Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 1096 Репутація : 4 Дата реєстрації : 01.02.2022 Звідки : Київ
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Нд 25 Серп 2024 - 15:22
WetShaver пише:
На щастя чи жаль закони фізики та хімії ніхто не скасовував. Тому будь-яке лезо окислюється і псується будь-де і в будь-який час, коли на нього потрапляє волога і кисень.
Я розумію, коли лезо десь валяється роками у ванній. Хоч у шухлядці хоч просто. Так, навіть, у конвертику, але може іржавіти. Або ж на базарі, чи на складі. Звичайно ж, бачив я і іржу на лезях, які валялися відкритими після гоління у ванній. Або ж погано позбавлені вологи. Але щоб, запечатані - таке уперше. Навіть умовний вінтаж з 90х. Ба, навіть Gillette Rubie, виробництва Ірану. Якщо згадати, коли у Ірані прийшли до влади радикальні фундаменталісти, то можна приблизно припустити, коли саме більшість компаній покинули той ринок. А це близька 50 років, як не більше. Це перше лезо, яке іржаве "прямо з коробки".
Цитата :
І захисні покриття, які роблять це лезо умовно нержавіючими, тільки сповільнюють процес.
Захисні покриття, більшою мірою, щоб ребро не тупилося, а не задля захисту від іржі.
Wolfskin пише:
Для гарного гоління ще потрібні якісні леза. І використовувати максимум на 5 сеансів кожне лезо.
Та неякісні леза ще пошукати треба. Я, звичайно, далекий від теорії, що наслідують деякі форумчани. Але знайти погане лезо - це ще треба постаратися. Але, мабуть, треба вточнити. Поголитися можна більшістю лез. Інша справа поголитися, із дотриманням певного комфорту. Ось тут, вже треба підбирати лезо з бритвою. А ще пінку отримати добру. А ще погано голить: теж має не єдине значення. 1. От як згадане раніше РПЛ. Воно фізично не голило. Ніяк. Лезо в бритві банально не діставало шкіри. 2. Голитися можна, але це або боляче, чи коли скубе. Або ж попри усі намагання, результат далекий від "ідеального в голові". Тут, скоріше, голить - але погано.
mad_fish пише:
Вони ж одноразові ці леза [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення] Я теж спочатку голився декілька разів з одним лезом, зараз дійшов до того, шо більшість лез використовую один раз, більш гострі, типу физер чи персона, максимум два рази
Саме тому, ще якихось 70 років тому, робили для лез заточувальні машинки. Це зараз леза, тонші, з іншої сталі, та мають полімерне покриття на ріжучому краї. Раніше ж це було можна та треба. Як із заточуванням інструменту. Ніхто не викидає рубанка, бо він затупився.
Що ж до "одноразовості", це більше питання гігієні. Лезо ще й, як з'ясували вище, має властивість іржавіти.
А ще "одноразовість" це ще й потужна маркетингова омана. Типу: одноразові то ок, за природу і таке інше. Тільки от одноразові леза дехто використовує 1-2 рази. А Одноразові ж бритви, чи касети до бритви використовують аж поки воно у руках ламатися не починає. І ніяких проблем. Бо не думаю, що в касетах для бритв, чи лезах для одноразових бритв використовуються якісь принципово інші технології. ;) Нас привчили до масового споживання. Передбачуване старіння, недовговічні матеріали. Потужна реклама.
Інша страва, що переважна більшість користувачів форуму - все ж не "молодики із пушком", який можна голити місяцями одним лезом. Змінювати лезо треба, коли затупилося, або з позиції гігієни тощо. Тобто усе дуже особисто. Feather мене в якійсь бритві може й на 8 чи 10-й раз поголить. Але лезо буде брудним та іржавим. А комусь вже на друге гоління лезо буде відчуватися затупим. І хто тут правий? Утім голитися лезом 1-2 рази - теж непогана думка. Лезо гостре лезо не буде потребувати компромісів. Причому ця порада масова: підійде і парубкам "із пушком" і тим у кого дріт замість щетини, та голиться 2 рази на добу.
Wolfskin Поставив вподобайку
WetShaver Бувалий
Повідомлень : 408 Репутація : 5 Дата реєстрації : 10.12.2017 Звідки : Чернигов
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Вт 27 Серп 2024 - 21:33
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] То я мав на увазі захисне покриття хромом або нікелем тощо, яке робить загартовану сталь умовно нержавіючою. Тобто захищає від окиснення, іржавіння. А покриття кромки наприклад тим же тефлон покращують ковзання бритви по шкірі і комфорт. Без усіх цих покриттів лезо звичайна загартована залізка, один двічі здиратиме щетину без комфорту. Потім ще й поіржавіє. Таке в мене було з Тріт Карбон після першого гоління.)
