ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КЛАСИЧНОГО ГОЛІННЯ
Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.

ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КЛАСИЧНОГО ГОЛІННЯ

ОРКИ, ЙДІТЬ СЛІДОМ ЗА СВОЇМ РОСІЙСЬКИМ КОРАБЛЕМ! ФОРУМ ДЛЯ ШАНУВАЛЬНИКІВ КЛАСИЧНОГО ВОЛОГОГО ГОЛІННЯ

ФорумФорум  ПорталПортал  Останні зображенняОстанні зображення  ЗареєструватисьЗареєструватись  Вхід  

Проблеми гоління. Голова вирішує.

Перейти донизу 
+5
Wolfskin
Shave Master
WetShaver
CNPOMAHELL
vicbro
9 користувачів
Перейти до сторінки : 1, 2, 3, 4, 5  Наступний
АвторПовідомлення
vicbro
Живе тут
Живе тут
vicbro

1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.

Репутація : 140
Дата реєстрації : 17.07.2019
Вік : 62

Проблеми гоління. Голова вирішує. Empty
ПовідомленняТема: Проблеми гоління. Голова вирішує.   Проблеми гоління. Голова вирішує. EmptyПн 29 Лип 2024 - 7:25

Alex пише:

Если рассуждать радикально, то лучший вариант собрать все в большой пакет. Выбросить все в мусорный ящик. Купить Rockwell 6S, помазок Shavemac Silvertip 2 - Band, мыло Saponificio Varesino, лезвия Wilkinson Sword. Потом, когда научится бриться и взбивать хорошую пену, можно подбирать подходящее мыло и лезвия. С таким набором, вообще никаких проблем возникнуть не может
GKC и помазок Yaqi Sagrada Familia у него уже есть, поэтому именно про них и пишу. И они позволят добиться приемлемого качества пены и бритья.

Yurst 63, WetShaver та CNPOMAHELL Поставили вподобайку

Повернутися до початку Перейти донизу
CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

Репутація : 4
Дата реєстрації : 01.02.2022

ПовідомленняТема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує.   Проблеми гоління. Голова вирішує. EmptyПн 29 Лип 2024 - 12:11

vicbro пише:
 У тебя есть синтетика Яки, отработай на ней всю процедуру (это проще), а потом переходи на натуралов если так хочется.
З синтетикою Які в мене закиснена пінка виходить. Або довше збивати. Бо навіть борсук збиває не так як замочений кабан. Звичайно, наявні в мене і кабан и борсук - такі собі. Звичайно я це визнаю.
Але з кабаном поки що виходить краще ніж з іншою рештою пензликів. Звичайно буду і дали пробувати. Можливо і там все буде добре згодом.
Цитата :
- Если  при бритье есть зависимость агрессивности от стороны станка и нельзя повлиять на положение лезвия, то станок выполнен асимметрично и место ему там же, где и кабану из предыдущего пункта.
А чому ти не припускаєшся думки, що проблема саме у лезах, раз навіть у бритвах, де просто фізично неможливо поставити лезо "не так" леза поводять себе дивно?
Цитата :
Возьми станок GKC, помазок Yaqi Sagrada Familia и отрабатывай технику взбивания пены и бритья на этой паре. Когда получишь повторяемые хорошие результаты можешь идти куда-то в сторону.
В принципі саме так я і зробив. Передбачуваність та повторюваність результатів у мене з парою бритва індієць-метелек Monarch+ лезо BIC Chrome Platinum (жовте). Чим я ы користуюся, коли треба просто поголитися.
Просто ще куча інших лез та бритв. І час від часу пробую інші варіанти.
Alex пише:
Если рассуждать радикально, то лучший вариант собрать все в большой пакет. Выбросить все в мусорный ящик
А чому ти думаєш, що обраний тобою варіант буде кращім за ті, якими користуюся я? Наприклад лезо Wilkinson Sword я вважаю досить посереднім. У всякому разі у більшості наявних в мене бритв це лезо не голить. Або ж голить, але сам процес геть некомфортний.
Наприклад, те ж лезо Treet Classic голить мене значно краще за "Вілкінсона".
Цитата :
Потом, когда научится бриться и взбивать хорошую пену, можно подбирать подходящее мыло и лезвия.
Знову ж, чому б мені не навчатися тим ,що вже маю? У всякому разі ще доволі далеко від ідеалу. Але ті ж мила та частину спірних (для мене спірних) кремів я трохи навчився збивати.

А як я вже трохи переконався на практиці, використання гелів доволі непогано нівелює "різний вильот" та "кривість рук" під час гоління. І проблема з просто "гарно поголитися" цілком закриється.

Але так як в мене є ще купа іншого, то намагаюся навчитися от цією рештою голитися так само, як і "ідеальним набором".

WetShaver та all75 Поставили вподобайку

CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує.   Проблеми гоління. Голова вирішує. EmptyПн 29 Лип 2024 - 20:53

Гоління 29.07

Прешейв не було
Бритва Gillette Blue Blades (Китай/США)
Лезо Treet Falcon (Пакистан)
Пензлик YAQI BRUSH SAGRADA FAMILIA HANDLE R1730 (Китай)
Чаша для гоління звичайна пластикова tm TupperWare (США)
Джерело піни мило для гоління Clubman Pinaud (США)
Після гоління Одеколон "Тройной" ("Ефект", Україна)
                        бальзам після гоління Avon for Man (Велика Британія)

Ну що ж, прислухаюсь до спільноти та поголюся з урахуванням деяких побажань. 3 доби щетині. Бритва та ж сама - Gillette Blue Blades (сучасний нащадок Gillette Tech), лезо Treet Falcon з вуглецевої сталі (ота , що англійською Carbon) нове. Пензлик сьогодні синтетичний YAQI BRUSH SAGRADA FAMILIA HANDLE R1730. Мило для гоління сьогодні теж замінив на Clubman Pinaud (США).
Зміна пензлика для гоління далася взнаки. Набирав пінку прямо з банки з милом. Лилося трохи зарідке звідки. Але, трохи навчений попередніми невдачами, доволі довго колоцькав пензлем по піалці. Тож вийшла густа пінка без бульбашок. Все ж таки вважаю, що мило Clubman Pinaud трохи краще за Proraso. Геть інша пінка виходить. Як би ж ще не аромат травички із "присмаком" моєї алергії на усе що росте. Бо організм весь час напружується, чуючи такі запахи. Але, знов таки, ніяких алергічних реакцій в мене від мила немає.
Лезо Treet Falcon в бритві відчувалося трохи загострим та небезпечним. Якось, одразу, не хотілося зайвого разу тиснути. Але каюся, тиснув. Лезо теж відчувалося по різному, залежно від обраної сторони бритви. Але обидві сторони були агресивні. Проте одна відчувалася трохи менш агресивною. Можливо і я сам не відчув цієї різниці, якби голився, скажімо, із гелем.
Змахнув на шиї щось. І при добривках у ямці під нижньою губою поставив цятку. Доволі тяжко було голити підборіддя, контур нижньої щелепи та шию. А от під носом все виходило без зайвих додаткових возюканій.
Результат вийшов значно кращім ніж попередній. При вмиванні реакції на воду не було. "Потрійний" пік. Згодом шкіру теж трохи пекло. Бальзам після гоління Avon for Man після нанесення пік теж. В основному там, де робив добривки (шия-щелепа).

