Повідомлень : 408 Репутація : 5 Дата реєстрації : 10.12.2017 Звідки : Чернигов
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Ср 23 Жовт 2024 - 13:39
CNPOMAHELL пише:
Я пару разів спромігся навіть гелю навалити стільки, що гоління вийшло "таким собі".
Для гелю взагалі не особливо важливо, скільки його класти на шкіру, достатньо, щоб була мінімальна плівка, тонким шаром. Він так не висихає і не так сушить як мило лужне.) Але є важлива умова, його потрібно наносити на вологу шкіру, щоб шар гелю був на вологій поверхні. Він і сам по собі слизький, але якщо під ним нерівна, не пом'якшена шкіра, то і йому доводиться працювати ра двох.) Віддавати свою вологу.
CNPOMAHELL Поставив вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 1096 Репутація : 4 Дата реєстрації : 01.02.2022 Звідки : Київ
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Ср 23 Жовт 2024 - 18:34
Alex пише:
Как меня бесят уроды покупающие торговые марки, а не производства и технологии.
Ви оце так сказали, ніби інші марки роблять якось інакше. І, якщо "стара" Gillette ще мала певне відношення до виготовлення лез та бритв, теперішній Procter & Gamble - просто великий Холдінг, що скупив не один десяток брендів. Як власне і сама Gillette свого часу. До речі, London Bridge свого часу виготовлялися на заводі в Британії (здається у Шеффілді), що належав саме Wilkinson. Не знаю як Gillette і Wilkinson контактували між собою у сьому питанні. А ще "німецький" Wilkinson теж до того самого британського Wilkinson теж має доволі віддалене відношення. Бо їх же поглинув інший голярський гігант American Safety Razor Company, якщо не помиляюся. До речі, їм же належить пакистанський виробник лез Treet Company. Тому ситуація рівноправна. Тільки чомусь ніхто не кричить, що Wilkinson вже давно просто торгова марка та відома назва. Як, власне, і багато інших. Зі "стариканів", мабуть, французький BIC один зостався та японці. Індійці ще.
Цитата :
То что продает Barbercompany, утверждая ,, London Bridge створюються за технологіями відразу двох компаній: Gillette і Wilkinson Sword
Не читайте рекламу. Хлопцям тож продати побільше хочеться.
Цитата :
всего лишь обычное китайское дерьмо производимое для азиатского рынка, причем в его стоимость входит также плата за право нанести надпись London Bridge на поверхность.
А шо не так? Логічно виготовляти леза локально, якщо великі обсяги. Заради цього можна віддати один з брендів, яких у P&G велика купа. Так, лезо не найгостріше. Але точно голить краще, ніж більшість китайських лез. London Bridge дуже схожі на китайські ж Gillette Super Blue Blades.
І якщо вас так бомбить від назв, згадаємо пітерського виробника лез по ліцензії Gillette. Там теж нічого схожого із Gillette, Astra, Polsilver, Perma-Sharp, Minora, Nacet тощо. Я загалом вважаю сучасне Gillette RUBIE найбільш провальним лезом. Китайські London Bridge для мене менш огидні ніж пітерські Gillette RUBIE. До речі, як вам леза Gillette Super Thin? Теж азійці роблять. Бувають китайські, в'єтнамські, тайські і не тільки). Добрі ж леза?! Якраз Super Thin від Gillette більш відомі на азійському ринку. Це можливо навіть ті самі китайці що й London Bridge виробляють. І якщо, що - у половині латиноамериканських країн так чи інакше виготовляли (і зараз теж) леза Gillette. Так що намагатися відстежувати хто кому ким доводиться та чи не зосталися відомі бренди лише на папері? Ті ж Royal Plilips зосереджені лише на медичному обладнанні. Навіть ламповий бізнес, здається, продали. Хто робить решту - питання з питань.
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Ср 23 Жовт 2024 - 18:35
WetShaver пише:
Для гелю взагалі не особливо важливо, скільки його класти на шкіру, достатньо, щоб була мінімальна плівка, тонким шаром. Він так не висихає і не так сушить як мило лужне.) Але є важлива умова, його потрібно наносити на вологу шкіру, щоб шар гелю був на вологій поверхні. Він і сам по собі слизький, але якщо під ним нерівна, не пом'якшена шкіра, то і йому доводиться працювати ра двох.) Віддавати свою вологу.