CNPOMAHELL Поставив вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Вт 27 Серп 2024 - 22:28
WetShaver пише:
Таке в мене було з Тріт Карбон після першого гоління.)
Щось мені тем у ньому не сподобалося. Але, краще, ще одненьке зголю. Якось потьмяніли трохи враження.
WetShaver Поставив вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Вт 27 Серп 2024 - 23:07
Гоління 27.08
Прешейв не було
Бритва "китайфутур" QShave RD 728 (Китай)
Лезо Mühle Rasurkultur (Німеччина)
Пензлик YAQI BRUSH SAGRADA FAMILIA HANDLE R1730 (Китай)
Чаша для гоління звичайна пластикова tm TupperWare (США)
Джерело піни мило для гоління Proraso Sandal червона банка, стара формула (Італія)
Після гоління бальзам після гоління Avon for Man (Велика Британія)
Голився о 16-й, але враження коли світло дали. Ніби гоління схожі одне на одне але ж нє. Тому біжу вивернути враження "на папері" поки вони ще яскраві.
На днях. товариш нахвалював німецькі Wilkinson Sword у "китайфутурі". Але в нього Ming Shi Shaver 2000, а в мене - QShave RD 728. Не знаю, чи є між ними якась певна різниця, але зовні дуже схожі. Але то не суть. От подумав я, що треба там випробувати лезо німецьке ж Mühle Rasurkultur. Нагадую, що це те ж саме лезо. Це його третє використання. І обидва попередні рази були мені не дуже до вподоби. А ще знову взяв мило для гоління Proraso Sandal, у якості джерела піни. Пензлик цього разу синтетика від Yaqi. Хоч з кабаном виходило простіше, але хочеться навчитися збивати мило і синтетичним пензлем. Збилося доволі просто. Вичавив майже усю вологу з пензля та поколоцьткав у банці з милом. Все, що набиралося - стікало у підставлену піалку. Ніби непогана пінка збилася. Лезо йшло по шкірі так собі. І цього разу винуватцем було не обране мило чи якість пінки. Думаю, для самого леза третє гоління було із серії досягнення. Агресію бритви виставив спочатку на 3. Не сподовалося. Відкрутив на 2.5 ділення. А на другий прохід викрутив на 2. Трошки неприємно йшло. Навіть довелося тиснути деінде. Результат вийшов теж далекий від ідеалу. Навіть поставив 3 коцки червоні коли натискав занадто. Але результат всеодно вийшов кращім, ніж попередні з цим лезом. У всякому разі на рівних площинах було доволі непогано виголено, як і ц зоні вус. Хоча прямо під носом таки зосталося 2 смужки, з-за специфічних габаритів голови бритви. Треба спробувати в цій бритві леза Wilkinson Sword. Думаю вийде непогаго.
Після гоління пройшовся рештками бальзаму після гоління Avon for Man. Ага. Тим самим Avon які зараз розпалися на тлі шкандалю з використанням азбесту в своїй косметиці. Але я спочатку поголився, потім, нашось, прийняв душ і вже тільки потім намазюкався бальзамом після гоління. Шкіру після гоління пекло. Після нанесення бальзаму майже нічого не змінилося. Та, навіть, через 6 годив шкіру все ще пече.
PS: От якби мені бритва QShave RD 728 попалася у якості першої, може й погодився б з думкою, що усі леза голять схоже. У всякому разі саме ця бритва дає схожі відчуття при використанні різних лез. Звичайно, не будь-яких. Але з іншими бритвами в мене не так все одностайно виходить у відчуттях. Другою бритвою, що давала схожі відчуття при використанні різних лез була Feather Popular. Але там і перелік лез, що голять значно менший. Цікаво.
WetShaver та Batman Поставили вподобайку
WetShaver Бувалий
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Сб 31 Серп 2024 - 0:20
Коли результати краще це чудово!
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Нд 1 Вер 2024 - 0:38
Гоління 30.08
Прешейв не було
Бритва метелик Weishi 9306-F (Китай)
Лезо Treet Classic (Пакістан)
Пензлик не було
Чаша для гоління не було
Джерело піни гель Gillette King C. Transparent Shave Gel (США)
Після гоління заспокійливий бальзам-комфорт fOr MEN (Україна)
Голився ще он коли. Можна було б і не писати. Але цікава тема попалася.
Почну з кінця. Результат гоління посередній. Купа добривок. Як результат - шкіра горіла. Також вона горіла і коли наніс бальзам. Але, все одно, результат кращій ніж з використанням леза Mühle Rasurkultur. Без порізів, почервонінь шкіри тощо.
