ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КЛАСИЧНОГО ГОЛІННЯ
Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.

ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КЛАСИЧНОГО ГОЛІННЯ

ОРКИ, ЙДІТЬ СЛІДОМ ЗА СВОЇМ РОСІЙСЬКИМ КОРАБЛЕМ! ФОРУМ ДЛЯ ШАНУВАЛЬНИКІВ КЛАСИЧНОГО ВОЛОГОГО ГОЛІННЯ

ФорумФорум  ПорталПортал  Останні зображенняОстанні зображення  ЗареєструватисьЗареєструватись  Вхід  

Хатинка Старого fill-а

Перейти донизу 
+25
_yk_
Stormfild
Bonbon
mad_fish
Meo
Oleksii
citrus48
Batman
andreyv1979
fill
WetShaver
trimmer
alex-kin
Изотовец
Yura_
Wolfskin
Олександр Тернавский
STEEL
Ruslan
all75
vicbro
Kitten911
stanislav-q
CNPOMAHELL
razorblade1989
29 користувачів
Перейти до сторінки : Попередній  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 21 ... 31  Наступний
АвторПовідомлення
fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.

Репутація : 532
Дата реєстрації : 12.02.2018
Вік : 56

Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 Empty
ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 EmptyСр 14 Лют 2024 - 13:35

STEEL пише:
всегда интересно прочитать что-то из истории чего-угодно: станков, лезвий и тд. Спасибо за экскурс! Ну и наконец пошел тест турецких лезвий

А як цікаво самому до цього докопуватись! :-)
Особливо, коли інформації обмаль, або ти не знаєш, як організувати пошук турецькою мовою :-)))

До речі, на нашому форумі є тема про Perma-Sharp, там історію трохи ширше розкрито.

STEEL та blind_d Поставили вподобайку

Повернутися до початку Перейти донизу
CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

Репутація : 4
Дата реєстрації : 01.02.2022

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 EmptyСр 14 Лют 2024 - 16:54

[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]  Спершу пробував саме турецькі  Perma-Sharp Super. І вони мені здалися набагато кращими ніж сучасна жілетівська варіація Perma-Sharp. Так й кращі за деякі інші їх сучасні леза (Pilsilver, Astra, Rubie). Турецькі Perma-Sharp Super мені здалися схожими на Gillette Platinum. Ті теж на перший раз трохи кусючі. Далі вже норм.

ЗЫ: А коли порівняльний баттл по Derby буде? Чи це вже й є його початок?
fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 EmptyСр 14 Лют 2024 - 17:00

CNPOMAHELL пише:
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]  Спершу пробував саме турецькі  Perma-Sharp Super. І вони мені здалися набагато кращими ніж сучасна жілетівська варіація Perma-Sharp. Так й кращі за деякі інші їх сучасні леза (Pilsilver, Astra, Rubie). Турецькі Perma-Sharp Super мені здалися схожими на Gillette Platinum. Ті теж на перший раз трохи кусючі. Далі вже норм.

ЗЫ: А коли порівняльний баттл по Derby буде? Чи це вже й є його початок?

Це вже початок, вважай, прелюдія :-)

Про сучасні Perma-Sharp у мене теж приємні спогади, хороше лезо. Одне з небагатьох пітерських, щодо яких маю хороші враження. Воно гостріше турецьких, але досить комфортне.

WetShaver та CNPOMAHELL Поставили вподобайку

CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 EmptyСр 14 Лют 2024 - 17:09

fill пише:
Про сучасні Perma-Sharp у мене теж приємні спогади, хороше лезо. Одне з небагатьох пітерських, щодо яких маю хороші враження. Воно гостріше турецьких, але досить комфортне.
Мені Gillette Silver Blue більше до вподоби.  Бо жілетівські Perma-Sharpякраз і не подобаються, бо ще гостріші за турецькі.
fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 EmptyСр 14 Лют 2024 - 17:17

CNPOMAHELL пише:

Мені Gillette Silver Blue більше до вподоби.  Бо жілетівські Perma-Sharpякраз і не подобаються, бо ще гостріші за турецькі.

