Вітаю панове! С приводу Derby Extra, хочу сказати, що для мене це просто жахливі леза. Я пам'ятаю що лезо відчувалось на шкірі як якась колючка, наче якась іржава проволока. Голитися було дуже неприємно. Я з великими зусиллями добив пачку та з радістю забув про них. Але після Великого Гранд тесту Derby який влаштував пан Fill, я замислився може то в мене була якась паль або брак, тому я купив в іншому місці ще одну пачку Derby Extra, але досі вона лежить не розкрита, жахливі відчуття з минулого не дають мені почати знову голитися ними.
WetShaver, fill, Yura_ та all75 Поставили вподобайку
WetShaver Бувалий
Повідомлень : 409 Репутація : 5 Дата реєстрації : 10.12.2017 Звідки : Чернигов
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]Не треба боятися, у мене таке ж було враження від зелених Дербі. Мабуть, виробник реально щось пофіксував з ними. Тепер лезами можна голитися. Дізнався, про це від Філа, за що йому окрема подяка. Головне на лезо не давити, і бажано натягувати шкіру. До речі сказати у мене так само були трабли з лезом Шарк Хром, поки не з'ясував, що вони працюють краще з милами де є сорбіт і алое, а ось з гліцерином щось не дружать. Напевно особливості моєї шкіри та покриття леза. З гліцериновими кремами, милами відчуваються не так гострими, як колючими. Може і ви спробуйте змінити засіб для гоління. З гелями спробуйте.)
fill та Batman Поставили вподобайку
vicbro Живе тут
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 1185 Репутація : 140 Дата реєстрації : 17.07.2019 Вік : 62 Звідки : Одеса
В моем случае с мыльными средствами точно никак не связано. У меня Шарк Хром с любым мылом и кремом показывает нормальное бритье. За последний год у меня неприятные ощущения были только от лезвий Роквелл, какими-то тупыми показались.
WetShaver та fill Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2677 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Виробник дійсно зробив реінжинірінг лезам у 2016 році. Під це діло він навіть змінив етикетку, розташував напис Екстра вздовж довгого краю. Зараз, схоже, повернувся до старої етикети, та лезо там все ж оновлене, поліпшене.
А ми ж, впевнений, набивали свої ґулі ще на старій версії. І хоч пишуть, що різниця між старою і новою версіями не є принциповою, та по факту вона відчувається. І відчувається у кращий бік.
Ну й руки з часом теж прямішають, це факт :-)
WetShaver, vicbro, Shave Master та all75 Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2677 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
я купив в іншому місці ще одну пачку Derby Extra, але досі вона лежить не розкрита, жахливі відчуття з минулого не дають мені почати знову голитися ними.
Повір, мені теж було страшно :-) Та виявилось, що нічого страшного нема. Вище я вже написав, зараз в ходу оновлена версія цих лез. Тож варто спробувати. Нема гарантії, що зайде, але в будь-якому разі знатимеш це точно :-)
WetShaver та Batman Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Але то пізніше, спершу два слова власне про гоління :-) Учасники всі ті само, нічого не змінилося.
Крем Noxema Crema Rasatura Perfetta вже зовсім на дні був, ледь-ледь наколупав на три проходи. Та й то довелося користуватися сильно зменшеними дозами. Відтак, шар крему був ледь помітним на шкірі. Ну і, як наслідок, його дещо не вистачало для найкомфортнішого гоління, трохи замало було ковзання і післяковзання.
Втім, GameChanger .84 в цій ситуації не підвів, поголив все одно комфортно, хоч і не так чисто, як міг би. Звичайно ж, можна було б докласти зусиль і вишкрябатися краще, але чим це могло б закінчитися для шкіри - то питання. Тому вирішив не ризикувати :-)
Після гоління насолодився останніми краплями лосьйону Zakharov Farmacista. А насамкінець зібрав по стінках трохи крему Noxema Crema Rasatura Perfetta і наніс його другим шаром. Далі лишилося тільки помити баночку :-)
Оскільки сьогодні закінчилося все і одразу, то пор все і складемо коротке резюме :-)
Почнемо з кінця - з лосьйона Zakharov Farmacista. Це виріб нашого колеги Роми Захарова, дуже давній виріб. Мені пощастило зустрітися і познайомитися з Ромою. І звичайно ж поспитати про цей лосьйон :-) Як я зрозумів, Рома по роботі був дотичний до фармації, тож, маючи знання і розуміння, вирішив зробити найкращий можливий лосьйон з доступних йому інгридієнтів. І, гадаю, йому це вдалося. Лосьйон дійсно дуже добре дбає про шкіру після гоління - м’яко її дезінфікує, підживлює і зволожує. Мені було дуже приємно користуватися цим засобом. І дуже шкода, що вже не доведеться. Що ж, c'est la vie.
Далі переходимо до крема Noxema Crema Rasatura Perfetta. Це - досить дивний засіб. Виробник пропонує його як перед голінням, так і для та після. Я спробував його в усіх трьох можливих варіантах.
