Razor: Stando Rod NG Blade: China SE Brush: Sfumato Pre-Shave: The Bluebeards Revenge Pre-Shave Oil Lather: Areffa Soap Angels Share Aftershave: Areffa Soap Angels Share Additional Care: Fitodoctor VELOUR
Постараюсь коротко :-)
Тести всякого різного йдуть паралельно один одному, тому зміни учасників незначні.
Олійку The Bluebeards Revenge поки залишив, хоча вже є що цікаве спробувати в цьому плані. Та не є дуже доброю ідеєю тестувати кілька новинок зразу. Особливо, коли кожна з них може змінити процес чи результат гоління.
Мило Areffa Soap Angels Share - продовження тесту. Хоча важко це назвати тестом, коли веганське мило від Олесі вже пробуване-перепробуване сотню разів. Тут лише граєшся в аромат.
Його я вже описував, він мені подобається. Він не сильний, особливо в милі, тобто від гоління не відволікає. Але створює дуже приємну атмосферу, якось трохи навіть заспокоює :-)
Піну знову робив не густу. Навіть дуже не густу: щойно консистенція перевалила позначку "вже не буде розтікатися", я припинив маслати і став наносити піну на обличчя. І от що приємно, навіть в таком стані піна лягає красиво і без "залисин".
Щоб зробити таку піну треба було залишити трохи води на поверхні мила після того, як його не на довго змочив, не сильно витрушувати помазок і по ходу ще додати кілька крапель. Власне, це зрозуміло і без зайвих пояснень. Хіба що треба враховувати, щи мило Areffa Soap в загальному випадку дуже ласе до води :-)
Найсуттєвіша зміна відбулася з лезом. Попереднє Schick я відправив у відставку і взяв спробувати якесь інше, китайського виробництва. Я навіть близько не уявляю, хто його зробив, тому воно в мене в обліку проходить під умовною назвою China SE. Заблукало воно до мене разом з шаветкою під SE-леза. Користувався тою шаветкою не часто, пару раз буквально. З тих пір вона так і лежить в шухляді. Ну й леза разом з нею :-)
Особливих сподівань на це дивне лезо не було. Тож я навіть і не здивувався, коли на першому проході воно ледь зрізало щетину. Було боляче і не надто приємно, і була впевненість, що це перше і останнє використання леза в Stando Rod.
Другий проход відчувався дещо спокійніше. Очевидно, щетина вкоротилася, і лезу вже легше було її зрізати.
А от на третьому проході я майже кайфонув :-) Ні, лезо не стало магічним чином гострим. І загальні проблеми, з якими я стикаюсь в роботі з Stando, теж сильно нікуди не ділися, хіба що трохи пом’якшилися. Але, на диво, лезо змогло досить чисто і достатньо безболісно виголити мене на фініші.
Тут як раз в плюс зіграла не захмарна гострота леза. Воно не відчувалося небезпечним, тож можна було трохи натиснути, а це дало чистоту і, на щастя, не зашкодило шкірі - деякий вплив на епідерміс відчувався, але ні коцок, ні ніків, ні порізів, ні опіків. І несподівано це дивне китайське лезо йде ще на один сеанс :-)
Про стан шкіри чудово просигналізував лосьйон: він припік, але лиш трохи більше середнього. З тим, як все починалося, скаржитись на таке просто гріх. А ще ж і приємний аромат - той взагалі всі негаразди нівелює :-)
Певно, єдиним не дуже приємним залишком після гоління було те, що ще години дві-три відчувалося, що голився. Ну, таке буває, наче з силою натер шкіру, і вона дає про це знати фантомним болем. Крем від Pacific Shaving вбиває це відчуття в зародку. Але сьогодні хотілося не забити аромат лосьйона, тому взяв крем Fitodoctor VELOUR. Він не поганий, трохи жирненький і добре дбає про шкіру. Але от з "анестезією" не дуже впорався. Принаймні, не відразу :-)
От така історія :-)))
Ruslan, Oleksii, WetShaver, vicbro, stanislav-q, Yura_, CNPOMAHELL і Поставили вподобайку
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 7063 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
Я тоже давно пришел к этому выводу. Чрезмерное натягивание приносит свои отрицательные моменты. Я пришел к варианту просто придерживания кожи с небольшим подтягиванием против движения станка. Такой вариант для меня сейчас самый приемлемый.
Ruslan, fill та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2676 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Ну, це я розумію :-) Загалом, роблю так, як от Віктор описав - притримую, злегка підтягую.
Коли зараз тестую Stando, пробував підтягувати і сильніше - фонар!
А те моє зауваження стосувалося другої чатини твердження: не натягнути і не тиснути, а натягнути і саме добре натиснути. В такий спосіб отримав непоганий результат :-)
Ruslan, Oleksii, WetShaver та vicbro Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2676 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Razor: Stando Rod NG Blade: China SE Brush: Sfumato Pre-Shave: The Goodfellas Smile Dawn Of Glory Lather: Areffa Soap Angels Share Aftershave: Areffa Soap Angels Share Additional Care: Pacific Shaving Coffeinated
Спробую вкластися в коротко :-)
Хоча, насправді, назрівала довгенька оповідка з фінальними роздумами про бритву Stando Rod. Вже три гоління, як назрівала, та ще не визріла - тест продовжується. Несподівано :-)
Коли ставив у Stando невідоме китайське лезо, гадав, що це буде його єдине гоління. Але дивним чином воно відпрацювало ще другий та третій сеанси і лишилося на четвертий :-)
Єдине пояснення цьому всьому я бачу лише в помірній (назвемо це так) гостроті китайського леза. Тобто, цієї гостроти цілком вистачає, щоб з певним зусиллям зрізати щетину, але її не достатньо для того, щоб заподіти шкоду епідермісу. Відтак, виходить дуже непогане гоління зі стабільним результатом.