У мене непогані спогади лишилися ще від Polsilver Iridium. А все інше, що пробував від рос. Джилетта - таке собі.
Може зараз вже б і змінив свою думку, але мало що лишилося в запасах. Втім, його багато і не було ніколи

CNPOMAHELL Поставив вподобайку

CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 EmptyСр 14 Лют 2024 - 17:34

fill пише:
У мене непогані спогади лишилися ще від Polsilver Iridium
Такі Polsilver Iridium? 
Тут і брав. Але на моїх немає напису зверху леза super iridium. Є тільки напис extra stainless знизу. Але в них і купляв пачечку. По враженнях вони такі ж погані, як і сучасні Gillette Rubie, які я вважаю самими переоціненими з лінійки. Ба, навіть Gillette Rubie кращі за ці "Полсільвери", бо "Рубі" хоча б з однією бритвою добрі голять, а полсільвери ніде. Доречі відносно вінтажні Polsilver Iridium міні не сподобалися теж. На противагу від вінтажних же Polsilver Stainless, які дуже сподобалися.
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]

WetShaver Поставив вподобайку

WetShaver
Бувалий
Бувалий
WetShaver

Репутація : 5
Дата реєстрації : 10.12.2017

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 EmptyСр 14 Лют 2024 - 20:30

fill пише:
У мене непогані спогади лишилися ще від Polsilver Iridium. А все інше, що пробував від рос. Джилетта - таке собі.
Може зараз вже б і змінив свою думку, але мало що лишилося в запасах. Втім, його багато і не було ніколи
Нічого може скоро жиллет почне випускати всі свої популярні леза або в Індії або в Китаї. Судячи з відгуків вони не сильно і відрізняються якістю. Тож з'явиться можливість спробувати їх знову.

trimmer, fill та CNPOMAHELL Поставили вподобайку

WetShaver
Бувалий
Бувалий
WetShaver

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 EmptyСр 14 Лют 2024 - 20:55

fill пише:
13-02-2024

Rating: 5 / 5

Razor: Edwin Jagger DE89
Blade: Perma-Sharp Super
У хорошій бритві й гарне лезо працює ще краще. Цікаво почитати історію компанії, яка робить хорошу продукцію, улюблену багатьма. Особливо якщо ти сам полюбляеш цю продукцію.) Думаю як було насправді, ми навряд чи дізнаємося. Але мабуть,  приблизно так і було. Капіпал, технології, уми вони перетікають із виробництва у виробництво.)

fill та CNPOMAHELL Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 EmptyЧт 15 Лют 2024 - 12:24

CNPOMAHELL пише:

Такі Polsilver Iridium? 

Пачечка схожа. Та не знаю, що там всередині.

Я користувався ще старими, які були з іридієвим покриттям. Вони класні.
Потім, коли іридій сильно подорожчав, Gillette змінив тип покриття. За відгуками лезо стало гіршим. Та на собі я цього не перевіряв.

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 EmptyЧт 15 Лют 2024 - 12:26

WetShaver пише:

Нічого може скоро жиллет почне випускати всі свої популярні леза або в Індії або в Китаї. Судячи з відгуків вони не сильно і відрізняються якістю. Тож з'явиться можливість спробувати їх знову.

Та я такий нефанат лез Gillette, що мені не принципово, якщо вони перенесуть виробництво в інші країни - навряд чи сильно за ними ганятимусь. 
Маю на пробу парочку не російських Астр - от їх і спробую, і досить :-)

WetShaver та CNPOMAHELL Поставили вподобайку

CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 EmptyЧт 15 Лют 2024 - 13:16

fill пише:
Я користувався ще старими, які були з іридієвим покриттям. Вони класні.
Потім, коли іридій сильно подорожчав, Gillette змінив тип покриття. За відгуками лезо стало гіршим. Та на собі я цього не перевіряв.
В  мене якраз із останніх партій. У всякому разі мої своїх грошей не коштують. Можна купу більш цікавого, о голить, знайти.

ЗІ: Ірідій не повинен сильно вирізнятися ціною від платини. Це метал теж із групи платиноїдів. Тобто напис на лезі то більше маркетинг, щоб вирізнятися з поміж інших, ніж якісь реальні "космічні технології".
fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 EmptyЧт 15 Лют 2024 - 13:29

CNPOMAHELL пише:

ЗІ: Ірідій не повинен сильно вирізнятися ціною від платини. Це метал теж із групи платиноїдів. Тобто напис на лезі то більше маркетинг, щоб вирізнятися з поміж інших, ніж якісь реальні "космічні технології".

