піде, дозбиваю ще. Але не довелося :-)

Після Віннінга було дуже незвично, як легко бритва йде по обличчю - жодного натяку на залипання :-)
Тут, звичайно ж, бритва відіграє свою роль, але слід віддати належне і піні - шикарно працює, нема до чого доколупатись. Мені сподобалося.

Ну, про халепу з коцками я вже казав, тож лосьйон Sir Irish Moose (знов таки з Полтавського Клондайку) очікувано добряче припік. Як і минулого разу за деякий час почав трохи стягувати, але воно згодом якось саме собою розсосалося, я й не помітив, коли.
Так само швидко і непомітно злетів аромат.
І так, лосьйон таки попахує барбарискою! :-)

Ну і традиційна крапка останнього часу - Noxzema Sensitive. Судячи, як відпрацював бальзам, нанести його було не зайвим :-)

Ruslan, Oleksii, Изотовец, Акулов, vicbro, Qwertyus, ditrih_ і Поставили вподобайку

vicbro
Живе тут
Живе тут
vicbro

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 EmptyСр 5 Квіт 2023 - 16:09

Вернусь к водородному показателю...
Есть такой парень в Тель-Авиве, Юра. Он автор бритвенного канала Razor Blade-Лезвие Бритвы.
У него 5 месяцев назад был ожог от мыла для бритья какого-то артизана. Довольно сильный, он ходил к врачу и тот подтвердил диагноз кожного химического ожога. Юра думал, что всему виной уровень щелочи и по этому случаю начал мерять pH всех мыл, которыми пользовался. Но при показателе 9 (после лечения) он никаких проблем не испытывал.
Очень характерный признак был при использовании плохого мыла - у него пена пекла на коже и с каждым следующим проходом все больше. Он не отреагировал должным образом сразу на первом проходе при том случае... Лечил он это безобразие довольно долго.
Я к чему это описал? Вот у него был ожог. А в моем случае не сходится кое-что...
Когда проверю повторяемость, напишу.

fill Поставив вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 EmptyСр 5 Квіт 2023 - 17:43

Ну, різна шкіра - різні межі допустимого.
В Артура при 9.5 не пече, мені - пече: морда червона, але швидко попускає після вмивання. Тобто, до реальних проблем не доходить, але не приємно.

Чекаємо, що покаже експеримент :-)
fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 EmptyЧт 6 Квіт 2023 - 9:30

06-04-2023

Lather: Murphy & McNeil Nantahala

Постараюсь коротко :-)

Сьогодні продовжив тест ручки Radio Knob на разороківському German 37 Slant. Вже більше прислухався до своїх відчуттів.
Ручка, як і раніше, досить незвично лежить в руці, коли її просто тримаєш, здається якоюсь незграбною. Але в роботі все це зникає. Працювати з нею на порядок зручніше, ніж зі стоковою Bulldog.

Кнопка коротша, що особисто мені забезпечує більш комфортну довжину довгого плеча важеля. Це дозволяє краще контролювати бритву, робити м’якші і впевненіші рухи нею.
В той же час, набалдашник на кінці ручки створює достатню противагу на короткому кінці. І це забезпечує приємний баланс. Особливо це відчувається, коли тримаєш бритву головою вниз. А це в мене більше половини часу всього гоління.
Крім того, набалдашник не дає руці зісковзнути з ручки, додає міцності її утримуванні і внутрішнього спокою :-)

Словом, в ручці є свій цимес, і вона мені все більше подобається :-)

Ну й, пам’ятаючи про минулоразові помилки, голився сьогодні всі три проходи ледь-ледь доторкаючись лезом до шкіри. Замість того, щоб притиснути, вважав за краще зайвий раз-другий чиркнути легенько по недоголеному місцю.
І це було правильно!
Результат вийшов цілком на рівні за чистотою і дуже добре за травматичністю. Точніше, за її відсутністю :-)

Мило, як і минулого разу, було Murphy & McNeil Nantahala. Спробував його збити іншим помазком - RazoRock Big Bruce - який зазвичай дає більш пишну піну, порівняно з Колізеем. Відверто кажучи, допомогло не сильно - приблизно така само піна, як і минулого разу - низька, густа, але цілком ковзка і приємна. Знову повна асоціація з милом PAA на базі CK-1.
Аромат я так і не розібрав до кінця, та то таке. Головне, що він приємний. І, так розумію, він далеко не єдиний в лінійці виробника.
По моїм поняттям, Murphy & McNeil - це хороше мило, безумовно може бути в колекції.