Скажу більше, результат настільки хороший, що на ранок третього дня, коли починаю голитися, щетина ще достатньо коротка, і немає того болю, коли тупуватим лезом зрізаєш довгу стерню. Ну, як воно було на найпершому проході китайським лезом. Тобто, гоління одразу стає прийнятним по комфорту і завершується хорошою якістю і цілою шкірою. Про що більш ніж промовисто свідчить її реакція на спиртовий лосьйон - припікає досить помірно, майже слабенько.
Та є ще дещо, що, можливо, також вплинуло на гоління - пре-шейв. Недавно Ігор-дніпрянин подарував мені цілу купу різних цікавостей (і всі вони скоро будуть на огляді), а серед них - прешейв-гель Dawn Of Glory від The Goodfellas Smile. Ігоре, дякую! :-)
Прешейв-гель - це новий для мене клас продуктів. Він являє собою прозору трохи густувату рідину. Так, щоб розуміти консистенцію, це приблизно як рідкий бальзам після гоління, наприклад, Nivea. Але на дотик цей гель не стільки масний, скільки липкий. І тут він мені нагадує сильно розріджений гель Barberia Bolognini Fluido Dopobarba, якщо це комусь щось говорить :-)
По аромату - голяк: нічого не чую. Та й дивно було б щось почути, якщо виробник сам заявляє, що гель не містить ароматизаторів :-)
Для роботи цього гелю потрібно не багато. Я наливав у долоню калюжку розміром з 25-копійкову монету, потім розтирав її в руках і переносив на обличчя. Можливо, цього навіть забагато, бо в перший момент гель сильно відчувається під руками і на шкірі. Та за короткий час він повністю вбирається, залишає по собі тільки липку плівочку, яка трохи стягує шкіру. Не сильно, суто символічно.
Перше враження від цього пре-шейву - спокійне++. Поки що не можу сформулювати чітку думку, наскільки добре він працює. Точно можу сказати, що гірше від нього не стає. Шкіра, увібравши гель, стає більш еластичною. Не так, як після олій, але все ж це відчувається. Принаймні, мені так здається :-)
А ще дуже схоже, що цей пре-шейв по-інакшому взаємодіє з покриттям бритви, і та не так сильно гальмує і скаче по обличчю :-) Тож, як я вже казав, це цілком може бути ще одною причиною покращення відчуттів і результатів при голінні зі Stando Rod. І це я перевірю вже на наступному голінні - використаю прешейв-олію замість гелю :-)
Про мило і лосьйон буквально два слова. Це знову були продукти від Areffa Soap - Angels Share. Мила в чаші лишалось трохи-трохи, але вистачило, щоб зробити негусту приємну піну. Було її трохи менше, ніж попередні рази, на третьому проході піна вже покривала шкіру з невеличкими пропусками, але щоб поголитися цього було достатньо.
Лосьйон обидва рази припікав дуже помірно, що мене неймовірно радувало :-)
Ну й аромат у продуктів - дууууууже класний. Мені він цікавий як на старті, так і в далекому залишку: спершу отримуєш бадьору дозу благородного напою, а протягом дня ловиш на собі теплі солодкуваті аромати чогось дуже смачного і вишуканого, але без кулінарних надмірностей :-)
Після першого, трохи болючого, сеансу китайським лезом вирішив підстелити собі соломки і взяти на фініш надійний крем Pacific Shaving Coffeinated, який завжди чудово заспокоює після гоління. Але це виявилось зайвою пересторогою - все було достатньо добре, тут і простіші засоби впоралися б :-)
Razor: Stando Rod NG Blade: China SE Brush: Sfumato Pre-Shave: The Bluebeards Revenge Pre-Shave Oil Lather: Areffa Soap Memento Musicae Aftershave: Areffa Soap Memento Musicae Additional Care: DiXi Ice Box 2-in-1
Спробую кротко, але не обіцяю :-)
Щось таке цікаве відбувається з голінням SE-бритвою, чого я пояснити до пуття не можу :-)
Дивне китайське лезо відмінно відпрацювало і на четвертому сеансі. Ну як відмінно? Відмінно, як для себе. Тобто, голило хоч і з зусиллям, але якісно і дуже нешкідливо для шкіри.
Зараз я це лезо вже відправив на утилізацію, хоча, певно, ще раз чи два воно могло б ще поголити. Просто уже почалися пропуски в деяких місцях, а шкіра почала подавати ознаки втоми від постійного тиску на неї.
Але в мене ще збереглося те лезо, з якого я починав знайомство зі Stando Rod - Schick. Я його завбачливо не викинув, а відклав про всяк випадок убік. Мабуть, я б і не згадував вже про нього, але сьогодні провалився мій експеримент з пре-шейвом, тож подумав, а чи не дати Schick-у ще один шанс?
А експеримент полягав у тому, щоб замість геля до гоління знову скористатися олією і перевірити, чи повернеться залипання бритви. Дивно, але не повернулось. Принаймні у тому жахливому вигляді, як було до того. Тобто, можна вважати, що відбулася певна адоптація рук і мозку до бритви Stando, а отже можна спробувати ще пару раз поголитися нею з більш гострим лезом. Словом, за два дні побачимо, що з того вийде :-)
І звичайно ж не можна сьогодні обійти стороною косметику, якою я користувався. Зокрема, мило і лосьйон. Це - ще одна новинка осені 2024 відAreffa Soap - Memento Musicae. І щоб довго не ходити околяса, зразу скажу: це - пушка-ракєта і ядрьона бомба в одному флаконі! :-)
Все починається з етикетки. Тільки гляньте! Як на мене, це круть нереальна!
Далі - аромат. Відчуваю в ньому густу-густенну вишню і щось ще томне-претомне. Олеся каже, що це кокаїн (як в однойменному парфумі). Я не в курсі - я той кокаїн лише в кіно бачив, а чим він пахне взагалі дупля не відбиваю. Але оцей томний аромат мені здається перекочував сюди з Black Afgano чи його косплеїв.
