Я, як людина, яка довгий час грала на гітарі, геть не розумів як хтось грає на фортепіано двома руками зовсім різні речі (я навіть не кажу про Глена Гульда).
Це я до того, що я не розумію, як голитися шаветою правою і лівою руками. Та нехай. Я не розумію, як голити ліву сторону обличчя правою рукою. Але, можливо, це до тих пір, поки я не взяв до рук інструмент :D
fill Живе тут
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 2676 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
На ютубе смотрел хороший видосик, после которого взял в руки клинок и побрился без единого пореза и с первого раза, правда не полностью, усы и борода не пошли, а со второго раза уже и усы с бородой пошли после правки на доске, но решил что попробовал и хватит, слишком много но.... Кстати брился и правой и левой рукой, все как в инструкции и так реально удобней чем одной правой! Вот ссылка [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
alex-kin Поставив вподобайку
alex-kin Бувалий
Повідомлень : 297 Репутація : 50 Дата реєстрації : 31.12.2021 Вік : 46
Якщо не важко, роби, будь ласка, огляди на лосьони у [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] Бажано з фото. Таким чином більше форумчан зможуть побачити цей матеріал.
Нарешті зробив! Не пройшло і пів року! [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
Ruslan Поставив вподобайку
alex-kin Бувалий
Шавета Parker 31 R в перший раз. Лезо The Bluebeards Revenge розрізав ножицями: половинку - в Parker 31 R, половинку - в Yaqi Katana.
Як писав вище вельмишановний fill, голився дуже акуратно, тільки один прохід зверху вниз (другий прохід був з Катаною, гладесенький). Підборіддя таки порізав - саме порізав, не подразнення, не червона цятка. Щось новеньке, оскільки я давно вже не різався тешками :D
Перші враження: 1. Заважають окуляри. Поки що складно витримувати паралельність леза шкірі. 2. Постановка леза на шкіру. Треба бути дуже акуратним. Я тримав шавету в положенні "лежачі", а потім встановлював кут. 3. Хват. Тут суцільний жах :D Класичний хват "як клинкову" не підійшов, тримав, як радив Тойво у відео Стаса, "по-японські". 4. Гоління "радіусів". І шкіру натягував, і був акуратним. Але, зрозуміло, про чистоту гоління саме шаветою я нічого не пишу :)
Йой! Згадую себе в цій справі.)) Теж пробував шавет і шось воно мені не пішло. А от з клинком сподобалось і діло по трохи рухається.
Шановний Артуре, я навряд чи зможу назвати шавету улюбленим апаратом для гоління. Але штука цікава. Проблемна, але цікава.
А щодо клинка... Думаю, що це найцікавіша річ. Але мене особисто лякають всі ці справи: наточити, направити, камені, ремені, пасти... Все ж хочеться просто голитися. Так би мовити, бути із станком друзями. А до клинка в рабство попадаеш :P
Ruslan, fill, ARTURIUS, Medoid та qwest Поставили вподобайку
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 7063 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
Не знаю, чи читав ти [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання], про всяк випадок даю посилання.
Там після того відео, можна подумати, шо якщо ти не голишся в один прохід по росту в відмінний ДФС, то взагалі не вмієш голитись.))) Класне відео, дякую!!
_________________ Через терни до зірок!
2hcom Частий гість
Йой! Згадую себе в цій справі.)) Теж пробував шавет і шось воно мені не пішло. А от з клинком сподобалось і діло по трохи рухається.
Шановний Артуре, я навряд чи зможу назвати шавету улюбленим апаратом для гоління. Але штука цікава. Проблемна, але цікава.
А щодо клинка... Думаю, що це найцікавіша річ. Але мене особисто лякають всі ці справи: наточити, направити, камені, ремені, пасти... Все ж хочеться просто голитися. Так би мовити, бути із станком друзями. А до клинка в рабство попадаеш :P
Заточка может жить очень долго. Правка бритвы - максимально просто. Никакие углы держать не нужно, всё уже предусмотрено геометрией бритвы. единственное не давить и не спешить по началу. В принципе комплект для клинковой состоит из 2 х элементов: бритва и ремень. Точно также как и безопасной, но там бритва и лезвие.
ARTURIUS, Yura_ та alex-kin Поставили вподобайку
alex-kin Бувалий
Заточка может жить очень долго. Правка бритвы - максимально просто. Никакие углы держать не нужно, всё уже предусмотрено геометрией бритвы. единственное не давить и не спешить по началу. В принципе комплект для клинковой состоит из 2 х элементов: бритва и ремень. Точно также как и безопасной, но там бритва и лезвие.
Я все це розумію, але поки що не готовий. Ще не доріс!
ARTURIUS Поставив вподобайку
alex-kin Бувалий
Ну що, шановні камради, хотів би я написати, що в полку шаветочників поповнення, але після другого сеансу спілкування з Parker 31 ще зарано робити такі кардинальні висновки. Тому напишу некардинальні спостереження:
1. "Псіханув" і після першого проходу пійшов на другий - знизу уверх. Цікаво, що голитися "в обратку" мені було простіше, ніж "по шерсті". 2. Порізів не було, але пару разів поставив шавету на шкіру дуже незручно. Це ще відпрацьовувати і відпрацьовувати. 3. Підборіддя. Відпрацьовувати, відпрацьовувати, відпрацьовувати. 4. В деяких місцях не зміг витримати кут нахилу - шкрябав. І не знайшов хвата, яким можна було б цього позбутися. В принципі, після двох проходів таке відчуття як після двох проходів R41. Трохи попік алуніт, а потім я "довбанув" лосьоном Speik, але все було дуже пристойно, ніяких спиртових вибухів.
Генеральний висновок. На лівій щоці - майже BBS, на правій - BBS з "кущами" :D В принципі, я дуже задоволений, оскільки пам'ятаю, як я виголився перший раз R89 після переходу з Мак3 (це було не жахливо, але все ж так собі). Продовжу обов'язково. Однак, думаю, що гоління шаветою буде саме голінням уїк-енду, несистемно.
Ruslan, Oleksii, fill, wakidzasi, Віталіk, ditrih_ та ПВА Поставили вподобайку
alex-kin Бувалий
Руку трошечи набив і став хоробрим. Дуже хоробрим :D Порізав шию нижче вуха. Поздовжній поріз, величенький. Так офісним папером палець ріжуть. Алуніт справився добре.
Виголився непогано. Навіть підборіддя на 3+ виголив. Правда, намацав місце на щоці, яке я, напевно, не зможу виголити в BBS. Але буду продовжувати.
Висновок: розслаблятися ще зарано
Ruslan, Oleksii, fill та Medoid Поставили вподобайку
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 7063 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
alex-kin, головне не зупинятись. Чим гарна шавета на відміну від клинкової бритви в плані тренування? Напрацьовуєш рухи до автоматизму не вставляючи лезо. З клинковою так не вийде . Тож тренування й ще раз тренування.
fill, Medoid та alex-kin Поставили вподобайку
2hcom Частий гість
С большими интервалами бритья сложнее технику поставить, т к не вырабатывается мышечная память. Не знаю как на шаветах, на клинковой после 30 процедур уже хороший прогресс, после 100 примерно комфорт бритья уже выше чем тэшках. Кстати настоятельно рекомендую пару-тройку раз попробовать побриться с двух рук. Вы удивитесь, но левой рукой левую сторону удобно брить, как бы это не казалось страшно перед первым разом.
fill та alex-kin Поставили вподобайку
alex-kin Бувалий
alex-kin, головне не зупинятись. Чим гарна шавета на відміну від клинкової бритви в плані тренування? Напрацьовуєш рухи до автоматизму не вставляючи лезо. З клинковою так не вийде . Тож тренування й ще раз тренування.
Ruslan'е, не зупинюся - 100%! Думав, що буде гірше. А вийшло просто - інакше. Буду тренуватися! Дякую!
Ruslan та fill Поставили вподобайку
alex-kin Бувалий
С большими интервалами бритья сложнее технику поставить, т к не вырабатывается мышечная память. Не знаю как на шаветах, на клинковой после 30 процедур уже хороший прогресс, после 100 примерно комфорт бритья уже выше чем тэшках. Кстати настоятельно рекомендую пару-тройку раз попробовать побриться с двух рук. Вы удивитесь, но левой рукой левую сторону удобно брить, как бы это не казалось страшно перед первым разом.
Погоджуюся з вами, але інтервал гоління в мене меншим не вийде фізично: в робочі дні я не можу приділити шаветі стільки часу як у вихідні (в мене сьогодні вихідний; так сталося). І ще важливий момент: сьогодні в мене була дводенна щетина, і гоління шаветою виходило не зовсім приємне. Думаю, що на кожний день я б особисто не зміг голитися шаветою - ба навіть через день (як я голюся частіш усього Т-шками). Думаю "запустити" щетину трохи і спробувати поголитися шаветою.
Дякую за пораду. Спробую обов'язково. Але цікава річ: мені зручно голити ліву сторону саме правою рукою - ніж праву сторону правою (там в мене проблемна шкіра і не вдається виголитися).
alex-kin Бувалий
Зараз аналізую і розумію, чтому гоління було провальним: лезо зовсім не ковзало по шкірі. Чому? 1. Вмився з милом. 2. Змив прешейв Proraso (шкіра вже рипіла). 3. Змінив мило для гоління - захотів більш текучого. Взяв Speik. Не те мило для шавети.
Для сьогодняшнього сеансу розрізав лезо Gillette 7 O’Clock Super Stainless (зелене). І другою половинкою, зарядженою в Які Катану, виголився так, що настрій піднявся так, ніби наші знову взяли Херсон!
(Шановний 2hcom правий на 100% - треба зменшити інтервали між голіннями. Здаватися не буду, продовжу.)
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Мило на тваринному жирі саме те. Зробити піну можна яку завгодно по щільності, як зручно. А на обличчі, макаючи пензлик у воду, можна довести її до такого стану як потрібно.
alex-kin Поставив вподобайку
alex-kin Бувалий
Мило на тваринному жирі саме те. Зробити піну можна яку завгодно по щільності, як зручно. А на обличчі, макаючи пензлик у воду, можна довести її до такого стану як потрібно.
Замовив Stirling English Leather, буду експериментувати.
Ruslan Admin
1000 повідомлень