Після хорошого гоління і лосьйон Sir Irish Moose працює краще :-)
Сьогодні він досить помірно припік. А стягування я навіть і не завважив - чи не було, чи просто не звернув уваги. В будь-якому разі, це добре :-)

Але навіть після добре, змастити себе Noxzema Sensitive - це ще краще :-)

Ruslan, Акулов, vicbro, Qwertyus та stanislav-q Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 EmptyСб 8 Квіт 2023 - 13:38

08-04-2023

Lather: Stirling Texas On Fire

Є дещо новеньке, але постараюсь коротко :-)

Тест ручки Radio Knob на RazoRock German 37 Slant продовжується. І мені подобається, як. Сьогодні знову хороше чисте гоління без жодних проблем. Ручка хоч і важкенька, але для цього сланта вона дуже добре підходить. Ще раз переконуюсь, наскільки важливою для бритви може бути ергономіка. З одною ручкою бритва жахлива, хочеться викинути. З іншою - просто пісня.
Ручка, звичайно ж не виправляє дефекти самоъ голови, лезо все одно доводиться рівняти. Але ж процес гоління протікає на три порядки краще!

З новинок сьогодні - черговий пробник мила з Полтавського Клондайка: Stirling Texas On Fire.
Андрію, Дякую! :-)

Stirling - відомий і популярний виробник. Багато хто його пробував, я в тому числі. Але ним завжди приємно зайвий раз покористуватися.

Мило за консистенцією ближче у твердий бік. Щоб його збити, треба трохи помаслати. Та й водичку мило любить. Але всі зусилля будуть винагороджені густою жирною піною з чудовим ковзанням і післяковзанням. Тож, воно того точно варте.

На пару з прешейвом RasoZero Barbacco мило відпрацювало на відмінно, просто нічим дорікнути.

Аромат мила - однозначний: це запах згарища. Інколи наче ще щось проскакує, те ж пачулі, але то на фоні. Основне і головне - згоріла хата, гори й сарай: кострище, палені дошки і апокаліпсис :-)

Спробувати такий аромат, безумовно, цікаво. А от щодо того, щоб голитися ним постійно в мене є сумніви. Добре, що пробник не великий, за тиждень доб’ю :-)

А от інший пробник - лосьйона Sir Irish Moose - як раз добив.
Хороший лосьйон, без питань. Колись у мене був період захоплення шипровими ароматами, тоді його купив би точно. Зараз шипри піднабридли. Тому галочку поставив, але поки що без швидкоплинних наслідків.

Ну й традиційна Noxzema Sensitive на кінець - то вже як годиться.
Економна ця штука виходить. Якщо сильно льопати, то доводиться довго втирати, і воно явно зайве. Тож льопати треба помірно. Тому, схоже, довго буду цю Нокзему добивати. Але річ хороша, нема чого й поспішати :-)

Ruslan, Oleksii, Изотовец, Акулов, vicbro, Qwertyus, ARTURIUS і Поставили вподобайку

Ruslan
Admin
Ruslan

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 EmptyСб 8 Квіт 2023 - 13:45

Ну куди ж без пачулі Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 3202928208

Акулов та ARTURIUS Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 EmptyСб 8 Квіт 2023 - 13:51

Ruslan пише:
Ну куди ж без пачулі Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 3202928208

Пачулі - наше всьо! :-)))

Ruslan та Акулов Поставили вподобайку

alex-kin
Бувалий
Бувалий
alex-kin

Репутація : 50
Дата реєстрації : 31.12.2021
Вік : 46

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 EmptyСб 8 Квіт 2023 - 14:34

fill пише:
Аромат мила - однозначний: це запах згарища. Інколи наче ще щось проскакує, те ж пачулі, але то на фоні. Основне і головне - згоріла хата, гори й сарай: кострище, палені дошки і апокаліпсис :-)
Добре, що я не взяв: зараз мені особисто хочеться чогось легенького. Та це зараз: січень і лютий користувався "стірлінговською" British Leather. Це мило не "Техас", але також "важкеньке".