І от що цікаво, аромати не змішуються, вони йдуть паралельно і вловлюються носом окремо. Попутно ніс вловлює щось медичне, щось димне, щось деревне. А може то не ніс, може то вже мозок домальовує. Бо на порубіжжі тих двох основних ароматів створюються абсолютно химерні ольфакторні картини, які легко можуть підірвати і мозок, і свідомість, і реальність, і органи чуття :-)
Щоб підтримати загальну концепцію лінійки, майстриня змінила стандартне забарвлення продуктів у бік кольору стиглої вишні. Мило вийшло темним, сливово-баклажанним, а лосьйон - скоріше малиново-цегляним. Вийшло насправді гарно.
Пробник мила мені потрапив на ведмежій базі. Половину його я увім’яв у чашу, вистачило щоб на кілька міліметрів покрити дно. Ведмежа база явно любить воду більше, ніж веганська. Додавав кілька разів, та все одно зрештою спинився на піні середньої густини з натяком на густу.
Піна вийшла красива, масна, тягуча - просто кайф. І голитися по ній було дуже приємно. Боявся, що вона вкупі з олією гальмуватиме бритву , але все обійшлося - якщо і гальмувало, то не сильно, в межах пристойного.
Аромат мила досить непогано зберігається в піні і супроводжує все гоління. Лосьйон традиційно є більш насиченим, тож і стріха зноситься більше саме після лосьйону :-) По ТТХ - тут все стандартно і добре. І вплив на шкіру після цього гоління був дуже помірним.
Тож, перше враження від лінійки Memento Musicae більш ніж позитивне. Я взагалі люблю аромат вишні, а тут він ще й в цікавому обрамленні і офігенному оформленні. Мені зайшло :-)
Щоправда, здалося мені, що є таки один невеликий ґандж у цього всього діла, та маю ще це перевірити. Олесі на вушко скажу зразу, а на загал - тільки якщо підтвердиться. А може і тоді не скажу :-)
Оскільки я вже уявляв, як закінчиться гоління, перестраховуватись не став, і взяв трохи простіший засіб для підтримки шкіри після спиртового лосьйону - бальзам DiXi Ice Box 2-in-1. Він хоч і простіший, але все одно достатньо хороший. І зараз для нього саме сезон. Втім, роботи в нього сьогодні було не багато :-)
Це - ще одна новинка осені 2024 відAreffa Soap - Memento Musicae. І щоб довго не ходити околяса, зразу скажу: це - пушка-ракєта і ядрьона бомба в одному флаконі! :-) Все починається з етикетки. Тільки гляньте! Як на мене, це круть нереальна!
Дуже добре, що Олеся не стоїть на місці і постійно працює над своєю продукцією і над її оформленням та просуванням. Відразу видно, що етикетка зроблена у стилі модних трендів і багатьом сподобається. Хоча чесно я не люблю оформлення з черепами, але це не проблема. Все одно я часто перекладаю мило у велику банку.) Та й бомб, ракет і тим більше ядрьоних не треба, вже всі цим ситі. А от мило з ароматом на основі вишні це добре! Як шанувальник мил Челла та Фігаро я завжди за вишневі аромати.)
Цитата :
Щоправда, здалося мені, що є таки один невеликий ґандж у цього всього діла, та маю ще це перевірити. Олесі на вушко скажу зразу, а на загал - тільки якщо підтвердиться. А може і тоді не скажу :-)
Ось вмієш ти заінтригувати!) Ну, нічого ми зачекаємо, цікаво буде дізнатися, що це за секрет у цього нового мила! Олесі респект за мило, тобі окремо за оповідки!)
Oleksii, Yura_ та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Дуже добре, що Олеся не стоїть на місці і постійно працює над своєю продукцією і над її оформленням та просуванням.
О, це дійсно так! Вже, певно, можна було і звикнути, що після відпустки Олеся зазвичай радує чимось цікавим. Та все одно це стає приємною несподіванкою :-) Цього року мені її новинки особливо зайшли, просто як під мене зроблені :-) Навіть і не знаю, якій з них віддати перевагу. Вони різні, і обидві цікаві по-своєму.
Почекаємо на відгуки інших користувачів, цікаво, кому що сподобається. Я вже кілька разів ловив себе на тому, що не завжди мої симпатії чи антипатії збігаються з симпатіями і антипатіями загалу. Тож інтрига саме в цьому, а не в тому, що я поки тримаю в секреті невеличкий можливий ґанжик :-)
І принагідно хочу тобі подякувати за увагу до моїх оповідок. Завжди приємно писати, коли розумієш, що є для кого :-)
STEEL, Oleksii, WetShaver та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
WetShaver Бувалий
Повідомлень : 408 Репутація : 5 Дата реєстрації : 10.12.2017 Звідки : Чернигов
Razor: Stando Rod NG Blade: Schick SE P Brush: Sfumato Pre-Shave: The Goodfellas' Smile Dawn Of Glory Lather: Areffa Soap Memento Musicae Aftershave: Areffa Soap Memento Musicae Additional Care: DiXi Ice Box 2-in-1
Чи вийде коротко, чи ні - ніхто не знає :-)
Дещо вимушено сталася пауза в оповідках, та вважатимемо, що то я просто набирався вражень :-) І от тепер - одразу про три гоління. Звичайно ж, я подбав, щоб учасники не змінювалися.
Якийсь час тому почав тестувати прешейв-гель Dawn Of Glory від The Goodfellas' Smile. І от ці три рази теж користувався ним, і все ще не можу нічого конкретного про нього сказати :-) Це точно не крем, переважна більшість з яких мені не заходить, як пре-шейв. І це не олія, яка заходить мені майже будь-яка. Цей гель стоїть десь посередині: каші не псує, але й якогось вау від нього немає. По факту, він наче трохи впливає на шкіру, готує її до гоління. В принципі, цього навіть і достатньо, щоб я вважав його робочим пре-шейвом.