Мені, останнім часом, вдавалося навіть такі гоління (з гелем) зіпсувати. :)
WetShaver Поставив вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пн 28 Жовт 2024 - 17:01
Гоління 29.10
Прешейв не було
Бритва Gillette King C (США\Китай)
Лезо Euromax Platinum Coated (Індія)
Пензлик YAQI BRUSH SAGRADA FAMILIA HANDLE R1730 (Китай)
Чаша для гоління звичайна пластикова tm TupperWare (США)
Джерело піни крем для гоління Palmolive Man Classic, зелений тюбик (Німеччина)
Після гоління лосьйон після гоління "Кузнецкий мост" (росія)
заспокійливий бальзам-комфорт fOr MEN (Україна)
Попереднє гоління навіть не описував. 3й раз BIC Chrome Platinum у китайфутурі - дуже погано. Лезо резонувало на 1 та просто погано голило на 3-4 розиціях. Результат і не чистий і боляче.
Цього разу взяв нове індійське лезо Euromax Platinum Coated. Бритва Gillette King C. Решта майже без змін. Лезо одразу повело себе дивно. Один бік доволі чуттєво скубав при голінні. Інший - ледве гладив. Голився агресивним боком. Цього разу точно не пінка винна (з крему для гоління Palmolive Man Classic). Бо робив і щільнішою і рідшою. Лезо краще поводити себе не стало.
Спочатку подумав, що хоча сам процес був неприємним, результат доволі непоганий. Підборіддя та шию вже не намагався вискобрили. А от зона вус вийшла доволі чистою. Але, при змиванні решток піни та зрізаного волосся, зрозумів, яким чином гоління вийшло чистим. Шкіру сильно пекло при вмиванні. У зоні вус біли 2 смужки порізів. Декілька цяток було розкидано по шиї. Звичайно, ж втретє низка червоних цяток утворилася, там де й три попередні рази: нижче лівого вуха, де кінчається щелепа.
Лосьйон після гоління "Кузнецкий мост" майже одразу почав холодити шкіру. Усе трошки заспокоїлося. Але, через 20 хвилин, все ж таки пекло в одному місці. Ну то передбачувано, якщо, навіть просте вмивання водою завдавало неприємних відчуттів.
Що не кажіть, а універсальних лез, які б голили будь-де, майже не існує. Можливо, невеличкими проходами, вдалося б трошки краще проголитися. Але саме лезо краще б голити не стало.
hlopets та Meo Поставили вподобайку
WetShaver Бувалий
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Вт 29 Жовт 2024 - 1:42
Леза це дуже індивідуальна річ. Комусь краще одні, комусь інші. У них дуже багато змінних. Метал, товщина, загартування, заточування. Але якщо були комфортні пари з якимись лезами (i бритвами), то краще їх запам'ятати або записати, щоб не повторювати цикл досліджень і дослідів знову.)
hlopets, all75 та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Вт 29 Жовт 2024 - 15:16
WetShaver пише:
Леза це дуже індивідуальна річ. Комусь краще одні, комусь інші. У них дуже багато змінних. Метал, товщина, загартування, заточування. Але якщо були комфортні пари з якимись лезами (i бритвами), то краще їх запам'ятати або записати, щоб не повторювати цикл досліджень і дослідів знову.)
Просто ці леза дехто сильно нахвалював. Чекав чогось на кшталт лінійки Treet чи Lord. А у тих бритвах де голили, та, місцями, непогано голили Treet чи Lord, це леза показали себе дуже незадовільно. У чомусь мене оце Euromax Platinum Coated точно непогано поголило. У всякому разі трохи краще ніж на трієчку
WetShaver Бувалий
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Ср 30 Жовт 2024 - 1:49
Ну так я ж і говорю ці леза хвалили ті люди, кому вони підійшли. Мені вони до речі теж непогані, гострі і різ впевнений, Правда у мене вони голять тільки двічі, потім шкребуть. Знімають епітелій та залишають сліди подразнення та червоні цятки.