Я спеціально в той період дивився ціни на ці метали. І іридій дійсно сильно подорожчав і став набагато дорожчим за платину.
Та й зараз ціни відповідні: іридій - 160 $/г, платина 28 $/г.

CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 EmptyЧт 15 Лют 2024 - 14:33

fill пише:
Я спеціально в той період дивився ціни на ці метали. І іридій дійсно сильно подорожчав і став набагато дорожчим за платину.
Та й зараз ціни відповідні: іридій - 160 $/г, платина 28 $/г.
Все ж тримаюся думки, що це більше маркетинг ніж реальне покриття. Інакше це були б топові (читаємо "найдорожчі") леза з лінійки Жілетів. І позиціонування (з рекламою) в них було б відповідне.
Так й сумніви беруть, що в поляків були "технології", котрих не було в решти інших. Тим більше це соц.табір. 
Але хімічного аналізу я не робив. в домашніх умовах таке "на колінці" не зробиш. Тому наполягати на своїй позиції не буду.
fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 EmptyЧт 15 Лют 2024 - 14:38

CNPOMAHELL пише:

Все ж тримаюся думки

Це вже скільки завгодно.
Я бачив графіки цін, вони мене переконали
fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 EmptyЧт 15 Лют 2024 - 14:54

15-02-2023

Brush: RazoRock Big Bruce
Pre-Shave: Pearl Man Pre-Shave Oil
Lather: Proraso Wood&Spice
Aftershave: Ogallala Bay Rum
Additional Care: Barberia Bolognini Fluido Dopobarba

Сьогодні, в принципі, можна і коротко :-)

Зробив кілька змін. Суто косметичних, у буквальному розумінні слова :-)

Взяв у роботу інший пре-шейв - олійку Pearl Man. Єдина мета - трохи збалансувати ароматичну складову гоління. Олійка TBBR має солодкуватий запах, а Pearl Man трохи інший, більше в тон до крему і афтершейву.

Крем той самий - Proraso Wood&Spice. Іде на добивання, тому вичавлюю його щедро. А сьогодні - особливо щедро :-)
Відтак піна вийшла дещо густувата. Можна було б її трохи розбавити, але тоді б її було відра три, а стільки мені не хотілося :-)

Стандартне гоління в три проходи - нема чим дорікнути!
Лезо Perma-Sharp Super голило чудово - так само комфортно, чисто, без жодних натяків на те, що може вкусити чи ще якось нашкодити. І не відчувалося, що воно якось підсіло чи щось таке. Тож тест продовжиться.

Ще минулого разу спіймав себе на думці, що воно найбільше мені нагадує єгипетські нержавійки. І от зараз знову утвердився в цій думці.
Звичайно ж, матиму ще нагоду це перевірити. Ну й з’ясувати, як воно тримається в часі.

Оскільки пробник Олесиного лосьйону закінчився, поліз у шухляду дивитись, що там ще є. Зупинився на тоніку Ogallala Bay Rum.
Це чистий бей-рум, без домішок типу сандалу, перцю чи кедру. І аромат у нього значно потужніший, ніж у "купажів" - пахне моцно, по-справжньому, по-чоловічому :-)

І працює десь так само. Він не наносить спиртового удару, але потім дає такееее постприпікання, що я ледь не обхезався :-)
Триває воно не довго, хвилин п’ять, але накриває ніпадєццкі :-)

Щось, певно, відкладу я його поки що, до кращих часів. Бо якийсь час після нанесення було страшно, що може на такому фоні показати гель Barberia Bolognini Fluido Dopobarba.
Та як казав, бейрумне постприпікання не триває довго і проходить для шкіри безслідно. Тільки мозок його пам’ятає. Тож, гель ліг обличчя спокійно, без якихось неприємних наслідків, як воно буває при пошкодженій шкірі :-)

От така історія :-)))

Ruslan, STEEL, WetShaver, vicbro, _yk_, andreyv1979 та Ігор Стетхем Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 EmptyСб 17 Лют 2024 - 12:57

17-02-2024

Brush: Omega Roma Colosseo
Lather: MacDuff's Soap Co. BADLANDS
Aftershave: 4711 After Shave

Хоч би і хотів коротко, але навряд чи вийде :-)