Протягом цих трьох сеансів грався з об’мом гелю, який потрібен для комфортного гоління. Здається, більш-менш підібрав, але ще пограюсь - спробую зовсім мало і дуже багато, побачимо, що це дасть :-)
Мило і лосьйон теж тестові - Areffa Soap Memento Musicae. З тої половинки пробника, яку увім’яв у чашу, вже зміг зробити піну для чотирьох голінь, і ще на раз, гадаю вистачить. Намагаюсь піну сильно не загущувати. То перший раз вона вийшла трохи густувата, а зараз, на цих трьох сеансах, я вже був уважнішим до води і отримував піну правильної консистенції. Ну й здається, я вже писав: Олесине ведмеже мило любить воду більше, ніж веганське.
Аромат мила радує, як і в перший раз :-) Він сильний і, як для мила, досить стійкий. І він добре відчувається в піні. Тож задоволення від аромату забезпечене на весь сеанс :-)
Бритва була теж тестова і незмінна вже протягом трьох тижнів. І хоч Stando Rod вже не відзначається для мене новизною, та гоління з нею відбувається все чудєсатєє і чудєсатєє :-)
Я вже згадував, що лезо Schick, з яким я починав знайомство з цією SE-бритвою, я після чотирьох сеансів не викинув. І от зараз знову вставив його в бритву. І я його не впізнав! Та я й бритву не впізнав! :-)
Словом, ці три гоління не мали майже нічого спільного ні з першими чотирма з лезом Schick, ні з наступними чотирма з китайським ноунейм-лезом. По-перше, Schick, хоч і не зовсім свіже, виявилось відчутно гострішим нового китайського леза. По-друге, воно стало лагідним і прогнозованим. По-третє, фактично повністю зникло залипання і абсолютно повністю - стрибання бритви по шкірі. Залипання відчувалося лише на третіх проходах. Та й то воно більше нагадувало відсутність післяковзання.
Таке враження, що вправи з тупим, але безпечним, китайським лезом таки добре підлаштували руки і мозок для роботи з новим інструментом. І, як наслідок, цей інструмент став зрозумілим і приємним, тобто, став подобатись :-)
Що ще цікаво, лезо Schick після семи сеансів ще цілком добре себе почуває. Тож буду просити Віктора дати мені ще трохи часу погратися Stando, поки лезо ще дозволяє :-)
І от іще що цікаво, гоління всі три рази проходило достатньо чисто і безпечно для шкіри. На другому я трохи таки підтиснув, тож було відчуття знятого епідермісу. Але перше і третє провів без тиску, тож ніяких неприємних відчуттів і близько не було.
І, відповідно, лосьйон проявляв себе дуже скромно. Більше, мабуть, пахкотів, ніж припікав :-) Але ж як пахкотів! Сильно, яскраво, запаморочливо - це далеко не всі можливі характеристики аромату :-)
На противагу лосьйону, бальзам DiXi Ice Box 2-in-1 пахкотить значно скромніше і спокійніше. Втім, так воно і має бути - в нього інша функція. Хоча, сказати по правді, ця його інша функція не так і сильно була затребувана. Тож він використовувався лише тому що так має бути :-)
Думаю кращий результат гоління може бути пов'язаний і з правильним прешейвом теж.) Хоча найвірогідніше, це те лезо досягло значення комфортної гостроти. При якій воно не смикає, але й не шкребе. Може його треба було як деякі примхливі леза типу Бік і Февер на долоні доводити.) З іншого боку, все пізнається поступово, експериментально.) Судячи з того, що нове мило від Алесі має темний колір, думаю у віддушці чимало ванілі, а солодкі запахи я люблю. Хоча сильні запахи це не моє, я свого часу возився з червоним Проразом, поки його не вивітрив.) І запах не заспокоївся і не став потрібної мені інтенсивності, тобто мінімальної.)
fill Живе тут
1000 повідомлень
Так, гадаю там є багато факторів, що позитивно вплинули на результат. Той же пре-шейв, зокрема. Втім, завтра спробую знову взяти олійку. Бо здається мені, що вага пре-шейву в цьому не така вже й велика. А от те, що лезо затупилося до комфортного мені стану, це дійсно важить. І ще, гадаю, важить те, що я вже достатньо звик до бритви, рука підлаштувалася.
Щодо аромату Memento Musicae, то він дійсно досить сильний, концентрований. Але він не солодкий. Той колір мила, що видно на фото, досягнуто барвником, а не наявністю ванілі. І він темніший і з більшим ухилом в темно-червоне, ніж було б від ванілі. Якщо сильні аромати тобі не заходять, то я би радив утриматися від покупки Memento Musicae. Або ж доведеться довго вивітрювати. Як варіант, тут з новинок краще буде взяти Angels Share.
Втім, я можу вислати тобі залишки обох пробників, сам все відчуєш :-)
WetShaver Поставив вподобайку
WetShaver Бувалий
Razor: Stando Rod NG Blade: Schick SE P Brush: Omega Roma Colosseo Pre-Shave: The Bluebeards Revenge Pre-Shave Oil Lather: Areffa Soap Memento Musicae Aftershave: Areffa Soap Memento Musicae Additional Care: DiXi Ice Box 2-in-1
Майже точно буде коротко :-)
Суттєвих змін порівняно з минулими голіннями не сталося. Лише в порядку ротації взяв інший помазок - Omega Roma Colosseo. А ще, намагаючись все ж таки збагнути гель до гоління від The Goodfellas' Smile, знову взяв олійку The Bluebeards Revenge, щоб порівняти обидва засоби один за одним.
І маю сказати, що це випадково стало правильним рішенням, адже саме олійка врятувала сьогоднішнє гоління від повного фіаско :-)
А все тому, що вперше в житті я примудрився зробити фігову піну з мила Areffa Soap :-) Розказую рецепт: - беремо зовсім мало мила, буквально дрібненький обмилочок, який пожлобився минулого разу відмити з дна чаші; - беремо великий помазок, змочуємо, але сильно не витрушуємо; - по ходу додаємо ще воду. І - вуаля! - фігова піна до ваших послуг :-)
При чому, спочатку вона навіть пристойно виглядала, і на перший прохід ще була прийнятною. Але потім зайва вода з помазка почала нещадно жерти піну, тож на шкірі лишалася тільки якась незрозуміла субстанція, яку важко назвати піною в принципі :-)
На жаль, нічого у ванній під рукою не опинилося, з чого можна було б переробити нормальну піну, тож продовжив голитися тим, що було. Але тут, як я вже сказав, свою роль зіграла олійка. Вона настільки добре підготувала шкіру, що, попри всі згадані негаразди, вийшло досить пристойно поголитися.