Думки вголос.

Зміна пензлика на синтетику досить сильно змінила процес збиття пінки. Кабан хоча й коловся, але збивати пінку ним було якось простіша та швидше. Можливо тому, що синтетика від Які вбирала в себе вологу значно більше. І, тому, доводилося витрачати більше часу на отримання "правильної пінки". А кабан в мене доволі невеличкий та, як казав  [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] - зовсім не розроблений (нерозпушений). Доречі, як і борсук. Але, можливо кількість вологи, що вбирав у себе кабан виявилася як раз оптимальною. А ще кабан доволі жорсткий. Можливо й це далося взнаки.
В цілому, цікавий досвід.

WetShaver та all75 Поставили вподобайку

CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує.   Проблеми гоління. Голова вирішує. EmptyПт 2 Серп 2024 - 19:24

Гоління 02.08

Прешейв не було
Бритва метелик Monarch (Індія)
Лезо Treet Falcon (Пакистан)
Джерело піни мило для гоління Proraso Sandal червона банка, стара формула (Італія)

З попереднього гоління пройшло 4 доби. Змінив бритву на метелика Monarch з Індії. Лезо те ж саме - Treet Falcon, 2-ге використання. Решта - та сама.
Яківською синтетикою мені важче збивати пінку. Бо, як не дивно, вона вбирає в себе більше вологи (бо вузол більший). Тому, при набиранні, спочатку в піалку ллється майже водичка мильна. Згодом вже сам пензлик вбирає в себе мильну субстанцію. Навмання я ще не навчився вгадувати. Але, якщо досить довго це поколоцькати - виходить добра щільна пінка, без бульбашок. Бо, спочатку, бульбашки присутні.
Лезо на другий раз показало себе більш приємним. Майже не відчувалося. І, хоча, гоління вийшло доволі чистим (я навіть прища на шиї не зрізав), без цяток; якісного результату вдалося досягти тільки із добривками. Іноді навіть по декілька разів по одному місцю. Тобто для цієї бритви лезо трохи затупе. Ну цього було цілком слід очікувати, коли ідеальне лезо для бритви то BIC CHROME PLATINUM (жовте), яке доволі агресивно себе поводить.
Добривки далися взнаки. Від "Потрійного" шкіру пекло. Хоча реакції на воду не було, при змиванні решток пінки. Шкіру пекло і згодом, і після нанесення бальзаму після гоління Avon for Man.
В цілому поголився добре, але у попередній бритві це лезо поводилося краще. А ще добре, що трохи зрозумів, як збивати пінку з мила. Доречі, нічого не застигало, і бритва під ча гоління майже не гальмувала. Трохи на підборідді лише пригальмовувала.
WetShaver
Бувалий
Бувалий
WetShaver

Репутація : 5
Дата реєстрації : 10.12.2017

ПовідомленняТема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує.   Проблеми гоління. Голова вирішує. EmptyНд 4 Серп 2024 - 21:07

Чесно кажучи я навіть вам заздрю, що доступні скрізь і копійчані леза Тріт Класік голять вас краще ніж Вілкінсон, які багато хто хвалять і які ще й дорожчі. У вас завжди виходять дуже цікаві результати, несподівані, тому часто цікаво прочитати про них. Наприклад той же метелик Монарх - рідкісний гість у товаристві, а леза Бік у більшості користувачів славляться як злі та примхливі. Хоча я знаю, що ви частіше використовуєте вінтажний Бік, але все-таки. Щодо помазок я більш ніж впевнений, що все так і є. Що кабан і барсук колють саме через нерозщеплені, нерозроблені кінчики. Але якщо у кабанячого ворсу це з часом минеться, то у борсука не факт. Дешеві борсуки це часто ганчірка або колюче сміття.) Але раз з помазком з кабана, все більше вийшло значить його невеликий розмір ввібрав саме потрібний об'єм води. Синтетика має вузол побільше і гірше воду тримає, особливо Яківська, тому її потрібно віджимати повністю! А воду в піну додавати потроху краще краплями, або хоча б чайною ложкою. До речі, ви питали навіщо краще використовувати для замочування і піни кип'ячену або дистильовану воду. Тому що солі жорсткості води роблять волосся і щетину жорсткішою. Крем і мило поєднуючись із цими солями гірше збивається. Ви ніколи не думали чому жінки коли миють волосся, використовують не тільки шампунь а й кондиціонер. А раніше навіть оцтом промивали, щоб волосся не було як пакля або солома.) Запитайте у дружини, вона вам підтвердить.)

CNPOMAHELL та Stormfild Поставили вподобайку

CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує.   Проблеми гоління. Голова вирішує. EmptyНд 4 Серп 2024 - 21:54