Як пре-шейв я його не зрозумів. Крем містить в собі "холодок", і лишати його на якийсь час на обличчі було не дуже приємно - підпікає і виїдає очі. До того ж, по інструкції на пре-шейв треба одразу нанести засіб для гоління. І в цьому випадку не дуже зрозуміло, коли ж і як той пре-шейв має працювати? А якщо врахувати, що для гоління береться той самий засіб, то сенс в такому пре-шейві є для мене сумнівним. Втім, якщо брати для гоління щось інше, то можливо все буде ок. Але я все ж краще використаю олійку - мені так звичніше :-)
Як засіб для гоління крем мені сподобався. Це безпомазковий крем, збити пензлем я його не зміг. Тож його треба наносити прямо на обличчя, і до того ж - наносити чимало. Ще й перед кожним проходом треба наносити нову порцію. Та голитися по цьому крему досить приємно. Він сам по собі не дуже мильний, але тим не менш дає абсолютно притомні ковзання і післяковзання. Ще він дуже добре дбає про шкіру - вона після крему стає еластичною і легко переносить контакт з лезом. Ну й по тому залишається в добрій кондиції. Певно, я не згадаю жодного іншого засобу з таким ефектом. І за це крему великий плюс!
Як засіб після гоління (вірніше після після гоління) крем теж дуже ок. Його властивість дбати про шкіру проявляється і в цьому випадку дуже яскраво. При чому, для цієї процедури крема потрібно зовсім небагато, буквально з горошину.
Ну і якщо вже заговорили про витрати, то зазначу: банки 100 мл мені вистачило на 6 голінь, в половині з яких крем був і пре-шейвом. А в усіх випадках - засобом для і після. Тож, витрати крема відверто не маленькі. Але й ціна не космічна. Тож цілком має право на існування. Найближчим часом я не планую купувати Noxema Crema Rasatura Perfetta знову, але згодом цього не виключаю. Все ж таки вплив на шкіру він має чудовий.
І завершимо підбиття підсумків загальним резюме щодо бритв GameChanger - .68, .76 і .84. Дякуючи Юрію з Чорноморська я мав можливість довго і ретельно повивчати ці чудові бритви, тож з задоволенням ділюся враженнями :-)
Перше, що хочу відзначити, усі GameChangers - дуже і дуже хороші бритви. Якість виготовлення - топ, все рівно, чітко, все припасовано з мікронною точністю. Може і хотів би доколупатися, але не маю до чого :-)
Всі три плити лягають під одну кришку. По факту маємо такий самий конструктор, як Rockwell 6C/6S. Але на відміну від Rockwell, Гейми акуратніші, менш масивні і цікавіші в роботі. Кожна з плит дає хороше гоління, всі вони комфортні, і багато хто знайде серед них свій найкращий варіант.
Я теж склав свій рейтинг, звісно ж, спираючись на свої власні вподобання і в силу своїх навичок.
Певно, найлегше було обрати аутсайдера рейтингу - .68. Це м’який варіант бритви. Його до деякої міри можна порівняти з King C Gilette, Merkur 34, клоном Mamba (говорю про ті бритви, якими користувався). Це не один в один бритва, як названі, але десь близько, на дрібочку агресивніше.
Загалом, я не люблю агресивні бритви. Тож, здавалося б, з 68-ою все мало б бути неперевершено. Але ні, є нюанс. Названі вище м’які бритви часто провокують додатковий тиск для досягнення кращого результату. Але при цьому вони й пробачають його. У 68-ого з провокуванням все гаразд, але пробачанням - не дуже. Бритва може як і не помітити твої надмірні зусилля, так і вкусити з якогось переляку. І це зовсім непрогнозований процес, принаймні я не зміг виявити закономірності, коли бритва кусає, а коли ні, про все це дізнавася вже по факту. Єдине, що зрозумів, що для 68-ого більше підходять м’якші леза. Хоча здавалося б :-)
Тож вибір лідера я робив з-поміж версій .76 та .84. І це було не дуже просто.
76-ий - дуже впевнена бритва. Вона проста і зрозуміла. Її агресивність точно на тому рівні, щоб добре відчувати зворотний зв’язок, але не відчувати дискомфорту. Такою бритвою можна голитися з заплющеними очима, поринувши думками у якісь далекі далі - все буде добре. Цим усім вона дуже нагадала мені мою улюблену EJ DE89 :-)
84-ий має всі ті само хороші риси, що й 76-ий. Це теж дуже комфортна бритва, з дуже зрозумілим фідбеком. Вона голить напрочуд приємно, лагідно. З нею теж можна заплющити очі і відлетіти думками в якісь незнані світи - бритва зробить свою справу спокійно і безпечно. А ще, вона зробить її трохи ефективніше, трохи чистіше. І хоч 84-ий - це й не реінкарнація 89-ої, та саме її з незначним відривом я виведу в лідери :-)
Якщо спробувати перекласти мої слова на цифри, то картина буде десь така: .84 - 10 балів; .76 - 9,5 балів; .68 - 8 балів.