Так, було і залипання, і бритва інколи козлила. Та на загал все вийшло добре - достатньо чисто і повністю безпечно: випрямлені руки і хороша підготовка до гоління зробили свою справу :-)
Скажу більше, лосьйон Areffa Soap Memento Musicae майже не припікав, наче й не голився. І це при тому, що лезо Schick SE P відпрацювало свій восьмий сеанс і лишається на дев’ятий.
На завершення був бальзамчик DiXi Ice Box 2-in-1, просто, щоб був :-)
Ruslan, WetShaver, vicbro, andreyv1979, Yura_, CNPOMAHELL, mad_fish та Batman Поставили вподобайку
WetShaver Бувалий
Бачу, що все-таки SE леза підтверджують свою репутацію про тривалу живучість.) Це добре. А ще запам'ятаю рецептик і ніколи так робити не буду.) У мене теж був досвід, коли я помазок не віджимав і відразу почав збивати піну. А оскільки мило було Розорок то пiни вийшло дуже багато але вона була не дуже щільна, пухка з повiтрям. Добре, хоч у мене помазок був невеликий, хоч із ворса кабана.) І до речі залишки мила в чашi я теж скупився викидати, але більше так не роблю, тому що мило яке вже пройшло і воду і повітря втрачає свій аромат і майже не пахне.)
Ruslan та fill Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Razor: Stando Rod NG Blade: Schick SE P Brush: DS Cosmetic Two Band Pre-Shave: --- / The Goodfellas' Smile Dawn Of Glory Lather: Tabac Original Soap Stick Aftershave: Wholly Kow Nightcap Additional Care: DiXi Ice Box 2-in-1
Сьогодні не коротко :-)
Щоб не перетворювати оповідку на роман, вирішив розвести в часі закінчення тесту бритви Stando і початок тестів різних мильних пробників від Ігоря з Дніпра. Тож, на два гоління взяв щось хоч трохи знайоме, а саме: мило-стік Tabac. Зрозуміло, що під стік змінив і помазок - взяв спеціально навченого двосмугового борсучка від DS Cosmetic.
Обидва гоління були з майже однаковими учасниками. Різниця була лише в тому, що на першому я не використовував пре-шейв, а на другому використав. І цьому були свої причини.
Як з’ясувалося на практиці, робити піну зі стіка я ще не розучився. І це приємно :-) Сам стік Tabac має більший діаметр порівняно зі стіками RazoRock, а тим більше La Toja, Speick чи Pamolive. В теорії це мало б полегшити нанесення мила на шкіру: більша площа - менше рухів. Але на практиці це не зовсім так, бо Tabac значно твердіший усіх перелічених вище аналогів, тож змилює він себе не дуже охоче. Відтак, трудовитрати по нанесенню мила на обличчя у Tabac-а і умовного RazoRock-а приблизно однакові.
Технологічно в обох гоління все відбувалося однаково: натирання мокрої шкіри стіком, а потім збивання піни на обличчі. Єдине що - в другому випадку перед нанесенням мила на обличчі побував прешейв-гель The Goodfellas' Smile Dawn Of Glory, десь хвилини півтори. Піна в обох випадках вийшла приблизно однаковою - середньої густини і дуже ковзюча.
А от гоління вийшли різними. Перше з них вийшло не дуже комфортним і надто травматичним. Лезо наче і зрізало все більш-менш добре, і навіть не залипало на перших двох проходах. Але вже починаючи з другого почало розставляти то тут, то там, червоні цятки.
Друге, яке з пре-шейвом, пройшло значно комфортніше і зовсім не травматично. І це при тому, що обличчя було трохи обвітреним і почервонілим. Ну й для леза це вже був 10-ий сеанс :-)
Примітно, що воно ще цілком пристойно зрізало щетину. Але воно вже стало дещо непривітним до шкіри. І на першому - травматичному - голінні, і на другому - спокійнішому, лосьйон досить сильно припік.
Втім, є тут одне але: лосьйон був новий і не знайомий мені - Wholly Kow Nightcap. Тож я не знаю, наскільки пекучий він сам по собі. Лосьйон був у посилочці від Ігоря, і він (лосьйон), як мені здалося, добре підходить до аромату мила Tabac. Коли я вперше занюхав цей Nightcap, у мене виникла однозначна асоціація: B&M Leviathan! І це дуже не простий, не однозначний і досить брутальний аромат.
Але на практиці виявилося все ще цікавіше! Коли перша груба Левіафінівська нотка злетіла, на передній план вийшов ментол. При чому саме аромат, не холодок. Холодок з’явився трохи пізніше, і він не був сильним. Мене, як не фаната ментола, таке влаштовує. А згодом стали відчуватися якісь солодкуваті - чи то квіткові, чи то ягідні - тони. Ще й пудровість якусь наче відчував.
По догляду лосьйон явно не порожній, але й не можу сказати, що якийсь дуже видатний. Це просто хороший лосьйон. Шкіра після нього злегка заматована, не жирна і загалом спокійна. Вона не свербить, її не стягує, з нею в цілому все добре.
Але треба ще трохи поспостерігати за лосьйоном при більш спокійному голінні. Бо, схоже, для шкіри це були не найкращі дні - навіть бальзам DiXi Ice Box 2-in-1 трохи припікав, чого за ним раніше помічено не було.
Ну й як я вже казав вище, це було 9-те та 10-те гоління для леза Schick в бритві Stando Rod NG. Гадаю, для нього вже досить, бо вже зазначав, що для щетини воно ще придатне, але для шкіри вже не дуже.