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Ср 30 Жовт 2024 - 12:04
WetShaver пише:
Мені вони до речі теж непогані, гострі і різ впевнений, Правда у мене вони голять тільки двічі, потім шкребуть. Знімають епітелій та залишають сліди подразнення та червоні цятки.
Та я ніяк не вигадаю, яку бритву використатИ, щоб стало норм. Піти по аналогії з Lord, Treet, як я вже писав вище - не вийшло.
WetShaver Бувалий
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Ср 30 Жовт 2024 - 15:07
Ну не знаю як у вас буде, але для мене всі три виробника геть різні. Євромакс напевно найгостріші, потім йдуть Лорди та Тріти. Причому й у Лорда є гостріші леза (Шарк Платинум) і м'якіші (Лорд Хром, Біг Бен). І у Тріт теж. Трит платинум і Фалкон - гострішi, інші м'які. А є і взагалі погані – Тріт Карбон. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
WetShaver Бувалий
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Ср 30 Жовт 2024 - 15:08
Ну не знаю як у вас буде, але для мене всі три виробника геть різні. Євромакс напевно найгостріші, потім йдуть Лорди та Тріти. Причому й у Лорда є гостріші леза (Шарк Платинум) і м'якіші (Лорд Хром, Біг Бен). І у Тріт теж. Трит Платинум і Фалкон - гострішi, інші м'які. А є і взагалі погані – Тріт Карбон. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Ср 30 Жовт 2024 - 15:29
WetShaver пише:
Ну не знаю як у вас буде, але для мене всі три виробника геть різні. Євромакс напевно найгостріші, потім йдуть Лорди та Тріти
От і я приблизно цього ж очікував. Але в мене інакше.
Цитата :
Причому й у Лорда є гостріші леза (Шарк Платинум) і м'якіші (Лорд Хром, Біг Бен). І у Тріт теж. Трит платинум і Фалкон - гострішi, інші м'які. А є і взагалі погані – Тріт Карбон. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
Мені чомусь сталеві всюди (у більшості виробників) більш заходять. Особливо цікава по Treet різниця у враженнях. Treet Platinum мене геть не голять. І неприємно і результат таке собі. А от голять мене Treet Classic. При цьому Treet Falcon поведінкою мені нагадують просто більш живучі Treet Classic. Treet Carbon є. Треба лише спробувати.
ПВА Поставив вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Чт 31 Жовт 2024 - 21:07
Гоління 31.10
Прешейв не було
Бритва метелик Feather Popular (Японія)
Лезо Treet Carbon (Пакистан)
Джерело піни крем для гоління Weleda Rasiercreme (Швейцарія)
Пан [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] нещодавно "плювався" на леза Treet Carbon. Не зайшли вони йому. А я... не бачу підстав теж не спробувати та отримати власні враження. У пару до леза взяв метелика Feather Popular. Лезо нове. Крем сьогодні швейцарський крем для гоління Weleda Rasiercreme з синього тюбика. Не знаю, добре збилася пінка сьогодні, чи знову пожалкував води, але сьогодні танцюристу (тобто мені) нічого не заважало, хехе. Лезо доволі непогано ковзало по шкірі. Все ж таки був якийсь нюанс. Але перетворити у слова свої враження я так і не зміг. Була відмінність, але не можу поки що описати. Зате можу сказати, що лезо знову сильно відрізняється сторонами. У всякому разі на другий прохід попалася "м'яка сторона". Після якої зміг ще виголитися, просто перевернувши на інший бік бритву. Звичайно ж, вийшов далекій від ідеалу варіант. Але я іншими бритвами голюся майже в таким же результатом після числених добривок. Тут добривки теж були. Стало трошки краще у зоні вус. Утім, все одно промацується щетина після гоління. З проблем - знову та сама ділянка під лівим вухом. Думаю просто треба трохи більше, ніж 3 дні, щоб там усе загоїлося остаточно. Лосьйон після гоління "Кузнецкий мост" наніс аж через 15 хвилин після гоління. Трошки пекло. Майже одразу почало холодити. Це передбачувано після числених добривок. Але слід зазначити, що під час вмивання боляче не було. Хоча ,при нанесенні лосьйону трохи почервоніли щоки.