І от яку тему хотілось би підняти. Результат гоління задовільній і там і там. Але ж наскільки відрізняється сам процес гоління. Тобто Treet Classic поголило до певної межі. Додам - доволі приємно поголило. Може завдяки використанню гелю замість кремів\мил. А може зірки так співпали на небі. ;) Так от, поголило лезо до певної межі чистоти. Далі, як би я там гопки не цибав, покращити результат не вдалося. Навпаки "натер шкіру". Це я до того, що навіть "погано поголило" може дуже сильно відрізнятися. Якісь леза голять, але "без фанатизму". Інші з самого початку роблять боляче, скубуть тощо. Треті леза в бритві просто не голять. Враження - ніби забув лезо поставити і водиш по пиці пустою бритвою. Але от це все опис одного й того ж самого результату гоління. Це я все прискіпуюся до того, що в когось виходить поголитися будь-яким лезом. Щасливці. В мене ж, залежно від умов, результат може різнитися від погано, до ідеально, з одним й тим самим лезом. Зауважу, що й у бритві Weishi 9306-F лезо відчувалося по різному, залежно від обраного боку. Завдяки гелю ледь помітно, але ж різниця була відчутна.
WetShaver та hlopets Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Вт 3 Вер 2024 - 3:15
Гоління 02.09
Прешейв не було
Бритва метелик Feather Popular (Японія)
Лезо Treet Falcon (Пакистан)
Джерело піни крем Pearl Shaving Cream (Індія)
Загальний настрій: Поради починають працювати.
Ніби вже й нічого особливого не відбувається. Просто чергове гоління. Але не все так просто.
Спала на око бритва метелик Feather Popular. До цього мої спроби голитися нею були не надто одностайні. Деякі леза голили в ній приємно. Інші ж не голили зовсім. Передбачувано, бо бритва вважається м'яким кожноденником. До неї взяв лезо Treet Falcon. Причому голюся лезом вдруге. А ще взяв рештки крему Pearl Shaving Cream, що дістався мені від Ігоря ( [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]). Знову синтетичний пензлик від Yaqi та незмінна пластикова піалка TupperWare. От і усі дійові особи. Пензлика замочив та добряче відтиснув. Крем вже "плюється" з дозатора не надто жваво, тож скількись вичавив. Води взяв декілька крапель, що стекли з намоченої долоні. Вийшла пінка доволі швидко, без зайвих проблем. Гоління. Бритва доволі приємно літала по шкірі. Голився одним боком усе гоління. Більш агресивним, як виявилося. Під кінець пробував обернути іншою стороною. Ніби значної різниці немає. Хоча відчутно що "м'якший бік" знімає трошки менше ніж "агресивний". І відчутно різний звук зрізання щетини залежно від сторони. Так, були добривки. Але результат гоління значно кращій, ніж при використанні деяких більш агресивних пар лезо-бритва. Доволі чисто вийшло. Хоча шкіру після кільканадцяти добривок пекло при вмиванні, просто пекло та пекло при нанесенні заспокійливого бальзаму-комфорт fOr MEN. Але без червоних цяток та інших дефектів.
Деякі висновки та думки вголос.
По перше деякі поради камрадів по хобі справдилися. -Наприклад те, що доволі регулярне гоління раз на три-чотири доби далися взнаки, та процес і результат гоління покращилися.
Просто результати, які радники чекали від мене вже на третє гоління, або через місяць, довелося чекати місяців сім. Процес покращення результатів, у моєму виконанні, виявився значно повільнішим та довшим. :) Опис та аналіз процесу та результатів теж вплинув на покращення якості гоління в цілому.
-Синтетику Yaqi краще відтискати а потім додавати потроху води краплями.
-Додавання більше крему/мила краще впливає на якість пінки ніж, коли його мало.
Це стосується більшості з випробуваних мною кремів\мил. Так, мені на дуже подобається щільна пінка, але саме вона дає той самий захист, якого мені не вистачало, коли я збивав рідку пінку з крему Pearl Shaving Cream та вважав крем "таким собі".
- Починаю потроху усвідомлювати, що добривки не надто впливають на кінцевий результат. Втім вони значно впливають на стан шкіри після гоління. Але ніяк не позбудуся цієї негативної звички.
В мене, як виявилося, усвідомлення проходить доволі довго. Але, потроху покращуюсь. Вже доволі рідко отримую червоні цятки чи порізи. Але є ще відстань для покращення. :)
PS: Не очікував такого результату гоління від м'якого кожноденника Feather Popular. Тим більше, у парі з такими лезами як Treet Falcom.