Ще було чотири гоління з невідомим китайським лезом. Тобто, всього 14 голінь Stando. Як на мене, цілком достатньо, щоб зробити певні висновки :-)
Отже, по бритві Stando Rod NG можна сказати багато приємного, але і є де задати певні питання.
Бритва однозначно добре зроблена, тут мені важко знайти хоч якийсь ґандж. Всі деталі бритви якісні, точно підігнані, ніде нічого не стирчить, не провалюється, не хитається і не випадає. Піновідводи достатньо широкі і цілком ефективні. Лезо стає рівно і чітко без жодних танців. Тож в цьому плані зачот однозначно!
Матеріал - нержавіюча сталь. Покриття - сатин. І от тут виникають перші питання:
Бритва у зборі важить 120 г. І це особисто для мене виявилось певною проблемою: мені знадобилася не так мало часу, щоб якось звикнути до такої ваги. Проблема посилювалась ще й тим, що бритва має більші фізичні розміри порівняно з Т-шками і зовсім не Т-шечний характер.
А сатинове (матове) покриття в комбінації з гранчастою кришкою сприяло тому, що бритва часто втрачала ковзання і регулярно дозволяла собі стрибати по шкірі. До певної міри стрибання з часом вдалося подолати, а от з "пожиранням" ковзання до кінця так і не впорався - на жодному з третіх проходах бритва нормально не ковзала.
Ще одне питання у мене є до інженерів Stando: Т-подібна бритва має більш-менш однакову ширину голови. Це обмеження на ширину бритви накладає власне саме DE-лезо - воно стандартне. І попри різні конструкції Т-шок, відстань від центру голови бритви до кромки леза однакова. У випадку використання SE-лез таких обмежень немає. Можна зробити широченну голову, віддаливши кромку леза від центра хоч на 5 см, хоч на 50. А можна навпаки - наблизити ріжучу кромку до центра. І тут не треба бути видатним фізиком, щоб зрозуміти, що в такому випадку, контроль над бритвою буде кращим. І тим кращим, чим меншою буде відстань від центру до краю. Тож і питання в мене таке: напуркуа при виготовленні важкої і громіздкої бритви пішли шляхом саме розширення, а не звуження, голови? Можливо, звичайно ж, були якісь резони пожертвувати маневреністю і зручністю, але я їх поки не зрозумів.
Тим не менш, попри такі, начебто страшні, питання і зауваження, загальне враження від бритви скоріше позитивне. Коли я вже трохи призвичаївся до неї, гоління пішло досить жваво і приємно. Слід відзначити, що бритва вміє голити, не заподіявши шкоди обличчю у вигляді порізів, цяток, опіків чи зруйнованого епідермісу. Звичайно ж, щоб не знести зайвого, треба постаратись, і то не так, як з Т-шкою - все ж таки SE-бритва фізично більша, а це на перший час викликає деякі незрозумілості. Та згодом, вони якось вирішуються, гоління стає прогнозованим і безпечним.
Що ще відрізнило для мене SE від DE, так це характер різу. В SE він мені здався грубішим і схожим на шаветочний. І це не залежало від леза: саме характер був схожий, при тому що леза - дуже різні. І це, власне, трохи дисонує: грубий різ - але толерантність до шкіри.
Варто, певно, ще сказати, що на офісайті Stando ця бритва продається за 575 злотих (десь 145$). Про ціну лез можу лише тільки здогадуватись :-)
Отже, зваживши всі вади і чесноти бритви, можу констатувати, що апарат однозначно цікавий і вартий уваги. Після Т-шки до нього треба звикати і перелаштовувтися. Але новий досвід, очевидно, цього вартий. Та при цьому я навряд чи розглядатиму цю бритву до придбання. Поки що :-) А от спробувати її було дуже цікаво і повчально, за що дуже дякую Віктору з Буковини! :-)
Ще одне питання у мене є до інженерів Stando: Т-подібна бритва має більш-менш однакову ширину голови. Це обмеження на ширину бритви накладає власне саме DE-лезо - воно стандартне. І попри різні конструкції Т-шок, відстань від центру голови бритви до кромки леза однакова. У випадку використання SE-лез таких обмежень немає. Можна зробити широченну голову, віддаливши кромку леза від центра хоч на 5 см, хоч на 50. А можна навпаки - наблизити ріжучу кромку до центра. І тут не треба бути видатним фізиком, щоб зрозуміти, що в такому випадку, контроль над бритвою буде кращим. І тим кращим, чим меншою буде відстань від центру до краю. Тож і питання в мене таке: напуркуа при виготовленні важкої і громіздкої бритви пішли шляхом саме розширення, а не звуження, голови? Можливо, звичайно ж, були якісь резони пожертвувати маневреністю і зручністю, але я їх поки не зрозумів.
Дуже цікаве і важливе зауваження.) Тепер я ще більше розумію чому багато хвалять Вектор наприклад. Але в нього і ціна...)
fill Поставив вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Razor: Edwin Jagger DE89 Blade: Gillette Silver Blue Brush: Sfumato Pre-Shave: The Goodfellas' Smile Dawn Of Glory Lather: NOD Speakeasy Aftershave: Wholly Kow Nightcap Additional Care: DiXi Ice Box 2-in-1
Є про що потеревенити, тож коротко не обіцяю :-)
Після SE-бритви Stando Rod улюблена Edwin Jagger DE89 відчувається в руках малюсенькою і легусенькою :-) Що ж, тим цікавіше. І тим несподіванішими будуть результати тесту лез, який відновлюється після невеличкої паузи :-)
І, маю сказати, леза - це не єдиний тест, що буде зараз проходити. У великій коробці, яка приїхала до мене від Ігоря з Дніпра, є багато чого цікавого. І так вже вийшло, що розходники, якими я зараз користувався, всі - від Ігоря, нічого свого :-)
Щоправда, деякі речі вже тестом не назвеш, скоріше просто використання. Це - прешейв-гель The Goodfellas' Smile Dawn Of Glory і лосьйон Wholly Kow Nightcap.