WetShaver пише:
Чесно кажучи я навіть вам заздрю, що доступні скрізь і копійчані леза Тріт Класік голять вас краще ніж Вілкінсон, які багато хто хвалять і які ще й дорожчі. У вас завжди виходять дуже цікаві результати, несподівані, тому часто цікаво прочитати про них.
Скажу більше. Я леза Wilkinson спробував у наявних (на той момент) бритвах і вони мене геть не голили. А ще було боляче. Я тоді, загалом, голився Gillette Blue Blades\Treet Hercules. Там навіть копійчані Спутника\Рапіри (що продавалися всюди) голили. Тому, читаючи, як класно декого голять Wilkinson уявляв собі щось на кшталт книжок Маркіза де Сада.
Згодом ще десь пробував та, навіть, непогано лезо поголило мене. Але первинний негативний досвід та можливість обрати більш цікаві та комфортні варіанти, так і не примусили мене пробувати ці леза ще. Хоча, може й спробую якось. Бо, після використання останнім часом інших бритв та більш гострих лез, здається, що те, що голило мене рочків 5-6 тому зараз не голить геть. Або ж очікування були тоді занижені і голився аби поголитися.
Цитата :
Наприклад той же метелик Монарх - рідкісний гість у товаристві, а леза Бік у більшості користувачів славляться як злі та примхливі. Хоча я знаю, що ви частіше використовуєте вінтажний Бік, але все-таки.
Ну, жовті BIC, мабуть, ще можна купити десь на базарі чи OLX\Prom. Але сучасні BIC у помаранчевій пачці мені не подобаються. Вірніше, як раз враження під час гоління значно приємніші ніж від жовтих. Нові BIC відчуваються м'якше чи шо. При цьому майже завжди купа червоних цяток, а то й порізи. Дуже підступні (для мене) леза. Але в них немає тієї агресії, яка була у жовтих BIC.
Цитата :
 Щодо помазок я більш ніж впевнений, що все так і є. Що кабан і барсук колють саме через нерозщеплені, нерозроблені кінчики. Але якщо у кабанячого ворсу це з часом минеться, то у борсука не факт. Дешеві борсуки це часто ганчірка або колюче сміття.)
Дуже може бути. Купляв, колись в китайців, щоб спробувати "того самого борсука". При цьому знань про таке було 0. До того ж борсук менш подразнює ніж кабан. Коли буду пробувати з борсуком, зверну уваги. Бо, здається, що мені це не заважало під час гоління.
Цитата :
Але раз з помазком з кабана, все більше вийшло значить його невеликий розмір ввібрав саме потрібний об'єм води
Я теж дійшов до такого висновку.
Цитата :
Синтетика має вузол побільше і гірше воду тримає, особливо Яківська, тому її потрібно віджимати повністю! А воду в піну додавати потроху краще краплями, або хоча б чайною ложкою.
Здається тут присутнє деяке протиріччя. Саме тому, що синтетичний Які тримає в собі більше вологи, я ніяк не пристосуюся до нього при збиванні мил. Струшую але не відживаю. А от кабан, мабуть, утримує саме стільки вологи, скільки потрібно.
Цитата :
До речі, ви питали навіщо краще використовувати для замочування і піни кип'ячену або дистильовану воду. Тому що солі жорсткості води роблять волосся і щетину жорсткішою. Крем і мило поєднуючись із цими солями гірше збивається. Ви ніколи не думали чому жінки коли миють волосся, використовують не тільки шампунь а й кондиціонер. А раніше навіть оцтом промивали, щоб волосся не було як пакля або солома.)
В мене не саме жорстке волосся. Тому майже не принципово. А от збиванні пінки - тут так, треба спробувати та порівняти якось.

А жінки інколи доволі дивні засоби у цілому використовували раніше. А зараз вони жертви масованої рекламної кампанії. Та й людство загалом. Оце весьй поділ на жіночу, чоловічу, дитячу косметику тощо. В ідеалі різниця є і склад потрібен відрізнятися. На діли маю великі сумніви щодо суттєвих відмінностей у складі косметики для чоловіків та жінок. 
 Компанія Jonson & Jonson досі "відмитися" не може від скандалу, щодо використання азбесту у дитячій присипці. Ба більше, в мене десь є пластиковий посуд з 90х де у складі є азбест. Здається іранський чи когось поряд (типа Катару чи ОАЕ).

Але якось спробую використати кип'ячену воду або після фильтра-глечика порівняно з водою з-під крану.

ЗІ: Я тут 3й місяць ніяк не пофоткаю реально підробні BIC(и) з Китаю. А то вже й забуду відчуття, поки зберуся.
WetShaver
Бувалий
Бувалий
WetShaver

ПовідомленняТема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує.   Проблеми гоління. Голова вирішує. EmptyНд 4 Серп 2024 - 23:31

Тодi я вас прошу, хоч раз відіжміть воду з помазка, це ж не складно.) І додавайте воду, по пів чайної ложки. Це ж не на гору лізти або завдання з вищої математики вирішувати.) Щодо азбесту тут уже нічого не поробиш, раніше використовували те, щоб було, прогрес не стоїть на місці. Хоча й зараз багато всякої хімози продають, щоби нажитися. Тут уже нічого не вдієш, пороки часто правлять людьми. Мені один сантехнік казав, що нібито в Любечі всі каналізаційні труби з азбесту зібрані. Типу при совці так було зручно. Але це вже інша історія.)

CNPOMAHELL Поставив вподобайку

CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує.   Проблеми гоління. Голова вирішує. EmptyПн 5 Серп 2024 - 3:24

WetShaver пише:
Тодi я вас прошу, хоч раз відіжміть воду з помазка, це ж не складно.) І додавайте воду, по пів чайної ложки. Це ж не на гору лізти або завдання з вищої математики вирішувати.)
Це я до того, що щоб щось робити треба розуміти суть та послідовність процесу. Я дуже не завжди розумію. Тому, на початку ведення бортового журналу, задовбував усіх питаннями. Але не завжди були відповіді. Або були, але забагато і протиложнорізних. :)
Цитата :
Хоча й зараз багато всякої хімози продають, щоби нажитися. Тут уже нічого не вдієш, пороки часто правлять людьми
Я до того, що голову мили сім попало від безвиході. Я ж казав про підвищену чутливість? В мене колою\фантою язик фарбується у відповідний кольор. Були ще льодяники Halls. Кинув до рота перед походом до дантиста. Він дуже здивувався зеленому роту. :)
У радянські часи був шампунь "Кропива", злого зеленого кольору. Мамка помила ним голову і тиждень ходила з зеленим волоссям (так це генетична спадщина в мене) :)

vicbro
Живе тут
Живе тут
vicbro

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує.   Проблеми гоління. Голова вирішує. EmptyПн 5 Серп 2024 - 5:45

CNPOMAHELL пише:

Я до того, що голову мили сім попало від безвиході. Я ж казав про підвищену чутливість? В мене колою\фантою язик фарбується у відповідний кольор. Були ще льодяники Halls. Кинув до рота перед походом до дантиста. Він дуже здивувався зеленому роту. :)
У радянські часи був шампунь "Кропива", злого зеленого кольору. Мамка помила ним голову і тиждень ходила з зеленим волоссям (так це генетична спадщина в мене) :)

1. Если кола/фанта красит язык, то скорее всего на языке присутствует приличный белый/желтый налет, который говорит о проблемах со здоровьем (кандидоз, жкт и т.д.), а не о повышенной чувствительности или наследственности.
2. Про зеленые волосы от советского шампуня "Кропива" больше на анекдот похоже. Я этим шампунем пользовался в советское время и ничего подобного не наблюдалось. И гены здесь ни при чем.

CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує.   Проблеми гоління. Голова вирішує. EmptyПн 5 Серп 2024 - 12:59

vicbro пише:
1. Если кола/фанта красит язык, то скорее всего на языке присутствует приличный белый/желтый налет, который говорит о проблемах со здоровьем (кандидоз, жкт и т.д.), а не о повышенной чувствительности или наследственности.
Можливо. я не медик.
Цитата :
2. Про зеленые волосы от советского шампуня "Кропива" больше на анекдот похоже. Я этим шампунем пользовался в советское время и ничего подобного не наблюдалось. И гены здесь ни при чем.
Тут трохи складніше. Думаю що більш важливим є те, що в мами досить тонке волосся. Приблизно ж уявляєте собі, як паяють золотом? Там тонесенький дріт, і паяють раніше люди з хорошим зором а зараз під мікроскопом. Так от волосина під мікроскопом тонша за той золотий дріт.
CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує.   Проблеми гоління. Голова вирішує. EmptyВт 6 Серп 2024 - 19:26

Гоління 06.08

Прешейв не було
Бритва метелик "Monarch" (Індія)
Лезо вінтаж Perma-Sharp Super (Туреччина)
Джерело піни мило для гоління Proraso Sandal червона банка, стара формула (Італія)

Попереднього разу голився увечері в п'ятницю. Тобто 4 доби тому. Цього разу взяв вінтажне турецьке лезо Perma-Sharp Super. Синтетичного пензля YAQI BRUSH трохи зоставив у плошці з кип'яченою водою. Перед набором мила Proraso Sandal зайву рідину витискав. Пінка збилася значно швидше.  
Думаю, дане лезо не дуже підходить до бритви метелика "Monarch" з Індії. Ніби нічого такого, але лезо відчувалося. Як завжди (в мене) відчувалося по різному. Тому голився весь час "більш лагідним боком". Голитися все-одно було трохи неприємно. При цьому ще й результат вийшов "таким собі". Особливо шия. Лезо поводило себе доволі агресивно. Навіть декілька цяток наставив. Чого, останнім, часом в мене не бувало. А ще, на 2й прохід, шкіру від пінки трохи зтягувало. Мабуть, у  спробі зробити менш рідку пінку, я, таки, перестарався трохи.
"Потрійний" припік. Через 20 хвилин після гоління шкіру все ще пече. Причому дужче ніж зазвичай. А ще як раз відчув оте саме: "одеколон сушить шкіру". І це попри те, що "вмиваюся" потрійним я кожного разу після процедури гоління. Бальзам після гоління Avon for Man пік вже через хвилину після нанесення.

Ось таким вийшло сьогоднішнє гоління - невдалим, та неприємним.

DismontDeSire та hlopets Поставили вподобайку

CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує.   Проблеми гоління. Голова вирішує. EmptyНд 11 Серп 2024 - 23:24

Гоління 12.08

Прешейв не було
Бритва метелик Weishi 9306-F  (Китай)
Лезо Treet Falcon (Пакістан)
Пензлик noname кабан (Китай)
Джерело піни крем для гоління Weleda Rasiercreme (Німеччина)
                        бальзам після гоління Lider Classic (Польща)

Та пара людей, що інколи мене читає, мабуть здивується. Бо якийсь дуже вже великий проміжок між останнім голінням та попереднім. Тож маю пояснення. Натрапив на враження [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] з використанням бритви Weishi. І згадав, що в мене така ж лежить купу років. Чому лежить? Бо перша купка лез, яку я набрав була доволі посередньою у плані гостроти. Бритва Weishi 9306-F теж доволі м'яка сама по собі. Тому вона лежала собі купу років поряд з іншою бритвою-метеликом Mobnarch. Другу я згодом реабілітував. З гострими лезами вона себе поводить дуже непогано. Із Weishi та ж сама історія. В неї добре себе показували старі жовті BIC CHROME PLATINUM.
Тож, надихнувшись сторонніми враженнями, вирішив і собі "дістати з полички старого солдата". Але якщо [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] голився бритвою у парі з Derby Extra, то я, чомусь, обрав геть невдалий варіант - Euromax Platinum. Причому невдалим був не сам вибір леза, а те, що лезо голило все 3 чии навіть 4й раз поспіль. Звичайно ж гоління було таким собі. Відповідно, і результати були передбачуваними: зовсім нечисто та доволі кривавенько. Причому, знову, сильно постраждала зона вус. Ну і шия до купи. Тому, із соромом, "перегорну цю невдалу сторінку" та буду пробувати далі. Доречі, збивав знову кабаном, а у якості джерела пінки був крем Wars Classic. Вийшло на диво добре. Але трохи загуста пінка, як на мене. Але то не точно (дивись далі).
Але невдала спроба не похитнула моїх намірів пробувати бритву далі. Цього разу у пару до бритви Weishi 9306-F взяв лезо Treet Falcon (2-ге гоління), а крем - німецький Weleda Rasiercreme (синій тюбик). Збивав знову замоченим у прохолодній воді кабаном китайським.
Пінка вийшла доволі щільною. Лезо на шкірі трохи відчувалося, але без больових ознак, та доволі упевнено ковзало. Але вирішив трохи рідшою зробити пінку. Тому перед другим нанесенням трохи зволожив обличчя. Шар пінки став тоншим але й не " ріденька юшка". Здається проходи робив різними боками леза. Бо, здалося, що трохи по різному лезо себе поводить. Але це не точно.
Окремо хочу сказати про крем Weleda Rasiercreme. Крем має (для мене) трохи специфічний аромат. Не такий дивний як, наприклад у Wars Classic, але теж доволі не тривіальний. На друге нанесення здалося що у ароматі присутнє щось на кшталт ялівця, або щось із хвойних. А ще трохи холодило шкіру при другому нанесенні. Ален не з заморозкою шкіри, як діє на мене ментол, а, може евкаліпт чи шо. Яле у складі крему такого, ніби то немає.
Здалося, що на 2й прохід бритва трохи буксувала. Але шкіру не зтягувало від пінки. Загалом, вийшло прийнятно, хоча й не супер чисто. При бажанні можна знайти огріхи на шиї та в області вус. Отримав цятку у ямці під нижньою губою та на шиї. На шиї, приблизно в одному місці , з'являються цятки після деяких голінь. Чи то тисну, чи то недбало голюся.
"Потрійний" одеколон тільки трохи припік. Після нанесення бальзаму після гоління Lider Classic печія є, але ледь помітна, якщо зосередитись на відчуттях.

PS: Доволі дивно давати другий шанс бритвам, або ж відкривати ці інструменти з нового боку. А з іншого боку, ті бритви, що вважав раніше гарними поводять себе дивно. По суді перевідкриваю для себе все знову.

fill, Віталіk, hlopets та all75 Поставили вподобайку

CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує.   Проблеми гоління. Голова вирішує. EmptyЧт 15 Серп 2024 - 11:21

Гоління 15.08

Прешейв не було
Бритва метелик Weishi 9306-F  (Китай)
Лезо помаранчеве BIC Chrome Platinum (Франція\Греція)
Пензлик не було
Чаша для гоління не було
Джерело піни гель Gillette King C. Transparent Shave Gel (США)

Продовжую свої експерименти з бритвою метеликом Weishi 9306-F.

