Панове, підкажіть, будь ласка "офіційну" назву бритви Yaqi Mellon. Там же, мабуть, літери з цифрами?
PS: Дуже незручно, коли в мережі кожна їх бритва має власну гучну назву. А на сайті виробника лише код з літер-цифр. Це ж стосується і DC Cosmetics. Розумію, що ті, хто в темі, легко орієнтуються. Але не усі "в темі".
Она так официально и называется на сайте производителя Yaqi Mellon А коды у них разные в зависимости от финиша SRH037, SRH11 и др. С разным финишом они могут быть: Yaqi Chrome Mellon Yaqi Matte Chrome Mellon Yaqi Matte Black Mellon Yaqi Golden Color Mellon Yaqi Gunmetal Mellon
Только не путать с Mellon-Cob - это совсем другой набор (нижняя полита другая)
fill та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 1096 Репутація : 4 Дата реєстрації : 01.02.2022 Звідки : Київ
Razor: Edwin Jagger DE89 Blade: ISANA Men Rostfrei Brush: Sfumato Pre-Shave: The Bluebeards Revenge Pre-Shave Oil Lather: Fine American Blend Aftershave: Alex EXPLORER Additional Care: Pacific Shaving Coffeinated
Хотів написати коротко, але не впевнений, що вийде :-)
Щось я зовсім розлінився і ніяк не зберу себе докупи, тож знову пишу про три гоління одразу. Єдине, що мене виправдовує, вони все ж таки всі дуже схожі, а учасники - ті самі.
Власне, більшість учасників взагалі давно не мінялися. А на цей раз новим були лише бритва і лезо. При чому, бритва не стільки нова, скільки інша :-)
І тут я маю зробити невеличкий відступ. Останнім часом - потроху і непомітно - в мене зібралося трохи лез на пробу. Є те, що я сам десь при нагоді прикуповував, а є те, що мені на тест надсилали наші шановні колеги. І зараз мова саме про ці.
Їх трохи є, і я хочу їх нарешті спробувати. Принаймні, почати цей процес. І я вже навіть викладав фото-анонс того, що буде на пробі. Але халепа в тому, що я вже не згадаю, яке лезо від кого мені прийшло. Тому зараз я просто хочу подякувати зразу всім, хто своїм внеском долучився до цієї моєї колекції тестових лез: Дякую, хлопці! Мені завжди цікаво спробувати щось новеньке, і ви мені в цьому дуже допомагаєте. Зі свого боку зобов’язуюсь чесно описувати свої враження :-)
Зупинятися на косметиці особливого сенсу не бачу. Олійка The Bluebeards Revenge працює, як їй і належить. Лосьйон Alex EXPLORER припікає в міру, добре доглядає за шкірою. Крем Pacific Shaving Coffeinated чудово завершує гоління і добре виправляє косяки, якщо такі трапляються - після нього шкіра взагалі забуває, що було гоління.
Мило Fine American Blend нарешті закінчилося. 39-ти початкових грамів мені вистачило на 15 голінь. Тобто, 2-3 грами на сеанс. Та це при тому, що мило я заливав водою повністю і щедро. Можливо, якби мочив лише зверху, витрати були б трохи меншими. А мо’ й нє :-)
І якщо висловити загальне враження про Fine на старій формулі, то мило мені дуже сподобалось. Мені нема що поставити йому в докір: з нього виходить чудова піна, голитися по якій - сама насолода. А аромат не гучний і дуже приємний. Ну й цікаво тепер спробувати новий Fine і порівняти :-)
Всі три описувані гоління піну збивав помазком Sfumato. Щоразу робив її різною за консистенцією - від помірно густої до густої непомірно :-) Все це лише для того, щоб задовольнити свою цікавість і переконатися, що в будь-якому стані піна з Fine-а працює на відмінно. Єдина різниця між пінами: непомірно густої виходить сильно менше. Але на три проходи її вистачає без проблем.
Ну й власне гоління. Як завжди, якщо щось тестую з лез, беру свою улюблену бритву Edwin Jagger DE89. Вже пояснював чому: По-перше, дуже добре знаю цю бритву і не чекаю від неї сюрпризів. А по-друге, всі тести проходять, умовно кажучи, в одній системі координат. А це дає можливість більш об’єктивно порівнювати леза між собою.
Після того, як я сфотографував леза всі разом, я довільним чином склав їх у конверт, і зараз взяв перше, яке трапилось. Вибір припав на лезо ISANA Men Rostfrei.
Отже, пару слів про те, що воно таке і з чим його їдять :-)
Бренд ISANA і його суббренд ISANA Men - це власні торгові марки мережі магазинів Rossmann. Належать ці магазини до категорії дрогері-маркетів. Простіше кажучи - щось типу нашої Єви :-) Rossmann - це німецька компанія, але має магазини ще в кількох країнах Європи. Власниками компанії на 60% є сім’я Россманнів, та на 40% - гонконзька Watson Group. Тому не дивно, що продукцію під Россманівським брендами ISANA, DM тощо можна купити в Україні в мережі магазинів Watsons.
Щоправда, обопільногострі леза ISANA Men Rostfrei у Watsons-і не продаються. Та може зараз воно й на краще :-)
Судячи з назви, лезо ISANA Men Rostfrei - це звичайне лезо з нержавійки, те, що зазвичай називають "без покриття" (Rostfrei з німецької - нержавійка). Якщо подивитися на фото, то можна побачити і маркування Made in Germany. І це дуже важливий момент!
Сама мережа Rossmann не є виробником лез, вона замовляє їх "на стороні", лише маркує своїм іменем. І до 2021 року виробником лез була якась з німецьких компаній, скоріше за все Feintechnik GmbH. Відтак, ISANA Men Rostfrei - це були хороші леза.
Але зараз, якщо ви купите в Rossmann-і ці леза, то ніяких маркувань щодо країни виробника на них ви не побачите, як, власне, і ніяких інших маркувань. Зате на блістері прочитаєте: Made in Vietnam. Натяк більш ніж прозорий: Dorco.
Відгуки користувачів щодо нової версії ISANA Men Rostfrei я б не назвав позитивними. Власне тому і написав вище: не велика біда, що цих лез немає у Watsons-і.
Але мені пощастило спробувати саме німецьку версію леза. І от його б я не проти був побачити в крамниці на поличці :-) Лезо мені загалом сподобалось. Воно м’яке і комфортне, хоча його і не назвеш дуже гострим. Тобто, моє сподівання, що це німецька Personna, не справдилося - Personna все ж гостріша.
Але й розчарування в мене не було. Кожен з трьох сеансів - це приємне і цілком якісне гоління. Після двох проходів я був вже нормально поголений. Третім вже фактично дошліфовувася. При чому лезо дозволяло трохи на себе натиснути, але без надмірностей - все ж таки може вкусити, якщо бути надто наполегливим :-)
Якщо спробувати його кудись втиснути, в якісь ранжири, то я б сказав, що ISANA Men Rostfrei - це щось середнє між пакистанськими Treet і єгипетськими Shark/Lord/ASCO. Принаймні в мене десь така асоціація :-)
По живучості важко щось говорити, але поки що все гаразд, працює нормально. Далі будемо бачити.
З огляду на все сказане, доводиться лише шкодувати, що Rossmann змінили постачальника лез. Гадаю, це пов’язано зі зміною власника у Feintechnik. Але чому не вдалося передомовитися з новим чи домовитися з Personna, це вже мені невідомо.
Razor: Gillette Tech 1970s England Blade: Derby Extra Lather: Helan Elemi Aftershave: Floїd The Genuine Additional Care: PREP Crema Dermoprotettiva
Терсіново в номер! Тому і коротко :-)
Трапилась коротенька поїздка в інше місто. Оскільки не автом, і все везти на собі, то зібрав мінімальний набір для гоління. Тим більше, що в дорозі воно буде одне, та й те ледь не на бігу :-)
Зрозуміло, що пре-шейв ніякий не брав. А крем взяв такий, щоб обійтися без помазка - Helan Elemi. Скільки я не намагався свого часу щось накалапуцяти з нього в чаші, все було марно. А от якщо просто розмастити крем пальцями по щоках, то голитися по отриманій напівпрозорій плівці зручно і приємно. Як, власне, було і цього разу: швидке нанесення, швидке гоління - і жодних проблем :-)
Голився парою Gillette Tech і Derby Extra. М'яка бритва, м'яке лезо - голишся, як касетником, взагалі ні про що не думаєш. Результат теж приблизно, як після касетника - с півком покатіт :-) Втім, як для дорожного гоління похапцем, результат дуже ок. Зрештою, щетину зніс, морду не розніс, кайф отримав - що ще треба?
На освіжитись взяв з собою модифікований Floїd The Genuine. Пекти йому не було після чого, тож він просто тихо зробив свою справу.
І, в принципі, на цьому можна було й ставити крапку. Але вже як взяв PREP Crema Dermoprotettiva, то вирішив його нанести. Нічого особливого він, здається, не додав. Очевидно, що після гоління - це не основна його функція. Але й каші він не псує. Ба більше, як єдиний афтершейв (першим шаром і точно не після "ситного" Флойда) це може бути непоганий варіант.
Спасибі. Таке враження, що в нас різні Аліекспреси. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
Швидше за все, так і є. Якщо заходиш на Аліекспрес, то він за умовчанням спрямовує на глобальну адресу .ком! Якщо мова браузера стоїть російською, то направляє на .ру, а якщо англійська то .юс! Впевнений, що всі ці варіації перекладають по-різному.
CNPOMAHELL Поставив вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2676 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Razor: Edwin Jagger DE89 Blade: ISANA Men Rostfrei Lather: Helan Elemi Aftershave: Bandido Mexico City Additional Care: Pacific Shaving Coffeinated
Нічого про коротко не обіцяю :-)
Коротенька поїздка до Франківська була досить продуктивною, якщо говорити про ВКГ :-) Про гоління в дорозі я вже писав: хоч і нашвидкуруч, але досить непогано.
А ще я трохи закупився деякими цікавинками в місцевому магазинчику Blisk. І воно не те, щоб в Києві цього магазина не було. Але в Києві мені до нього або спеціально треба їхати, або опинитися біля нього, проходячи десь поруч в інших справах. А тут все склалося просто одне до одного: пішохідна вуличка, з одного її боку магазин Blisk, з іншого - наливаєчка, де я вже причащаюся :-) Тож, коли зірки так зійшлися, а контроль над собою дещо втрачено, вже не було інших варіантів, як зайти і щось собі по акції прикупити :-)
З того, що на фото, на LEA не звертаємо уваги - це просто гель/шампунь в дорожній упаковці по ціні чашки кави, гріх було не взяти :-)
Крем для гоління Barbers спробую незабаром. Звичайно ж я уже понюхав його - щось схоже на сандал є. Тицьнув пальцем - по консистенції подібне до мила Proraso, може трохи м’якше. Як буде в роботі - побачимо. Але маю хороші враження від лосьйону Barbers і не менш хороші відгуки про їхній бальзам, тож маю високі очікування щодо крему.
А от одеколоном Bandido Mexico City сьогодні вже скористався. І про це далі :-)
Отже, повернувся я додому з чіткою установкою добити крем Helan Elemi. Судячи з усього, лишилося його на 3-4 рази, тож нема чого майже порожню тубу тягти у шухляду. Тим більше, що туди вже лягла банка новенького Barbers :-)
Відтак, все почалося, як і минулого разу в готелі - без пре-шейва і без помазка. І оскільки крем Helan Elemi йде на добивання, то наносив я його щедро. Воно і при більш помірному нанесенні все добре працює, але сьогодні було ще краще. Ковзання і післяковзання крему достатньо в будь-якому разі, а от видимість мильної плівки прямо пропорційна кількості нанесеного крему. А мені краще, коли видніше, де голиш.
Ще не можу не згадати той момент, що в процесі гоління шкіра насичується кремом, стає еластичною, доглянутою і приємною на дотик. Здається, раніше я вже писав про таку властивість Helan Elemi. Ось знову це відчув і згадав.
Поїздка перервала тест леза ISANA Men Rostfrei, але не припинила його. Це вже був четвертий сеанс для леза, і не відчувалося, що воно якось сильно підсіло. Як на мене, голило воно досить приємно, з притаманною йому м’якістю. По якості гоління вийшло цілком прийнятним, хоча, можливо, й не ідеальним. На жаль, на третьому проході трохи покоцався, за що і скинув пів бала. Але не можу поставити це у вину ні підготовці до гоління, ні крему, ні лезу. Відношу це на стан шкіри після активних вихідних і двох ночей в поїзді. Втім, перевіримо це за два дні. По ідеї шкіра має відпочити, а учасники гоління будуть ті самі, навіть лезо піде на п’ятий сеанс - суто задовольнити мою цікавість :-)
Після сеансу черга дійшла до одеколона Bandido Mexico City. Bandido - це турецький виробник. А якщо так, то аромат обіцяв бути сильним і яскравим. Я брав одеколон без занюху і навіть не дуже уявляючи, в якому напрямку його аромат. Занюхав уже вдома, і от сьогодні при використанні. Аромат таки сильний і таки яскравий. Мені він сподобався, пахне прив’яленими ягодами (вишня, слива, ожина тощо) з додаванням кондитерки (певно, ваніль). Чимось мені аромат нагадав Kentucky Burbon від Areffa Soap. Втім, не сприймайте мої слова за чисту монету - тут я запросто можу помилитися.
Склад одеколону я продивився, багато знайомих слів не знайшов. Тож вирішив сприймати його просто як спирт-воду з ароматом. Але по факту в одеколоні щось є, бо шкіру він не висушив, лишив її у хорошому стані. Можливо, це наклалося на догляд від Helan Elemi, а можливо таки одеколон не такий вже "порожній". Коли крем закінчиться, тоді можна буде знати точно. А зараз поки що все дуже ок :-)
Та все одно вважав за краще додати трохи догляду для шкіри і скористався кремом Pacific Shaving Coffeinated. Гадаю, це було не зайве :-)
От така історія :-)))
Ruslan, WetShaver, vicbro, stanislav-q, _yk_, andreyv1979, Kitten911 і Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2676 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Razor: Edwin Jagger DE89 Blade: ISANA Men Rostfrei Lather: Helan Elemi Aftershave: Bandido Mexico City Additional Care: Pacific Shaving Coffeinated
Спробую, може вийде коротко :-)
Гоління в дечому завершальне. Але почалось дещо несподівано :-)
В звіті про учасників це не вказано, але у якості пре-шейва використав олію для душу. Просто в якийсь момент подумав, а чого б, власне, не намастити обличчя, поки приймаю душ з олією? Так, це не повноцінна заміна пре-шейва, але дуже близько, і певний позитивний ефект в плані підготовки до гоління це дало.
Добивання крему Helan Elemi пройшло успішно. При щедрому нанесенні виявилося, що залишалось того крему всього на два рази. І ще зміг через силу вичавити трохи, щоб зробити щось типу пінної маски в кінці. Минулого разу казав, що крем в процесі використання протягом сеансу робить шкіру кращою з кожним новим нанесенням. От власне тому і зробив маску з залишків :-)
Резюме по крему: трохи дивний, але зовсім не поганий. Мені так і не вдалося збити піну з цього крема. І, певно, це головний його недолік. А, ще не дуже гуманна ціна, якщо брати без знижки.
Натомість, крем дає дуже хороші ковзання і післяковзання у безпомазковому варіанті його використання. Якщо брати крему не шкодуючи, то його навіть добре видно на обличчі. Для мене це плюс, я не сприймаю прозорі креми/гелі для гоління. Окремо варто нагадати - і я повторюсь - про догляд за шкірою, який дає цей крем. Ну й не забуваємо про максимально натуральний склад, що його декларує виробник. Тож, чеснот у Helan Elemi теж вистачає.
Лезо ISANA Men Rostfrei відпрацювало свій п’ятий сеанс. І це вже останній. Відчувалося, що лезо вже підсіло, але при цьому голило воно все ще досить комфортно. Просто, після кожного проходу висота щетини, що залишалася, була більшою, ніж це бувало з цим лезом раніше.
І тут постала дилема третього проходу: можна було виголитися в повний нуль, але це майже точно було б криваво. Або ж можна було обійтися без крові, та при цьому задовольнитися компромісною якістю. Я обрав другий шлях і не прогадав. Мало того, що все обійшлося без жодних пошкоджень, так ще й компроміс з якістю вийшов не таким вже й страшним. Скажімо, ввечері дня гоління ще ніде нічого особливо не проступало.
Тож, маю сказати, лезо ISANA Men Rostfrei - досить непоганий продукт. Так, це не топ-зірка, але це більш ніж впевнений середняк, якому б я з задоволенням надав би місце в своїй колекції. Шкода лиш, що в такому варіанті це лезо вже не випускається. Але якщо правдою є чутки, що воно вироблялось на потужностях Feintechnik GmbH, то треба пошукати леза цього виробника і, можливо, знайдеться те, з якого робили ISANA. Втім, чи варте це лезо таких зусиль, я не дам однозначної відповіді :-)
Звичайно ж, освіжився своєю новинкою - одеколоном Bandido Mexico City. Припікає він не дуже, цілком по-божеськи. Аромат поки подобається, не приївся ще. Стані шкіри - ок. Проте, чи це від одеколона він такий, чи від крема, я поки що ще не знаю :-)
Але оскільки Bandido це одеколон, то крем чи бальзам другим шаром вважаю обов’язковим. Тому знову шліфуюсь чудовим кремом Pacific Shaving Coffeinated :-)
Razor: Edwin Jagger DE89 Blade: Lamix Pro5 Platinum Plus Brush: Zenith 506A Extra Pre-Shave: Pan Drwal Steam Punk Lather: Barbus Shaving Soap Aftershave: Bandido Mexico City Additional Care: Pacific Shaving Coffeinated
Спробую коротко :-)
Змінив трохи учасників. Так вийшло, що і мило Fine, і крем Helan закінчилися. Думав взяти на пробу новий крем від Barbers. Але оскільки продовжується тест лез, і цього разу як раз буде нове, то не хотілося писати в одній оповідці про дві нових речі. Тому взяв в роботу дещо, що вже було у користуванні, при чому не так давно.
Зокрема, змінив пре-шейв - дістав олійку Pan Drwal Steam Punk. Але це - як наслідок вибору мила: взяв Barbus, яке недавно приїхало до мене зі Словаччини. Воно має потужний трав’яний аромат, тож і пре-шейв брав з подібним ароматом.
Для збивання піни використовував борсучка Zenith 506A Extra. Піну збивати було легко і приємно. Процес завантаження помазка триває десь хвилину-півори. Це при неспішному возюканні пензлем кругами по милу. Далі власне збивання з поступовим додаванням води - це ще хвилин три-п’ять. Тут вже помазком маслаєш активніше, а воду додаєш два-три рази, поки не отримаєш піну потрібної консистенції. Словом, все, як по підручнику :-)
До речі, Barbus - хороший кандидат на те, щоб бути навчально-тренувальним милом. З ним всі етапи проходять чітко і просто, без зайвих замороків. І результат добре видно після кожного з цих етапів - можна, як в класі, з указкою показати, що має бути після тої чи іншої дії, і що робити далі :-)
А лезо на тест сьогодні - Lamix Pro5 Platinum Plus. З того, що нарив у мережі, розумію, що Lamix - це внутрішня марка для бразильського ринку. Але виробляється це лезо не в Бразилії. Свого часу там були заводи з виробництва лез, але вони вже закрилися. Леза Lamix для Бразилії певний час робили в Німеччині. І, схоже, це знову Finetechnik GmbH. Принаймні, так поговорюють. Але зараз Lamix виготовляють в Туреччині, на лезі так прямо і сказано. Ну й не є секретом, що виробником є Azmüsebat Celik Sanayi ve Ticaret AS. Іншими словами - Derby :-)
Чесно сказати, я був трохи розчарований - думав, голитимусь тим же Derby Extra, тільки в іншому конверті. Але життя показало, що рано я почав розчаровуватись, і, по факту, краще б це було Derby Extra :-)
З першого ж руху було зрозуміло, що лезо - далеко не взірець гостроти. Воно й Derby Extra не славиться надмірною гостротою, але в Lamix її було ще менше. Голитись можна було, але відчуття таке, що голишся тим же Derby на третьому чи четвертому сеансі. Тобто, все ще якось комфортно, але вже треба добре тиснути.
Як би там не було, перший раз поголився ним більш-менш прийнятно. Важче було на другому сеансі. Тут проблеми гостроти встали вже в увесь зріст. При чому, що зовсім вже дивно, лезо було тупе по-різному з різних сторін :-) Тобто, одна сторона ще якось голила, а друга вже сильно тягнула. Як таке може бути, я не розумію.
В результаті другий сеанс я якось відмучив. Хоч було і не дуже приємно, та все ж поголився відносно чисто і без жодних артефактів. Але за це "не дуже приємно" скинув пів бала.
Власне, на цьому тест леза Lamix Pro5 Platinum Plus і закінчився, лишати його на третій сеанс я не наважився. Зрозуміло, що враження від леза лишилися не надто позитивні. Тобто, разок поголитись можна, при чому більш-менш прийнятно. Але на цьому все, ресурс леза закінчується. І тут, насправді, виникає питання: а це точно Derby?! Якщо так, то припускаю, що це варіант Derby Extra до 2016 року. Нічим іншим я не можу пояснити таку поведінку леза, бо сучасні Derby Extra все ж таки цілком притомні леза.
Після гоління настає черга афтершейва. І обидва рази це одеколон Bandido Mexico City. Приємно, що він не надто сильно припікає - скоріше за все Lamix все ж таки не руйнувало епідерміс. А ще приємно, що одеколон виявився не "порожнім". Тобто, щось він в собі містить, що лишає шкіру в нормальному стані і не висушує її.
Та все одно ніколи не зайвим буває додатково нанести щось на шкіру після спиртового засобу. І зараз це знову був крем Pacific Shaving Coffeinated. Схоже, я в нього закохуюсь :-)
Эти Bandido ведут себя не как обычный одеколон потому, что в него просто добавили пропилен гликоль, а он, как и глицерин, является эффективным увлажняющим и влагоудерживающим веществом. Ну и поубавили процент спирта наверно. Вообщем антифриз получился, видимо, приятным.
WetShaver, Yura_ та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Эти Bandido ведут себя не как обычный одеколон потому, что в него просто добавили пропилен гликоль, а он, как и глицерин, является эффективным увлажняющим и влагоудерживающим веществом. Ну и поубавили процент спирта наверно. Вообщем антифриз получился, видимо, приятным.
Знаєш, це реально приємний антифриз! :-)
Аромат мені подобається, поки що не чую в ньому нічого такого, що б згодом дало мені від нього відвернутися.
Ще в нього прикольна пшикалка, дуже дрібнодисперсна. Я вже подумую, щоб якось пристосувати порожній флакон до інших своїх ВКГ-шних забаганок. Щоправда, це не скоро буде :-)
Я не дуже розумію форму флакона, не збагну, нащо така висота? Але це не надто принципово: на поличку якось поміщається, тож ок :-)
WetShaver, vicbro та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
vicbro Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1184 Репутація : 140 Дата реєстрації : 17.07.2019 Вік : 62 Звідки : Одеса
У этого одеколона несколько вариантов ароматов. Ты этот выбрал по интуиции или тестировал другие ароматы тоже в магазине?Еще вопрос: распылитель выкручивается или завальцованный? Форма флакона сделана по подобию бутылки виски Jack Daniel's, отсюда такая форма.
WetShaver Поставив вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
У этого одеколона несколько вариантов ароматов. Ты этот выбрал по интуиции или тестировал другие ароматы тоже в магазине?Еще вопрос: распылитель выкручивается или завальцованный? Форма флакона сделана по подобию бутылки виски Jack Daniel's, отсюда такая форма.
В магазині було лише два види цього одеколону - мій (Мехіко Сіті) і якийсь зелений. На зеленому було написано, що він має цитрусовий аромат. На моєму нічого конкретного про аромат не було. Тож його я й узяв, бо цитрус не хотів. Брав не нюхаючи. Чомусь здалося, що розпилювач запаяний у плівку. Вже вдома з’ясував, що ніякої плівки там нема, і в магазині можна було понюхати :-) Та, зрештою, аромат виявився приємним, тож вгадав :-)
Розпилювач відкручується. Сам флакон пластиковий, якщо що. І так, він по формі повторює пляшку Джека, але розпилювач накручений зверху всієї композиції, і це спотворює звичні пропорції пляшки, а самому флакону додає кілька сантиметрів висоти. Втім, це вже бурчання :-)
WetShaver, vicbro та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
WetShaver Бувалий
Повідомлень : 408 Репутація : 5 Дата реєстрації : 10.12.2017 Звідки : Чернигов
Я не дуже розумію форму флакона, не збагну, нащо така висота? Але це не надто принципово: на поличку якось поміщається, тож ок :-)
Так а турки люблять вирощувати флакони заввишки, а не завширшки. Якщо подивитися і Мармара і Нішман та інші дрібніші бренди роблять досить високі флакони. Особливо якщо з розпилювачем. Така в них естетика, це квадратні флакони в італійців, іспанців чи багатогранні в нiмцев. Американці взагалі люблять плоскі та широкі. Зате турки люблять різні кольори та яскраві етикетки.) Особливо продукцію для барбершопів.)
Ruslan та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Так а турки люблять вирощувати флакони заввишки, а не завширшки. Якщо подивитися і Мармара і Нішман та інші дрібніші бренди роблять досить високі флакони. Особливо якщо з розпилювачем. Така в них естетика, це квадратні флакони в італійців, іспанців чи багатогранні в нiмцев. Американці взагалі люблять плоскі та широкі. Зате турки люблять різні кольори та яскраві етикетки.) Особливо продукцію для барбершопів.)
Щось в цьому є. На вирвиглазні кольори і компотні аромати в турків я звичайно ж звертав увагу. А про флакони навіть не задумувався. Тож гаразд, спишемо на їхнє бачення прекрасного :-)
WetShaver та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Razor: Edwin Jagger DE89 Blade: ROYAL Super Stainless Brush: Vulfix 404 Pre-Shave: Pan Drwal Steam Punk Lather: Barbus Shaving Soap Aftershave: Przemyslawka Additional Care: Pacific Shaving Coffeinated
Думаю, що зможу коротко :-)
Гадав, що нічого не мінятиму, крім леза, але таки поміняв :-) Олійка і мило лишились ті самі - Pan Drwal Steam Punk і Barbus відповідно. А от помазочок взяв інший, після великого борсука потягло на маленький мікс - Vulfix 404. І от що цікаво: помазок абсолютно непримітний, непоказний, можна сказати, прохідний. Але працює просто відмінно! Не пригадаю, чи мав з ним хоч колись проблеми. Так, на початках він трохи поколював, але зараз про це лишились тільки далекі і непевні спогади. На цьому все, більше жодних нюансів.
От і цього разу піну з мила Barbus Vulfix збив швидко і без жодних питань. Звичайно ж тут і мило саме по собі таке, що сприяє збиванню хорошої піни, але й роль помазка не варто применшувати. Набір мила пройшов акуратніше, ніж це було з борсуком - це завдяки меншому розміру вузла. При цьому, набралося мила більш ніж достатньо. Воду по ходу не додавав, вистачило й тієї, що була в помазку. Піна вийшла середньої густоти, і її було достатньо на три проходи з хвостиком.
Тест різних лез продовжується, і сьогодні випало взяти в роботу ROYAL Super Stainless. Швидкий пошук інформації про це лезо нікуди мене не привів, тож поки нічого не скажу ні про країну походження леза, ні про виробника. Шукатиму далі.
Але першими враженнями можу поділитися, і це приємні враження. Лезо не надміру гостре, але гостроти вистачає для нормального якісного зрізання волосся. При цьому, лезо дуже комфортне і безпечне. Воно ледь відчувається на обличчі, тобто дає певний зворотний зв’язок. Але відчуття не різке, не болюче, досить лагідне. Тож, голитися лезом ROYAL дуже приємно.
Якщо спробувати вгадати, то я б вважав, що ROYAL має єгипетське коріння.
Після гоління подумав, що маючи трав’янисті пре-шейв і мило, треба все ж таки чимось більш схожим освіжитися в якості афтершейва. Тому дістав з шухляди одеколон Przemyslawka. Це класичний одеколон початку XX-ого сторіччя, тобто, в основі своїй він цитрусовий. Але на відміну від класичних Тройного і 4711 має в складі і деякі густі трав’яні ноти. Тому вважаю, що все було в тему :-)
Оскільки це теж одеколон, як і Bandido, цікаво було порівняти вплив їх обох на шкіру. І поки що бачу, що в цьому двобої перемагає Bandido, стан шкіри після нього кращий. Хоча це не означає, що Przemyslawka вбиває шкіру. Просто вона не дбає про неї так, як це робить Bandido.
Ну тож очевидно було, що за деякий час на шкіру ляже ще один засіб - крем Pacific Shaving Coffeinated. В мене його ще багато, але вже починається паніка, що я робитиму, коли він закінчиться?! :-)
Вітаю, Сергію, якщо цей той Royal який я знайшов на: RazorBladeClub.Com, то згідно з сайтом це лезо, це один із підбрендів Персони, який на жаль вже не виробляється і тому на самому сайті його не купити. Тож тепер інформацію також складніше знайти.
Вітаю, Сергію, якщо цей той Royal який я знайшов на: RazorBladeClub.Com, то згідно з сайтом це лезо, це один із підбрендів Персони, який на жаль вже не виробляється і тому на самому сайті його не купити. Тож тепер інформацію також складніше знайти.
Так, це воно. Дякую! Таки я помилився з країною, але не сильно - вони зовсім поруч :-))) Зате тепер точно знаю, яке з лез мені сильно нагадує ROYAL :-)
WetShaver та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Razor: Edwin Jagger DE89 Blade: ROYAL Super Stainless Brush: Vulfix 404 Pre-Shave: Pan Drwal Steam Punk Lather: Barbus Shaving Soap Aftershave: Przemyslawka Additional Care: Pacific Shaving Coffeinated
Буде коротко :-)
Ніхто з учасників не змінився - закріплюємо пройдений матеріал :-)
Олійки взяв трохи більше норми і добре нею вмився. Так вже вийшло. Але більше - не менше, нічого страшного :-)
Милом Barbus продовжую насолоджуватись. Воно реально, наче еталон мила - все чітко, все просто, все зрозуміло і все на найкращому рівні. На кожному кроці бачиш результат і розумієш, що і як буде далі. Можливо, я якось сумбурно пояснюю. Просто з цим милом до мене якесь дивне просвітління зійшло :-)
Тест леза ROYAL Super Stainless продовжується. Ну й, власне, дякуючи небайдужим і допитливим колегам, таємницю леза розкрито :-) Визнаю, якби, як я писав минулого разу, я щось поставив на країну походження лез, я б програв. Тож, експерт з мене не вийшов :-)
По факту ж ROYAL - це один з низки суббрендів ізраїльського заводу Personna. Це з ряду таких лез, як Tomy, Eddison, Crystal, Viking's Sword й інших. Ото ж мені конверт від ROYAL таким знайомим видався!
На жаль, всі ці леза (крім, схоже, німецької версії Eddison) вже не випускаються, та мені пощастило деякі з них спробувати. І я таки згадав, на яке з лез мені схоже ROYAL - на Satinex 2000, це теж з Персоннівської когорти. Якщо знайти на форумі мій відгук на Satinex, то буде чи не слово в слово, що я минулого разу писав про ROYAL: "Лезо не надміру гостре, але гостроти вистачає для нормального якісного зрізання волосся. При цьому, лезо дуже комфортне і безпечне".
Щоправда, на другому сеансі ROYAL здалося мені дещо грубуватим, наче сильно підсівшим. Але це все одно не завадило йому поголити мене якісно і - головне - абсолютно нетравматично.
Зайве тому підтвердження - одеколон Przemyslawka, який майже не пік. А по спирту, як ми розуміємо, одеколон виступає міцно, міцніше ніж більшість лосьйонів.
Тому обов’язковим фінішем сеансу гоління є крем Pacific Shaving Coffeinated, треба шкіру трохи задобрити :-)
І це попри те, що змін - дофіга. А саме: змінилася повністю вся косметика. Замість купи всякого різного повернув у роботу комплект Трунок Довбуша від Areffa Soap. А це, на секундочку: олійка до, мило для, лосьйон після і молочко після-після. І я взагалі прусь від одного лише усвідомлення того факту, що я єдиний у світі, хто має такий комплект :-)
А ще прусь від самого комплекта :-) Він мав близько двох місяців, щоб настоятися, тож зараз він повністю готовий до роботи, повніше вже не буде :-)
Олійка - гідрофільна. Я побухчу, що це не зовсім моє, але по факту - дуже добре. І аромат в олійці добре розкривається.
Мило - робоче на 300 відсотків. Ото я тащився від Barbus, і не дарма - Barbus білий і дає сніжно-білу піну. Це заворожує. Трунок Довбуша - не такий: він не білий і не заворожує аж так. Але набирається мило помітно бадьоріше, а піна виходить суттєво жирнішою. Водичку по ходу додавати треба, на увібраному в помазок не проскочиш. Але якість піни і її ТТХ - тошонада! :-) Для чистоти експерименту останні рази з Barbus-ом і цей раз з Areffa Soap піну збивав тим самим помазком - Vulfix 404.
Лосьйон найкраще розкриває аромат, що очікувано. І по своїм властивостям лосьйон дуже й дуже ок. Шкіру в процесі гоління я не пошкодив, тож припікання було помірне і приємне.
Закусював цього разу матуючим молочком. З ароматом у нього все ок, і все ок з властивостями - добре діє на шкіру. Але все одно є якесь відчуття, що трохи не мій продукт. Не можу пояснити чим саме, але якось креми і бальзами мені краще лягають на душу.
Ну і про лезо слід не забути сказати. Це був останній сеанс для ROYAL Super Stainless. Не можу не відзначити, наскільки обережно ставиться це лезо до шкіри - за три сеанси навіть натяку на якусь коцку чи якийсь знос епідермісу. Але все досягається низькою гостротою, чи, можливо, особливим кутом загострення леза, коли зрізання щетини є трохи напряжним процесом. При чому, чим далі, тим напряжніше. Впевнений, що я б і четвертий раз поголився цим лезом, але то вже було б через біль - а я такого не хочу.
Я порівнював ROYAL з Satinex 2000, але останні, здається, працювали трохи довше. Чи я вже забув :-)
От така історія :-)))
Ruslan, STEEL, WetShaver, vicbro, _yk_, all75, CNPOMAHELL і Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Постараюсь коротко, хоч і маю щодо цього сумніви :-)
Глобальні зміни були минулого разу, зараз лише дрібнички. Наприклад, змінив помазок - знову захотілося синтетики. І це безпрограшний варіант, адже не збити піну чимось подібним до Omega Roma Colosseo, то треба ще зуміти :-)
А от про саму піну можна поговорити, порівняти її з попередньою. По консистенції вона вийшла дуже схожа. А от по фактурі своїй дещо відрізняється - Колізей зробив піну більш дрібнодисперсною. А ще її було дещо більше. Натомість, вона не здавалася такою жирнючою, як була з-під Vulfix-а. Втім, минулого разу це відчуття жирної піни було на контрасті з попереднім веганським Barbus-ом. І якщо говорити про ТТХ, то тут і у синтетики, і у мікса все ок і все схоже.
Інша заміна - лезо. Цього разу верхнім в стопочці лез на пробу було Croma Diamant. І це реально удача! :-) Говорячи про деякі попередні леза, я кілька разів згадував фабрику Feintechnik GmbH. І згадував її в контексті можливого випуску ОЕМ продукції. А от Croma Diamant - це свій рідний продукт для Finetechnik. Тому було надзвичайно цікаво спробувати саме Croma, щоб доторкнутись до першоджерела :-)
Feintechnik - це німецька компанія. Її було засновано більше ста років тому, у 1920-му, в містечку Айсфельд (Eisfeld), що в Тюрингії. Після поразки Німеччини у Другій світовій війні, Айсфельд опинився в радянській зоні окупації, а відтак згодом - в НДР. 1948-ого року компанію було нацоналізовано і перетворено на VEB Feintechnik Eisfeld, тобто на державне (чи народне) підприємство. 1990-ого року, коли Німеччина об’єдналась, підприємство передали в управління агенції Treuhand, в завдання якого входила приватизація східно-німецьких фабрик і заводів. Зрештою, на Feintechnik знайшлися покупці, у вигляді конгломерату швейцарських і австрійських інвестиційних фондів, і цей конгломерат був власником компанії до 2014 року, коли її за 100 млн доларів придбав молодий американський стратап Harry's.
Фабрика Feintechnik створювалася і всю свою історію працювала, як виробник високоякісних продуктів для гоління, таких як леза, змінні кратриджі, одноразові бритви тощо. Крім Croma Diamant, на підприємстві виготовлялись такі марки лез, як Bolzano, Elios, Morris Inox, Softi Platinum.
Маючи беззаперечний досвід і авторитет у виробництві такого плану продукції, не дивно, що Feintechnik привабили голільних ентузіастів з Harry's для виробництва власної продукції. Дивно, як стартап з менш ніж річною історією спромігся переконати своїх інвесторів вкластися на 100 млн баксів у покупку німецького заводу. Але факт є факт.
Сумною новиною в усьому цьому є те, що на Feintechnik більше не лишилось виробництва DE-лез. Частина старих марок, як Bolzano і Elios, зараз виготовляються в Єгипті. Там же роблять ще Croma Stabil, дуже популярні колись в НДР леза. Все інше - то вже, на жаль, історія.
Перше гоління з лезом Croma Diamant у 89-ій мені сподобалось. Лезо має середню гостроту і є досить комфортним. На третьому проході, щоб отримати кращий результат, треба трохи притиснути. Лезо це дозволяє, але обережність не завадить. На минуле лезо ROYAL тиснути можна було не оглядаючись. З Croma ж, якщо перестаратися, можна втрапити в халепу.
Раніше я писав про чутки, що Россманівське лезо ISANA Men Rostfrei старого німецького розливу - це Croma Diamant. Гадаю, ці чутки є небезпідставними - леза дійсно відчуваються дуже схоже. Тоді я ще висував різні гіпотези, чому Rossman перейшли до іншого виробника. Але зараз, покуривши трохи історію Feintechnik, розумію чому.
Порівнюючи те, як зараз і минулого разу припікав лосьйон Трунок Довбуша, відчуваю, що Croma Diamant на першому сеансі - це все ж таки знааааачно гостріше, ніж ROYAL на третьому. Не скажу, що капєц як припекло, але помітно сильніше, ніж було на попередньому голінні. Тож, попри свою м’якість, Croma Diamant є достатньо гострими, щоб трохи чіпляти епідерміс. Втім, це нормально і зрозуміло.
Завершенням гоління було молочко від Areffa Soap. Взяв меншу дозу, багато його й не треба. Все супер, починаю звикати :-)
Не міняв нічого абсолютно, навіть у помазки не грався. Хотів, але не грався. Вже наступного разу :-) Втім, була одна вимушена зміна по ходу, але про то вже в самому кінці. Інтрига! :-)
Хоч і знову бухтітиму, що це не зовсім моє, але визнаю беззаперечно, що Олесині гідрофільні олійки перед голінням - це хороші олійки. Трунок Довбуша тут не виняток. Скоріше навпаки - має емоційну перевагу перед усіма іншими :-)
Мило перед голінням забув замочити. Трохи вже замочив перед самим використанням на кілька секунд - не хвилин на 5-10, як зазвичай. Не скажу, що це капєц як кардинально вплинуло на набір мила, але різниця між сухим і замоченим милом в цьому плані все ж відчувалась. Ну і як наслідок, води по ходу збивання довелося додавати більше. Але у підсумку піна вийшла пречудова, жодних нарікань.
Голився 89-ою з лезом Croma Diamant на другому сеансі. І знову приємні враження. Це просто лезо, яке може і не вау-вау, але про яке важко сказати щось погане. Гострота - достатня для хорошого гоління. Комфорт - досить відчутний. Агресивність, як показник ставлення до шкіри - цілком прийнятна. Відсутність вау-вау? Ну так на 9-му році активного ВКГ з вау-вау вже якось в принципі важкувато :-)
Два проходи пройшли взагалі непомітно. Перед третім постала дилема: чистіше чи спокійніше. Вибрав чистіше. Грав на грані фолу, боявся вже, що якщо з коцками й пронесе, то епідермісу точно хана.
Але нічого подібного! З коцками дійсно пронесло, тут все було очевидно. Та коли наніс ударну дозу лосьйону, отримав всього лиш стандартне припікання, нічого есктраординарного. А за кілька хвилин вже й забув, що голився - шкіра ніяк про це не нагадувала..
Гараааазд, властивості лосьйона Areffa Soap дуже хороші, але він все ж не всесильний. За всіма ознаками зі шкірою все мало би бути більш суворо. І от тут, припускаю, причина в тій вимушеній зміні, про яку я говорив на початку: так сталося, що голився я з ледь теплою водою. Готувався до гоління ще достатньо теплою, але в процесі вода різко втрачала температуру, хоча до відверто холодної й не дійшла. І от, ще голячись, я звернув увагу, що шкіра якось більш стійко сприймає контакт з лезом. Тобто, там, де, здавалося б, уже мав би вискочити нік, все проходило спокійно і без ексцесів.
Поки не робитиму далекосяжних висновків, але тепер вже цікаво перевірити свою гіпотезу :-)
З молочком Areffa Soap Трунок Довбуша теж трохи поекспериментував: взяв середню дозу, добряяяяяяче розтер її між долонями, і лише тоді переніс на обличчя. Зазвичай роблю інакше. Але схоже, що так працює краще. Що ж, ще одне поле для подальших експериментів :-)
Я использую теплую воду только для замачивания помазка и мыла. И она не более 40 градусов. Зимой во время бритья пользуюсь водой, температура которой немного теплее комнатной. Летом пользуюсь только холодной водой. Станок промываю только холодной водой. Еще на начальном этапе возврата в ВКБ проводил эксперименты и установил, что всевозможные распаривания, умывание горячей водой - это не мое. Мне комфортно когда кожа не распарена. Я абсолютно убежден, что перед бритьем щетину нужно хорошо увлажнить, но при этом сделать это так, чтобы кожа не распарилась. Тогда гарантировано самое безопасное и комфортное в каждом конкретном случае бритье. А сделать так можно только используя прохладную, по крайней мере не горячую воду. Волос мягкий из-за увлажнения, а кожа не разбухшая от распаривания.
andreyv1979, Kitten911 та Meo Поставили вподобайку