Інколи в житті трапляються приємні моменти. І на цей раз - це два добрячих кавалка цікавих мил :-)
Мила проробили довгий шлях. Спершу потрапили до Ізраїлю. Там Діма намолив їх біля Стіни плачу і відправив Віктору в Київ. А від нього вже намолені шматочки потрапили до мене :-)
Хлопці, дуже й дуже вдячний!!! :-)

Оскільки Proraso в мене факультатив, добити його до весни не є метою, тож не зволікаючи взяв у роботу одне з нових мил - MacDuff's Soap Co. BADLANDS.
Раніше я лише чув цю назву, ніколи якось не горів мати це мило, нічого про нього не читав. Зараз я кремень, нічого не купую - то чого ж ото себе дражнити? Але якщо воно дивним і чарівним чином до мене потрапило, то я з задоволенням його спробую!

Компанія MacDuff's Soap Co. розташована у м. Едмонтон, столиці провінції Альберта в Канаді. До речі, це друге найбільш українське місто Канади - кожен сьомий едмонтонець має українське походження.
Не знаю, чи є українці серед засновників чи працівників компанії. Не здивуюсь, якщо є.

Але починалась MacDuff's Soap Co. зовсім не з мила. Хлопці і дівчата почали з того, що розвивали невеличкі міські крафтові проекти - пекли хліб, робили сири, варили пиво, займалися садівництвом і виноробством. І лише згодом дійшли до мила. Почали з кількох видів мила для рук, а потім вже знайшли свою спеціалізацію у виробництві мила для гоління і засобів чоловічого догляду.

Про мило MacDuff говорять не багато, але воно однозначно варте уваги, як я вже зрозумів.

Мило MacDuff's Soap Co. BADLANDS скоріше варто називати кропом. При чому, більше з нахилом до крему. Воно дуже м’яке і по консистенції нагадує Нутеллу. Колір - блідо-коричневий.

Аромат мені описати важко. Він не гучний, не надто вловимий. Чую в ньому щось цитрусове, щось важке (шкіра? димок?) і пил.
В піні аромат відчувається ще більш слабо, і він точно не відволікає від гоління. Я ще спробую його нанюхати, але поки що враження такі.

Для роботи взяв десь чайну ложку мила, виклав у чашу і пішов працювати синтетикою Omega Roma Colosseo.
Хтось може сказати, що не варто міняти помазок перед новим милом. Але всі три свої великі синтетики я постійно використовую протягом останніх років півтора, тож сюрпризів чекати від жодної з них мені не доводиться - всі працюють на відмінно. Тож, не бачу проблем :-)

З перших же рухів помазком стало зрозуміло, що легкої прогулянки в мене не вийде.
Спочатку мило просто розмазалося по дну. Потім перетворилося на кашицю. А через кілька рухів заповнило помазок, лишивши тонку залишкову плівку на дні і стінці.
Очевидно, потрібна була ще вода. Час від часу додаючи по кілька крапель, став спостерігати за тим, що відбувається.

Піна, як така, не виходила. Спершу у чаші утворилася субстанція, схожа на розплавлену жуйку - вона тягнулася довгими пасмами, як сир зі свіжої піци.
Та потроху "піна" почала набувати більш однорідної консистенції і стала схожою на густенну емульсію.
Ще кілька додавань води і кілька сеансів маслання в чаші довели наявне в ній до стану масляної фарби кольору молока з кавою.
Всього цього було досить багато, воно було жирне, блискуче і тягнулося, як, власне, фарба з пензля.

На цьому я вирішив, що досить, і почну голитися тим, що є. Зрештою, Proraso все ще стоїть у ванній, якщо що, то зроблю піну з нього.

Але не знадобилося. "Фарба" густо лягла на обличчя, і голитися по ній було напрочуд приємно. Вистачало і ковзання, і післяковзання, і захисту - все на високому рівні. Про післяковзання можна сказати, що вмити обличчя між проходами було не тривіальною задачею - воно було слизьким-слизьким.

Очевидно, що класичної піни отримати з мила MacDuff мені не вдалося. Але гадаю, це не баг, а фіча, і так і має бути. Щось подібне виходить з мила PAA. Хіба що тут все якось більш сильно виражено.
А головне, що результат направду є чудовим, от просто клас!