WetShaver, vicbro, Kitten911, hlopets та Yura_ Поставили вподобайку
vicbro Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1184 Репутація : 140 Дата реєстрації : 17.07.2019 Вік : 62 Звідки : Одеса
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Вт 3 Вер 2024 - 8:56
Цитата :
-Синтетику Yaqi краще відтискати а потім додавати потроху води краплями.
Это касается всех помазков в твоем случае, а не только этого. Когда уже будешь чувствовать процесс с разным мылом / кремом, тогда будешь отжимать / стряхивать меньше или больше.
Цитата :
-Додавання більше крему/мила краще впливає на якість пінки ніж, коли його мало.
Ну это как в анекдоте про умирающего еврея и его рецепт хорошего чая (или кофе, не помню)
Цитата :
- Починаю потроху усвідомлювати, що добривки не надто впливають на кінцевий результат. Втім вони значно впливають на стан шкіри після гоління.
Распространенная ошибка новичков, которая больше носит психологический характер - это в процессе "добривок"при попытках выбрить некоторые участки прилагать бОльшее давление на станок, чем нужно. Отсюда и проблемы с кожей в этих местах потом. В реальности же, добривки имеют целью не выскоблить с большей силой непробритые участки, а попытаться брить эти участки в других направлениях в зависимости от карты роста волос. При этом давление применяется не больше, чем для всей остальной поверхности бритья.
Этот станок отлично может брить в умелых руках, по крайней мере в качестве ежедневника у меня к нему вопросов нет.
Yura_, CNPOMAHELL та Stormfild Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Чт 5 Вер 2024 - 18:26
vicbro пише:
Это касается всех помазков в твоем случае, а не только этого. Когда уже будешь чувствовать процесс с разным мылом / кремом, тогда будешь отжимать / стряхивать меньше или больше.
Так то так. Просто з пензлем з кабана зійшлося так, що при замочуванні він вбирає рівно стільки вологи, скільки треба для збивання доброї пінки.
Цитата :
Ну это как в анекдоте про умирающего еврея и его рецепт хорошего чая (или кофе, не помню)
"Євреї кладіть більше цукру". Та я ж, зазвичай голюся 1 боком бритви. Тож щільною пінкою все дуже швидко забивається. Не подобається. Ну а рідка пінка не дає потрібного захисту (або відчуття захисту). Так то в мене, скоріш, термін придатності кремів\гелів\мил спливе швидше, ніж я зголю усе. Тобто щось економити немає сенсу. :)
WetShaver Бувалий
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Чт 5 Вер 2024 - 20:17
Хлопці молодці, зібралися, з досвідом, фігні не порадять. А взагалі досвід велика справа, з часом ви розберетеся, що простіше і краще саме для вас, і тоді гоління буде ще приємніше. Ігор молодець, що підігнав вам крем Перл. Свого часу він мене познайомив із милом Табак, за що я йому дуже вдячний. А взагалі як я і казав, поголитися то можна з будь-яким кремом або милом, але гарне мило відрізняється тим, що в нього не треба нічого додавати і якось з ним морочитися. Взяв збив, нанiс, поголився і відмінний результат.)
Kitten911 та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Чт 5 Вер 2024 - 20:47
Гоління 05.09
Прешейв не було
Лезо Treet Falcon (Пакистан)
Джерело піни крем Wars Classic (Польща)
Загальний настрій: Все ще не дуже.
От і прийшов час для наступного гоління. Цього разу взяв крем Wars Classic, решта незмінна. Навіть лезо те саме - Treet Falcon. Тобто це його третє використання. Пензля змочив та одразу трошки вичавив з нього воду. Крему додав не жалкуючи. Води більше не додавав, окрім тої що зосталася в пензлі. Перший прохід лезо якось не дуже йшло. Не неприємно, а ледь некомфортно. На другий прохід трохи змивав рештки піни та зголеної щетини. Тож, при нанесенні, пінка вийшла трошки рідшою. І ось цей раз був більш приємним. Вважаю треба було при збиванні додати трохи рідини. У порівнянні з гелем Gillette King C. Transparent Shave Gel ковзання було гіршим. Як було воно гіршим і у порівнянні з кремом Pearl Shaving Cream. Тобто, якщо індійцю, брак рідини пішов на користь (крем сам по собі трошки більш рідкий за консистенцією). То крему Wars Classic відсутність води не пішла на користь. А може для цієї бритви вже гостроти леза було недостатньо. Так що, важко робити причини гіршого ковзання. Спочатку хотів зовсім без добривок зробити сеанс. Але "дуже багато прогалин". Тому все ж, як результат, шкіру пекло. Хоча й менше ніж попереднього разу. Але й результат гоління вийшов більш компромісним за попередній.
PS: Все ще не відчуваю межу між тим, коли пінка просто щільна, а коли треба додати води. І так, крем не застиг під кінець сеансу гоління. Бо були випадки, коли застигав. В тім, те що, я вже не отримую криваве лице - вже яке не яке досягнення.
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Чт 5 Вер 2024 - 21:15
WetShaver пише:
Хлопці молодці, зібралися, з досвідом, фігні не порадять. А взагалі досвід велика справа, з часом ви розберетеся, що простіше і краще саме для вас, і тоді гоління буде ще приємніше.
Ну прочитати пораду та усвідомити її, це трохи різні речі. Тим більше, що одразу поради не дуже й працювали. Знадобилася купа часу, щоб я упевнився у дієвости порад. А деякі і зараз на мені не працюють.
Цитата :
Ігор молодець, що підігнав вам крем Перл. Свого часу він мене познайомив із милом Табак, за що я йому дуже вдячний.
Так молодець. Але спочатку мені крем не сподобався. І он скільки часу пройшло, щоб удосконалитися, що проблема була не з кремом. ;)
Цитата :
А взагалі як я і казав, поголитися то можна з будь-яким кремом або милом, але гарне мило відрізняється тим, що в нього не треба нічого додавати і якось з ним морочитися. Взяв збив, нанiс, поголився і відмінний результат.)
Ну, бачиш, потрібно було близько пів року, щоб з червоного крему-мила Proraso в мене почало хоч щось виходити, схоже на пінку, а не на рідку водичку. З милом Clubman одразу все добре вийшло. Але, мабуть, веж таки після певного часу експериментів та намагання збивати, переважно різні креми. Можливо, скористайся я порадою щодо просто збивання (без гоління) раз за разом пінки з крему\мила, аж поки не вийде добрий результат - все склалося б і раніше. А може й ні. Бо, вважаю що усвідомлення та прийняття теж важливі. Як видно з останнього гоління, в мене досі не все гаразд з отриманням нормальної пінки. Поки що отримую лише пінку, з якою перестав різати в кров обличчя. Та й тут не факт, що подібного не станеться у майбутньому.
WetShaver Бувалий
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 6 Вер 2024 - 17:31
Цитата :
Як було воно гіршим і у порівнянні з кремом Pearl Shaving Cream. Тобто, якщо індійцю, брак рідини пішов на користь (крем сам по собі трошки більш рідкий за консистенцією). То крему Wars Classic відсутність води не пішла на користь.
Думаю лезо ще в порядку, Фалкон - хороші леза, можуть до десяти разів голити якщо щетина дозволяє. (Тільки треба стежити, щоб не поіржавіли) Головне, щоб щетина ця була добре розм'якшена. Та помітив, що густа піна краще розм'якшує щетина за рахунок своєї конентованості. Але знову-таки крем Варс він сам по собі досить густий і любить воду. Тому після відтискання помазка наступного разу спробуйте додати трохи води, але не на око, а половину чайної ложки, наприклад. І потім з результату буде зрозуміло, чи мало це, чи достатньо, чи багато. Тільки не переплутайте і не забудьте нічого. Вам просто не треба боятись підбирати потрібну комбінацію крему і води. Якщо рідка піна додали сантиметр крему, якщо густа піна, додали половину чайної ложки води і підберете потрібну консистенцію. Між занадто рідкою піною та занадто густою. А ще краще це записати, що допустимо для червоного Проразо знадобилося додати в піну пів ложки води, а для Варса ложку води. Візьміть один помазок, пару мил та ложку і пограйтеся з додаванням води для піни середньої густоти. Це можна і без гоління провести.
all75 Бувалий
Повідомлень : 297 Репутація : 3 Дата реєстрації : 26.10.2021 Вік : 49 Звідки : г. Кропивницкий
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пн 9 Вер 2024 - 12:32
WetShaver пише:
А ще краще це записати, що допустимо для червоного Проразо знадобилося додати в піну пів ложки води, а для Варса ложку води. Візьміть один помазок, пару мил та ложку і пограйтеся з додаванням води для піни середньої густоти. Це можна і без гоління провести.
А ще треба замочувати помазок на однаковий час (якщо мова про натуралів), віджимати/струшувати його з однаковою силою (це взагалі не можна ніяк виміряти), брати однакову кількість крему/мила. І тільки тоді матиме сенс підбирання/запам'ятовування/записування кількості додаваємої води (в чайних ложках). Якщо той во.... порада автору журналу... мило можна набирати ложкою, а не помазком, тоді буде точно відомо скільки взято мила... А крем відміряти в сантиметрах/мілліметрах, а не просто кавелик на око... І буде мінус одна невідома в рівнянні... Це якщо є бажання заморочуватись і відміряти.
WetShaver, Wolfskin та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
WetShaver Бувалий
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пн 9 Вер 2024 - 15:58
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Ср 11 Вер 2024 - 21:34
Гоління 11.09
Прешейв не було
Бритва Gillette King C (США)
Лезо LEZO Stainless Steel (Україна\Китай)
Джерело піни крем Palmolive Man Classic (Німеччина)
Вирішив трохи урізноманітнити гоління. Треба потроху розгрібати звалища лез-пробників, котрих по 1-2 у наявності. Тому змін одразу багато. Давно дивився на українські леза LEZO Stainless Steel. Одненьке мені дав камрад [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання], інше [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]. Були вагання щодо того, у чому це лезо спробувати. В пару йому обрав бритву Gillette King C. Пензлик синтетичний YAQI BRUSH (Toxedo). Крем теж вирішив змінити на Palmolive Man Classic. При збиванні пінки здалося, що замало води. Тож додавав. Після додавання в пінці масово з'явилися бульбашки. Але терпіння при збиванні подолало цю ваду. Лезо по шкірі повзало трохи невпевнено. Відчувалося трохи більше ніж леза у Feather Popular, Weishi чи в китайфутурі, де при голінні вони майже геть не відчуваються, але без неприємних вражень. Після першого проходу перехопив бритву іншим боком. Виявилося, що я голився "м'якшою частиною". Агресивна мені не сподобалося. Там вже відчувалася агресія трохи неприємно. Тому повернувся на м'який бік. Другий прохід та добривки. Багато добривок. Результат вийшов як після гоління майже будь-чим у бритві Feather Popular. Тобто візуально прийнятно. Але при проведенні долонею по шкірі є багато негараздів. Може краще б і зовсім без добривок. Але тоді результат був би геть поганим. Заспокійливий бальзам-комфорт fOr MEN після нанесення лише трохи пече. Тобто, якісь ураження шкірі я таки наніс. Але не занадто важкі, щоб це було зовсім неприємним.
UPD: Ще важливе уточнення.Додам, що під кінець гоління пінка трохи застигла.
У цілому, лезо LEZO Stainless Steel як і лезо MAN KEY Double Chrome Blades мають шанс на існування. Мене і більш імениті леза, часом гірше голять. Якщо не прискіпуватися до чистоти результату, то все ок. Непогана заміна росіянським дешевим лезам.
hlopets, Yura_ та Stormfild Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Сб 14 Вер 2024 - 23:01
Гоління 14.09
Прешейв не було
Бритва метелик "Меридіан" (УРСР)
Лезо LEZO Stainless Steel (Україна\Китай)
Джерело піни крем Pearl Man Shaving Cream (Індія)
Вирішив продовжити знайомство з лезом LEZO Stainless Steel. Але змінив бритву на метелика "Меридіан" часів УРСР, та взяв рештки індійського крему Pearl Man Shaving Cream.
Крем все відверто не лізе натисканням "пирскалки", але в місткості його ще на декілька голінь. Виколупував його комплектною трубочкою та намазував на пензлик. І, пам'ятаючи свої проблеми з занадто рідкою пінкою, мабуть, перестарався із щільністю пінки. Пінка вийшла як ото рекомендували - щільна біла сметанка. Але лезо відверто гальмувало. Усе гоління доводилося тиснути на бритву. Трохи нагадувало гоління з Feather Popular тим, що теж мимоволі тиснеш на бритву, бо по перше залегка, по друге не відчувається лезо під час гоління. В "Меридіані" лезо відчувалося. Але відчувалося не як зворотний зв'язок, а як якесь лезо в бритві, але затупе. А внаслідок відчуття тупого леза та гальмування бритви - доводилось підсвідомо притискати. Не обійшли відчуття різного гоління в залежності від обраного боку мене й цього разу. Причому відкрив бритву, трохи пошарудів лезом, закрутив знову. Відчуття різності зменшилися, але не згинули. Але перестало бути відчуття надто агресивного боку, та м'якого, що не голить. Половину першого проходу я намагався голитися саме "агресивним боком", поки не поміняв. На подив, я доволі непогано виголився. Не без недоліків. Але свої ідеальні гоління я можу перерахувати по пальцях. Але постійне притискання далося взнаки. Шкіра під кінець гоління палала. А ще отримав оті самі цятки, про які я нещодавно хвалився, що позбувся. І, навіть, поріз невеличкий отримав. Теж на шиї.
Щодо недостатньої кількості рідини, мабуть, свідчило й те, що крем під кінець гоління трохи застиг. Як раз тоді я й наставив отих цяток та поріз, намагаючись швидше закінчити процес гоління.
Ну що сказати? Лезо LEZO Stainless Steel в цій бритві голить погано. Воно для неї затупе. Можливо в нормальною пінкою вийшло б трохи краще. А ще було неприємно, що все ще тисну. Причому все розуміючи наслідки.
WetShaver, hlopets та Yura_ Поставили вподобайку
vicbro Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1184 Репутація : 140 Дата реєстрації : 17.07.2019 Вік : 62 Звідки : Одеса
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пн 16 Вер 2024 - 9:07
Цитата :
Щодо недостатньої кількості рідини, мабуть, свідчило й те, що крем під кінець гоління трохи застиг. Як раз тоді я й наставив отих цяток та поріз, намагаючись швидше закінчити процес гоління.
Что мешало смочить кончик помазка в воде и освежить пену с дополнительной влагой? Чем хороша изначально густая пена? Тем, что воды всегда можно добавить в процессе. Или в чашу или кончик помазка смочить и пройти нужное место на лице...
andreyv1979, all75 та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пн 16 Вер 2024 - 10:14
vicbro пише:
Что мешало смочить кончик помазка в воде и освежить пену с дополнительной влагой?
У відповідь на це так і проситься мем "А че, так можно было, что ли?" Відсутність знань про це заважала. :)
Цитата :
Чем хороша изначально густая пена? Тем, что воды всегда можно добавить в процессе. Или в чашу или кончик помазка смочить и пройти нужное место на лице...
Мені загуста не подобається. Погано ковзається бритва та забиваються пінковідводи. Але знайти той ідеал, коли все ще захищає, але бритва по ній добре ковзає, я ще не можу. З моєю "швидкістю навчання", до цього питання, слід, мабуть, повернутися через рік чи два ;)
WetShaver Бувалий
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Вт 17 Вер 2024 - 18:19
До речі, як я вже казав, є варіант змочити нанесену піну, що засихає на шкірі. Це попшикати на неї дрібнодисперсним розпилювачем. Звичайно є дорожчі, вони краще будуть. Але навіть варіант зі звичайним розпилювачем, для квітів та вікон, підійде. Тільки тоді, краще одягати майку, щоб не замочити одяг. Ось наприклад відео де поляк, у віці, ще й голову голить і в нього періодично на шкірі підсихає крем Палмолів. Багато хто з вестернів, користується такими розпилювачами, серед американців, кожен третій, напевно. І це при тому, що у них і вода чистіша, і м'якша, менше підсихає. Звичайно, у нас можливості не такі, як у американців, але розпилювач за 150 грн. думаю кожен подужає.)
andreyv1979, hlopets, Yura_ та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Вт 17 Вер 2024 - 18:51
WetShaver пише:
До речі, як я вже казав, є варіант змочити нанесену піну, що засихає на шкірі. Це попшикати на неї дрібнодисперсним розпилювачем
Як варіант. Тим більше, як раз цей крем зараз в ротації. Користуюсь періодично ним. В мене виходило трохи інакше зробити пінку більш рідкою. Це вмитися після першого проходу бритвою. Але тут набагато менш передбачувана ситуація. Бо, якщо пінка з самого початку була не дуже щільною, то на другий прохід вона стане зовсім рідкою. А ще кількість вологи після вмивання буде значно більшаю. Це не 1-2 пшика дрібнодисперсними краплями. А ще це працює лише перед 2м проходом. Тобто треба наперед здогадатися, що буде сохнути. :) А за пораду спасибі. Спробую.
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Вт 17 Вер 2024 - 20:38
Гоління 17.09
Прешейв не було
Лезо Gillette Minora Stainless Steel (росія\США)
Джерело піни мило для гоління Clubman Pinaud (США)
Після гоління лосьйон після гоління Bradoline Bond Secret After Shave (Угорщина\Франція)
Сьогодні багато змін. Хоча більшість з цього, окремо все побувала. Бритва Feather Popular з Японії, лезо Gillette Minora Stainless Steel російського виробництва (нове). Джерелом піни буде мило для гоління Clubman Pinaud (США). Пінку набирав попередньо змоченим, та добре відтиснутим синтетичним пензлем від Yaqi Brash. Так, відтиснутий пензлик давав згенерувати добру пінку. Таку саму, як з добре замоченим кабаном (без відтискання). Доволі довго виходила занадто рідка пінка. Тепер в мене інша проблема - занадто щільна. Можливо ще трохи і застигла б. Але закінчив гоління швидше. А може то лише такі відчуття. Не упевнений. Уся набрана пінка була в пензлі на боках піалки, де її трохи збивав, майже не зосталося нічого. Лезо йшло доволі упевнено. Відчував його на шкірі, але без болючих вражень. Агресивність гоління сьогодні була доволі відчутною. Весь час голися "більш агресивним боком". Здається не тиснув. І проблем з ковзанням теж не було. Але результат... Отримав низку цяток по всій шиї, одну на щоці та одну у зоні вус. При цьому не сказав би, що після гоління шкіру пекло. Нанесення лосьйону після гоління Bradoline Bond Secret After Shave (пишуть що Франція) неприємних вражень не додало. Одразу почало холодити шкіру. Але через пів години трохи пече шию. Але я зараз сиджу так, що підборіддям притискаюся до тієї області, яка пече. Дивлюся змінно на монітор або на клавіатуру. Може натер. Лосьйон після гоління Bradoline Bond Secret After Shave сподобався. Хоча деякі запахи та аромати я відчуваю сильніше, за середньостатистичного користувача, відрізняти парфумерні запахи я не вмію. Мені воно пахне ніби у морську водичку накидали чогось цитрусового. А ще трохи від мила зелена скошена травичка забивала.
PS: Цікаво, що після гоління бритвою Feather Popular результат майже ідентичний голінню з більш агресивними бритвами з деякими лезами в парі, з купою добривок. Тільки пече шкіру менше.
Wolfskin, hlopets та all75 Поставили вподобайку
all75 Бувалий
Повідомлень : 297 Репутація : 3 Дата реєстрації : 26.10.2021 Вік : 49 Звідки : г. Кропивницкий
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Ср 18 Вер 2024 - 12:26
CNPOMAHELL пише:
PS: Цікаво, що після гоління бритвою Feather Popular результат майже ідентичний голінню з більш агресивними бритвами з деякими лезами в парі, з купою добривок.
Згодом, вийдеш на рівень коли кількість проходів/добривок для отримання ББС не буде залежати від станка і гостроти леза.
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Ср 18 Вер 2024 - 12:28
all75 пише:
Згодом, вийдеш на рівень коли кількість проходів/добривок для отримання ББС не буде залежати від станка і гостроти леза.
Воно і зараз не залежить. Однаково погано. :)
vicbro та all75 Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пн 23 Вер 2024 - 21:50
Поєднаю одразу два останнії гоління.
Гоління 20.09
Прешейв не було
Лезо Gillette Rubie Stainless (Іран)
Джерело піни крем Palmolive Man Classic (Німеччина)
Це гоління відрізнялося від решти інших тим, що, тільки но я вмився, збив добру пінку та збирався нанести її на обличчя аж раптом мені зателефонували. І повернувся до процедури я аж за годину. Звичайно, трохи збив пінку додавши трохи води. Але слід похвалити німців за те, що цією пінкою, мабуть, можна було б поголитися без поновлення. Лише трохи підсохла. А ще треба похвалити лезо Gillette Rubie Stainless виробництва Ірану. Лезо використовую вдруге. І от яки цікавий напис я там побачив. На лезі написаний патент №5997. Тобто лезо, мабуть, 97 року виробництва чи пізніше. А цікавого тут те, що країна повернулася до ісламу ще наприкінці 70х. І ніхто не заважав "Жілєту" працювати з країною під санкціями. Чомусь вважав ці леза більш давніми. Але до більш звичайних для пересічного європейського бритвомана Gillette Rubie у білій коробці із помаранчевими написами іранському лезу все-таки далеко. Зате іранець на голову перевершує сучасні поробки на колись культове лезо Gillette Rubie.
Зважаючи на бритву, гоління вийшло далеким від ідеалу. Але це бритва і не для цього. Скоріш це або кожноденник, або бритва для внутрішнього, азійського ринку з їх тонкою м'якою, рідкою щетиною.
Гоління 23.09
Прешейв не було
Бритва метелик Monarch (Індія)
Лезо Treet Classic (Пакистан)
Джерело піни мило для гоління Proraso Red Sandal Wood стара формула (Італія)
Після гоління лосьйон після гоління "Кузнецкий мост" (росія)
Все починалося добре. Пінку набрав у коробці з рештками мила. потім збивав у своїй піалці, з невеличким додаванням води. Лезо поводило себе трохи агресивно на відчуття. Але доволі жваво поголився перший прохід. Потім трохи розслабився, та, вже подумував, як гарно, просувається ефективність та точність гоління, якщо голитися зі стабільною періодичністю. Звичайно ж, поки був десь у думках, отримав купу цяток на шиї, одну на щоці. А о самому кінці прямо загнав кінчик леза під носом. Ледь спинив кров декілька разів поспіль використовуючи лосьйон після гоління "Кузнецкий мост". Навіть трохи пальцем потримав ранку. Спочатку хотів голитися із Жілєтівським гелем (той що прозорий, з комплекту з бритвою). Мабуть, результат був би кращим і не таким травматичним у цьому випадку. Але маємо що маємо.