От, здається, все спланував. В уяві, три рази зміг. Навіть встиг розслаблено закурити цигарку на балконі. А вона... не прийшла.

Бритва метелик Weishi 9306-F - доволі м'яка. Тож потребує леза гостріше. Чомусь запам'яталося, що одним з останніх лез, що в ній пробував, було BIC Chrome Platinum (жовте). Тож вистроїв у себе в голові наступний план гоління. Взяти BIC Chrome Platinum, але сучасне - помаранчеве. А, щоб уникнути проблем із пінкою та ковзанням - крем замінити гелем Gillette King C. Transparent Shave Gel.
Жовті та помаранчеві леза BIC Chrome Platinum для мене геть різні. І поведінкою і, зазвичай, наслідками гоління. Жовте лезо BIC Chrome Platinum - доволі агресивне. Але доволі непогано себе показує у бритвах, де воно підходяще. В мене воно дужке підійшло до іншої бритви-метелика Monarch з Індії. Помаранчеве  лезо BIC Chrome Platinum одразу "видає себе" за м'яке та лагідне. В ньому немає отої маскулиної агресії, що притаманна старшому родичу. Але це зовсім не значить, що помаранчеве лезо - дійсно м'яке. голитися ним я так і не навчився. Завжди результатом купа червоних цяток, а то й порізів.
Але я сподівався, що вибір безпінного гелю для гоління, трохи полагодить моє нерозуміння леза.
Перший прохід було неприємно. Трохи, але ж неприємно. Але слід зазначити, що цього разу я не відчував різниці від того, яким саме боком леза я голюся. Це доволі дивно. Але треба трохи набрати статистичних даних, для того, щоб робити якісь висновки.
На другому проході неприємні відчуття зникли зовсім. Хоча й не можу сказати, що лезо перестало відчуватися зовсім. Відчуття леза на шкірі - то добре. Бо це дозволяє отримувати зворотній зв'язок при під час гоління. Але в мене досить невеличкий диапазон між тим, колі лезо відчувається на шкірі, але це комфортно, та коли відчувається вже болючі враження.
Під час гоління гель збирався на піновідводах липкою напівтвердою масою. Промивав бритву я не часто.
Стало неприємним сюрпризом те, що помаранчеве лезо BIC Chrome Platinum у бритві Weishi 9306-F не показало себе ефективним лезом. Після другого проходу на багатьох ділянках промацувалася щетина. Нормально вийшло лише на скронях, у зоні бакенбардів та вилиць.
Ділянки вус, підборіддя та уся шия були виголені погано. І добривки майже не покращили результати, лише додавши подразнення шкірі.

Відповідно "Потрійний" добряче пік. А от нанесений згодом бальзам після гоління Lider Classic пік помірно.

PS: У бортовому журналі  пана [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] зачипилися язиками на тему поведінки лез. І до лез Tiger Carbon та Super-Max Platinum, напевно, додам ще й оце помаранчеве лезо BIC Chrome Platinum. Бо попри те, що лезо гостре, при цьому відчувається м'яким (хоча має приховану агресію), виголитися без проблем я ним не можу ні в одній з бритв, де це лезо вже пробував.
Трохи спірними для мене є ще леза Dorco ST-300 (стара синя пачка) та Wilkinson. Але навіть під них я знайшов пару, з якою лезо дозволяють, може не дуже приємно, але доволі чисто поголитися.

Хоча перелічувати враження від тих чи інших лез - то, мабуть, потребує окремого огляду.

hlopets та all75 Поставили вподобайку

CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує.   Проблеми гоління. Голова вирішує. EmptyНд 18 Серп 2024 - 14:56

Гоління 18.08

Прешейв не було
Бритва Gillette King C. (США)
Лезо Mühle Rasurkultur (Німеччина)
Пензлик не було
Чаша для гоління не було
Джерело піни гель Gillette King C. Transparent Shave Gel (США)

Вирішив потроху пробувати леза, яких накопичилось по 1 одиниці. Леза вирішив перевіряти у  бритві Gillette King C. У якості джерела піни безпінний прозорий гель Gillette King C. Transparent Shave Gel того ж бренду.
І почати вирішив з леза Mühle Rasurkultur. Давно лежить, чекає на мене. Ну що сказати? Лезо точно не для цієї бритви. Попри гель, який, зазвичай, прощає мені кривість рухів та деякий поспіх під час гоління, голитися було одразу неприємно. Але ж з останнього гоління пройшло 3.5 доби.
Лезо одразу неприємно відчувалося на шкірі. Перевернув бритву іншим боком - вийшло доволі м'яко. Але геть неефективно. Але свідомо зоставив непроголені місцини на наступний прохід. Другий прохід показав, що м'яка сторона не голить. Перевернув бритву знову. "Агресивний бік" трохи зрізав волосся. Але, навіть, після цього (вважайте 3 повноцінних проходи ще й добривки) результат гоління вийшов таким собі. Причому погано було навіть на скронях та щоках, де рідкісне лезо показує подібний результат. І, от диво! Саме такі самі враження зоставляли по собі інші леза з Німеччини - Wilkinson Sword. До речі воно (Wilkinson) відчувається затупим майже у всіх бритвах, в яких це лезо випробував. Напрочуд, добре голило воно мене лише у моєму кривому метелику Monarch з Індії. Тож зрозуміло, де це лезо (Mühle) спробую наступним разом.

Шкіру трохи пекло під кінець. Щетина промацувалася майже усюди. Сильніше на шиї, у зоні вус та на підборідді. В решті місцин трохи менше. "Потрійний" трохи пік, але саме трохи. Бальзам після гоління Lider Classic не пік але відчуття печії на шкірі був навіть без застосування "косметики". Тобто печія не від неї.

PS: Я, зазвичай, дуже дивувався, коли на форумах прямо хвалили леза Wilkinson Sword. Бо дуже вже різні їх висновки, порівняно із моїми власними відчуттями.

hlopets, all75 та tasogare Поставили вподобайку

CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує.   Проблеми гоління. Голова вирішує. EmptyСр 21 Серп 2024 - 15:51

Гоління 21.08

Прешейв не було
Бритва метелик Monarch (Індія)
Лезо Mühle Rasurkultur (Німеччина)
Пензлик noname кабан (Китай)
Джерело піни крем для гоління Weleda Rasiercreme (Німеччина/Швейцарія)
Після гоління бальзам після гоління Lider Classic (Польща)

Прийшов час голитися. Щетині 3 доби. Як і планував, спробую німецьке лезо у бритві, в якій добре почувалося інше німецьке лезо. Тому бритва метелик Monarch, лезо Mühle Rasurkultur (2-ге гоління). Крем для гоління взяв сьогодні теж майже німецький - Weleda Rasiercreme. Збивав кабанячим пензлем без бренду з китайських підвалів у пластиковій мисочці.
Пензля я заздалегідь замочив. І не вгадав. Якщо вологи з трохи струснутого ідеально досить для збивання мила, то для крему тієї вологи трохи забагато. Спочатку вийшла зовсім рідка каламутна водичка. Трохи злив, та почав збивати. Спочатку було багато бульбашок у пінці, згодом все стало добре. Дивне інше. Попереднього разу збивав цей крем цим же пензлем. І виходило значно швидше та краще. У всякому разі значно менше зусиль витрачав на здобуття пінки. Трохи спантеличений.
І от початок гоління. І одразу розчарування. В цій бритві лезо показувало себе ще гірше. Ніби чимось дуже тупим намагаєшся поголитися. А шурхіт! Трохи схожий шурхіт є в лез РПЛ. Але вони ще й голять. Зате можна було возюкати як та скільки завгодно, без побоювань щось собі відрізати.
"Навіть тиснути можна", - подумав я та знову не вгадав. :)
З купою добривок, з притисканням та возюканням по одному місцю вийшло поголитися. Результат теж доволі далекий від ідеалу. Але значно кращій за попередній. У всякому разі, на "простих місцях" не зоставалося недоліків, як після гоління з бритвою Gillette King C. І це тим самим лезом. Найбільше не доголилося підборіддя та шия. Решта більш-менш. Навіть у зоні вус вийшло майже ідеально поголитися.
А от притискання та зменшення контролю за ходом бритви з лезом призвели до того, що утворилася пара місцин, де з'явилися червоні цяточки. Причому це не ті криваві а, ніби, подразнення чи що.
Вирішив не маститися "Потрійним", по шкіру трохи пекло після змиття пінки. Бальзам після гоління Lider Classic наніс не одразу, а трохи згодом - через десять хвилин. З ним шкіру пекло, та пече досі, навіть через пів години з часу гоління.
Лезо Mühle Rasurkultur поки що мені розчарувало. Дуже не дуже. Очікував більшого. У всякому разі саме в цих бритвах. Але маємо що маємо.

PS: Підкажіть гуру гоління - компанія Weleda зараз чия територіально? Зрозуміло що це  міжнародний конгломерат. Але де штаб-квартира зараз знаходиться в них? Бо раніше чесно вважав їх німцями.

hlopets Поставив вподобайку

Shave Master
Бувалий
Бувалий
Shave Master

Репутація : 23
Дата реєстрації : 24.04.2021
Вік : 35

ПовідомленняТема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує.   Проблеми гоління. Голова вирішує. EmptyСр 21 Серп 2024 - 17:54

Ось інформація з офіційного сайту weleda.com (Переклад з англійської)

Де було засновано Weleda?
Weleda, яку часто називають німецькою компанією, насправді була заснована у Швейцарії як невелика фармацевтична лабораторія з власним садом рослин. Сьогодні наша штаб-квартира все ще знаходиться в Швейцарії, недалеко від Базеля в Арлесгаймі. У нас працює понад 2400 людей у ​​23 різних офісах по всьому світу. Крім того, у дусі наших керівних принципів, Weleda співпрацює з більш ніж 50 довгостроковими фермерськими партнерствами , щоб свідомо вирощувати найякісніші натуральні інгредієнти в таких місцях, як Аргентина, Угорщина, Кенія, Мексика та Перу. Розуміючи, що ми несемо відповідальність за наших партнерів, які вирощують, збирають і переробляють наші натуральні інгредієнти, ми визнаємо, що тільки завдяки спільній роботі ми можемо справді гарантувати, що унікальне середовище, в якому знаходяться ці ферми, поля та ліси, не буде використано – але натомість – використовуються та охороняються стабільно. Ось чому ми пишаємося тим, що отримали сертифікат Союзу етичної біоторгівлі за «Повага з повагою».
Незважаючи на те, що ми розташовані в Швейцарії, ми працюємо по всьому світу, щоб покращити світ, з людьми в усьому світі, які цінують поняття людей і місць, етики та навколишнього середовища, торгівлі та культурного розмаїття. У цьому сенсі Weleda є справді глобальною компанією.

Де виробляється продукція Weleda?
Обробляючи сировину, а також виробляючи косметичні засоби та засоби особистої гігієни (а також ліки), чотири головні підприємства Weleda розташовані в Арлесгаймі (Швейцарія; де також знаходиться головний офіс), Хунінге (Франція), Швебіш-Гмюнд (Німеччина) і Дербішир. , Великобританія. Weleda має найбільші в Європі сади лікарських рослин, які є домом для 1000 різних видів рослин, 50 різних видів птахів і понад 30 видів диких бджіл, а також вісім садів лікарських трав по всьому світу – усі вони відповідають суворим біодинамічним стандартам вирощування інгредієнтів тільки для нас.
Разом із більш ніж 50 довгостроковими партнерами в галузі сільського господарства по всьому світу, з якими ми ділимося стійкими інноваціями в галузі досліджень і розробок і спільними методами вирощування, а також підтримуємо медичне обслуговування, освіту, справедливу оплату праці та ціни, продукція Weleda, як ви бачите її в магазині та в Інтернеті, є прекрасне відображення цієї різноманітної суми наших частин. 
"

WetShaver, hlopets, CNPOMAHELL та Stormfild Поставили вподобайку

WetShaver
Бувалий
Бувалий
WetShaver

ПовідомленняТема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує.   Проблеми гоління. Голова вирішує. EmptyСр 21 Серп 2024 - 20:34

[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]

vicbro
Живе тут
Живе тут
vicbro

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує.   Проблеми гоління. Голова вирішує. EmptyЧт 22 Серп 2024 - 5:43

У меня с лезвиями такие выводы: если лезвие бреет в каком-то одном станке, то оно бреет во всех моих станках. В зависимости от вылета (это параметр станка) может немного варьироваться ощущение его агрессивности или мягкости, но бреет во всех станках.
Я в чудеса не верю, но каждый раз, когда я читаю, что у тебя станок КингС разными сторонами бреет ощутимо по разному, то возникают разумные сомнения о наличии пусть не чудес, но похожих на них событий :).
Уже много раз писали здесь, но мне не трудно еще раз написать. Перед взбиванием крема выжми помазок полностью, начни взбивать и добавляй воду по капелькам постепенно до нужной консистенции. С мылом твердой и средней по плотности консистенции тоже самое, но помазок можно выжимать не полностью, а лишь просто прижав немного пальцами чтобы удалить лишнюю влагу, при этом неплохо смочить мыло заранее.

WetShaver, andreyv1979, Yura_, CNPOMAHELL, Stormfild та mad_fish Поставили вподобайку

CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує.   Проблеми гоління. Голова вирішує. EmptyЧт 22 Серп 2024 - 8:29

vicbro пише:
У меня с лезвиями такие выводы: если лезвие бреет в каком-то одном станке, то оно бреет во всех моих станках. В зависимости от вылета (это параметр станка) может немного варьироваться ощущение его агрессивности или мягкости, но бреет во всех станках.
Може в тебе бритви +/- однакові підібрано? Чи леза схожі за ефективністю? На жаль, не пам'ятаю що за лезо, але тут описував. Коротше лезо "Х" голить в інших бритвах та геть не голить в Feather Popular. Ніби водиш по лицю бритвою без леза. 
Та й інші леза (наводив приклади у бортжурналі пана [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]). Можуть голити від 2-х до 5 по п'ятибальній системі, залежно від обраної бритви. Але слід зазначити, зміна джерела піни теж трохи впливає на результат. Але різниця в голінні лезом залежно від бритви в мене досить немаленька.
Цитата :
Я в чудеса не верю, но каждый раз, когда я читаю, что у тебя станок КингС разными сторонами бреет ощутимо по разному, то возникают разумные сомнения о наличии пусть не чудес, но похожих на них событий :).
Так в мене не тільки вона так себе поводить з лезами. Але якщо я можу це пояснити сам собі на прикладі метеликів Monarch та "Меридіан", бо вони трохи обертаються відносно центру координат. Тобто я можу трохи похитати верхню кришку (та що з половинок) механізму відносно нижньої частини з ручкою. То, наприклад у метелику Weishi чи Feather Popular такого "люфту" немає. А лезо також відчувається по різному, хоч і трохи менш виражено.
В Gillette King C. це теж є. Але, якщо трохи посмикати лезо при складанні бритви, можна досягти трохи менш вираженої різниці. Але, все одно, ця різниця буде. Ну ок. Тут все ж не прецизійні отвори та стовпчики-напрявляючі. Але я геть не можу зрозуміти, чому різниця теж наявна у бритвах типу Gillette Tech: Gillette Blue Blades, Treet Hercules, Lord L122. Там немає можливості з'явитися люфту, і не можна якось невірно скласти бритву. Конструктивно неможливо. Бо направляючіх 4 і вони по кутах знаходяться.
Тому, як і ти, я не можу це пояснити. Це просто є. Але при використанні галів різниця трохи менш помітна. Добре ковзання відносно пінки з мил\кремів трохи нівелює різницю в голінні.
Якось так.
vicbro
Живе тут
Живе тут
vicbro

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує.   Проблеми гоління. Голова вирішує. EmptyЧт 22 Серп 2024 - 9:45

Не знаю как ты вставляешь лезвие в голову, но попытаюсь объяснить как я это делаю. И у меня никогда не было разницы в бритье между сторонами в любых бритвах. Речь идет о бритвах с классической головой с крышкой и нижней плитой. О бабочках нет смысла говорить, хотя в Популаре у меня разницы тоже не наблюдалось.
Одной рукой держишь крышку штифтом вверх. Другой рукой одеваешь лезвие на штифт и пины (или в угловые упоры если голова типа Tech). Большим и указательным пальцами той же руки, расположенными по разные стороны штифта по короткой оси симметрии крышки, вдавливаешь лезвие до конца. Если оно не остается в таком положении, то пальцами руки, которая держит крышку, придерживаешь лезвие. Сверху одеваешь нижнюю плиту и прижимая ее к крышке накручиваешь ручку. Попробуй, может вдруг таким образом решится вопрос выравнивания...

andreyv1979 та CNPOMAHELL Поставили вподобайку

CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує.   Проблеми гоління. Голова вирішує. EmptyЧт 22 Серп 2024 - 12:13

vicbro пише:

Не знаю как ты вставляешь лезвие в голову, но попытаюсь объяснить как я это делаю. И у меня никогда не было разницы в бритье между сторонами в любых бритвах. Речь идет о бритвах с классической головой с крышкой и нижней плитой
Та тут самі бритви не дають покласти лезо якось невірно. Тому я здивований не менше.
Цитата :
О бабочках нет смысла говорить, хотя в Популаре у меня разницы тоже не наблюдалось.
Бритви метелики "хитаються" лише у відкритому вигляді. В закритому, з лезом чи без, все монументально, без хитань. Але пару разів ловив індійську Monarch на тому, що трохи відкручується під час гоління. З рештою наявних такого не бувало (або ж не звертав увагу).
У Feather Popular різниця також є, але не така виражена. Звичайно ж і не з будь-яким лезом.
Цитата :
Попробуй, может вдруг таким образом решится вопрос выравнивания...
Пробував, навіть трохи хитав лезо, закрутивши бритву не до кінця. І метеликів пробував і "течки" з класичними 3-х компонентними. Може трохи краще стає. Але, це може бути й самонавіювання. Тому, ні, не допоможе. Це щось особисте, мабуть.
CNPOMAHELL
Живе тут
Живе тут
CNPOMAHELL

1000 повідомлень

ПовідомленняТема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує.   Проблеми гоління. Голова вирішує. EmptyСб 24 Серп 2024 - 16:53

Гоління 24.08

Прешейв не було
Бритва Gillette King C. (США)
Лезо Gillette Minora Stainless (росія\США)
Пензлик YAQI BRUSH SAGRADA FAMILIA HANDLE R1730 (Китай)
Чаша для гоління звичайна пластикова tm TupperWare (США)
Джерело піни крем для гоління WARS Classic (Польща)
Після гоління бальзам після гоління Lider Classic (Польща)