І по ходу зрозумів ще дві речі:
- було б помилкою набирати мило прямо з банки - краще все ж таки відбирати шпателем;
- я вже хочу банку цього мила :-)))

Цього разу я так захопився милом, що про лезо Perma-Sharp Super просто забув. Голився собі, і загадав, що я його тестую, лише під кінець.
Та, гадаю, це є найкращою характеристикою леза, коли про нього й не згадуєш :-)

В принципі, третій сеанс з ним пройшов добре - комфортне і чисте гоління. В одному місці все ж перестарався і трохи коцнув себе. Але маска з піни і подальше вмивання все повністю вилікували.

Оскільки в милі я відчув цитрус, то й лосьйон вирішив взяти відповідний - класичний 4711. Він трохи припік, але зовсім не сильно. Шкіра швидко стала гладенькою і трохи заматованою.

Багато часу не мав, тож буквально хвилин через п’ять наніс другим шаром гель Barberia Bolognini Fluido Dopobarba. Він ще не повністю увібрався, але то його звична поведінка :-)

Ruslan, STEEL, WetShaver, vicbro, stanislav-q, _yk_, andreyv1979 і Поставили вподобайку

WetShaver
Бувалий
Бувалий
WetShaver

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 EmptyНд 18 Лют 2024 - 13:35

Так знаю про таку фішку багатьох американських мил. З піною аля густий крем або йогурт. Низький, густий і дуже слизький. Багатьох такий тип піни подобається, може навіть краще. Але головне, що працює. Естетитика піни тут вже другорядне.) Може хто й звик.)

razorblade1989, fill, stanislav-q, andreyv1979 та CNPOMAHELL Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 EmptyПн 19 Лют 2024 - 15:34

19-02-2024

Brush: Sfumato

Спробую коротко :-)

Відбулася одна зміна, та й то більше для експерименту.
Минулого разу був дуже здивований тим, як збивалося мило MacDuff's Soap Co. BADLANDS. Результат мені сподобався, процес трохи заморив, якщо чесно :-)

Вирішив поекспериментувати: взяв мила трохи менше, не просто поклав його у чашу, а увім’яв, і взяв більш пружний помазок, який не витрушував насухо, лише струсив зайву воду.

При таких ввідних мило почало збиватися по-іншому. Це вже був процес більше схожий на звичайне збивання мила - не було пасом, як у розплавленої жуйки, не було надмірної тягучості. Воду додавав потроху і менше, ніж першого разу. Але при цьому піна збивалась енергійніше, веселіше.

Втім, класичної піни все одно не вийшло, вона була більше схожа на сирний соус. Але ТТХ вона при цьому не втратила. Піна лягла на шкіру щільними вершками, мала чудове ковзання і післяковзання. І так само важкувато змивалася після між проходами.

Власне, такий варіант мені теж сподобався. Принаймні, це щось нове, а відтак, цікаве :-)

Лезо Perma-Sharp Super мало сьогодні свій останній сеанс. І це було не просто данина порядку (4 рази і досить), а вже й необхідність. Лезо все ще було комфортним, притомно голило, але відчувалося, що гостроти вже не вистачає. І щоб отримати більше чистоти, треба було шовгати зайвий раз, а зараз це вже було дещо небезпечно.

Загалом скажу, що лезо Perma-Sharp Super мені сподобалось. Я такого від нього не чекав. Хоч і користувався ним раніше, але якось забув, яке воно. Зараз нагадав і не розчарувався.
Лезо для мене є комфортним, в міру гострим і приємним. По живучості - три рази вивозить без проблем, на четвертому вже треба ставити крапку.

Десь наче в мене завалялася пачечка сучасних Perma-Sharp. Якщо знайду, наступного разу візьму його, щоб порівняти по-гарячому.

Оскільки шкіру все ж таки трохи пошкодив, лосьон 4711 припік сильніше, ніж минулого разу. Втім, не критично.