Міні лезо Treet Carbon сподобалося. Я так розумію, це те саме лезо, що на закордонних форумах називають Black Beauty. Голило мене впевнено, не гальмувало, хоча й з нюансом. Результат звичайний для цієї бритви (Feather Popular).
Треба буде його в інших бритвах "поганяти".
WetShaver, hlopets та Meo Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Чт 31 Жовт 2024 - 21:11
Доречі, аромат крему для гоління Weleda Rasiercreme, теж не сказав би, що дуже мені приємний. Хвоя якась. Утім це все одно краще, ніж відчути цей аромат та смак у пиві. Мені таке дуже не дуже.
WetShaver та hlopets Поставили вподобайку
WetShaver Бувалий
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Сб 2 Лист 2024 - 1:36
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] Мені б ваші проблеми.) Я можу пиво роками не пити.) До речі, мені аромат Веледа нагадує крем для гоління Лідер. Теж такий цитрусовий фужер, тільки у Лідера він більш виражений і різкий, а у Веледи з хвойною нотою. Знаю зі мною хтось не погодитись але для мене Веледа це погіршений Лідер.) Що стосується лез Тріт Карбон, вони ж блек б'юті, вони ж чорнокоричневий Тріт.) То я підтверджую гірше лез у мене не було.) Але я не здивований, що вони вам сподобалися, у вас все якось особливо відбувається. А відрізняються вони у голінні тим, що вони з вуглецевої сталі без нержавіючого нікеле-хромового покриття, без тефлону та інших нових типів покриття. А по-старому як і леза Нева покривають воронiнням. Тому я й казав, що для мене Тріт Фалкон гострі карбонові леза, Класік як тупий Фалкон, а Карбон як не вкритий і менш гладкий та більш іржавіючий Класік. Тобто серед карбонових лез Тріт, Карбон – найгірший. До речі чорний карбон від чешкого бренду Тайгер теж гидота рідкісна, і це не тільки моя думка.) А те що вас добре поголив Тріт Карбон, я радий, за вас, значить вам пощастило. Але не факт, що ви зможете їм вдруге поголитися, тим більше через пару днів. Він уже напевно весь іржею вкрився.)
CNPOMAHELL та Vlad_S Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Сб 2 Лист 2024 - 10:05
WetShaver пише:
Мені б ваші проблеми.) Я можу пиво роками не пити.)
Десь настільки ж часто п'ю пиво. Просто це була одна з останніх спроб, тому закарбувалося у пам'яті як неприємний досвід.
Цитата :
До речі, мені аромат Веледа нагадує крем для гоління Лідер. Теж такий цитрусовий фужер, тільки у Лідера він більш виражений і різкий, а у Веледи з хвойною нотою. Знаю зі мною хтось не погодитись але для мене Веледа це погіршений Лідер.)
Цитрусів я ніби то не відчував ні там, ні там. На противагу від лосьйону "Кузнецкого моста", де цитруси прямо напирають. Лідер мені показався нейтральним. Трошки специфічний аромат, але не напряжний. І поки не прочитав, навіть не порівнював креми. Мабуть це тому, що Лидера я одразу ж після купівлі спробував разок, зрозумів, що від Варсу по властивостях голярських він ніяк не відрізняється, та й поклав назад, на поличку, чекати "кращих часів". Тому й крем Вилєда, при користуванні ніяких споріднених відчуттів взнаванності не викликав.
Цитата :
Що стосується лез Тріт Карбон, вони ж блек б'юті, вони ж чорнокоричневий Тріт.) То я підтверджую гірше лез у мене не було.) Але я не здивований, що вони вам сподобалися, у вас все якось особливо відбувається.