Все це умовності, звичайно ж, і все це на мій смак. Хтось може ранжувати Гейми по-іншому, адже всі вони реально дуже і дуже хороші. Рекомендую без жодних докорів сумління! :-)
Я точно знаю, хто програє - 3ONE6. Вона трохи зліша, ніж я хотів би.
А от між GC .84 і EJ DE89 буде заруба. І я не зможу тут бути до кінця об'єктивним. Я дуже люблю 89-ту, вважаю її ідеально збалансованою бритвою і взагалі найкращою в світі. А 84-ий голить геть не гірше, можливо навіть трохи комфортніше і ефективніше. Щоправда, дає порівняно менш відчутний зворотний зв'язок.
Тож переможця тут визначить лише фотофініш. Сподіваюсь, це буде 89-та :-)
WetShaver, Романюк, ditrih_ та Alfed Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Razor: Weishi 9306-H Blade: Derby Extra Brush: Sfumato Pre-Shave: The Bluebeards Revenge Pre-Shave Oil Lather: Fine American Blend Aftershave: Floїd The Genuine Additional Care: Pacific Shaving Coffienated
Не знаю, чи вийде коротко, але постараюсь :-)
Дивна історія: останні два з гаком роки голився, маючи хоч якийсь план - то те закінчити, то те спробувати. А нині вийшло так, що ні плану, ні натяку на нього немає. Якась косметика закінчилась, інша нова - спробувана, тест бритв теж завершився. І от стою я перед шухлядою зі своїм голільним причандаллям і в голові лише одне: що далі?! що робити?! :-) Це якщо й не паніка, то щонайменше бентега :-)
Та як би там не було, треба збирати себе до купи і підбирати якийсь сет. Найпростіше було з лезом. Після тестів Геймів у пачці лишилось одне Derby Extra, і воно просто просилося, щоб його вже теж не лишали сумувати наодинці :-)
Під лезо потрібно підібрати бритву. Якийсь час розмірковував, та потім прикинув, що Гейми увірвалися в моє життя стрімко і несподівано. І тоді вони по факту перервали процес знайомства з новою бритвою Weishi 9306-H. Отже, треба продовжити з того місця, де перервався.
Найважче було з милом. Рука тяглася до стіка, ледь стримався :-) Хотів взяти то одне, то інше, крутив так і сяк. Та зрештою згадав, що маю мильце, яким користувався не часто, а востаннє - дуууууже давно. Це Fine American Blend. На ньому і зупинився. Ну і помазок Sfumato до купи :-)
Підібрати під мило олійку було вже просто: The Bluebeards Revenge Pre-Shave Oil більше попадає в тон по аромату, ніж інші. І не було складності обрати додатковий догляд - Pacific Shaving Coffienated. Теж більше попадання в аромат.
А з лосьйоном вирішив розбиратися по ходу: приніс у ванну три різні пляшечки, а там вже, до якої рука сама потягнеться, те і буде :-)
Отже, зібравши нарешті сет, пішов голитися.
Олійки переборщив. У пляшечки щедрий дозатор, тож одного пшику вийшло забагато. Воно гоління не зіпсувало, але й сенсу в такій кількості олії не багато, нічого воно не додає.
Мило попередньо замочив у чаші. Шматочок в мене вже невеликий лишився, 39 г. В рідній банці воно не тримається, робити забір важко. Тож всі сподівання були на пупирки в чаші. Не скажу, що сподівання повністю виправдалися, але якось прилаштувався і зміг добряче набити помазок, а потім ще й збити чималу кількість піни. В якийсь момент вже витяг мило з чаші і дозбив піну до потрібної кондиції. Піна вийшла класна - вершкова, ніжна, блискуча.
Ковзання і післяковзання було аж за край. Теоретично можна було навіть доголюватись по щойно вмитому обличчю - піна ще довго залишала по собі слизьку плівочку.
А ще потішило те, що аромат все ж таки не злетів повністю після років зберігання - він відчувався, і він дуже приємний :-)
Після збитеньких, монолітних і важких Геймів, Weishi 9306-H відчувалася в руках якоюсь іграшковою і розхлябаною :-) Ні, все затискалося добре, нічого не люфтило, але все одно було відчуття, що щось всередині деренчить :-) Ну й вага - просто пір’їночка :-) А ще згин леза. Вірніше, його майже повна відсутність. Довелося певний час підлаштовуватися під ці реалії. Та, зрештою, все вийшло добре. Лезо лиш зрідка відчувалося на шкірі. Та й то більше в ті моменти, коли опускав лікоть, і воно ставало перпендикулярно до шкіри. І в цілому Derby Extra відпрацювало цілком пристойно - комфортно і якісно, лиш з дрібними негараздами, які легко змилися водою, а потім затерлися лосьйоном.
