Повідомлень : 408 Репутація : 5 Дата реєстрації : 10.12.2017 Звідки : Чернигов
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Чт 14 Лист 2024 - 17:28
Цитата :
До цього я голився раз на 5 днів чи навіть рідше. Саме цією бритвою. Але бритва гальмувала так, що доводилося весь час тиснути. А під кінець 2го проходу рештки мильної пінки ще й майже застигли. Додав рідини у пінку, що зосталася в пензлі та збив трохи.
Ні так не повинно бути, голити важко і гальмувати бритва не повинна. Але радує, що ви вже здогадалися додати воду в піну, що підсихає, і відразу все пішло краще.) Але головне, що якщо лезо поголило добре і чисто без особливих пошкоджень це здорово і правильно. А те, що в першому проході бритва смикала та буксувала це не дивно. Головне, що ви самі дали відповідь чому. Це м'який станок і з досить м'якими лезами, щетина п'ять днів це занадто багато для неї. Тому спробуйте голити щетину триденну. Або після кожного проведення бритвою добре промивайте. Метелики сильно забиваються волоссям, особливо посередині де перегородка. Можна навіть відкрити стулки для цього та воду туди полити.
WetShaver Бувалий
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Чт 14 Лист 2024 - 17:41
Цитата :
Але при змиванні решток пінки\щетини у кінці гоління, трохи пекло зону вус.
Зауважив, що найчастіше шкіра реагує таким ось припіканням у двох випадках, або в піні є якийсь натуральний компонент, на який шкіра трохи реагує. Або ж вплив на шкіру кліматичних умов, після якого вона буває пересушена, обвітрена.)
CNPOMAHELL Поставив вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 1096 Репутація : 4 Дата реєстрації : 01.02.2022 Звідки : Київ
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Чт 14 Лист 2024 - 21:19
WetShaver пише:
Зауважив, що найчастіше шкіра реагує таким ось припіканням у двох випадках, або в піні є якийсь натуральний компонент, на який шкіра трохи реагує. Або ж вплив на шкіру кліматичних умов, після якого вона буває пересушена, обвітрена.)
Схиляюся до думки, що все ж таки якісь компоненти у складі. Інший варіант - якщо сильно "натер" добривками.
Цитата :
Ні так не повинно бути, голити важко і гальмувати бритва не повинна. Але радує, що ви вже здогадалися додати воду в піну, що підсихає, і відразу все пішло краще.
Не завжди. Іноді регулювання густини пінки не дає очікуваних результатів. Саме те, на противагу, до частки користувачів, що вважає, що можна голитися будь-де будь-чим, схиляюся до думки, що може бути "не тим лезо". Все ж таки у більшості бритв доволі вузький диапазон "компенсування леза". Голову будь-якої бритви можна поставити відносно шкіри лише під доволі невеличким діапазоном кутів. А в деяких бритвах цей кут єдиний і заздалегідь закладено виробником (ті ж алюмінієві Henson чи одноразові\касетні бритви). Так, деякі леза дозволяють регулювати ще й вильот леза тік і кут (регульовані бритви). Також майстерність та вправність теж може компенсувати недоліки наявного "устаткування". Але вони не можуть ці недоліки прибрати зовсім. Простіше взяти просто інше лезо. Я до того, що якщо є безліч способів, які впливають на результат, чому не використовувати їх усі? Зміна леза теж прекрасно впливає на процес та результат. Ну і при моїй каруселі зі зміною бритв\лез\решти - майстерність та вправність завітає у гості дуже не скоро. :) Бо міняти треба щось одне, та порівнювати результати впливу. А не як я - заміняти все одразу та потім гадати, що саме вплинуло на поганий результат - недостатня підготовка, обрані компоненти, чи ще щось?
PS: Все ж таки, на противагу від інших, мій нотатник, все ж таки, у першу чергу мій власний нотатник. І допомагає розібратися (або більше заплутатися) у собі, ніж керівництво до дій іншим. Чомусь деякі користувачі форуму цього не розуміють. Я точно не закликаю робити як я. Скоріш навпаки: сподіваюся що хтось прочитає і не буде повторювати. Краще навчатися на чужому досвіді, особливо невдалому. :)
WetShaver Поставив вподобайку
vicbro Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1184 Репутація : 140 Дата реєстрації : 17.07.2019 Вік : 62 Звідки : Одеса
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 15 Лист 2024 - 8:21
Цитата :
Так, деякі леза дозволяють регулювати ще й вильот леза тік і кут (регульовані бритви).
Я таких не знаю, приведите пример, пожалуйста, регулируемой бритвы с изменением угла лезвия.
CNPOMAHELL та Stormfild Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 15 Лист 2024 - 10:26
vicbro пише:
Я таких не знаю, приведите пример, пожалуйста, регулируемой бритвы с изменением угла лезвия.
Під "кутом" мався на увазі не кут, леза, який регулюється у бритві. А те, що можна самому бритву ставити під певним кутом відносно шкіри. Десь це можна зробити. В інших бритвах зміна куту нахилу бритви (о, нарешті підібрав правильний вираз до того, що хотів сказати) призводить до того, що вони перестають голити. :)
Регульованих бритв, де регулюється кут леза самоою бритвою я теж не знаю. Але я багато чого не знаю, може й такі бувають десь. Чи були... Тут у вас точно більше досвіду ніж в мене.
WetShaver Бувалий
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 15 Лист 2024 - 17:42
CNPOMAHELL пише:
Бо міняти треба щось одне, та порівнювати результати впливу. А не як я - заміняти все одразу та потім гадати, що саме вплинуло на поганий результат - недостатня підготовка, обрані компоненти, чи ще щось?