Загальне відчуття: здивування

Знову пройшло 3 доби, і час голитися. Спочатку хотів поголитися лезом РПЛ. Десь одненьке окремо лежало. Скоріш за все, не дуже сучасне, з тих, що давали "на пробу"  [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]  або [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]. Чому його? Бо раніше ці леза подобалися. А з невеличким зростанням вправності, вирішив оновити своє ставлення до леза. Але щось пішло не так. У метелика Weishi 9306-F лезо ледь увійшло. Мішалася середника. В леза чомусь "фігурна дірка"   була вужчою ніж напрямна бритви. Але вставив якось. І тут знову халепа! Лезо ледь гладило. Не голило зовсім. Теж саме вийшло у бритві "Меридіан", часів УРСР та в Gillette King C. Звичайно ж, голитися таким немає сенсу. А ще, колі відкривав конвертик, здалося, що один край має почорніння в пару міліметрів. Але ж я не мазохіст (у всякому разі не зізнаюся), тому взяв щось інше. :)
Тому замінив лезо на Gillette Minora Stainless. А до пари йому узяв Gillette King C. Чому саме так? Попередні гоління лезом Gillette Minora Stainless та й лезами Gillette, у цілому, давали відчуття, що лезо трохи загостре для першого гоління. Далі ж воно трохи тупиться, та наступні рази не такі неприємні.
Докупи узяв польського крему для гоління WARS Classic та пензля-синтетику від YAQI. Слід зазначити, що коли мені рекомендували не жалкувати крему, то мали рацію. Пінка збилася якось доволі легко (як на мене). Ніяких більбашок в пінці одразу. Можливо трохи загустою вийшла (на мій смак).
Лезо по шкірі йшло без неприємних відчуттів. Але я, з самого початку, обрав сторону, яка менш кусюча. Причому з першого разу ця сторона якось дуже слабко голила. Трохи відкрутив, пошурував лезом у бритві, та закрутив назад. Стало трохи агресивніше голити. Але все ще без неприємних вражень. Так я поголився 2 рази. Повністю "м'якою стороною". Настала черга добривок. Стало трошки краще. Але, знову ж, добривки не змінили ситуацію в цілому. Гоління вийшло без неприємних вражень, але чистим лише візуально. Навіть на рівних поверхнях долонею відчуваються огріхи. Але зоставив як є. Під кінець гоління трохи стягнуло шкіру. Пінка трохи застигла.
Польський бальзам після гоління Lider Classic при не несенні не пік. Але трохи пік згодом. Навіть через пів години шкіру пекло. Все ж добривки виявилися зайвими. Знову ж, як деякі пани з форуму й казали.

До чого ж тут дивування?

А до того, що:
- упевнився, що багато крему\мила, краще для генерації пінки ніж коли мало.
- добривки не дуже впливають на якість результату.
- деякі леза, мабуть таки іржавіють навіть просто зберігаючись на поличці. Десь вище у темі, здається [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання], висловив таку думку. Але я мам сумніви. Але от і переконався.
- густа пінка захищає краще за рідку
Все ще ніяк не можу спіймати ту межу, коли пінка захищає, але не застигає у кінці. Тобто занадто густа пінка теж не ок.

WetShaver, hlopets та all75 Поставили вподобайку

WetShaver
Бувалий
Бувалий
WetShaver

ПовідомленняТема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує.   Проблеми гоління. Голова вирішує. EmptyСб 24 Серп 2024 - 20:04

На щастя чи жаль закони фізики та хімії ніхто не скасовував. Тому будь-яке лезо окислюється і псується будь-де і в будь-який час, коли на нього потрапляє волога і кисень. І захисні покриття, які роблять це лезо умовно нержавіючими, тільки сповільнюють процес.
Нещодавно згадав анекдот про не шкодуйте заварки. Переконався, що для гарного гоління та піни краще брати крему, мила не шкодуючи і води теж. Хоча є і зворотний бік, якщо піни утворюється багато частина її невикористаною зливається в каналізацію. Хоча може це краще ніж піни не вистачить, коли помазок хом'ячить. Або ж піна занадто рідкою стікатиме, чи опадатиме на обличчі. І також помітив, що густіша піна краще розм'якшує щетину (за рахунок більшої концентрації лугу, олій, гліцерину, сорбіту тощо) краще захищає шкіру і менше опадає. Але знову ж таки якщо в цій піні не вистачає інгредієнтів, що утримують вологу або помазок, шкіра її швидко вбирає, то піна почне підсихати. Помітив, що часто піна починає підсихати, якщо помазок недостатньо замочений і починає тягнути вологу з піни. Як вихід можна змочити кінчик помазка у воду і оновити піну. Або додатково зволожити піну і обличчя дрібнодисперсним розпилювачем.

Wolfskin, ARTURIUS, CNPOMAHELL та mad_fish Поставили вподобайку

Wolfskin
Постоялець
Постоялець
Wolfskin

Репутація : 10
Дата реєстрації : 05.07.2018
Вік : 44

ПовідомленняТема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує.   Проблеми гоління. Голова вирішує. EmptyНд 25 Серп 2024 - 7:20

WetShaver пише:
На щастя чи жаль закони фізики та хімії ніхто не скасовував. Тому будь-яке лезо окислюється і псується будь-де і в будь-який час, коли на нього потрапляє волога і кисень. І захисні покриття, які роблять це лезо умовно нержавіючими, тільки сповільнюють процес.
Нещодавно згадав анекдот про не шкодуйте заварки. Переконався, що для гарного гоління та піни краще брати крему, мила не шкодуючи і води теж. Хоча є і зворотний бік, якщо піни утворюється багато частина її невикористаною зливається в каналізацію. Хоча може це краще ніж піни не вистачить, коли помазок хом'ячить. Або ж піна занадто рідкою стікатиме, чи опадатиме на обличчі. І також помітив, що густіша піна краще розм'якшує щетину (за рахунок більшої концентрації лугу, олій, гліцерину, сорбіту тощо) краще захищає шкіру і менше опадає. Але знову ж таки якщо в цій піні не вистачає інгредієнтів, що утримують вологу або помазок, шкіра її швидко вбирає, то піна почне підсихати. Помітив, що часто піна починає підсихати, якщо помазок недостатньо замочений і починає тягнути вологу з піни. Як вихід можна змочити кінчик помазка у воду і оновити піну. Або додатково зволожити піну і обличчя дрібнодисперсним розпилювачем.
Для гарного гоління ще потрібні якісні леза. І використовувати максимум на 5 сеансів кожне лезо.

WetShaver та CNPOMAHELL Поставили вподобайку

mad_fish
Бувалий
Бувалий
mad_fish

Репутація : 10
Дата реєстрації : 24.11.2022

ПовідомленняТема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує.   Проблеми гоління. Голова вирішує. EmptyНд 25 Серп 2024 - 10:26

Wolfskin пише:

Для гарного гоління ще потрібні якісні леза. І використовувати максимум на 5 сеансів кожне лезо.
Вони ж одноразові ці леза  wink Я теж спочатку голився декілька разів з одним лезом, зараз дійшов до того, шо більшість лез використовую один раз, більш гострі, типу физер чи персона, максимум два рази  Проблеми гоління. Голова вирішує. 3387126096

Wolfskin, all75 та CNPOMAHELL Поставили вподобайку

Проблеми гоління. Голова вирішує.
Повернутися до початку 
Сторінка 1 з 5Перейти до сторінки : 1, 2, 3, 4, 5  Наступний
 Схожі теми
-
» Проблеми гоління. Голова вирішує.
» DS-MARS SE Голова
» Алюмінієва голова Yaqi
» Определение/поиск голов для станка
» Интересная голова,кто-то юзал?