Тести продовжуються, і сьогодні нове мило від білорусів та нове лезо від Gillette.
Та початок цілком традиційний - душ і олійка The Bluebeards Revenge. Забігаючи трохи наперед, скажу, що сьогодні якось дуже явно відчув, наскільки добре працює олійка на шкірі. Вже після гоління, коли вмивався остаточно, звернув увагу, якою ж приємною є шкіра на дотик. Воно наче завжди так, і вже не зауважуєш того. А сьогодні раптом зауважив і аж просльозився :-)
Мило сьогодні вже від іншого білоруського артизана - Gray Lab, і зветься воно Montmartre. Багатообіцяюча назва :-)
Мило є помірно твердим. Пробник був у кількох кавалочках, схожих на тростинний цукор. Боявся, що вони надто тверді, але ні - в руках вони трохи розм’якли, і без проблем вдалося зліпити з них кульку, а її - увім’яти на дно чаші. І скидається на те, що того кавалочка вистачить на три, а то й чотири гоління.
Армат мила мені дисонує з назвою. Не знаю, що я сам обрав би в якості аромату Монмартру, але це мило більше заслуговує на назву Прованс: пахне воно солодкувато-квітково з легким морським відтінком. Це - південь Франції, Середземномор’я, але аж ніяк не Париж! Ну, принаймні в мене саме такі асоціації.
Та якщо відійти від них, то аромат дуже класний. Він яскравий, красивий, смачний, сонячний. З усіх білоруських пробників він мені на першому місці. Але він такий в чаші, в банці, на руках після розминання. А от в піні він губиться за ароматом основи - вона в піні занадто випирає.
Сама ж піна з цього мила просто суперова. Вона легко збивається, буквально з кількох обертів. Води вимагає помірно. Я по ходу взагалі додаткової не додавав - обійшовся тією, що лишилась в помазку і на милі після змочування. У підсумку піна вийшла помірно густою, жирною, тягучою. В процесі роботи їй вистачало і ковзання, і післяковзання і всього іншого. Словом, все дуже добре.
Крім тестів мила продовжуються і тести лез. Вже казав, що наші колеги-ветшейвери прислали мені багато різних лез на пробу, і немає причин, щоб відкладати їх на колись потім. Я не згадаю вже точно, що від кого прийшло, тож дякую усім разом :-)
Сьогодні взяв лезо, яке вже давно хотів спробувати - Gillette Super Thin. Лезо дійсно дуже тоненьке, тонше стандартного. На попередніх голіннях у мене було інше лезо Gillette, тож різниця в товщині добре відчувається на контрасті. Але правда й в тому, що Gillette Super Thin тонше всіх звичайних лез.
По гостроті Gillette Super Thin виявилось середнім с плюсом, тобто, не екстремально гострим. Голило воно цілком впевнено, але сказати, що щетина аж відлітала від нього, не можна. Та все було не так аж безхмарно. Маленька товщина, хочеш-не-хочеш, та спричиняє невеличку вібрацію леза. Її не відчуваєш на площинах, але вона дає про себе знати на "віражах". Відтак, лезо весь час тримає в напрузі.
Можливо це й на краще, адже при таких розкладах менше спокус помахати бритвою, як шаблею, чи натиснути більше норми. Як наслідок - досить чисте гоління, пара дрібних коцок і приємно цілий епідерміс, про що більш ніж промовисто просигналізував афтершейв.
Сьогодні це був лосьйон Воїн від Areffa Soap. Брав його через аромат, щоб доповнити квіточки Монмарта. Воїн теж пахне мені квітково, тільки трохи в кислуватий бік. А ще в цього лосьйона якийсь дуже колючий спирт. Тож, якщо щось накосячиш, шкіра це відчуватиме досить болюче. Але сьогодні все було дуже і дуже лайтово, я навіть випав в невеличкий шок :-)
Тож вже лише за звичкою наніс бальзам DiXi Ice Box 2-in-1. Він замінив на поличці крем Велюр. DiXi трохи жирніший за нього, і зараз мені він більше заходить. Певно, сезон :-)
Не дивно що лезо тонюсеньке, на ньому так i написано "супер тонке"))) Я дуже перепрошую, але менi лiньки гуглити, це сучасне лезо, чи якесь ретро з музею?
WetShaver Поставив вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 2676 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Не дивно що лезо тонюсеньке, на ньому так i написано "супер тонке"))) Я дуже перепрошую, але менi лiньки гуглити, це сучасне лезо, чи якесь ретро з музею?
Ну так, написано :-)
Лезо сучасне, ще недавно можна було купити в КТГ
WetShaver та Batman Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1096 Репутація : 4 Дата реєстрації : 01.02.2022 Звідки : Київ
Леза чи навіть одноразові бритви з написом Gillette Super Thin (або подібною варіацією) розповсюджені переважно в азійській частині світу (Китай, Малайзія, Тайланд, В'єтнам, Сингапур тощо) та в країнах Латинської Америки (Бразилія, Мексика тощо) і виготовляються там же.
WetShaver, fill та Batman Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2676 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Олійка The Bluebeards Revenge - добре, як завжди. Що нижче падає її рівень в пляшці, то активніше поглядаю в бік упаковки в 500 мл. Без сумнівів, з жодним продуктом у ВКГ в мене не склалася така любофф, як з цією олійкою :-)
Мило Montmartre від Gray Lab так само в роботі. Сьогодні спробував зробити менш густу піну, додавав трохи води. Піну зробив, почав голитися і сильно засмутився: голитися можна було, але якось зовсім без фану - досить посередні характеристики вона показувала. Між проходам добре дозбив піну, зробив її густою - і все чарівним чином стало на свої місця. Піна була і красива, і робоча, і все було при ній. Тож висновок напрошується сам собою: мило Gray Lab найкраще розкривається саме на густій частині спектру.
Але за цю всю красоту довелося сплатити певну ціну: після гоління залишок мила в чаші виявився таким мізерним, що годі було й думати, щоб спробувати його ще раз. Тож залишок довелося змити, а тест мила Gray Lab - закінчити.
Загалом, мило Gray Lab Montmartre не погане. По ТТХ навіть дуже добре, якшо зробити густувату піну. По аромату дуже класно з банки, але гірше в піні - основа все перебиває.
А от лезо Gillette Super Thin не таке класне. Ну, чи здається не таким класним. Схоже, воно не гостре саме по собі ще й втрачає гостроту. Не скажу, що сильно тягнуло, але рух у той бік проглядався чітко. Тим не менш, поголило лезо чисто і абсолютно не травматично. І виходить так: по відчуттям при голінні вже б і поміняв лезо, а по результату - так ще рано, все ок. Що ж, опиратимусь на результат, бо це, мабуть, головне. І як казав Валерій Лобановський: "Гра забудеться, а результат лишиться" :-)
І якщо у мене ще могли бути якісь сумніви, то лосьйон Areffa Soap Воїн їх повністю розвіяв. Після гоління він ледь позначив свою прсутність. А я добре знаю, яким він може бути пекучим, якщо зі шкірою щось не те.
А фініш з бальзамом DiXi Ice Box 2-in-1 був для годиться, шкіра нічого такого вже й не потребувала :-)
От така історія :-)))
Ruslan, WetShaver, vicbro, _yk_, andreyv1979, Batman та Meo Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Razor: RazoRock German 37 Slant Blade: BIG BEN Super Stainless Lather: Barbers Sandalwood & Licorice Root Aftershave: Bandido Mexico City Additional Care: Barbers Sandalwood Balm
Не знаю як, але спробую коротко :-)
Сьогодні психонув і змінив усе, до чого дотяглися руки. Тобто, все :-) Власне, в особливий день захотілося особливого гоління. Ну й трохи тестів поза графіком :-)
Під таке діло струсив пил зі сланта RazoRock German 37 і вставив у нього лезо BIG BEN. Лезо вибрав навмання, просто одне з тих, де пачка вже ось-ось закінчиться. Ну а слант - просто захотілося :-)
Хоч зазвичай я з цим слантом не дружу, та сьогодні все обійшлося без проблем. Лезо саме по собі досить м’яке. А якщо ще й слідкувати за тиском, то проблем можна уникнути. Тож я дуже постарався, і був винагороджений чудовим голінням :-)
Косметика вся нова, а деяка ще й не пробувана. Пре-шевів, як таких, сьогодні не було. Але, коли приймав душ, скористався олійкою для душу в якості такого собі засобу до гоління.
Власне, прична тому - крем для гоління Barbers Sandalwood & Licorice Root, новинка в моїй колекції. Це безпомазковий крем, тому, крім пре-шейва, ще й обійшовся без пензля. Аромат крему дуже тихий та досить приємний. Але хоч убий, не чую в ньому ні сандалу, ні кореня солодки. Хоча в цілому, як вже сказав, аромат подобається.
По консистенції крем твердуватий, особливо верхній шар. Знизу трохи м’якший, але не сильно. Тут він мені нагадує креми до гоління Proraso чи PREP, але трохи твердіший.
Наноситься крем на обличчя легко, залишає по собі легеньку білу плівочку, тож видно, де голився, де ні. Крем реально слизький і дозволяє нормально так поголитися на післяковзанні. Навіть трохи стрьомно було таке ковзання зі слантом - весь час боїшся щось зопалу знести :-) Більш детальний тест буде згодом, але перше враження не погане.
Освіжився одеколоном Bandido Mexico City. Зайвий раз насолодився ароматом, поки що він мені подобається, навіть інколи використвоую в якості парфуму. Одеколон дає певний догляд шкірі, тож вона після гоління перебуває в хорошому стані.
Але все одно - тим більше зараз - потрібен додатковий догляд. І цього разу ще одна новинка - бальзам Barbers Sandalwood. Будете сміятися, але корінь солодки я чую саме в ньому. Сандала не чую ні тут, ні в кремі для :-) Консистенція у бальзама приємна - густа, жирна, трохи желеподібна. По властивостям бальзам сподобався сходу: просто під пальцями вже відчувалося, що шкіра отримує свою порцію задоволення. Тут хіба що треба пошукати правильне дозування, бо та кількість, що я її сьогодні взяв, потребувала трохи часу, щоб увібратися. Та, як і з кремом Barbers, детальний тест пізніше, там і розберемося :-)
Прими мои самые сердечные поздравления. Не буду желать богатства и здоровья, хочу тебе пожелать удачи, это самое главное в жизни. На Титанике все были богаты и здоровы, а удача улыбнулась немногим.
fill, andreyv1979, Yura_ та Batman Поставили вподобайку
WetShaver Бувалий
Повідомлень : 408 Репутація : 5 Дата реєстрації : 10.12.2017 Звідки : Чернигов
Сергію, вітаю тебе з промайнулим Днем Народження! Бажаю Міцного Здоров'я, Успіхів, Мирного Неба! Ну і звичайно завжди гарного гоління, щоб ти і нас радував своїми цікавими оповідками! [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
fill, Shave Master та andreyv1979 Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень