Согласен. Но, например, Физер, довольно известный и популярный/уважаемый бренд (покрайне мере на нашем форуме), благодаря одному единственному виду лезвий. Я не знаю как там распределена прибыль у Физера от продажи станков и лезвий. Но лезвия (опять же на нашем форуме) покупали и пробовали очень многие (если не все), а вот станки... никому не интересны и где то там - вторичны, в общем...
Изотовец пише:
А современный Джиллетт это про направление Мак 3 и Фьюженов, а не Т-бритвы.
Тоже согласен. Но тем не мение Т-бритвы Джилетт все еще выпускает. И они более интересны чем бритвы того же Физера.
Изотовец пише:
Расходники и сопутствующие товары часто могут не производиться и не разрабатываться брендом, а быть обычными брендированными ОЕМ-товарами и их основная цель это увеличение среднего чека, а не получение основной прибыли. Именно так и есть в случае с Мюле и Джаггером.
Вот этого не знал, что вся их косметика ОЕМ. Вообще, Мюле первоначально выпускали исключительно помазки. Когда они бритвы начали выпускать? С 2000-х годов?
Изотовец пише:
Чтобы Gillette 102 был классикой ему нужно было бы и сейчас производиться.
А вот с этим не согласен. Это как? Разве классика может называться классикой только до тех пор пока выпускается или пока жив бренд? И с момента прекращения выпуска это уже не классика? Как только перестанут производить 89-ую ее уже нельзя будет назвать классикой? Произведения Баха уже не являются классикой, потому что он не исполняет свои произведения... А пока он исполнял свои произведения - они были классикой... Что такое вообще классика? Классика — в широком смысле показательный, характерный. Возникший в таком виде. Так что Gillette 102 вполне подходит под такое определение классики, в таком характерном и показательном виде возникла современная Т-шка.
all75 Бувалий
Повідомлень : 297 Репутація : 3 Дата реєстрації : 26.10.2021 Вік : 49 Звідки : г. Кропивницкий
От цього не знав. Що ж, визнаю, помилився, коли думав що Джилети будуть лідирувати за кількістью. Наче ж бачив фото із 102 та 102а у тебе, думав що то твої... Але я все одно хочу собі в колекцію 102 )))
fill пише:
є навіть Yaqi 2 штуки.
Не знав що ти такий шанувальник Які.
fill та Wolfskin Поставили вподобайку
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 2918 Репутація : 165 Дата реєстрації : 21.04.2021 Вік : 48 Звідки : Ukraine, Dnipro
От цього не знав. Що ж, визнаю, помилився, коли думав що Джилети будуть лідирувати за кількістью. Наче ж бачив фото із 102 та 102а у тебе, думав що то твої... Але я все одно хочу собі в колекцію 102 )))
Не знав що ти такий шанувальник Які.
Так, були в мене на тесті три старих Gillette, Артур якось давав. Тому і фото викладав. Треба було зразу про них написати, не подумав.
Мені, якщо чесно, і я про це писав, 102-ий не дуже зайшов - дещо заагресивний для мене. Але то на мій смак, впевнений, багато кому він зайде. Та й, гадаю, згодом і сам бм зміг підлаштуватись під неї.
А шодо Yaqi, то то якось так сталось :-))) Взагалі їх в мене було більше, були й інші китайці. Та згодом решту попродавав-пороздавав.
Тут на фррумі є тема Тільки Yaqi, так я повністю згоден з автором теми: Yaqi - це чудова можливість спробувати багато бритв за скромні гроші. І це при тому, що в них є досить непогані моделі.
all75 та Polosatiy Поставили вподобайку
all75 Бувалий
Повідомлень : 297 Репутація : 3 Дата реєстрації : 26.10.2021 Вік : 49 Звідки : г. Кропивницкий
Вообще, Мюле первоначально выпускали исключительно помазки. Когда они бритвы начали выпускать? С 2000-х годов?
Питання знімаю. Вже знайшов інформацію. В 2009 році, Мюле почала виробництво 89-ої, та в 2011 році виробництво 41-ої власної розробки. До цього купували "89-у" і "41-у" бритви у Фатіпа та Меркура і продавали під своїм брендом. Особливо мені сподобалась 89-а Open Comb, яку Мюле продавала до 2009 року, оце я розумію - класика!
Останній раз редагувалося: all75 (Ср 1 Травень 2024 - 16:35), всього регувалося 1 раз(-и)
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2676 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Питання знімаю. Вже знайшов інформацію. В 2009 році, Мюле почала виробництво 89-ої, та в 2011 році виробництво 41-ої власної розробки. До цього купували 89-у і 41-у бритви у Фатіпа та Меркура і продавали під своїм брендом. Особливо мені сподобалась 89-а Open Comb, яку Мюле продавала до 2009 року, оце я розумію - класика!
А можна трохи більше про 89-ту та 41-шу від Фатіп і Меркур? Бо я про таке нвколи не чув. Наскільки я знаю, 89-ту розробили EJ і Mühle. Так, у неї є прообраз, але він не з Європи
Wolfskin Поставив вподобайку
all75 Бувалий
А можна трохи більше про 89-ту та 41-шу від Фатіп і Меркур?
Ті конструкції що виготовляли, так розробили самі. А до цього просто купували бритви у Фатіпа і Меркура і продавали їх під тими самими номерами - 89 і 41 бритви. Ось тут вичитав (читати усі пости від користувачів а не тільки заглавні пости тем): 89, 89, 41, 41
Останній раз редагувалося: all75 (Ср 1 Травень 2024 - 16:54), всього регувалося 2 раз(-и)
fill, Wolfskin та Meo Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2676 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Ті конструкції що виготовляли, так розробили самі. А до цього просто купували бритви у Фатіпа і Меркура і продавали їх під тими самими номерами - 89 і 41 бритви. Ось тут вичитав (читати усі пости від користувачів а не тільки заглавні пости тем): 89, 89, 41, 41
Ще раз дякую! Почитав і заспокоївся :-) Боявся, чесно, що маю велику прогалину у знаннях. По факту прогалина є, але не в тому, щодо чого я боявся :-)
А загалом висновок з прочитаного, такий самий: до 2009-ого року 89-та і 41-ша - це були голови Фатіп. Потім виникла власна розробка, у Фатіпа перестали закуповувати, але нумерацію з якогось дива лишили.
all75 Поставив вподобайку
all75 Бувалий
Та там і ручки були від Фатіп, і про різьбу пишуть що - фірмова від Фатіп (як ми знаєм, вона відрізняється від інших виробників). Тож, повністью станки, а не тільки голови закупали у Фатіп.
fill Живе тут
1000 повідомлень
Та там і ручки були від Фатіп, і про різьбу пишуть що - фірмова від Фатіп (як ми знаєм, вона відрізняється від інших виробників). Тож, повністью станки, а не тільки голови закупали у Фатіп.
По суті так.
Я просто пам’ятаю те інтерв’ю Ніла Джаґґера 2012-ого року. І чогось, прочитавши твоє перше повідомлення на цю тему, подумав, що є якась нова інформація про участь Фатіп та/або Меркур у розробці сучасної 89-ої. Був збентежений. З’ясувалося, все набагато простіше. В принципі, нормальна тєма для стартапа, та й не тільки для стартапа - продавати чуже зі своїм шилдіком.
all75 та Meo Поставили вподобайку
Wolfskin Постоялець
Повідомлень : 685 Репутація : 10 Дата реєстрації : 05.07.2018 Вік : 44 Звідки : Станіславщина
C историей марки Фатип в целом все туманно. Вот один из постов об истории производства итальянских Т-станков. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
C историей марки Фатип в целом все туманно. Вот один из постов об истории производства итальянских Т-станков. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
А у Джаггера що з історією ? От які бритви вони випускали, чи продавали, до того як в 2009 році почали випускати 89-у? Може вони, як Мюле, до 2009 року бритви не виробляли, а продавали чийсь ОЕМ? Де можна почитати?
Wolfskin Поставив вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
А у Джаггера що з історією ? От які бритви вони випускали, чи продавали, до того як в 2009 році почали випускати 89-у? Може вони, як Мюле, до 2009 року бритви не виробляли, а продавали чийсь ОЕМ? Де можна почитати?
Ну, як я пригадую, це сімейна компанія, яка почалася з продажу якісних інструментів і засобів для гоління. По твоїм посиланням мова йде пор Мюле, але, гадаю, в Джаґґера приблизно така сама історія - продавали ОЕМ. Принаймні, я ніде ніколи не читав, що перед 89-ою вони мали щось інше своє.
Зараз посилання на їхню історію не дам, але якщо щось нарию найближчим часом, радо поділюся.
all75 Поставив вподобайку
blind_d Бувалий
Ось тільки що знову поголився Джаггером з лезом Кінг С. Дуже круто вибрився. Станкок Кінг С від Джагера трохі далекий в плані ефективності)) Непроблемні місця він голить без проблем - спорити не буду, а от в проблемних зонах треба трохи помахати) З Джаггером такого нема - та два раза провів і ББС) Навіть відчувається лезо на шкірі. Джаггер буде трохі агресивніший в плані збривання, але по комфорту такий самий м'який, як і Кінг) П.С. А стосовно Джиллета, то в мене лише одна з ним асоціація: гігант, який продає Мак3 і їм подібне + різні піни в балонах, шампуні і касети) Масмаркет, одним словом. Вище про це як раз вже писали)))
fill та Meo Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Все забуваю спитати: як тобі рідна ручка Джаґґера?
Матюкатись тут, напевне, не можна, тому скажу так - прекрасна! Відносно той же Кінгівської ручки, ця зручніша набагато! Товстіша - це раз! Оті грані/насічки на ній придають ретро вигляд + пальці взагалі не ковзають по ній, навіть у милі. Да і сама вага підібрана просто ідеально! Баланс уходить прямо в голову (майже в мозок) і це дає змогу дуже комфортно голитись))))
fill Живе тут
1000 повідомлень
Матюкатись тут, напевне, не можна, тому скажу так - прекрасна! Відносно той же Кінгівської ручки, ця зручніша набагато! Товстіша - це раз! Оті грані/насічки на ній придають ретро вигляд + пальці взагалі не ковзають по ній, навіть у милі. Да і сама вага підібрана просто ідеально! Баланс уходить прямо в голову (майже в мозок) і це дає змогу дуже комфортно голитись))))
Ок, чудово! Я її тримав у руках вже після того, як звик до своєї, тож у мене інше відчуття. Але радий, що в твоєму випадку все склалося на краще :-)
blind_d Поставив вподобайку
Wolfskin Постоялець
Повідомлень : 685 Репутація : 10 Дата реєстрації : 05.07.2018 Вік : 44 Звідки : Станіславщина
А стосовно Джиллета, то в мене лише одна з ним асоціація: гігант, який продає Мак3 і їм подібне ...
Тобто ні станків для вологого гоління, (саме Т-шек), ні лез для них ти не помічаєш... Дуже зручно помічати одне і не помічати інше...
А стосовно Джаггера немає ассоціації що вони виробляють і продають Мак3 і подібне? Дивно... Мабуть і тут ти просто не помічаєш що вони виробляють і продають. Тоді просто для інформації: значна частина їх продукції становить бритви Mach3 (ось повний ассортимент: Mach3) - це классика... та Fusion ProGlide (повний ассортимент Fusion ProGlide) - це новий погляд, інновації і переосмислення вологого гоління. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
Meo та blind_d Поставили вподобайку
blind_d Бувалий
Тобто ні станків для вологого гоління, (саме Т-шек), ні лез для них ти не помічаєш... Дуже зручно помічати одне і не помічати інше...
А стосовно Джаггера немає ассоціації що вони виробляють і продають Мак3 і подібне? Дивно... Мабуть і тут ти просто не помічаєш що вони виробляють і продають. Тоді просто для інформації: значна частина їх продукції становить бритви Mach3 (ось повний ассортимент: Mach3) - це классика... та Fusion ProGlide (повний ассортимент Fusion ProGlide) - це новий погляд, інновації і переосмислення вологого гоління. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
Прикольні штукі продає Джагер!) Виглядає круче, ніж схожа продукція від Джилета) Гадаю, що і голити буде також ефективніше! Треба буде якось замовити і спробувати)) А саме головне - це те, що я спробував і Кінга, і Джаггера і зрозумів ху із ху. Мені цього вже достатьно, а яка там історія у кожного, то вже другорядне)
vicbro Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1184 Репутація : 140 Дата реєстрації : 17.07.2019 Вік : 62 Звідки : Одеса
По поводу ху из ху. Вывод сделан, как я понимаю, по станкам. Качество изготовления станка Кинг С ни на йоту не хуже качества изготовления Джаггера. То, что Джаггер тебя эффективнее бреет, так это заслуга не изготовления, а геометрии головы, изначально заложенной в станок при проектировании. 89 голова просто чуть более агрессивная и эффективная (не для всех), чем Кинг С. Бритвы и отличаются прежде всего тем, какие параметры в них заложены по агрессивности и эффективности. А потом уже по качеству покрытия, точности в геометрии и т.д. Это все равно, что сравнивать одну плиту Роквелла между ее сторонами т.к. качество просто одно и то же, а бреют по разному. Одним нужен станок типа 89, а другим еще более комфортный. Мне, например, в ежедневном режиме, параметры Кинг С как раз красная линия. Им еще я могу бриться без проблем всю неделю. А вот при бритье 89 головой половина недели проходит нормально, а к концу недели кожа начинает уставать без особого повышения эффективности бритья.
trimmer, fill, stanislav-q, Kitten911, all75, mad_fish та Meo Поставили вподобайку
all75 Бувалий
По поводу ху из ху. Вывод сделан, как я понимаю, по станкам.
Он уже устал повторять что сделал выводы и про станки и про фирмы в целом. Джаггер это солидный бренд, с длинной историей, который делает даже Мак3 лучше чем другие, и бреют они лучше чем другие. А Джилет китайская дешевка, недостойная внимания поскольку и брить то толком не умеет... Массмаркет и не более.