До речі, рука після гоління потяглася до Floїd The Genuine :-) Він найкраще попадав у ароматику Fine American Blend. А ще в дружини зараз ніс закладений, тож можна було :-) Розповідати про Floїd особливо нема чого - він прекрасний, хоч і з ментолом. А ще було цікаво поспостерігати за різницею між двома чудовими засобами - власне Floїd-ом і попереднім Zakharov Farmacista. Обидва працюють класно, але все ж кожен по-своєму. Це і спосіб дії дезінфекуючого компонента, і вплив на шкіру, і, звичайно ж, аромат :-)
Ну а в кінці наніс дрібку крема Pacific Shaving Coffienated. Якщо з пре-шейвом я переборщив, то з афтер-афтершейвом - недоборщив, мало взяв, і важкувато було втирати його в шкіру. Наступного разу візьму більше, але й тої дрібки було достатньо для хорошого стану шкіри :-)
Razor: Weishi 9306-H Blade: Derby Extra Brush: Sfumato Pre-Shave: The Bluebeards Revenge Pre-Shave Oil Lather: Fine American Blend Aftershave: Floїd The Genuine Additional Care: Pacific Shaving Coffienated
Постараюсь більш-менш коротко :-)
Після минулого разу вирішив нічого не міняти. Як би воно не було, але це вже схоже на якийсь план, і це додає мені душевного спокою :-)
Помилки минулого разу враховані, дози всі підібрані, кути витримані, тож гоління пройшло чудово.
Олійки The Bluebeards Revenge взяв рівно стільки, скільки треба. Відтак отримав потрібний захист без зайвих витрат :-)
Мило Fine American Blend після першого використання і рясного замочування перед ним трохи розм’якло, і вже не відчувається, як каменюка. І, що порадувало, легко прилипло до дна чаші. Тож набір мила відбувався легко і просто. Як і збивання його в піну.
Воду по ходу не додавав, тому піна вийшла густою. На першому проході - взагалі, як алебастр. Але мило таке ковзке, що це жодним чином не завадило голінню. Навіть навпаки :-)
А після гоління і промивання чаші мило не відвалилося, так і лишилося приклеєним до дна. І це вже очевидний знак: найближчим часом буду користуватись Файном. Не впевнений, що доб’ю його... Хоча хто мене - упоротого - знає :-) Та в будь-якому випадку на кілька наступних голінь вибір мила зроблено, доля сама так розпорядилася :-)
Бритва Weishi 9306-H вже не деренчала і вже нормально відчувалась в руці :-) За кутом я слідкував ретельніше, тож гоління пройшло рівно і чітко. Бритва м’яка, і лезо Derby Extra відчувалось не сильно. Але голило якісно і приємно. Ще якось було відчуття, що бритва наче присмоктується до шкіри. Не залипає, а саме присмоктується, як пилосос. І гоління відтак виходить дуже щільним, якщо так можна сказати :-) Знову ж таки, це порівняно з Геймами, які легко ковзали по обличчю. Натомість Weishi треба наче протягувати по ньому. Це не псує гоління, навпаки, додає йому якоїсь впевненості, чи шо.
Поки в дружини ніс ще закладений, знову взяв Floїd The Genuine :-) Він у мене зараз в пляшечці з розприскувачем, минулого разу прямо з нього і наносив на шкіру. А цього разу напшикав на руки і наніс, як сплеш. І так виходить краще - ментол менше ріже очі :-)
На завершення взяв крем Pacific Shaving Coffienated. Цього разу дозу збільшив у три рази десь. І це було правильно. Крем все одно тугувато розтирається, але його було більше, тож було значно легше. Стан шкіри - перфект! :-)
От така історія :-)))
Ruslan, WetShaver, vicbro, stanislav-q, _yk_, andreyv1979, ditrih_ і Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Razor: Weishi 9306-H Blade: Derby Extra Brush: Sfumato Pre-Shave: The Bluebeards Revenge Pre-Shave Oil Lather: Fine American Blend Aftershave: Floїd The Genuine Additional Care: Pacific Shaving Coffeinated
Постараюсь якось коротко :-)
Падли зі своїм МіГ-ом не дали поспати зранку. Та настрій у мене хороший ще відучора, тож ідуть вони в дупу, а я - голитися :-)
Учасники сьогодні також незмінні. По принципу: працює - не чіпай :-)
І от цікава річ рутина. Робиш багато чого тупо на автоматі, а звертаєш увагу на ці свої дії, лише коли щось раптом пішло не так. Зазвичай наношу олійку десь за хвилину після душу, на ще достатньо вологе обличчя. А сьогодні щось мене відволікло, на щось інше не надовго переключився. І коли став наносити олійку, зрозумів, що вона не наноситься :-) Власне, за ті пару хвилин обличчя висохло, а на суху, як виявляється, наносити олійку не дуже легко :-)
На гоління все це не повпливало. Так, просто звернув увагу. Ну й постарався зробити піну не таку алебастрову, як минулого разу. Щоб не наносити сухе на сухе, і щоб перший прохід не вийшов тугим :-)
Шмат мила Fine American Blend все ще тримається на дні чаші, тож набирати його і робити з нього піну було все так само легко і весело :-) Кількома краплями води пофіксив густину піни до потрібної і голився нею з великим задоволенням. Все ж таки маю визнати, що старий твердий Fine - це відмінне мило. Нового в мене не було, не порівняю. Лише констатую: старий Fine - файний :-)
Лезо Derby Extra у Weishi дожило свій третій і останній сеанс. Вже відчувалося, що воно втратило значну частину своє комфортності, тому лишалося тільки акуратно ним доголитися і викинути - немає сенсу себе мучити четвертим сеансом. Ввечері подивлюсь, чи є в мене відкрита пачка Feather, і якщо є, прожену Weishi ще з ними. А якщо ні, то вже маю плани на деякі тести лез, тоді візьму 89-ту :-)
Ще один момент по Weishi: Пригадую свої ще недавні враження від щойно купленої цієї бритви. Тоді в обговореннях йшла мова про відсутність вигину леза, характерну для бритв типу TTO. І я, пригадую, бив себе п’яткою в груди і доводив, що воно не відчувається, на гоління не впливає і не дошкуляє. А от зараз вже бачу, що таки відчувається, на гоління впливає і може дошкуляти. Так, підбором і утриманням кута можна нівелювати цей ґандж, але все одно час від часу рука стає у своє природне положення, і лезо тоді вже не зрізає щетину, а зішкрябує її. Такий-от нюанс. Ну й до слова: перше ейфорійне враження від будь-чого може бути сильно відмінним від того, що отримаєш згодом, після вдумливого використання :-)
До речі, можливо саме таке положення леза в бритві призводить до швидшого зносу леза. Бо, здається, у бритві, що вигинає лезо, Derby Extra здатне прожити довше.
Після гоління все ще наважуюсь користуватись Флойдом, з хати поки не вигнали :-) І зрозумів, чого мені у Флойді не вистачає - невеличкої масності, яка характерна для деяких італійських лосьйонів, і яка була трохи відчутна в Zakharov Farmacista. Вже погуглив, де купити гліцерин - буду експериментувати :-)
Завершив процедуру з кремом Pacific Shaving Coffeinated. Набрав сьогодні його ще більше. Але йому пофіг: втирається все одно дещо з напрягом, але швидко вбирається шкірою, і сама шкіра лишається дуже приємною на дотик :-)
От така історія :-)))
Ruslan, WetShaver, vicbro, _yk_, andreyv1979, ditrih_, Yura_ і Поставили вподобайку
vicbro Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1185 Репутація : 140 Дата реєстрації : 17.07.2019 Вік : 62 Звідки : Одеса
Я когда-то заметил, что в бритвах с большим выгибом лезвия и, как следствие, малым углом лезвия к коже (Хенсон, Мамба) лезвия дольше ходят, чем в классических средних вариантах, и тем более в бабочках.
Oleksii Поставив вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Я когда-то заметил, что в бритвах с большим выгибом лезвия и, как следствие, малым углом лезвия к коже (Хенсон, Мамба) лезвия дольше ходят, чем в классических средних вариантах, и тем более в бабочках.
Тобто, моя теорія не виглядає аж такою безглуздою? Це приємно, отже мізки ще не зовсім засохли :-) Дякую, друже, додав мені наснаги! :-)
Ну і якщо буде вільний Feather, перевірю свою теорію і твої спостереження на практиці. Реально цікаво
WetShaver Поставив вподобайку
WetShaver Бувалий
08-08-2024 Rating: 5 / 5 Razor: Weishi 9306-H Blade: Derby Extra Brush: Sfumato Pre-Shave: The Bluebeards Revenge Pre-Shave Oil Lather: Fine American Blend Aftershave: Floїd The Genuine Additional Care: Pacific Shaving Coffeinated
Після гоління все ще наважуюсь користуватись Флойдом, з хати поки не вигнали :-) І зрозумів, чого мені у Флойді не вистачає - невеличкої масності, яка характерна для деяких італійських лосьйонів, і яка була трохи відчутна в Zakharov Farmacista. Вже погуглив, де купити гліцерин - буду експериментувати :-)
Вітаю, Сергію! Зазвичай усі навпаки скаржаться, що у Флойда навіть забагато компонентів для догляду, олії та гліцерину. Та й не сильно він спиртовий. Що ж ти, вирішив купувати гліцерин в інтернеті, коли цього гліцерину повно в аптеках.) До речі, ще спробуй сорбіт з аптеки, дуже непоганий зволожувач. Правда працює трохи не так, як гліцерин. Гліцерин більше пом'якшує шкіру і дає трохи жирну плівку, а сорбіт зволожує глибші шари шкіри і матує. Але його теж багато виробників додають у косметику: лосьйони та мило. У складі Мірсола він є, в милі від Ареффа. Якщо все-таки замовлятимеш в інтернеті бери краще рослинний і безводний якщо такий є. Він густіший і концентрованіший, і термін придатності більший. Але взагалі можна будь який, гліцерин дуже довго не пропадає і працює майже однаково. Його, до речі, не так багато треба додавати, крапель 10-20 на 100 мл. лосьйону, в крем і мило ще менше, 5-10 крапель.)
fill Поставив вподобайку
vicbro Живе тут
1000 повідомлень
... Його, до речі, не так багато треба додавати, крапель 10-20 на 100 мл. лосьйону, в крем і мило ще менше, 5-10 крапель.)