Сам дивуюся. Звичайно, спробую ще деінде, але у Фізері Попюларі лезо відпрацювало на відмінно. З іншого боку це не дуже й дивно. Мені загалом "сталеві" леза заходять краще ніж іх "платинові" родичі. На край - хромовані. Але точно не "платина". Дому із подивом читаю відгуки, що Treet Platinum - добрі леза. Пробував їх уперше рочків 8 тому. Пара лез йшла комплектом до бритви Treet Hercules. І окремо купував. Також є відносно нещодавно придбані пачки (але не знаю кили вони реально виготовлені). Яке були вони мені поганими, так і не змінилося нічого з того часу. Тако ж як і Gillette Minora мені кращі за Gillette Platinum. Утім Gillette Silver Blue подобаються більше. В них одразу немає первинної агресії "Мінор", яка проходить на друге гоління. А в Платинумах не проходить. :)
Цитата :
А відрізняються вони у голінні тим, що вони з вуглецевої сталі без нержавіючого нікеле-хромового покриття, без тефлону та інших нових типів покриття. А по-старому як і леза Нева покривають воронiнням.
То ви не пробували, мабуть, честькі леза Tiger Carbon. Там покриття коричневого кольору, як у вищезгаданої НЄВИ. От вони геть не голять. Десь на рівні китайських лез з подібною зовнішністю. В мене була пачка Flying Eagle, які не голять теж.
Цитата :
Тому я й казав, що для мене Тріт Фалкон гострі карбонові леза, Класік як тупий Фалкон, а Карбон як не вкритий і менш гладкий та більш іржавіючий Класік.
Мені теж Falcon, Classic та Carbon здалися схожими. Але ще слід спробувати Carbon, щоб визначити, яке саме місце вони посідають у вищеназваному ланцюгу. І лезо Treet Platinum відчувається геть несхожим на них.
Цитата :
До речі чорний карбон від чешкого бренду Тайгер теж гидота рідкісна, і це не тільки моя думка.)
О, вже бачу, теж пробували :)
Цитата :
А те що вас добре поголив Тріт Карбон, я радий, за вас, значить вам пощастило. Але не факт, що ви зможете їм вдруге поголитися, тим більше через пару днів. Він уже напевно весь іржею вкрився.)
Треба ще пробувати деінде. Може це якраз заслуга бритви, а не леза. Доречі, і Тигра теж там спробувати.
WetShaver Бувалий
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Сб 2 Лист 2024 - 19:53
Правильно спробуйте ще й Тигра у Февері, може він реально всі карбонові леза з темним покриттям добре приймає.) Тоді принаймні менше буде мук із цими лезами в інших станках, не викидати ж їх.)
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Сб 2 Лист 2024 - 23:35
WetShaver пише:
Правильно спробуйте ще й Тигра у Февері, може він реально всі карбонові леза з темним покриттям добре приймає.) Тоді принаймні менше буде мук із цими лезами в інших станках, не викидати ж їх.)
Поки що, всюди де пробував "карбонового Тигра" - дуже погано було. Ото реально воно як та НЄВА часів СРСР. Самому цікаво як воно буде. Найближчим часом спробую.
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Нд 3 Лист 2024 - 18:39
Гоління 03.12
Прешейв не було
Бритва метелик Feather Popular (Японія)
Лезо MAN KEY Double Chrome Blades (Україна\Китай)
Джерело піни крем для гоління Weleda Rasiercreme (Швейцарія)
Перше гоління у цьому місяці. Як і планував, сьогодні поставив у бритву Feather Popular лезо Tiger Carbon Safety Razor Blades. Але буквально 2 проводи по шкірі дали зрозуміти, що дива не станеться, і тут лезо теж голити не збирається. В мене поряд лежало кілька початих пачок із купою лез. І тут впало на око лезо MAN KEY Double Chrome Blades. Думки про них, в інтернеті, доволі суперечливі. Одні нахвалюють, інших вони геть не голять. Я з першої частки. Мене ці леза голять. і голять добре майже всюди, де їх пробував. Виняток - косоріз від Yaqi. Але там мене нічого приємно не голить. В 1 прохід ще можна, а 2 то вже - катування якесь, а не гоління.