За кілька хвилин наніс гель Barberia Bolognini Fluido Dopobarba, і він нормально відреагував на стан шкіри, не подав жодних сигналів, що щось негаразд :-)

Ruslan, STEEL, WetShaver, razorblade1989, vicbro, andreyv1979, Kitten911 і Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 EmptyЧт 22 Лют 2024 - 11:45

21-02-2024

Blade: Perma-Sharp
Brush: Sfumato

Постараюсь більш-менш коротко :-)

Гоління вийшло цікавим, є про що поговорити :-)

Час до весни спливає, а ще ж хочеться встигнути спробувати друге намолене мило, тому для MacDuff's Soap Co. BADLANDS нині була остання на цей час проба.
Помазок той самий - Sfumato. Мило цього разу не утрамбовував, а просто виклав у чашу і злегка притиснув. Загалом процес збивання був схожим, як і минулого разу, хоча в якийсь момент мило і намагалося трохи потягнутися жуйковими пасмами, але зовсім невпевнено. Очевидно, тип ворсу помазка грає в цьому процесі вирішальну роль: ворс Sfumato більш жорсткий і пружний, порівняно з ворсом Omega Roma, і він не дозволяє милу так сильно тягнутися, вбиває всі ці спроби у самому зародку :-)

Як і минулого разу піна вийшла соусна, густенька, вкривиста. По ній голитися - це реальне задоволення :-)

Як і казав напередодні, знайшов пачечку сучасних Perma-Sharp. Звідки вона в мене, вже й не згадаю. Давно лежить, от і дочекалася свого часу.
Наразі, це єдине лезо під маркою Perma-Sharp, яке випускається на сьогоднішній день. Якщо, звичайно ж, не зважати на 7 O'Clock Permasharp (без дефісу). Воно теж Gillette-івське, але індійського розливу і, за чутками, не варте уваги.

А сучасне Perma-Sharp упаковане в характерну картонну коробочку. Всі написи зроблені турецькою мовою, хоча країна виробництва зовсім не Туреччина. А ще лезо має характерне і задовбуюче кріплення до конверта на чотири величезні плями парафіну. Можна сказати, фірмомвий стиль виробника.

Колись давно я таким лезом вже користувався, і воно залишило по собі гарні спогади. Тож цікаво було спробувати його знову і порівняти по гарячих слідах з турецьким пращуром.

З першого ж руху лезо почало голити дуже впевнено. Порівняно з турецькою версією воно є трохи більш гострим і трохи більш агресивним. Але не разюче більше. При чому, лезо комфортне, голитися ним приємно. А ще воно співуче, зносить щетину з відчутним звуковим супроводом :-)

І очевидно, що на лезо не варто тиснути. Гадаю, до певних меж лезо дозволить це зробити, але встановлювати ці межі експериментальним шляхом мені не хотілося. Тож там, де треба було підчистити хвостики, я просто ще раз-другий легенько провів бритвою. Цим теж не варто зловживати, але трохи і легенько - можна.

Результат гоління мене цілком задовольнив і по чистоті, і по (не)травматичності. Лосьйон 4711 припік в межах своєї норми, нічого особливого.

А гель Barberia Bolognini Fluido Dopobarba просто підживив шкіру, залишивши її гладенькою і пружною :-)

Ruslan, STEEL, razorblade1989, vicbro, stanislav-q, _yk_, andreyv1979 і Поставили вподобайку

razorblade1989
Бувалий
Бувалий
razorblade1989

Репутація : 1
Дата реєстрації : 11.12.2017
Вік : 35

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 EmptyЧт 22 Лют 2024 - 15:24

Можливо ПГ з росіянами продовжували друкувати написи турецькою мовою, щоб турки за звичкою купували вже знайомий їм бренд. Хоч турецький виробник вже не робив ці леза, але коли їх єкспортували, то звичайні користувачі і барбери продовжували купувати знаючи їх непогану якість. Памятаю колись дивився ролик турецького барбера - Барбертурко, так він саме радив для окантування волосся використовувати зелені Дербі, а для повного гоління половинки Пермашарп! Типу в них якість вища.)

STEEL та Yura_ Поставили вподобайку

STEEL
Постоялець
Постоялець
STEEL

Репутація : 456
Дата реєстрації : 22.11.2017
Вік : 33

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 EmptyЧт 22 Лют 2024 - 15:31