Сам не делал, но кто-то писал давно как он смягчал чистый одеколон глицерином. Так тот форумчанин писал "несколько" капель и в том контексте это явно было меньше указанного выше. И там был чистый одеколон, а не лосьон. Я бы на твоем месте не пытался изменить Флоид, он отлично сбалансирован и дает бархатную кожу. Сам же говоришь "працює - не чипай"! :))
WetShaver, fill, Yura_ та SurferUa Поставили вподобайку
WetShaver Бувалий
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]Да я бы тоже Флойд для себя бы не трогал. И конечно во Флойд если и добавлять то всего пару капель, в нем и так глицерина добавлено не мало. Те концентрации, что я написал это максимальное значение. В случае с фабричными лосьонами я посоветовал бы добавлять по капле. Добавил, перемешал, понюхал (глицерин он ведь и аромку-отдушку разбавляет). А Флойд, лучше не трогать, но если Сергей хочет, пусть отольет 10-20 мл. и добавит каплю.)
Ruslan та fill Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Не мав змоги зазирнути сюди протягом дня, в тут кілька слушних порад. Але вже пізно. Вже купив гліцерин і льопнув 10 крапель у майже 100 мл Флойда :-)
Завтра спробую і згодом відпишусь :-)
Та думаю нічого страшного не станеться. Догляд за шкірою буде точно добрий. Може звичайно буде залишатися жирна плівка. Ну або в гіршому випадку буде більш розбавлений і менш стійкий аромат. Але дружина точно не розтроїтися.)
fill Живе тут
1000 повідомлень
Razor: Weishi 9306-H Blade: Feather Brush: Zenith 506A Extra Pre-Shave: The Bluebeards Revenge Pre-Shave Oil Lather: Fine American Blend Aftershave: Floїd The Genuine Additional Care: Pacific Shaving Coffeinated
Зовсім коротко не буде :-) Просто хочеться поділитись деякими думками і спостереженнями :-)
Оскільки на вихідних далеко не завжди є час сісти за комп, а бажання на то є ще менше, то знову пишу про два гоління зразу. Порівняно з минулими голіннями учасники трохи змінилися, але між собою були однакові.
Поки основна косметика зараз в дещо солодкуватому ароматичному тоні, міняти олійку The Bluebeards Revenge не має сенсу.
А от помазок до аромату байдужий, тож вирішив спробувати мило Fine American Blend з чимось натуральним, а власне - з сільвертіпом Zenith 506A Extra.
Сам помазок - дуже й дуже добрий. В нього приємний і збитенький вузол та зручна ручка. Якби мене якийсь час тому щільно не перемкнуло на синтетику, був би він в мене основним. А так - дістаю його лиш час від часу під настрій.
Замочував помазок у тій самій чаші, що й мило. Тож ворс ще на підготовчому етапі насичувався мильною емульсією. Чи дало це якісь бенефіти на практиці, важко сказати. Скоріш за все, ні :-)
Піна борсучком збивається легко. Додавати воду по ходу не бачив сенсу - її вистачало й тієї, що ввібрав у себе помазок. В принципі, якби хотілося рідкуватої піни, то можна було б і додати. Але не хотілося - піна виходила по густині трохи більше, ніж середня, і мене це цілком влаштовувало.
Між піною з-під борсука і з-під синтетики є невеличка візуальна і тактильна відмінність. ЇЇ важко описати словами, щось таке, ніби "борсуча" піна ще більш дрібнодисперсна, як "синтетична". Але ця різниця не принципова, і навряд чи вона якось сильно впливає на гоління - ковзання і післяковзання за очі вистачає в обох варіантів.
А от що помітно дуже: сільвертіп віддає піну гірше, ніж синтетика. Відчувається, що вузол забитий, а от назовні виходить не так багато. Знову ж таки, це не проблема, а нюанс. При бажанні можна вичавити піну з борсука і намаститися нею хоч повністю :-)
Оскільки відкрита пачка лез Feather в мене таки знайшлася, то у бритву Weishi вставив саме одне з них. Цікаво було і Feather у цій бритві випробувати, і перевірити гіпотезу, що у бритві-метелику лезо сідає швидше. Спойлер: так і є, сідає швидше.
Перше гоління пройшло бездоганно. Лезо було гостре, і воно взагалі майже не відчувалося на шкірі. Відтак, результат був більш ніж задовільним - чисто, швидко, якісно і без зайвих проблем.