Так от, сьогодні в мене буде лезо MAN KEY Double Chrome Blades у бритві Feather Popular. Решта зосталася з попереднього гоління. Навіть не знаю, чи то з крему для гоління Weleda Rasiercreme вийшла загуста пінка, чи то мало поклав. Але розмазував те, що увібрав у себе пензлик YAQI BRUSH SAGRADA FAMILIA HANDLE R1730. На станках піалки, яку використовую для збивання пінки, майже нічого не лишилося. Лезо ковзало добре. Ефект різного гоління теж був наявним. Але тут це виглядало доволі незвично. Одна сторона приємно голила, інша просто не голила. Інакше кажучи, я все гоління провів ефективним боком. Як завжди для цієї бритви: поголився візуально чисто. На ділі, було немало ділянок, де можна було ще щось зрізати. Із пошкоджень - одна кривава цятка на шиї. І все. Навіть оте проблемне місце, яка щоразу стає закривавленим останні декілька разів, цього разу проблеми оминули стороною. Я намагався виголитися краще. Тому, була невеличка печія при змиванні решток крему. Причому здалося, що подразнена шкіра реагувала саме на компоненти крему. А ще, здалося, що крем, що використовував до цього - Palmolive Classic давало більшу реакцію. Зверну увагу наступним разом. Лосьйон після гоління "Кузнецкий мост" трошки припік. А ще майже не відчувалося ефекту охолодження, як це було у попередні гоління. А ще шкіру пече в деяких місцях навіть через 10 хвилин після нанесення. Так що гоління вийшло не гіршим, ніж коли використовуються більш імениті леза. Але й пекло сильніше. Бо лезо, все ж таки, трохи поступається конкурентам. Тож і результат вийшов трохи гіршим. А добривки ситуацію не дуже покращили. З кремом теж незрозуміло. На 2й прохід я зробив майже рідку пінку. Може ще це вплинуло на результат (я про подразнення). Буду намагатися зрозуміти, яка щільність пінки мені потрібна з цього кремі, та як це впливає на результат.
hlopets та Batman Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Ср 6 Лист 2024 - 16:41
Гоління 06.12
Прешейв не було
Бритва метелик Monarch (Індія)
Лезо Treet Carbon (Пакистан)
Пензлик не було
Чаша для гоління не було
Джерело піни гель для гоління Gillette King C. Transparent Shaving Gel (США)
Нове гоління. Знову вуглецеве лезо Treet Carbon. Друге використання. Змінив бритву на метелика Monarch з Індії. У якості джерела пінки - гель для гоління Gillette King C. Transparent Shaving Gel. Чому саме такий вибір? У бритві доволі комфортно поводили себе леза Treert Classic. особливо у поєднанні з гелем. Очікував легкого та якісного гоління. І добряче обламався. Починаю розуміти пана [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]. "Різний вильот був". Але різниця між "неприємно голить" та "неприємно голить+вібрація". Вибрав бік, де хоча б без вібрації. От не розумію. Чи то я занадто добряче гель розумію? Ніби перевіряв та додавав води, щоб не занадто сухо було. Лезо відверто скукубало весь перший прохід. Ніби моя стандартна довжина волосся з голінням "раз на три доби "- лезу занадто. На друге гоління трохи додав гелю та перевірив ковзання. Все ніби ок. І от на зголеному за попередній прохід волоссі лезо показувало себе краще. Все ж було трошки неприємно. Але ж трошки, а не "боляче" як у перший прохід. А, спершу, навіть мав сумніви - чи тим лезом я взагалі голюся? Попри неприємні, а спершу навіть болючі відчуття, виголився доволі непогано. Значно краще ніж з цим лезом у Feather Popular. Але у японці це було хоча б комфотним. А тут доволі неприємно.
У процесі гоління поставив 2 червоних цятки. Але ні родимок, ні інших нерівностей не зголив. І після гоління Feather Popular, пройшло те проблемне місце під івухом, що декілька разів поспіль вкривалося червоними кривавими цятками. Лосьйон після гоління припік і одразу почав холодити. Ну то одразу зрозуміло було, що добривки далися взнаки. Бальзам після гоління при нанесенні (десь аж через пів години наніс) пік.
