Можливо, це якась суб'єктивна ідіосинкразія до хрому Можливо, це нервовий стан (вірогідно). Але...
Вставив у R41 Shark Super Chrome і мав подразнення там, де ніколи не мав. Ні, виголився в BBS, але того "вау-ефекту", що був зі сталевим "Шарком" немає і близько. Після АШ прийшлося ще й бальзамом заполірувати (знаю, що у fill'а це постійна практика, але я - не він: бальзам після АШ я не наношу майже ніколи).
Друге гоління хромованою "акулою" ще гірше, ніж перше: подразнення, п'ять (!!!) червоних цяток в в різних місцях обличчя (дві на шиї та одну на підборідді ще можна було передбачити, а дві на щоці - ні; прийшлося пройти все обличчя алунітом, чого я вже рік не робив)... Це при тому, що я взяв мило від Stirling, а не "разороковське"; шкіра максимально відпочила (увечері я ще її кремом намазав). Висновок робити ще зарано, але в мене підозра, що "хром" - не моє. Чому? Тут лише здогадки, які нічого не вартують, бо їх складно підтвердити. Так, я "доголю" лезо до 4 разів, як роблю зазвичай. Але вже зараз можу сказати, що ці сеанси будуть неприємними.
PS. Чи голитися "хромовованим" "Лордом", якщо він - та ж сама "Акула"? Чистота експерименту вимагає цього гоління, а душа - ні. Подивлюся.
razorblade1989, fill, Kitten911, all75 та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 2676 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
А буде можливість вставити хромових Шарк у якусь "спокійнішу" бритву? Бо бачу, поводить воно себе так само, як у мене в Фатіпі. При тому, що у 89-й його поведінка бездоганна
razorblade1989, alex-kin та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
Kitten911 Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 3657 Репутація : 112 Дата реєстрації : 08.06.2021 Вік : 94 Звідки : Одесса
А буде можливість вставити хромових Шарк у якусь "спокійнішу" бритву? Бо бачу, поводить воно себе так само, як у мене в Фатіпі. При тому, що у 89-й його поведінка бездоганна
Це вже буде інший експеримент
razorblade1989, fill та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
razorblade1989 Бувалий
Повідомлень : 162 Репутація : 1 Дата реєстрації : 11.12.2017 Вік : 35 Звідки : Chernihiv
Висновок робити ще зарано, але в мене підозра, що "хром" - не моє. Чому? Тут лише здогадки, які нічого не вартують, бо їх складно підтвердити. Так, я "доголю" лезо до 4 разів, як роблю зазвичай. Але вже зараз можу сказати, що ці сеанси будуть неприємними. PS. Чи голитися "хромовованим" "Лордом", якщо він - та ж сама "Акула"? Чистота експерименту вимагає цього гоління, а душа - ні. Подивлюся.
А от мені здається, що Лорд Хром навіть м'якший, ніж хромований Шарк. Але Лорд Хром, я ще не тестував, можу здогадуватись. Хоча я спробував Бiг Бен від Лорда, також з хромованим покриттям, так дуже м'яке лезо. Навіть у R41!
CNPOMAHELL Поставив вподобайку
alex-kin Бувалий
Повідомлень : 297 Репутація : 50 Дата реєстрації : 31.12.2021 Вік : 46
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення] А до речі я помітив, що у мене теж з Хромом не склалося. Голить комфортно, але досить швидко тупиться. Бік залишав у мене червоні цятки. А Біг Бен, сідав прямо під час гоління. Як колись розповідав Саша Кавун, що почуття начебто замість щетини дрiт і вiн обламує край леза, перетворюючи на мікро пилку. Хтось посміявся б з цього, але мені було не смішно.) Зв'язую це із солоністю шкіри та жорсткістю води. Хром мабуть до цього чутливий.) І я майже не використовую пришейв.)
alex-kin та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
alex-kin Бувалий
Третє гоління "хромованою акулою". Одна червона цятка. Третє гоління - і одна червона цятка. Я вважав, що таке неможливе. Але в мене вийшло! І подразнення - легке, але є. Просто не моє лезо.
fill, Акулов, ARTURIUS, andreyv1979, Kitten911 та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
vicbro Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1184 Репутація : 140 Дата реєстрації : 17.07.2019 Вік : 62 Звідки : Одеса
David с канала Ohaio Shaves недавно тоже поставил Shark Super Chrome в Роквелл 6S на 6 плите и получил несколько неприятных моментов в результате бритья. Как я понял, он называл "мягкость" лезвия как причину проблем т.к. Роквелл якобы имеет нейтральный вылет. Т.е. он не ругал лезвие, он просто утверждал, что в этой связке оно ему не понравилось. Конечно, по его субъективному мнению. Я давно сбрил пачку этих лезвий и они мне очень понравились. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
fill, stanislav-q, Kitten911, Alfed, alex-kin та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1096 Репутація : 4 Дата реєстрації : 01.02.2022 Звідки : Київ
Я давно сбрил пачку этих лезвий и они мне очень понравились.
А в чому їх використовували? З якою бритвою? Бо що б не казали деякі бритвомани, але все в голінні має значення чи вплив. Іноді досить потужний вплив. Бритви теж.
vicbro Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1184 Репутація : 140 Дата реєстрації : 17.07.2019 Вік : 62 Звідки : Одеса
А в чому їх використовували? З якою бритвою? Бо що б не казали деякі бритвомани, але все в голінні має значення чи вплив. Іноді досить потужний вплив. Бритви теж.
Merkur (закрытая голова), Henson и Кинг С. У меня не бывает, чтобы лезвие по разному работало в моих станках.
WetShaver, fill, Yura_ та all75 Поставили вподобайку
alex-kin Бувалий
Так я ж не лаю "акулу" [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення] Мені не підходить. Радий за тих ветшейверів, яким підходить.
Мої враження з часом змінилися стосовно деяких лез. А ще, усе дуже залежить (в мене) від обраного крему для гоління.
alex-kin Бувалий
"Платинова" "акула" в першому голінні на моїй відносно жорсткій європейскій щетині відпрацювала прекрасно. На мій погляд, трошки м'якіше за "сталеву" версію. Гоління відмінне! Впевнений, що і наступні три гоління будуть кайфовими.
(Ось і особиста загадка: чому у мене не склалося з "хромом"?)
fill, Акулов, Kitten911 та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
Kitten911 Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 3657 Репутація : 112 Дата реєстрації : 08.06.2021 Вік : 94 Звідки : Одесса
"Платинова" "акула" в першому голінні на моїй відносно жорсткій європейскій щетині відпрацювала прекрасно. На мій погляд, трошки м'якіше за "сталеву" версію. Гоління відмінне! Впевнений, що і наступні три гоління будуть кайфовими.
(Ось і особиста загадка: чому у мене не склалося з "хромом"?)
Хром из этой тройки самый острый, как мне показалось, я думаю вы привыкли к откровенно туповатому супер сталь и чуть острее платиновому и в бритье с хромом так же позволили себе и давление и лишние проходы, а хром действительно отличается и как мне показалось, к примеру от стали, очень сильно. Сейчас в тесте аско стальные ( Сергей на тест дал), так вот в Кинг С они меня вообще не потянули, а в Рокке дело пошло, хоть и чувствовал дефицит остроты, но смог уже два раза побриться и довольно таки комфортно, так же думаю и с хромом у вас, попробуйте в другом станке ( более мягком чем 41) и лезвие отблагодарит приятной остротой в сочетании с хорошим комфортом!
alex-kin та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
alex-kin Бувалий
Так, хром найгостріший за моїми відчуттями. Але я не дуже погоджуюсь із тим, що сталь "тупувата": сталь всі чотири сеанси гоління працювала стабільно на межі, хоча можна написати, що вона працювала на оптимумі
Обов'язково спробую хром на чомусь м'якішому (на R89, які я вже давно не застосовував).
WetShaver та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
Kitten911 Живе тут
1000 повідомлень
Так, хром найгостріший за моїми відчуттями. Але я не дуже погоджуюсь із тим, що сталь "тупувата": сталь всі чотири сеанси гоління працювала стабільно на межі, хоча можна написати, що вона працювала на оптимумі
Обов'язково спробую хром на чомусь м'якішому (на R89, які я вже давно не застосовував).
По этому я аналогию и провел, в Кинг С туповатые, а в Рокке комфортные лезвия...
WetShaver, alex-kin та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
alex-kin Бувалий
"Хромований" Lord + "Мюлє" R89 = нормальне гоління.
Я вже два роки не голився R89, але "хромованих" лордів і акул треба було спробувати. Так, уся неприємна агресивність лез, яка підсилювалася R41, зникла. Гоління дуже приємне, але до BBS мені дістатися не вдалося. Я знаю, що для мене під час використання 89 голови, це неможливо. Я і не намагався. Проте результат добрий, шкіра майже не "відповідає" на афтешейв.
Думаю, що на деякий час продовжу гоління з R89.
Ruslan, trimmer, fill, _yk_, Kitten911 та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 7063 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
Непогано було би свої враження про леза також залишати у відповідних темах. Бо початківці рідко читають БЖ.
Я погоджуюся, але моє враження суто суб'єктивне, а писати кожен раз, яка в мене шкіра та щетина, щоб читач якось пов'язав моє враження зі зв'язкою "станок - лезо", дещо перебір. Та й враження моє коротке, неаналітичне. Просто імпресія.