Маю сказати, що гель мені поступово зайшов. Він і від початку не був якимось неприйнятним, просто був незрозумілим. Зараз він не на багато зрозуміліший, але є повне відчуття того, що він точно не зайвий, і користь від нього певна є. Принаймні шкіра відчувається підготовленою для гоління, а це для мене головне.
Лосьйон теж дуже ок. Можливо, він і не зірковий якийсь, але досить хороший. Ним приємно користуватися, в нього цікавий аромат, і шкірі він подобається. Ну а мені подобається шкіра після нього :-)
Лезо в Ігоревій коробці було всього одне - Gillette Silver Blue. І я не став відкладати його на потім, одразу взяв на тест. Ну як на тест? Скоріше - перетест. Колись давно мене вже пригощали цим лезом. Цілу пачку тоді зголив і так і не зрозумів, чого від нього аж так пруться.
Насправді, мене майже ніщо з Gillette-івського не чіпляє. Усіма лезами можна без проблем (чи з незначними проблемами) поголитися, але такого, щоб щось сподобалось, так і не пригадаю сходу. Хіба що Polsilver Iridium, коли він ще був Iridium.
Та маю сказати, зараз лезо мене приємно здивувало. Воно виявилось гостреньким і досить комфортним. Що ж, очевидно, кілька років, що минули з першого тесту цих лез, не пройшли марно, і чомусь я таки навчився :-) Ну або ж після важкого Stando внутрішнє відчуття "не тиснути" змістилося у бік менших значень :-) Та як би там не було, GSB подарувало два дуже хороших і нетравматичних гоління. І по ходу я з’ясував, що лосьйон Wholly Kow не є сам по собі надмірно пекучим - він звичайний. То просто лезо Schick в Stando надто щільно контачило зі шкірою :-)
Ну й нарешті добираємось до найцікавішого, що було в Ігоревій коробці - до мила. Точніше, до мил. Яких там було не одне і не два. І серед них - ціла жменя пробників від білоруських артизанів.
Для мене це не перша проба мила з Білорусі. Колись давно був кавалочок чогось від Саші Листопада, коли він ще не був Soap ALI. Направду, вже й не згадаю, яке воно було. Та наче нічого поганого.
А ще був набір з семи пробників від ТДС Косметика. Наш колега-харків’янин Сергій зібрав свого часу команду охочих взяти участь у тесті, і через нього ТДС розіслали свої тестові набори. Умовою отримання такого набору була обіцянка щонайменше тричі спробувати мило і написати відгук. Я чесно спробував всі сім мил по три рази і написав 21 відгук, загальний зміст яких можна звести до одного слова: фігня :-)
І хоча багато хто писав дуже схвальні відгуки, я для себе тему з білоруськими миловарами тоді закрив. Та ось трапилась нова нагода, можна ще раз спробувати.
Отже, пробники мені дісталися від трьох артизанів: NOD, Gray Lab і pArtyzan. Пробники не великі, буквально на два гоління кожен, тож тести пройдуть швидко.
Оскільки я намагаюсь по можливості підбирати мило і лосьйон в одному дусі, для першої спроби взяв мило Speakeasy від артизана NOD. Це мило має яскравий, густий і цікавий аромат. Я відчув у ньому щось трав’яне, типу ветівера, щось кислувате та щось деревне, але не сандал. Все це круто замішане і круто і сильно пахне. Десь в чомусь цей аромат трохи перегукується з ароматом лосьйона Wholly Kow Nightcap, тому саме на це мило і пав вибір. І якщо говорити про весь набір пробників, то Speakeasy - другий по яскравості аромат з-поміж них.
Але інколи буває корисним читати етикетки :-) З неї можна дізнатися, що мило пахне ялівцем, смородиною та деревиною. Ну, я майже вгадав! :-) Щоправда, саме ялівця я там не чую, хоч вбий. Траву - так, ялівця - ні. Та й смородина там якась трохи не така, як у бабусі в селі, але таки кисленька, може бути.
По консистенції мило більше нагадує густий-прегустий крем чи пасту. В цьому плані воно схоже на мило McDuff. Відтак, хотілося від нього подібної ж піни, але ні - піну NOD Speakeasy видає іншу.
Мило такої консистенції не має сенсу вминати в чашу, бо воно зразу все і закінчиться, при чому більшою мірою піде в нікуди. Тому ложечкою відібрав половину пробника, переклав її на помазок і пішов працювати в чашу. В другому випадку те саме зробив з залишком.
Стартує мило досить повільно, як і McDuff, на початку просто трохи розтирається по стінках і забивається в помазок. Та кількома краплями води ситуація виправляється, мило починає збиватися. І спершу навіть здається, що піна буде як у згаданого McDuff. Та згодом, замість того, щоб стати як розплавлений сир - тягучою і блискучою, піна стає досить традиційною, ще й з ухилом у пишність і тмяність.
І здається, що це не залежить від кількості води. Мило воду любить, це очевидно. Але на другий раз я був дуже обережним з нею, додавав зовсім трохи, лише щоб трохи збадьорити процес. Та все одно, мабуть лише від механічного впливу, піна набухає і стає наче трохи рихлуватою.
Але в роботі воно є досить пристойним. Йому не вистачає лише вкривистості. А от з ковзанням і післяковзанням у нього все гаразд. Тож, власне єдиний докір - естетика. Та й то, гадаю, якщо взяти мила більше, можна спробувати зробити більш блискучу і менш пишну піну. Але не факт :-)
У мене теж одного разу був пробник мила вiд Листопада і скажу, що мило у нього гарної якості, як жировий Табак або навіть трохи краще. Збивається миттєво, піна пишна густа, щільна, характеристики для гоління і догляд за шкірою теж хороший. Запах мені до речі теж сподобався якась солодка кондитерка, я таке люблю. Будь-які гурманські аромати. Але є одне але, через що я навіть пробник не використовував, була сильна реакція організму, швидше за все на аромат, може на ланолін. Може просто окислилося чи зіпсувалося. Після гоління була задуха. На водорозчинний ланолін як у Розорок мій організм на щастя не реагує, а ось на натруральний у великій кількості так. ТДС ніколи не пробував але й не дуже хотілося, особливо після того, як вони почали свою продукцію посилено хвалити і нав'язувати. При цьому багато користувачів і блогери були далеко не в захваті вiд цієї продукції. Хоча нещодавно переглядав канал одного американця, який голився клинками, канал заглух, а відео залишилися. Так ось у нього роки три, чотири тому стільки цих ТДС було, що напевно всю лінійку скупив, щоб двічі доставку не ганяти. Дня них ціна копійки, звичайно ж. Але як я кажу собі ТДС не купував з вищеописаних причин та взагалі цей виробник дуже ностальгував і симпатизував совку, який я не дуже. Про НОД і Партизан почув нещодавно, але чесно кажучи якось це теж віддає совковим нафталіном.) Але картинки на банках нормальні, написи на інглиші тому треба пробувати. Але судячи з відгуків нічого надзвичайного.)
П.С. Найчастіше у мене виходить густа піна, тягуча але при цьому блискуча і глянсова коли багато мила і багато води. Але мало повітря. Повітря воно саме дає об'ємну пухкість і матовість піни. Спробуй піну не збивати, а просто розмішувати круговими рухами. Все одно при цьому повітря потрапить, але не багато. Багато мила і води, але воду поступово додавати потрібно, і помазок спочатку потрібно віджати.)
Ruslan та fill Поставили вподобайку
WetShaver Бувалий
А ще хотів запитати, це мила жирові?) Montmartre, бачу що так, а iнши?)
Навіть і не уявляю. Можу лише припустити, що жирове - надто вже туго воно стартує. Власне, саме через це довелося годувати його водою і пхати помазком. Бо просто розтерти було не варіант - мила б на це банально не вистачило.
Наступне в черзі також буде від NOD. Його на два рази розтягнути не стане, тож з ним і спробую трохи по-іншому попрацювати.
WetShaver Поставив вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Щоб було якось жвавіше, вирішив змінити деяких учасників у порядку звичайної ротації. Так, взяв знову в роботу олійку The Bluebeards Revenge. Не те, щоб попередній гель від Goodfellas' Smile мені не подобався, як раз навпаки. Але цікаво порівнювати деякі продукти один за одним - так краще розумієш їхню різницю.
От і в цьому випадку стало зрозуміло, що і гель, і олійка спрямовані більше на захист шкіри. Але олійка робить це краще. Втім, гель не сильно поступається. І, скоріше за все, він все ж таки ще додатково пом’якшує щетину, бо здалося, що з гелем вона зрізалася трохи легше. Втім, це може бути і через більш нове лезо.
Тож, гель лишається в колекції. Хіба що повернуся до нього трохи згодом, десь як потеплішає. Але це не точно - може і раніше :-) А поки що повернуся на деякий час до олійок.
Продовжую тест білоруського мила. Сьогодні той же артизан - NOD. Мило зветься Севільська лаванда. Воно зовнішнім виглядом нагадує попереднє Speakeasy, може трохи світліше, але по суті той самий густий-прегустий крем з іншим ароматом.
Власне про аромат. На відміну від Speakeasy, цей спокійніший і значно менш яскравий. На лаванду він мені не схожий, скоріше на тютюн. Втім, в процесі збиття і нанесення лаванда місцями прокльовується. Аромат в цілому не поганий - тихий і не напряжний. Але в плані ароматів я - сорока: люблю все яскраве. Тож з двох NOD-ів обрав би Speakeasy :-)
Спершу думав, що з Севільською лавандою буде всього одне гоління. Та коли набрав на палець шмат пробника, зрозумів, що і на два рази там цілком вистачить, навіть економити не доведеться.
В обох випадках піну робив густу, води додавав мало. Це я робив цілеспрямовано - хотів зробити піну, як з мила McDuff. Але логарифм - не нескінченність, а NOD - не McDuff, тож нічого, звісно ж, не вийшло. Втім, а чи мало б взагалі вийти? І що це за фетіш такий, робити піну, як з McDuff, лише тому, що виглядає, як McDuff?! :-)
Власне, NOD саме по собі досить непогане мило. Воно дає добрі ковзання і післяковзання. В густому варіанті піни в нього непоганий захист. Та й виглядає густа піна досить приємно. Щоправда, забиває піновідводи і в кінці може підсихати. Але це й зрозуміло. А от в менш густому піна жвавіша в роботі, хоч виглядає і не так красиво, трохи тьмяно. І це вже я знайшов, до чого доколупатися :-)
Обидва рази голився з лезом Gillette Silver Blue. І, як вже казав, воно мене приємно здивувало - голило легко, приємно і комфортно. Трохи наче стало підсідати на четвертому використанні, але не критично, могло б іще побігати. Що ж, визнаю, недооцінював це лезо раніше. Втім, що з того? Я і раніше його не купував, і в подальшому не збираюсь. Тож маю чергове знання, яке мені не зрозуміло нащо :-)
Можливо, лезо пішло б і на 5-6 сеанси, але його долю вирішили афтершейви. Спершу відчув, що лосьйон Wholly Kow Nightcap припік трохи більше, ніж очікував. Так, для потрібного результату, ще й по густі піні, довелося трохи тиснути, а значить і впливати на епідерміс - лосьйон показав цей вплив. Але гостре лезо не потребувало б таких зусиль.
А за кілька хвилин крем Fitodoctor VELOUR теж виявив певні негаразди зі шкірою. Нічого страшного, та деякий сигнальчик я отримав, зрозумів - і Gillette Silver Blue відправився у коробочку для відпрацьованих лез :-)
WetShaver, vicbro, _yk_, andreyv1979, Kitten911, CNPOMAHELL та mad_fish Поставили вподобайку