PS: Чекав від леза Treet Carbon чогось на кшталт поведінки Treert Classic, яке у поєднанні з гелем, наближується до "ідеальної поведінки". На мій смак звичайно ж. Бо результат гоління з Treert Classic теж далекий від ідеального. Але, доволі наближений і сам процес гоління приємний принаймні. Коротше, буду пробувати лезо ще деінде.
hlopets та Meo Поставили вподобайку
WetShaver Бувалий
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Ср 6 Лист 2024 - 17:34
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] Насправді навіть хріновими лезами (такими як темний карбон) можна поголитися хоча б раз. Потім вони звичайно ж швидко іржавіють і як кажуть на цьому все.) Є звичайно не для голiння, технічні всякі, але думаю їх дуже мало у продажу. Так, ось один раз з пачки цими лезами можна поголитися, але є нюанс, потрібно просто ідеально підготувати щетину і шкіру до гоління. Інакше фіаско забезпечене. І до речі виникає питання чи ви гель на вологу шкіру наносите або на суху? Правильна відповідь на вологу.) Тож якщо дерет чіпляє щетину, отже вона мало розм'якшена. Потримайте гель на шкірі хоча б хвилину, хай працює. Гель не мило не засохне швидко.)
hlopets, CNPOMAHELL та Meo Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Ср 6 Лист 2024 - 17:40
WetShaver пише:
І до речі виникає питання чи ви гель на вологу шкіру наносите або на суху? Правильна відповідь на вологу.) Тож якщо дерет чіпляє щетину, отже вона мало розм'якшена. Потримайте гель на шкірі хоча б хвилину, хай працює.
На вологу, звичайно ж. Навіть додатково поплескав на себе, щоб вже точно не на суху вийшло. Але щось роблю не так, раз навіть з гелем не можу виголитися. Хоча раніше думав, що саме гелі мені тільки і підходять. Бо з ними мороки менше. А виявилося, якщо в мене щось починає виходити, то решта автоматично погіршується. То мене мила не голили, креми голили. То креми не голили, а гелі голили. Тепер от з кремами трохи розібрався - гелі перестали голити. :)
hlopets Поставив вподобайку
WetShaver Бувалий
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Ср 6 Лист 2024 - 17:45
А з кремів і мил, що зараз добре працює, чи хоча б щетину розм'якшує? Нещодавно згадували Варс, він начебто непогано щетину розм'якшує (за рахунок сорбіту) якщо піна не дуже густа. Візьміть крему см. два відіжміть помазок і додайте води нормально пару чайних ложок, або 10 мл. шприцем.)
hlopets та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Ср 6 Лист 2024 - 18:19
WetShaver пише:
А з кремів і мил, що зараз добре працює, чи хоча б щетину розм'якшує? Нещодавно згадували Варс, він начебто непогано щетину розм'якшує (за рахунок сорбіту) якщо піна не дуже густа. Візьміть крему см. два відіжміть помазок і додайте води нормально пару чайних ложок, або 10 мл. шприцем.)
Думаю, Weleda, Palmolive, Nivea з початих, будуть краще, ніж довбатися з Wars(ом). Але подивлюся. Може в мене зараз зовсім нічого нормально не голять, і проблема не в компонентах. :)
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Сб 9 Лист 2024 - 17:31
Гоління 09.10
Прешейв не було
Бритва Treet Hercules (Пакистан)
Лезо Rapira Platinum Lux RPL (росія)
Джерело піни мило для гоління Clubman Pinaud (США)
Чергове гоління. Все ж таки запала в голові думка - а де саме мене голило лезо RPL? Подивився табличку. Виходить, що у пакистанському Treet Hercules, що виглядає нащадком Gillette Tech, воно голило майже ідеально. У всякому разі такими були колись мої враження. Саме під цю бритву я, згодом, набрав собі 2 чи 3 блоки таких лез. У якості "донора пінки" сьогодні буде мило для гоління Clubman Pinaud. Те саме, що було влітку по акції, а потім з'ясувалося, що мило трошки застигло і зменшилося в об'ємі. Але мені навіть ок це. Змочив та витиснув пензля YAQI BRUSH SAGRADA FAMILIA HANDLE R1730. Пінку набирав з банки з милом. А потім вже колоцькав пінку у піалці, додаючи води. Пінка вийшла красива, щільна, без бульбашок тощо. Чи правильна? Тут не знаю, може так, а може й ні. Отже, почнемо... І одразу все пішло шкереберть. Бритва скубала волосся. Доволі неприємний перший прохід. А вот на другий прохід все пішло краще. Шкіра пристосувалася до болі, трохи заніміла та не дуже реагувала. Все ж таки, щось тут не так. Думав, може то відросло за три доби більш ніж треба, як для цієї бритви? Та ніби ні. До цього я голився раз на 5 днів чи навіть рідше. Саме цією бритвою. Але бритва гальмувала так, що доводилося весь час тиснути. А під кінець 2го проходу рештки мильної пінки ще й майже застигли. Додав рідини у пінку, що зосталася в пензлі та збив трохи. На добривках шкіра вже ніяк не реагувала. Результат вийшов доволі близьким до ідеалу. Навіть на шиї. Але за це отримав низку цяток на переході щелепи у шию. Лосьйон після гоління "Кузнецкий мост" почав майже одразу холодити. Все ж таки травмування шкіри було. Через 20 хвилин холоднеча пройшла. Але трохи пекло з одного боку шиї.
Якихось певних висновків робити не буду. Бо забагато обставин, які могли вплинути на результат. Може пінка, може довжина щетини для бритви "не така". А може саму бритву треба після кожного руху одразу промивати (чого я не роблю). Але, по спогадах RPL було доволі комфортним у голінні. Тому до проблем додам ще версію про те, що леза від партії до партії відрізнялися. У всякому разі такі теорії ширяться інтернетом. Дуже може бути. Буду пробувати ще, і не тільки з милом. Але повторюся, що це вийшло одне з найчистіших голінь. Якщо й не міфічний Бі Бі Єс, але десь близько. Тому, як мінімум, варто спробувати ще. Хоча б тому, що ці леза потрібно кудись подіти. :)
WetShaver, hlopets та all75 Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Вт 12 Лист 2024 - 16:02
Гоління 12.11
Прешейв не було
Бритва Treet Hercules (Пакистан)
Лезо MAN KEY Double Chrome Blades (Україна\Китай)
Джерело піни крем для гоління Palmolive Man Classic (Німеччина)
заспокійливий бальзам після гоління Avon for Man (Велика Британія)
Чергове гоління. Спочатку хотів іншу пару і лезо і бритву. Але провів по щоці, і різко передумав. Тому сьогодні знову дешева пакистанська бритва Treet Hercules і лезо MAN KEY Double Chrome Blades. Причому лезо використовую вдруге. У якості джерела пінки сьогодні буде крем для гоління Palmolive Man Classic. А ще у піалці зосталося трошки решток мила Pinaud з попереднього гоління. Тож почнемо. На противагу від пари що забракував, лезо ковзає по шкірі доволі впевнено. Ніяких гальмувань. Спочатку ледь неприємно було, але швидко звик. У цій бритві лезо теж відчувається по різному, залежно від обраного боку леза. Але не м'яко\агресивно як зазвичай. Обидва боки голять, на відчуття, однаково. Але одним боком ще можна виголити після другого. Тобто один все ж таки трошки, на крапельку, ефективніший за інший. Причому бритва така, що лезо просто неможливо поставити якось із перекосом. Виголило лезо майже ідеально. І це на друге використання! Тому, погоджуся, що усі ми різні, і когось голить тільки Feather і лише раз, а мене от і китайо-українське сумнівне лезо з маркету голить вдруге і чудово.
З травм одна цятка на шиї, але геть не там, де в мене вони зостаються зазвичай.
Повторюся, що лезо не гальмувало, тому і тиснути довелося мінімально. Але при змиванні решток пінки\щетини у кінці гоління, трохи пекло зону вус. Лосьйон після гоління "Кузнецкий мост" одразу ж почав холодити. Потім взяв заспокійливий бальзам після гоління Avon for Man. Бо в нього доволі рідка консистенція. Вирішив, що так краще буде. Згодом трохи пекло в області підборіддя. І от що я подумав. Здається це реакція не на агресивне гоління, а на сам крем. Але буду ще спостерігати, для накопичення статистики.