Ruslan, fill та Акулов Поставили вподобайку

Ruslan
Admin
Ruslan

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 EmptyСб 8 Квіт 2023 - 14:37

alex-kin пише:
Та це зараз: січень і лютий користувався "стірлінговською" British Leather. Це мило не "Техас", але також "важкеньке".
Обидва мила саме на осіннє-зимовий період, як на мене. Й не на кожен день.

fill, Акулов та alex-kin Поставили вподобайку

ARTURIUS
Admin
ARTURIUS

1000 повідомлень

Репутація : 165
Дата реєстрації : 21.04.2021
Вік : 48

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 EmptyСб 8 Квіт 2023 - 14:50

fill пише:

Lather: Stirling Texas On Fire

Спробувати такий аромат, безумовно, цікаво. А от щодо того, щоб голитися ним постійно в мене є сумніви. Добре, що пробник не великий, за тиждень доб’ю :-)

При голінні з цим милом моя ванна кімната мала насичений аромат підгорілих шпал.  scratch_one-s_head
Аромат цікавий, незвичний та нішовий, саме для поціновувачів гострих ароматичних вражень. 
Він інтенсивний та глибокий. 
В цілому аромат цього мила у мене склав приємні враження. smile

Було в користуванні мило DG "Cur Et Epices" в такій самій ароматичній стилістиці, але цікавіше в рази. 
Мило має відмінні властивості і дуже крутий нішовий аромат плавлених на літньому сонці шпал з відгуками пилу з квіткової галявини перед лісом. Наче йдеш десь по рельсам в літню спеку. Аромат викликає неймовірні почуття та спогади.

Ruslan, fill, Акулов, ditrih_, Yura_ та alex-kin Поставили вподобайку

Ruslan
Admin
Ruslan

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 EmptyСб 8 Квіт 2023 - 15:38

ARTURIUS пише:
Наче йдеш десь по рельсам в літню спеку. Аромат викликає неймовірні почуття та спогади.
Я в дитинстві жив біля лісу та залізної дороги. Й усі ці аромати мені дуже знайомі.

fill, Акулов та ARTURIUS Поставили вподобайку

ARTURIUS
Admin
ARTURIUS

1000 повідомлень

Репутація : 165
Дата реєстрації : 21.04.2021
Вік : 48

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 EmptyСб 8 Квіт 2023 - 15:57

Ruslan пише:
Я в дитинстві жив біля лісу та залізної дороги. Й усі ці аромати мені дуже знайомі.

Я кожного року, спекотного літа, в селі у бабусі ходив цією дорогою до ставка. Ех.. Спогади на все життя.))

Ruslan, fill та Акулов Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 9 EmptyНд 9 Квіт 2023 - 10:27

alex-kin пише:
fill пише:
Добре, що я не взяв: зараз мені особисто хочеться чогось легенького. Та це зараз: січень і лютий користувався "стірлінговською" British Leather. Це мило не "Техас", але також "важкеньке".

Ще з тої ж бочки у Стірлінгів Executive Man :-)

А загалом, цей напрямок ароматів цікавий, але дійсно не на щодень. Особливо навесні і влітку :-)

alex-kin Поставив вподобайку

Хатинка Старого fill-а
Повернутися до початку 
Сторінка 9 з 40Перейти до сторінки : Попередній  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 24 ... 40  Наступний
 Схожі теми
-
» Хатинка Старого fill-а
» З днем народження! ч.1
» З Днем народження! ч.2

Права доступу до цього форумуВи не можете відповідати на теми у цьому форумі
ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КЛАСИЧНОГО ГОЛІННЯ :: БОРТОВИЙ ЖУРНАЛ-
Перейти до: