Поставив половинку "пера" в шаветку "Паркер", помолився і поголився. Без пригод, але вийшов слабенький DFS. Ні, ліва сторона гладенька, а права - не дуже Ну, поскоблив трохи. Ну, трохи із кутом ледве не промазав. Взяв АШ Speik, думаю, все... зараз буде. І зовсім нічого. Зовсім. В мене такого ще не було. Буду гратися далі.
Ruslan, trimmer, fill, Wolfskin, ditrih_ та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 2921 Репутація : 165 Дата реєстрації : 21.04.2021 Вік : 48 Звідки : Ukraine, Dnipro
Я коли тренувався голитись шаветкою, то кожного ранку проходив обличчя цим інструментом без леза, наче голюся. Таким чином напрацьовував техніку. Спробувавши декілька шаветок, зрозумів, що вони дуже різні. Тож, якщо ця тема зацікавила, то спробуй ще мінімум декілька тих, які хвалять їх користувачі. Річ цікава, але небезпечні бритви мені якось ближче.
_________________ Через терни до зірок!
Ruslan, alex-kin та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
alex-kin Бувалий
Повідомлень : 297 Репутація : 50 Дата реєстрації : 31.12.2021 Вік : 46
Річ цікава, але небезпечні бритви мені якось ближче.
Чесно кажучи, і мені DE станки ближче. Буду напрацьовувати техніку, але, думаю, що голитися шаветкою так, як R41, тобто чисто-начисто, в мене не вийде.
CNPOMAHELL Поставив вподобайку
Kitten911 Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 3658 Репутація : 112 Дата реєстрації : 08.06.2021 Вік : 94 Звідки : Одесса
Так и шаветка это не инструмент для бритья, это инструмент для подбривания ( шея, контуры и т.д.) хотя кто-то ими полностью бреется, как говорится каждому свое. Я попробовал несколько раз опаску и решил, что мне эти танцы с бубном не нужны, но опять таки, многие сидят на опасках и в сторону станков даже не смотрят.
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 2921 Репутація : 165 Дата реєстрації : 21.04.2021 Вік : 48 Звідки : Ukraine, Dnipro
Так и шаветка это не инструмент для бритья, это инструмент для подбривания ( шея, контуры и т.д.)
Чому ти так вирішив? Якщо прийти в барбершоп і попросити поголити бороду та вуса, то вони тебе поголять не чим іншим, як шаветкою. Голову теж нею голять. Нормальний робочий інструмент.)
alex-kin та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1097 Репутація : 4 Дата реєстрації : 01.02.2022 Звідки : Київ
Чому ти так вирішив? Якщо прийти в барбершоп і попросити поголити бороду та вуса, то вони тебе поголять не чим іншим, як шаветкою.
Так шаветтки і придумали спеціально для барбершопів. Це інструменти, пристосовані для того, щоб хтось голив клієнта (а не він сам себе). При цьому наслідується принцип одноразового інструменту - використовуються одноразові леза.
Kitten911 Поставив вподобайку
Kitten911 Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 3658 Репутація : 112 Дата реєстрації : 08.06.2021 Вік : 94 Звідки : Одесса
Чому ти так вирішив? Якщо прийти в барбершоп і попросити поголити бороду та вуса, то вони тебе поголять не чим іншим, як шаветкою. Голову теж нею голять. Нормальний робочий інструмент.)
Ключевое, тебя побреют! Не буду спорить, но для меня это неполноценный инструмент и не опаска и не станок.... Как по мне инструмент исключительно для цирюлень, который придуман исходя из гигиенических соображений.
РустВр та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 7064 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
я не много станков пробовал, но шаветка давала самое чистое бритье. У меня bluebeard's revenge, в ней половинка лезвия всегда по-другому чувствуется по сравнению со станками. По моим ощущениям, она дает максимальную отдачу от лезвия, даже неподходящие для меня лезвия по остроте бреют относительно нормально в шаветке. Это полноценный инструмент, но специфичный: еще не опасная бритва, но уже далеко не станок. Думаю вспомнить "молодость" и помахать шаветкой в ванной [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення] проблема тут только в том, чтоб небыло как в одном комменте с амазона, который я увидел: "oh my God, my face will never be the same"
Volodymyr, andreyv1979 та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2677 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Концептуально шаветка з’явилася на початку 20-ого сторіччя, коли з’явилися одноразові леза. Так само, як і небезпечна бритва, шаветка вироблялася в першу чергу для професійного використання перукарями. Для самообслуговування більше підходили різні версії Г- і Т-подібних бритв.
Спершу для шаветок використовувались спеціальні леза, але згодом розробили дизайн, який дозвояє працювати і з половинкою звичайного DE-леза.
Шаветка дозволяла перукарям виконувати свої процедри з гоління, але при цьому убезпечувала клієнтів від отримання хвороб, які могли передаватися через кров.
Сама назва Shavette є торговою маркою компані DOVO для своїх бритв зі змінним лезом. Зареєстрована у 1986 році.
Ще більш актуальним використання шаветки стало після того, як німецька влада почала ліцензувати перекарів і вимагати від них, щоб ті дезінфікували бритви. Це було марудною справою, тож простіше і зручніше було використовувати саме бритву зі змінним лезом.
Як і небезпечну бритву, шавет можна використовувати і для самостійного гоління. Треба лише навчитися.
Але це не відповідь. І я «вписуюсь» не за шаветку, а за здоровий глузд.
Руслан, посмотри статистику и ответь сам себе на этот вопрос, сколько людей в мире пользуется шаветками!? 00000,1% примерно))) И вот тут стоит спросить, а почему же!?
alex-kin Бувалий
Сергей выше вроде написал историю, или этого мало, не понимаю из-за чего столько шума!? Руслан, я не хотел задеть твои чувства, каждый выбирает себе свое и это нормально, но шаветку придумали чисто из-за требований гигиены и большой популярностью они так и не пользовались никогда среди людей, которые сами себя бреют, такова уж и статистика и история этого инструмента. Это инструмент чисто для барберов.
stanislav-q та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2677 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Сергей выше вроде написал историю, или этого мало, не понимаю из-за чего столько шума!? Руслан, я не хотел задеть твои чувства, каждый выбирает себе свое и это нормально, но шаветку придумали чисто из-за требований гигиены и большой популярностью они так и не пользовались никого среди людей, которые сами себя бреют, такова уж и статистика и история этого инструмента. Это инструмент чисто для барберов.
Все ж таки уточню: придумали її, як більш зручну альтернативу небезпечній бритві. Її не треба було гострити, правити, берегти кромку тощо. І так воно й було певний час. А от більшої популярності шаветка набула саме через санітарні вимоги, це так.
Статистику, на жаль, не знайшов. Було б цікаво подивитися її загальну в світі і в розрізі країн.
Kitten911 та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 7064 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
Ігоре, моїх почуттів ти не зачепив. Просто ти спочатку висказав хибну річ: "Так и шаветка это не инструмент для бритья, это инструмент для подбривания…". З якою я категорічно не згоден і не тому, що голюсь шаветкою, а тому, що це не відповідає дійсності. Потім:"сколько людей в мире пользуется шаветками!? 00000,1% примерно)))" І до чого це? А скільки людей користуються касетниками і піною з балону? І ось тут треба запитати, а чому же? А потім у тебе виникла нова версія:"шаветку придумали чисто из-за требований гигиены" - і тут я з тобою повністю згоден. Питання не в тому, подобається/ не подобається, багато чи мало користувачів й т.і. Питання у тому, що певній людині подобається певний інструмент і це потрібно сприймати з розумінням. Не буває хороших чи поганих, популярних чи ні. І це я пишу більше для новачків у ВКБ, які читають тут на форумі й багато чого сприймають за чисту монету. alex-kin, вибачаюсь, полеміку згортаю.
razorblade1989, fill, Kitten911 та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
alex-kin Бувалий
Друзі, в мене чисто прагматичний інтерес щодо шаветки (в якомусь сенсі, це також виклик самому собі): чи зможу я виголитися шаветкою так, як я голюся R41? Це чисто суб'єктивний виклик, не більш того. Може, навіть гра.
Kitten911 та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Руслан, я вроде сразу написал, что каждый сам для себя решает каким инструментом пользоваться, я высказал свое мнение, может оно и не совсем правильное ( хотя почти всегда шаветку в цирюльях используют именно для подбривания и точных контуров) , но оно моё и только моё, не стоит так реагировать на чьи-то высказывания, я же не последняя инстанция и не претендую на это, пусть люди пользуются тем чем им угодно, мне вообще без разницы кто чем и как бреется.... Не хочу дальше спорить и что-то доказывать т.к. Всё равно каждый из нас останется при своём мнении!
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1097 Репутація : 4 Дата реєстрації : 01.02.2022 Звідки : Київ
Все ж таки уточню: придумали її, як більш зручну альтернативу небезпечній бритві
Так треба з небезпечки й починати з самого початку. В царській\радянській арміях були виключно небезпечні (клинкові) бритви. Чому? Бо: 1. так склалося історично 2. для чогось індивідуального (коли сам себе) було потрібне люстерко. А небезпечкою голили, зазвичай, один-одного.
Мені загалом здалося, що повноцінно з тешками населення познайомилось лише після 2ї Світової, коли фронтовики почали їх привозити масово у якості трофеїв. Не те, щоб тешок до того не виготовлялося. Але то було досить немасово і, мабуть, коштовно та незрозуміло потенційним користувачам.
fill Живе тут
1000 повідомлень
Так треба з небезпечки й починати з самого початку. В царській\радянській арміях були виключно небезпечні (клинкові) бритви. Чому? Бо: 1. так склалося історично 2. для чогось індивідуального (коли сам себе) було потрібне люстерко. А небезпечкою голили, зазвичай, один-одного.
Мені загалом здалося, що повноцінно з тешками населення познайомилось лише після 2ї Світової, коли фронтовики почали їх привозити масово у якості трофеїв. Не те, щоб тешок до того не виготовлялося. Але то було досить немасово і, мабуть, коштовно та незрозуміло потенційним користувачам.
Не зовсім зрозуміло, а що зрозуміло, не зовсім точно. Але я утримаюсь від подальшого обговорення, оскільки тут не найкраще місце для цього.