А от на другому голінні лезо вже відчувалося дуже добре. І зовсім не зі знаком "плюс". Причому, з кожним наступним проходом ставало все гірше і гірше. А ще ж і момент з "присмоктуванням" бритви. Я раніше вже писав, що є відчуття, що Weishi, наче як пилосос, присмоктується до шкіри. З Derby це не було проблемою взагалі. На першому сеансі з Feather-ом це теж якось пройшло повз увагу. А от на другому, коли лезо помітно підсіло, це вже дуже заважало - всі артефакти, які вже були на шкірі чи лише збирались там з’явитися, були знесені без права на помилування.
Інша б бритва більшість з них і не помітила, але тут не той випадок: після нанесення пінної маски обличчя рясно вкрилося дрібними червоними цятками - яблокі на снєґу, блін, розовиє на бєлом ! :-)
На щастя, нічого страшного, більшість халепи змилася водою, решта - лосьйоном. Але осадочєк лишився - у леза, таке враження, безбожно зазубрилась та\або зам’ялась ріжуча кромка, і воно стало абсолютно непридатним для комфортного гоління. Тож, полетіло у смітник.
Втім, маю зауважити, що поголено все було дуже чисто. На вечір дня гоління через шкіру ще нічого не прокльовувалося.
Лосьйон після гоління в обох випадках був Floїd The Genuine. Він, порівняно з минулими разами, не змінився по формі, але дещо змінився по суті :-)
Зараз поясню. Та для початку скажу про Floїd у своїй системі координат :-) Колись, ще на зорі своєї ВКГ-юності, для мене це було щось на кшталт Священного Грааля. Про Floїd тоді багато говорили, його багато хто обожнював, його не просто було купити, і я вважав, що це однозначно маст хев кожного справжнього ВКГ-шника.
В якийсь момент у мене з’явився пробник Floїd The Genuine, і, покористувавшись ним, я сильно охолов до цього лосьйону. Так, він дуже хороший по доглядовим, але його аромат був для мене не однозначним. Я його терпів без проблем, але не був у захваті. А якщо користувався ним довго, то він мені сильно набридав, доводилось робити значні паузи у використанні.
Після того, як пробник закінчився, я вже й не задумувався над тим, щоб купити собі повнорозмір. То хіба що, якщо б привезти сувенір з Іспанії. В Україні я й не поглядав на пропозиції Floїd-а в магазинах - не було практичного інтересу. Хоча ціни на нього час від часу бували дуже непогані.
Та якось так сталося, що за одну невеличку послугу мені подарували 400-мілілітровий пляхован Floїd The Genuine. Несподівано і, насправді, дууууууже приємно! :-)
З того часу став ним періодично користуватися. Хоча, поклавши руку на серце, на сьогодні більше роздав, ніж вильопав на себе. Та, з рештою, не тільки ж мені насолоджуватись несподіваним подарунком - на щастя, є з ким розділити свою радість, і це буквально :-)
От і останнім часом кілька разів скористався Floїd-ом, і затялось мені, що чогось мені в ньому не вистачає. А саме, захотілося більше відчуття масності, як то буває в італійських лосьйонах, на кшталт Saponificio Varesino, Bullfrog, Depot. Чи хоча б, як в Zakharov Farmacista чи Areffa Soap. Насправді, я не дуже люблю, коли лосьйон матує шкіру. Можливо на глибинному рівні зі шкірою все відбувається ок, але на рівні відчуттів здається, що шкіра пересушена, і її стягує. А от коли лосьйон трохи масний, мені здається, що шкіра перебуває в хорошому стані, вона приємніша на дотик і на душі мені стає значно легше :-)
Зрозуміло, що ця вся масність досягається здебільшого завдяки гліцерину. І хоч мене відмовляли від того, щоб змінювати початкову концепцію Floїd-а, та я все ж пішов до найближчої аптеки і купив собі пляшечку цього чарівного зілля :-) І, оскільки, Floїd не є для мене чимось сакральним, я без жодних докорів сумління додав у флакончик на 60-70 мл десять крапель гліцерину. Ну й дав відстоятись ніч, щоб все, що треба, дифузувало і змішалося :-)
Вже двічі скористався "оновленим" Floїd-ом, і цлком задоволений результатом. Так, мені не вдалося добитися такого відчуття, як у італійських лосьйонів. Але на рівень Zakharov Farmacista вже точно вийшов, а Areffa Soap, схоже, і перевершив :-) Та головне - я заспокоїв свою сверблячку :-) В сухому залишку маю тепер приємний, трохи масненький лосьйон з поліпшеними ТТХ. При цьому аромат не постраждав (принаймні, я цього не зауважив), а ментол, здалося, трохи заспокоївся.