Мысль правильная, мне кажется. В Турции продаются (продавались? Может с 19 года поменялось что-то) повсеместно Дерби и Пермашарп. Именно в Турции впервые и купил Пермашарп (цена просто адекватнее, чем у нас). Тоже подумал, что для турецкого рынка производится в основном. Еще встречалась продукция Лорд, но не то, чтоб часто. Но Дерби там прямо всюду, конечно. Местная достопримечательность на равне с мылом Арко. Мыло даже в супермаркетах продавали. Цена смешная, 20-25 грн по тем временам, что меньше доллара. У нас цены стартовали тогда начиная от 2х и так далее  Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 3202928208

razorblade1989 та Yura_ Поставили вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 EmptyЧт 22 Лют 2024 - 15:33

razorblade1989 пише:
Можливо ПГ з росіянами продовжували друкувати написи турецькою мовою, щоб турки за звичкою купували вже знайомий їм бренд. Хоч турецький виробник вже не робив ці леза, але коли їх єкспортували, то звичайні користувачі і барбери продовжували купувати знаючи їх непогану якість. Памятаю колись дивився ролик турецького барбера - Барбертурко, так він саме радив для окантування волосся використовувати зелені Дербі, а для повного гоління половинки Пермашарп! Типу в них якість вища.)

Я думаю, так і було.
Більшість продукції російського ПіГ не йшла на внутрішній ринок, а експортувалася. Певно, Perma-Sharp перед усе в Туреччину, де для них був "звичний" ринок.

Ну а з Derby вже скоро їх порівняю. 
Зараз Derby, пишуть, потіснили Perma-Sharp в турецьких перукарнях. Але то зрозуміло, все ж Derby виробляються по місцю, логістика простіша, ціна, мабуть, теж привабливіша.
А от чи вартою була така заміна, незабаром дізнаємося :-)

razorblade1989 Поставив вподобайку

fill
Живе тут
Живе тут
fill

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 EmptyЧт 22 Лют 2024 - 15:36

STEEL пише:
 Арко. Мыло даже в супермаркетах продавали. Цена смешная, 20-25 грн по тем временам, что меньше доллара. У нас цены стартовали тогда начиная от 2х и так далее  Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 3202928208

Якось у Стамбулі, в якійсь тамтешній типу Єві, брав стік Арко зі знижкою 50% за 3 ліри.
Курс тоді був десь 5.5 :-)

razorblade1989 Поставив вподобайку

STEEL
Постоялець
Постоялець
STEEL

Репутація : 456
Дата реєстрації : 22.11.2017
Вік : 33

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 EmptyЧт 22 Лют 2024 - 15:43

fill пише:

Якось у Стамбулі, в якійсь тамтешній типу Єві, брав стік Арко зі знижкою 50% за 3 ліри.
Курс тоді був десь 5.5 :-)

Я по 5 лир нашел место и купил 5 или 6 динамитов этих))) Иногда под настроение очень хорошо стиком побриться. Я примерно на курс 5 грн/лира тоже попал

razorblade1989 та fill Поставили вподобайку

razorblade1989
Бувалий
Бувалий
razorblade1989

Репутація : 1
Дата реєстрації : 11.12.2017
Вік : 35

ПовідомленняТема: Re: Хатинка Старого fill-а   Хатинка Старого fill-а - Сторінка 12 EmptyЧт 22 Лют 2024 - 16:14

Не буду оффтопити як деякі з наших.) Але я думаю така ситуація характерна з усіма виробниками які єкспортуають по світу свою продукцію. Колись був на Чернігівському Пивзаводі, так там стільки побачив марок пива які ніколи не було в роздрібних мережах. Все на єкспорт.) Продають де краще купують, і те що краще купують. Не дарма ж часто в топах американців та англійців може половину займають леза заводу ПГ. І якщо зайти подивитись в різні інтернет магазини типу Гудфелас чи Резор Імпоріум то найпопулярнішими є усілякі Жиллетти чи Астра ще того виробництва. Найсмішніше бачив що на одному сайті продається зелена Астра з раші та з Індії. І з Індії більше купують і вона більш популярна.) Частіше за все місцеві товари доступніші і дешевшу але буває коли пакет українскої гречки в Києві коштував більше ніж в Европі.)

fill Поставив вподобайку

Хатинка Старого fill-а
Повернутися до початку 
Сторінка 12 з 31Перейти до сторінки : Попередній  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 21 ... 31  Наступний
 Схожі теми
-
» Хатинка Старого fill-а
» З днем народження! ч.1
» З Днем народження! ч.2

Права доступу до цього форумуВи не можете відповідати на теми у цьому форумі
ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КЛАСИЧНОГО ГОЛІННЯ :: БОРТОВИЙ ЖУРНАЛ-
Перейти до: