Повідомлень : 266 Репутація : 14 Дата реєстрації : 24.02.2023 Звідки : Київ
Тема: Проблема з Merkur Progress Сб 11 Травень 2024 - 13:03
Друзі, привіт. Трапиласмь якась халепа з моїм Прогресом. Сьогодні як завжди ставив лезо, коли закручував, щось клацнуло (скоріше за все пружина в голові).
Тепер наступна проблема: 1. Потрібно дуже сильно прижимати верхню кришку щоб захопилась різьба та почало затягувати 2. На один режим збилась нумерація (тепер затягнута бритва показує 5 режим на попередньому оберті). 3. Коли розкручую бритву вона на першії нумерації, на агресивності 5 прямо вилітає з лезом. Хоча раніше спокійно крутив два повних обрета (тобто від 0 до 5 и потім ще раз до 5). 4. Коли бритва розкрита верхня кришка дуже сильно зверху сидить.
Ось як виглядає зараз розкручена бритва [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
Голитись скоріше за все можна буде, але це точно ненормальний стан. Можливо хтось зтикався з такою проблемою, або натрапляв на пости як це виправити. Як на мене, можливо, змістилась пружина в голові і тепер значно більший тиск.
Бритві 13,5 місяців. Це десь 350 голінь. Майже ні про що для такої бритви :( Хотілось би повренути її до нормального стану, тому буду радий порадам.
Відео завантажив на Ютуб, але перший раз, тому не певний, що у всіх відкриється :) наче має працювати Merkur Progress
Bonbon Бувалий
Тема: Re: Проблема з Merkur Progress Сб 11 Травень 2024 - 13:05
Забув додати, після кожного гоління верхня кришка знімалась, все промивалось та добре просушувалось.
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 7063 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
Тема: Re: Проблема з Merkur Progress Сб 11 Травень 2024 - 13:51
Треба розбирати станок. Схоже на те, що пружина злетіла з кріплення. Як розібрати - не знаю, Меркура в мене не було.
tasogare Новачок
Повідомлень : 17 Репутація : 0 Дата реєстрації : 17.03.2023 Звідки : Харків
Тема: Re: Проблема з Merkur Progress Сб 11 Травень 2024 - 13:58
Розібрати цей станок можна тільки частково, це окрім кришки зняти (просто потягнути з зусиллям донизу) нижню «крутилку». Залишиться ручка з нижньою плитою, але оце там і пружина, а воно цільна конструкція, бо завальцоване (запресоване).
Останній раз редагувалося: tasogare (Сб 11 Травень 2024 - 14:03), всього регувалося 1 раз(-и)
Bonbon Бувалий
Тема: Re: Проблема з Merkur Progress Сб 11 Травень 2024 - 14:03
Так, я теж інтуїтивно не побачив як її розібрати далі. До цього стану звісно зміг розібрати. Я ще написав в інтернет магазин та суппорт Дово, може пощастить з гарантією (в інтернеті писали про 2 роки). Хоча я не сильно в це вірю, хоча чудеса трапляються.
tasogare Поставив вподобайку
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 7063 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
Тема: Re: Проблема з Merkur Progress Сб 11 Травень 2024 - 14:04
Може чимось допоможе.
Wolfskin, wakidzasi, Kitten911 та Bonbon Поставили вподобайку
Barba Rossa Новачок
Тема: Re: Проблема з Merkur Progress Сб 11 Травень 2024 - 23:24
У меня была такая же проблема. Во-первых, купил на грейс другую крышку (пришлось брать ту же, что для Меркур 34С - её даже сайт производителя рекомендует в качестве замены, геометрия та же, но нет метки сбоку, что слегка неудобно). Во-вторых, отрегулировать цифры относительно точки совершенно несложно (вычитал на Реддит, как это сделать). Нужно вытащить этот стержень из ручки бритвы, взяться за конец стержня с помощью какой-нибудь салфетки,а за металлическую часть, где цифры - осторожно плоскогубцами, и без больших усилий повернуть в нужную сторону. Я сильно не нажимал и никаких следов не осталось.
wakidzasi, stanislav-q, all75, Bonbon та tasogare Поставили вподобайку
Bonbon Бувалий
Тема: Re: Проблема з Merkur Progress Нд 12 Травень 2024 - 9:09
Хм, тобто ви хочете сказати, що проблема у верхній кришці? Поки що не можу зрозуміти як заміна кришки може допомогти. Збита нумерація це вже наслідок як на мене, а основна проблема у верхній частині голови.
Хоча, може там дійсно проблема з нижньою частиною різьби. Дякую за пораду, подивлюсь сьогодні уважно!
Bonbon Бувалий
Тема: Re: Проблема з Merkur Progress Нд 12 Травень 2024 - 10:09
Схоже, що дійсно справа у верхній кришці. Нижня частина різьби суттєво з'їдена. Мені немає чим під рукою заміряти різницю між цілою частиною та пошкодженоою, але різниця відчутна на дотик та помітна візуально.
Вставив кришку напряму в нижню крутилку (без ручки), вона дійсно починає прихоплювати різьбу на пару мм гилбше початку різьби. Тому треба сильніше прижимати та почало стріляти, бо вона просто злітає коли розкручую бритву. В підтвердження цієї теорії, в мене протягом користування двічі по зовсім трошки зміщувалась нумерація в максимально затягнутому стані, тобто вже тоді поступово різьбу з'їдало. Мене це не ососбливо хвилювало, тому не розбирався чому так трапилось.
Дякую за пораду! Дивився зовсім в іншу сторону.
Дочекаюсь відповіді виробника, якщо не замінять, то звісно замовлю собі нову кришку. Гарна новина, що бритвою можна спокійно поки що користуватись, верхня частина з пружиною абсолютно нормальна.
Єдине що, розчарований якістю Меркура. До цього 8 років користувався Меркур 33с і ніяких проблем.
Ruslan, wakidzasi, stanislav-q, all75, Михаил Александрович та Vlad_S Поставили вподобайку
Barba Rossa Новачок
Тема: Re: Проблема з Merkur Progress Вт 14 Травень 2024 - 0:00
Bonbon пише:
Хм, тобто ви хочете сказати, що проблема у верхній кришці? Поки що не можу зрозуміти як заміна кришки може допомогти. Збита нумерація це вже наслідок як на мене, а основна проблема у верхній частині голови.
Хоча, може там дійсно проблема з нижньою частиною різьби. Дякую за пораду, подивлюсь сьогодні уважно!
В моєму випадку це була, вочевидь, кришка, оскільки після її заміни все встало на свої місця.
Але згоден, розчаровує.
Bonbon Бувалий
Тема: Re: Проблема з Merkur Progress Вт 14 Травень 2024 - 9:28
В мене Меркур запитав адресу та написав, що можливо направлять нову частину. Сподіваюсь, що це просто підібрали некоректний та більш м'якє дієслово на англійській :)
"We may send a free spare part by letter mail."
Чекаю від них ще підтвердження та спитав, що саме вони планують направляти бо не написали. В принципі відповіли буквально з самого ранку понеділка. Тому сподіваюсь, що буде оперативно.
Для довідки, писав сюди [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] Це виявилась коректна адреса.
Повідомлень : 93 Репутація : 1 Дата реєстрації : 15.02.2023 Звідки : Kyiv
Тема: Re: Проблема з Merkur Progress Вт 14 Травень 2024 - 10:18
Bonbon пише:
В мене Меркур запитав адресу та написав, що можливо направлять нову частину. Сподіваюсь, що це просто підібрали некоректний та більш м'якє дієслово на англійській :)
"We may send a free spare part by letter mail."
Чекаю від них ще підтвердження та спитав, що саме вони планують направляти бо не написали. В принципі відповіли буквально з самого ранку понеділка. Тому сподіваюсь, що буде оперативно.
Для довідки, писав сюди [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] Це виявилась коректна адреса.
Це дуже круто, що вони надішлють верхню кришку безкоштовно! Сервіс)) Щодо підтвердження, так вони вже прямо написали про це, не турбуйтесь, "may" — це не "можливо", а "можемо". А що саме, то питання в гвинті кришці було ж... тож її і відправлять за логікою речей
Ruslan, Wolfskin, mad_fish та Bonbon Поставили вподобайку
Bonbon Бувалий
Тема: Re: Проблема з Merkur Progress Вт 14 Травень 2024 - 10:34
Ключове в слові "можемо". Я може і чіпляюсь, але may це синонім can: used to indicate possibility or probability Can and may are most frequently interchangeable in uses denoting possibility; because the possibility of one's doing something may depend on another's acquiescence, they have also become interchangeable in the sense denoting permission.
Якби це писали британці, то я би точно напрягся, бо це ще нічого не значить. В діловій мові було б shall/will, may це зовсім не обов'язок.
А там спишемо це на німецьку вічливість :)
Barba Rossa Новачок
Тема: Re: Проблема з Merkur Progress Вт 14 Травень 2024 - 11:09
May в цьому контексті - саме "можливо", тобто є ймовірність того, що не надішлють, але, зважаючи на те, що писали не носії мови, лише результат покаже, що вони мали на увазі.
Wolfskin та Bonbon Поставили вподобайку
Vlad_S поставив(ла) "Не подобається"
Михаил Александрович Частий гість
Повідомлень : 98 Репутація : 0 Дата реєстрації : 23.01.2022 Вік : 46 Звідки : север Молдовы
Тема: Re: Проблема з Merkur Progress Вт 14 Травень 2024 - 17:51
Bonbon Бувалий
Тема: Re: Проблема з Merkur Progress Пн 20 Травень 2024 - 15:29
Доволі швидко приїхала запасна частина, ну як частина, прийшло насправді майже пів бритв :) Довелось тільки ще один раз нагадати за себе. Що звісно дуже круто та заслуговує на повагу. Ех, а я вже в принципі собі нову бритву вибрав, ну нічого ще багато часу попереду :)
Ruslan, Andrewt, trimmer, Lazarik, Романюк, Wolfskin, vicbro і Поставили вподобайку
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблема з Merkur Progress Пн 20 Травень 2024 - 15:32
Дуже круто!
ARTURIUS та Vlad_S Поставили вподобайку
Михаил Александрович Частий гість
Повідомлень : 98 Репутація : 0 Дата реєстрації : 23.01.2022 Вік : 46 Звідки : север Молдовы
Тема: Re: Проблема з Merkur Progress Пн 20 Травень 2024 - 17:36
Bonbon пише:
Доволі швидко приїхала запасна частина,
С Германии?
Bonbon Бувалий
Тема: Re: Проблема з Merkur Progress Пн 20 Травень 2024 - 17:45
Так, з Золінгену
Wolfskin та Михаил Александрович Поставили вподобайку
Wolfskin Постоялець
Повідомлень : 685 Репутація : 10 Дата реєстрації : 05.07.2018 Вік : 44 Звідки : Станіславщина
Тема: Re: Проблема з Merkur Progress Пт 14 Черв 2024 - 22:28
Немцы за свою продукцию всегда в ответе. Мне однажды из Мюле ответили на мой запрос относительно определения даты изготовления бальзама после бритья по батч-коду (оказался просрочен).