1. нецікаво 2. я не дуже розуміюсь як це - правильно 3. я все одно переважно роблю неправильно
:)
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 15 Лист 2024 - 21:07
Гоління 15.11
Прешейв не було
Бритва метелик Feather Popular (Пакистан)
Лезо Lezo Stainless Steel (Україна\Китай)
Пензлик YAQI BRUSH SAGRADA FAMILIA HANDLE R1730 (Китай)
Чаша для гоління звичайна пластикова tm TupperWare (США)
Джерело піни крем для гоління Palmolive Man Classic (Німеччина)
Після гоління лосьйон після гоління "Кузнецкий мост" (росія)
заспокійливий бальзам після гоління Avon for Man (Велика Британія)
Чергове гоління. Вирішив і надалі тестити "наші" леза. Сьогодні це Lezo Stainless Steel (перший раз). Бритву взяв метелика Feather Popular. Крем для гоління Palmolive Man Classic теж залишився в ротації. Ну що сказати. Слід враховувати, що бритва скоріш за все призначена для гоління кожен день. Триденна щетина трохи завелика. Перший прохід лезо вібрувало. Але не гальмувало і доволі легко йшло по шкірі. На другий прохід вібрація пройшла. Лезо відчувається таким, що голять обидва боки, але один трошки краще знімає. Не було такої великої різниці як з деякими іншими лезами, коли один бук надто агресивний, а інший геть не голить. Вийшло дуже чисто. А якби не намагався зробити ще краще - то ще й безпечно. А так, добривками, поставив 2 цятки червоні - на шиї та на щоці. Під носом одна ще проявилася в кінці вже.
Лосьйон після гоління "Кузнецкий мост" одразу почав холодити шкіру. З часом, знову повернулася печія шкіри. Тут не знаю чи то сам крем, чи числені добривки далися взнаки.
Заспокійливий бальзам після гоління Avon for Man після нанесення теж не заспокоїв.
І так, думаю, що вже можна казати, що якийсь компонент крему для гоління Palmolive Man Classic викликає подразнення. Але значно менше, ніж крем з липою від болгарського КАРО, до прямо дуже пече у процесі гоління і сильно в кінці. А тут менше відчутно, тому й не зрозумів одразу.
Чергове "не надто гостре" лезо вразило. А ще проглядається певна тенденція. Леза, що вважаються гострими - мені здаються занадто агресивними. А леза, що вважаються м'якими та посередніми, навпаки - здаються комфортними. Виключення тільки жовті BIC Chrome Platinum, які багато кому здаються агресивними. Але теж - лише у певних бритвах вони ок.
Yura_ Бувалий
Повідомлень : 166 Репутація : 6 Дата реєстрації : 16.10.2021 Вік : 55 Звідки : Львів
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 15 Лист 2024 - 21:37
CNPOMAHELL пише:
Бритва метелик Feather Popular (Пакистан)
???
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 15 Лист 2024 - 21:39
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] копипащу, бо більшість незмінна, а це не змінив (зосталося з попереднього огляду). І вже не зможу.
Yura_ Бувалий
Повідомлень : 166 Репутація : 6 Дата реєстрації : 16.10.2021 Вік : 55 Звідки : Львів
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 15 Лист 2024 - 21:56
Зрозумів, дякую
WetShaver та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 15 Лист 2024 - 22:07
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] Справедливості заради Treet випускав клона (на вигляд у всякому разі) Feather Popular. Treet silver star чи якось так. Але то давно було, рочків 15+ тому.
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Вчора в 10:45
Гоління 19.11
Прешейв не було
Бритва метелик Feather Popular (Японія)
Лезо Lezo Stainless Steel (Україна\Китай)
Пензлик YAQI BRUSH SAGRADA FAMILIA HANDLE R1730 (Китай)
Чаша для гоління звичайна пластикова tm TupperWare (США)
Джерело піни крем для гоління Weleda Rasiercreme (Швейцарія)
Після гоління лосьйон після гоління "Кузнецкий мост" (росія)
заспокійливий бальзам після гоління Avon for Man (Велика Британія)
З попереднього гоління пройшло аж 4 доби. Окрім крему для гоління Weleda Rasiercreme решта без змін. ЛезоLezo Stainless Steel використовується вдруге. І от що дивно. Спершу пінка вийшла загустою. На другий прохід густину виправив на більш рідку. Але лезо прекрасно ковзало що у перший прохід, що на другий. А ще, при використанні вдруге пропала невеличка агресивність і лезо просто почало гладити шкіру. Тобто, ніби трохи й відчувається, але це не напряжно. Хоча дивно, що цим лезом, взагалі, можна голитися вдруге. Отримав 1 червону цятку на щоці. Результат гоління трошки гірший ніж попереднього разу. На противагу від Palmolive Man Classic крем для гоління Weleda Rasiercreme вважається більш натуральним. Але алергічних реакцій від нього не було, або ж незначні та непомітні.
Лосьон після гоління одразу почав холодити. Але інтенсивність біла нижчою, ніж попереднього разу ( з кремом Palmolive Man Classic). А ще поєднання м'якої бритви та не самого гострого леза здається мені дивним. Ще більш дивно, що ця пара не просто голить, а голить доволі чисто. По логіці повинно бути навпаки. Але маємо що маємо. Вдруге лезо лише трохи гірше виголило шию. Без відвертих пнів, але все одно промацувалося при проведенні по шиї долонею. Але все одно не розумію, як м'яка бритва Feather Popular голить краще за інші, більш агресивні. Також незрозуміло, чому деякі леза (у поєднанні з певними бритвами) з використанням одного крему, мила чи гелю чудово ковзають, а інші гальмують з тими ж кремами\милами\гелями. Чим більше я у це все занурююсь - тим більше питань в мене виникає.