Завершував гоління в обох випадках з бальзамом Pacific Shaving Coffeinated. Вже намацав правильне дозування, тож на виході маю чудову шкіру без зайвих перевитрат :-)
На першому сеансі з Feather-ом це теж якось пройшло повз увагу. А от на другому, коли лезо помітно підсіло, це вже дуже заважало - всі артефакти, які вже були на шкірі чи лише збирались там з’явитися, були знесені без права на помилування. Інша б бритва більшість з них і не помітила, але тут не той випадок: після нанесення пінної маски обличчя рясно вкрилося дрібними червоними цятками - яблокі на снєґу, блін, розовиє на бєлом ! :-) На щастя, нічого страшного, більшість халепи змилася водою, решта - лосьйоном. Але осадочєк лишився - у леза, таке враження, безбожно зазубрилась та\або зам’ялась ріжуча кромка, і воно стало абсолютно непридатним для комфортного гоління. Тож, полетіло у смітник.
Вітаю Сергію! Ось читаю твою розповідь про те, як лезо сідати/тупиться під час другого сеансу і ловлю себе на думці, що ти буквально описуєш всі мої відчуття своїми словами.) У мене ось один в один буває таке ж гоління з лезами Лорд, Трiт. Перший чи другий раз голишся все добре, а потім ставиш, починаєш голити і начебто щетина відпружинуючи, ставить зазубрини на кромці леза. І потім ця кромка ніби стає мікропилкою і вже не голить, а пиляє і шкребе. Можливо, до речі, це не сама кромка заминаться або тріскається, а просто стирається покриття. Щетину все-таки лезо знімає, але зрізає некомфортно. Плюс часто залишає артефакти (пеньки, при натисканні: подразнення шкіри, вросле волосся, червоні крапки, порізи) Експерименти з глієрином дуже цікаво. Ти не зупиняйся ще спробуй в піну додавати, якщо колись ковзання буде не вистачати. Не з милом Файн звичайно.) Ось я цей шлях вже багато в чому проходив, і зараз хочу спробувати додавати до бюджетних кремів типу Арко більш шляхетних компонентів як у дорогих кремах типу Едвін Джагера. Той самий бджолиний віск. І за прикладом О. Тернавського ще хочу спробувати мед додати в засіб для гоління. Цікавий досвід буде, головне алергію не зловити. Але я вже досвідчений, все на руці перевіряю.)
fill, andreyv1979 та Meo Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
...Перший чи другий раз голишся все добре, а потім ставиш, починаєш голити і начебто щетина відпружинуючи, ставить зазубрини на кромці леза. І потім ця кромка ніби стає мікропилкою і вже не голить, а пиляє і шкребе. Можливо, до речі, це не сама кромка заминаться або тріскається, а просто стирається покриття.
... Експерименти з глієрином дуже цікаво. Ти не зупиняйся ще спробуй в піну додавати, якщо колись ковзання буде не вистачати. Не з милом Файн звичайно.)
Вітаю, друже!
От саме таке відчуття - мікропилка. При чому, зубці розхитані в різні боки в абсолютно хаотичному порядку. Корочє, фігня якась. І я не скидав би це на руйнування покриття. Принаймні, у випадку з Feather. У них є якась супер-дупер технологія нанесення цього покриття, що воно в них разів у 300 тонше, ніж в усіх інших. Щось типу, 0,0015 нм, коли у всіх - 0,5 нм. Тож там не ті масштаби, щоб це якось позначалося на якості гоління. Є відчуття, що саме метал коробить. А у випадку з Weishi - коробить інтенсивно.
І добре що ти мені нагадав про гліцерин у піні. Колись читав про таку тєму, але вже й забув про неї. Треба якось при нагоді спробувати - гліцерин в мене вже ж є :-)
Ну й цікаво буде про твої експерименти почитати. Мед - це для мене несподіванка, тож хочу знати, що з того вийде :-)
WetShaver Поставив вподобайку
WetShaver Бувалий
Та в метеликах як не крути все одно лезо більше вібрує, навіть звук інший, гучніший. Подивився вигин леза у своїй віндажній бритві - метелику, вигин є, але гарда коротка. Якщо голити від гарди лезо під таким кутом, що вібрує. Якщо від кришки стулок, трохи залипає.) Мед дуже цікавий компонент, він мало того, що натуральний і робочий компонент, так він ще й природний консервант. Не пропадає на відміну від масел і екстрактів. Віск до речі теж.)
fill Поставив вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Та в метеликах як не крути все одно лезо більше вібрує, навіть звук інший, гучніший. Подивився вигин леза у своїй віндажній бритві - метелику, вигин є, але гарда коротка. Якщо голити від гарди лезо під таким кутом, що вібрує. Якщо від кришки стулок, трохи залипає.) Мед дуже цікавий компонент, він мало того, що натуральний і робочий компонент, так він ще й природний консервант. Не пропадає на відміну від масел і екстрактів. Віск до речі теж.)
Десь так і є. Weishi в мене наразі єдиний метелик, і поки що так і залишиться, якщо мені раптом не стукне в голову витратити тисячу гривень на Parker. Ну щоб вже остаточно і назавжди зняти питання метеликів. Але система вже зрозуміла - воно наче все і не погано, все цікаво, але 89-ту ще ніхто не відмінив :-)
А про мед і віск чекаю на окремі розповіді. З практики :-)))